واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۴۸ق.ظ)
سخنگوي کميسيون شوراها و امور داخلي کشور در گفت و گو با موج؛ تغييرات زيادي در اصلاح قانون انتخابات مجلس داده نشده است / برخي از دغدغه ها به جا نيست موج-زارع زاده مهريزي گفت: تغييرات زيادي در بعد نظارت داده نشده و شوراي نگهبان و هيات اجرايي مثل گذشته همان نظارت را خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، نمايندگان در نشست علني روز دوشنبه مجلس به کليات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس راي دادند. کليات اين طرح که با موافقت دولت همراه بود، با ۱۰۹ راي موافق، ۶۱ راي مخالف و ۱۴ راي ممتنع از ۲۱۲ نماينده حاضر در صحن علني مجلس به تصويب رسيد. اين طرح به خاطر پاره اي از ابهامات به کميسيون شوراها ارجاع داده شد ولي با اين حال هنوز مخالفت هايي از سوي نمايندگان را به همراه داشت. از جمله بر سر نحوه نظارت شوراي نگهبان و عملکرد دولت صحبت بوده است و اين که اگر مشکل در قانون انتخابات وجود دارد، چرا دولت اين را به صورت لايحه ارائه نداده است. کميسيون شوراها طرح را در دستور بررسي دارد و يک بار ديگر پس از بررسي اين کميسيون به صحن خواهد آمد. خبرنگار موج در همين راستا با دخيل عباس زارع زاده تبريزي، سخنگوي کميسيون شوراها و امور داخلي کشور در مورد اصلاح قانون انتخابات مجلس گفت و گويي انجام داده که در ادامه خواهيد خواند:
ضرورت اصلاح قانون انتخابات مجلس از چه بابتي بوده است؟
با توجه به اين که برگزاري انتخابات مجلس خبرگان با انتخابات مجلس مقارن شده است بايد راهکارهاي تلفيق اين دو انتخابات بررسي شود. در گذشته در دو مرحله انتخابات صورت مي گرفت، الان قرار بر اين است که در يک مرحله انتخابات صورت پذيرد؛ بنابراين بايد معلوم شود که هيات اجرايي انتخابات يک هيات است يا دو هيات اجرايي آن را بر عهده مي گيرند.
به چه صورت؟
در اصلاح قانون انتخابات مجلس اين دو هيات يکي شده است. به عبارتي هيات اجرايي دو انتخابات مجلس و خبرگان به صورت يکسان است. شوراي نگهبان تاييد صلاحيت ها را همزمان با هم انجام مي دهد.
تغييرات صورت پذيرفته در مواد قانون انتخابات مجلس چه مواردي را شامل مي شود؟
در مورد هيات نظارت بر انتخابات تغييرات جزئي در آن داده شده است. هزينه هاي انتخاباتي، به صورت شفاف در اين قانون تعريف شده است. به اين صورت که هر نامزد انتخاباتي بايد هزينه هاي انتخاباتي خود را تعريف و مشخص کند که منابع آن از کجا آمده است. با اين حساب از ورود پول کثيف و رانت در انتخابات جلوگيري خواهد شد.
چند ماده تغيير کرده اند؟
در 13 ماده قانون انتخابات مجلس تغييراتي صورت گرفته است.
بررسي طرح اصلاح قانون انتخابات در چه مرحله اي است؟
مقداري ابهام در برخي از مواد قانون انتخابات وجود دارد که پس از رفع ابهام آنها در کميسيون شوراها دوباره براي بررسي به صحن خواهد رفت. کليات اصلاح قانون انتخابات مجلس در صحن علني در روزهاي گذشته راي آورده است. ان شاء ا... پس از بررسي ابهامات جزييات آن در صحن بررسي خواهد شد.
عده اي معتقد هستند که با اصلاح پاره اي از مواد اين قانون، دست دولت در نظارت بر انتخابات باز مي شود...
اين دغدغه نمايندگان به جا نيست؛چرا که تغييرات زياد در بعد نظارت داده نشده است. شوراي نگهبان و هيات اجرايي مثل گذشته همان نظارت را خواهند داشت.
برخي هم معتقد هستند که طرح اصلاح قانون انتخابات، ممکن است انتخابات را سياسي کند و حتي ممکن است با انتخابات سليقه اي برخورد شود...
من احساسم اين است که اين گفته ها و دغدغه ها خيلي به جا نيست؛ چراکه ما تغيير زيادي در مواد قانوني نداديم. همان اعضايي که در گذشته به عنوان هيات اجرايي بودند، باز هم هستند. مثل گذشته فرمانداران معتمدان را دعوت مي کنند. معتمدان هم 8 نفر را از ميان خود به عنوان هيات اجرايي انتخاب مي کنند و پرونده نامزدها را بررسي مي کنند. اين روال مثل گذشته ادامه پيدا خواهد کرد. مثل گذشته شوراي نگهبان در راس تاييد صلاحيت کانديداها قرار دارد.
طرح استاني شدن انتخابات مجلس به کجا کشيده شد؟
بررسي انتخابات استان ها در کميسيون شوراها فعلا مطرح نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]