واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گزارش کریستین ساینس مانیتور از نزدیکی هر چه بیشتر اعراب و اسرائیل برای مقابله با ایران
دوری گلد از مقامات وزارت امور خارجه اسرائیل ماه گذشته گفت، کشورهای عرب سنی منطقه متحدان اسرائیل هستند. این خبر پس از آن اعلام شد که وی ماه ژوئن فاش کرد اسرائیل و عربستان سعودی در ماههای اخیر مذاکراتی محرمانه برگزار کرده اند.
به گزارش نامه نیوز، کریستین ساینس مانیتور نوشت: نشانه های فزاینده ای وجود دارد که اسرائیل و کشورهای پادشاهی حاشیه خلیج فارس در حال یافتن زمینه های مشترک برای مخالفت با ایران و داعش (گروه صهیونیستی تکفیری) هستند
به گزارش «انتخاب»، دوری گلد از مقامات وزارت امور خارجه اسرائیل ماه گذشته گفت، کشورهای عرب سنی منطقه متحدان اسرائیل هستند. این خبر پس از آن اعلام شد که وی ماه ژوئن فاش کرد اسرائیل و عربستان سعودی در ماههای اخیر مذاکراتی محرمانه برگزار کرده اند.
در حالی که اظهار نظرهای مشابه و امیدوار کننده از طرف اعراب در این باره شنیده نمی شود، این اظهارنظرها نباید نادیده گرفته شود.
روابط غیر رسمی میان اسرائیل و پادشاهی های حاشیه خلیج فارس موضوعی جدید نیست. هر دو طرف اغلب در مورد منافع امنیتی متقابل به تبادل اطلاعات می پردازند. اما تحولات جدید خاورمیانه ( غرب آسیا ) نشاندهنده امکان دستیابی به موفقیت در روابط اعراب و اسرائیل است. این اتفاق ممکن است خیلی زود اتفاق نیفتد.
فعلا عاملی که موجب صلح می شود بر اساس آنچه اسرائیل و عربستان سعودی به طور مشترک با آن مخالف هستند قرار دارد، نه سودی که ممکن است از روابط دوستانه بدست بیاید و این فهرست همچنان طولانی تر می شود.
نخست، آنها توافق هسته ای ایران را بر اساس این نگرانی خود دوست ندارند که ممکن است ایران و گروههای وابسته اش در خاورمیانه ( غرب آسیا ) را شجاع تر کند.
علاوه بر این، مذاکرات برای تشکیل کشور فلسطینی در حال حاضر به نظر می رسد پس از تلاش های اخیر آمریکا برای احیای آن متوقف شده باشد. اسرائیل و عربستان سعودی نگرانند در صورتی که توافق ایران موفق شود، آمریکا درصدد کاهش حضور خود در منطقه بر بیاید. در نتیجه این خلاء قدرت، اسرائیل و عربستان سعودی ممکن است به یکدیگر نیاز پیدا کنند.
برای اینکه روابط اسرائیل و عربستان گرمتر شود، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل می تواند حمایت بیشتری از طرح صلح عربی بعمل آورد که یک بسته پیشنهاد شده در سال 2002 بلافاصله پس از حملات یازده سپتامبر است. بر اساس آن طرح، اگر اسرائیل تمام زمینهای تصرف شده در سال 1967 را رها کند و با یک «راه حل عادلانه » برای فلسطینیان موافقت کند اعراب، اسرائیل را به رسمیت می شناسند. اسرائیل در مورد این پیشنهاد در آن زمان سکوت کرده بود.
اسرائیل در حال حاضر با همسایگان عرب خود یعنی مصر و اردن و همچنین مغرب روابط خوبی دارد. اسرائیل با توسعه منابع دریایی گاز طبیعی خود می تواند به یک شریک انرژی در منطقه تبدیل شود.
بررسی های اخیر توسط موسسه سیاستگذاری و استراتژی نشان می دهد تنها 18 درصد از مردم عربستان، اسرائیل را بزرگترین تهدید تلقی می کنند. بیش از نیمی از عربستانی ها، ایران و پس از آن داعش را دشمنان اصلی خود می دانند. شگفت انگیز ترین نتیجه این بود که 24 درصد از سعودیها از اتحاد با اسرائیل در مبارزه با ایران حمایت می کنند.
صلح باید از جایی شروع شود حتی اگر آغاز آن با این عقیده قدیمی باشد که دشمن دشمن من دوست من است. فقط باید دید که چگونه تفکر آقای دوری تغییر کرده است.
وی درست 12 سال پیش کتابی تحت عنوان پادشاهی نفرت: چگونه عربستان سعودی به پشتیبانی از تروریسم جهانی جدید می پردازد نوشت. وی اکنون به عربستان به عنوان یک متحد اشاره می کند.
۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]