واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۳۲ب.ظ)
تدوين برنامه ششم توسعه براساس امکانات موجود در جامعه موج - وزير بهداشت در نشست مشترک با اعضاي شوراي عالي برنامه ريزي سازمان مديريت و برنامه ريزي بر لزوم تدوين برنامه ششم توسعه براساس امکانات و واقعيات موجود در جامعه تاکيد کرد.
به گزارش خيرگزاري موج، سيد حسن هاشمي در نشست مشترک با اعضاي شوراي عالي برنامه ريزي سازمان مديريت و برنامه ريزي در خصوص بررسي و تدوين برنامه ششم توسعه، گفت: در برنامههاي گذشته مجموعه اي از دستورات و قوانين را داريم که بخش زيادي از آنها عملي و اجرا نشده است.
وزير بهداشت بر لزوم تدوين برنامه ششم توسعه براساس امکانات و واقعيات موجود در جامعه تاکيد کرد و با اشاره به 2 برنامه سند چشم انداز ايران گفت: در يکي از برنامههاي اين سند به برخورداري از سلامت، رفاه، امنيت، تأمين اجتماعي، فرصتهاي برابر براي مردم و بهره مندي از محيط زيست مطلوب اشاره شده است و همچنين در برنامه ديگري بهره مندي از امنيت اجتماعي و قضايي تاکيد شده است. اما در طي 10 سال گذشته اين دو برنامه به طور کامل اجرا نشده است.
هاشمي با اشاره به وجود تفاوتهاي ديدگاهي در تدوين برنامه ششم توسعه، بر عملياتي بودن برنامه ششم توسعه تاکيد کرد.
به گفته وي، بهتر است برنامه ششم توسعه منحصر به 10 تا 15 حکم شود و احکامي به تصويب برسد که بتوان آنها را عملياتي کرد.
هاشمي همچنين، با تاکيد بر لزوم تعريف مشخصي از ساختار ارائه خدمت در حوزه سلامت براي مردم در تدوين برنامه ششم توسعه، گفت: چنانچه وظيفه وزارت بهداشت سياست گذاري و نظارت بر ارائه خدمات سلامت باشد، نياز به تعريف جديدي براي وظايف اين وزارتخانه در تدوين برنامه ششم توسعه است.
به گفته وي، لازم است ساختار ارائه خدمت در برنامه ششم توسعه برعکس گذشته تعريف شود و بر کاهش تصدي گري در بخش دولتي تاکيد شود.
وي افزود: البته من فکر ميکنم که حتي تغيير ساختار در حوزه سلامت هم باعث رفع مشکلات موجود نخواهد شد و لازم است به طور مثال در حوزه درمان دو نوع بيمارستان داشته باشيم، يکي بيمارستانهايي که اقدامات درماني انجام ميدهند و دوم بيمارستانهايي که در بخش آموزش فعاليت ميکنند.
دکتر هاشمي در ادامه گفت: طرح تحول سلامت با هدف تغيير و تحول در نظام سلامت به منظور بهبود کيفيت خدمات بهداشتي و درماني تدوين و اجرا شد.
هاشمي در ادامه، بر لزوم خارج شدن از بخشي نگري و توجه به منافع ملي تاکيد کرد و گفت: در حال حاضر دستگاهي که اصرار بر جداسازي خريدار خدمت از فروشنده با هدف حفظ منافع مصرف کننده داشت، خود داروي کشور را توليد ميکند.
وي ضمن تاکيد بر عدم افزايش قيمت دارو افزود: متاسفانه دستگاههايي هستند که خودشان متولي بيمه بوده و به جاي اين که سلامت آفرين باشند، خود، بيماري توليد ميکنند.
وزير بهداشت در ادامه، بر ضرورت مشارکت بخش خصوصي در اداره بيمارستانها تاکيد کرد و افزود: در حال حاضر 3 درصد بودجه کشور براي ساخت و ساز بيمارستانها و مراکز آموزشي اختصاص داده شده است.
هاشمي همچنين، گفت: بنا بود از محل هدفمندي يارانهها 2 هزار ميليارد به حوزه سلامت اختصاص داده شود که تنها 300 ميليار د تومان آن داده شده است.
به گفته وي، عدم همکاري بيمهها باعث ايجاد مشکل براي ارائه دهندگان خدمت و نارضايتي براي بيماران خواهد شد.
گفتني است در نشست مشترک وزير بهداشت با اعضاي شوراي عالي برنامه ريزي سازمان مديريت و برنامه ريزي، حريرچي قائم مقام وزير بهداشت، امامي رضوي قائم مقام وزير در امور دانشگاهها،دلاوري مشاور وزير و رييس دبيرخانه سياست گذاري سلامت، رييس سازمان غذا و دارو دکتر ديناروند، معاونين اين وزارتخانه و اعضاي اين شورا حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]