واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وجود ۸۰ نوع اختلال خواب
کد خبر: ۵۲۳۷۴۳
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵ - 12 August 2015
تاکنون ۸۰ نوع اختلال خواب شناسایی شده است که برخی عوامل مانند نوبت کاری، مسافرتهای هوایی طولانی، مواجهه با عوامل شیمیایی به ویژه حلّالها و فلزات سنگین و استرسهای شغلی در ایجاد آنها مؤثر است.
به گزارش فارس، خسرو صادقنیت با بیان اهمیت خواب بهعنوان یکی از نیازهای حیاتی انسان که حدود یک سوم عمر آدمی را به خود اختصاص میدهد، اظهار داشت: هرگونه اختلال، بیماری یا کمبود خواب می تواند اثرات مستقیمی بر بیداری و فعّالیتهای فرد داشته باشد. همچنین اتفاقات حین بیداری نیز می تواند بهطور مستقیم یا غیرمستقیم بر کیفیّت و کمیت خواب تأثیر بگذارد.
وی افزود: خواب اهمیتی مانند بیداری دارد و برای داشتن بیداری کارآمد همراه با احساس سلامتی و شادابی، داشتن خوابی سالم ضروری است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیش از 80 نوع اختلال خواب تاکنون شناسایی شده است، گفت: شیوع بالای اختلالات خواب و تأثیرات زیاد این اختلالات بر سلامت جسمانی و روانی موجب شده است تا این موضوع مورد توجه جامعه پزشکی قرار گیرد. امروزه کمتر بیمارستانی در کشورهای پیشرفته میتوان یافت که مرکزی برای تشخیص و درمان اختلالات خواب نداشته باشد.
این فلوشیپ طب خواب درباره تأثیر اختلالات خواب بر خطاها و حوادث شغلی اظهار داشت: تأثیر شدید اختلالات خواب بر حوادث شغلی موجب شده است تا شاخهای از علم خواب با نام اختلالات خواب شغلی ایجاد شود. وقوع حوادث وحشتناکی مانند؛ کارخانه بوپال هند، که باعث مرگ و آسیب شدید هزاران نفر شد و فضاپیمای چلنجر و صدها حادثه هوایی، کشتیرانی، ریلی و میلیون تصادف مرگبار جادهای ناشی از اختلالات خواب و خواب آلودگی است.
وی افزود: تحقیقات مختلف نشان دادهاند که اختلالات خواب نه تنها یکی از مهمترین علل بروز حوادث شغلی و تصادفات مرگبار محسوب میشوند، بلکه تأثیر بسیاری بر بهرهوری و کیفیّت فعالیت افراد دارد. افزایش خطاهای شغلی، اختلال در تمرکز و یادگیری، اثرات نامطلوب در رفتار و خلق و خوی افراد، افزایش غیبت از کار، کاهش انگیزه و عدم رضایت شغلی از دیگر عوارض ناشی از اختلالات خواب افراد است.
این متخصص طب کار گفت: بسیاری از فعّالیتهای شغلی میتوانند بر روی خواب افراد مؤثر بوده و زمینه بروز یا تشدید اختلالات خواب را فراهم کنند. یکی از مهمترین این عوامل شیف کاری و اختلالات خواب ناشی از آن است. حدود 20 تا 25 درصد افراد شاغل بهصورت نوبتکاری هستند و بیش از 60 تا 80 درصد این افراد به اختلالات خواب ناشی از شیفتکاری مبتلا هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کادر پرواز، تجار، ورزشکاران حرفهای و سیاستمداران که بهعلت نیازهای شغلی ناچارند به شرق یا غرب زمین مسافرت کنند، دچار اختلالات خواب میشوند. در نتیجه تواناییهای آنها در بیداری کاهش مییابد و گاهی لطمههای جدی و جبرانناپذیری به آنها وارد میکند.
این فلوشیپ طب خواب اظهار داشت: همچنین مواجه با عوامل شیمایی بهویژه حلالها، فلزات سنگین و استرسهای شغلی میتوانند اثرات نامطلوبی بر کیفیّت و کمیت خواب افراد بگذارند.
وی خاطرنشان کرد: شناخت عواملی که موجب اختلالات خواب میشوند و دوری از آنها میتواند در پیشگیری، تشخیص و درمان مطلوب مؤثر باشد. شناخت بهتر اختلالات از طرف پزشک و مراجع، مراجعه زودهنگام و جدی گرفتن علائم این اختلالات نیز میتواند میزان تشخیص درست را افزایش داده و تأخیر آن را به حداقل برساند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]