واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
بهداشت در پنجشنبه بازار کرج ذبح میشود استانها > البرز - برخی از شهروندان کرجی برای تامین مایحتاج خود به روز بازارها مراجعه می کنند و این در حالی است که در بسیاری از این روز بازارها بهداشت به معنای واقعی ذبح می شود و کسی در این خصوص پاسخگو نیست.
به گزارش مهر در کرج، فروشندگان روز بازار باغستان غربی می گویند نامش «حسن» است، هیکل درشتی دارد روز پنجشنبه که می شود دفتر به دست در بازار می گردد و برای هر متر زمین از فروشندگان دوره گرد از ۲ هزار تا ۱۰ هزار تومان پول دریافت می کند. وقتی از فروشندگان نشانی از حسن می گیریم، می گویند؛ شاید مامور شهرداری باشد. کمی میان ماشین های وانتی که حالا تبدیل به یک باب مغازه سیار شده اند می گردم تا شاید «حسن» پیدایش شود. یکی از فروشنگان برای بازار گرمی فریاد می زند «از شیر مرغ تا جان آدمیزاد این ور بازار». سری که بچرخانید انواع میوه و سبزیجات، لبنیات دَر باز، مواد غذایی، داروهای گیاهی و عطاری، پوشاک، کیف و کفش، لوازم خانگی، پارچه، لباس های دست دوم و گاهی حیواناتی مانند جوجه و اردک و خرگوش را می توانید ببینید.
اولین چیزی که در بدو ورود به این بازار توجه را جلب می کند و با اصول بهداشتی همخوانی ندارد وجود بساط فروشندگان در زمینی خاکی است. اینجا نبود بهداشت سلامتی شهروندان را تهدید می کند. در حین گشت و گذار در بازار هستم؛ کمی جلوتر یکی از فروشندگان مقدار زیادی از پنیر را در سینی گذاشته و با چرب زبانی مردم را ترغیب به خرید می کند قیمت پنیر این فروشنده با قیمت های بیرون از بازار خیلی متفاوت است.
کمی جلوتر صدای خنده فروشندگان شنیده می شود اقدام یک فروشنده بساط خنده دیگر فروشندگان را فراهم کرده است وی که با یک فُرغان پُر از میوه در حال عبور از میان جمیعت است با داد و فریاد آمیخته با خنده به همتایان خود در بازار می گوید «کنار کنار عجله دارم».
همان مسیر را که رفته ام بر می گردم و منتظر آقا حسن داستان می شوم .یکی از فروشنده ها در حالی که با اشاره به شخصی که با فروشنده دیگری در حال صحبت است می گوید «آمد». منتظر می شوم صحبت هایش تمام شود. وی که به نظر می آید گرمای هوا هم کلافه اش کرده در حال قدم زدن است. خودم را به او می رسانم و پس از معرفی به وی می گوید خبرنگارم و در مورد وضعیت بازار در حال تهیه گزارش هستم. نگاهی به دور و بر می اندازد و می گوید « فرمایش». از وی در خصوص اینکه با مجوز کدام نهاد از کسبه پول دریافت می کند سوال می کنم با رفتاری که اصلا شایسته نیست می گوید؛ «من خودم هستم و برای خودم کار می کنم خبرنگار کیه و خبرنگار چیه».
با رفتار این شخص یاد برخی از فیلم های سینما می افتم که شخصیت منفی فیلم با زور بازویی که دارد برای خود قلمرویی دست و پا می کند و برخی را مورد اذیت و آزار قرار می دهد به اصطلاح باج می گیرند.
فلسفه وجودی روز بازارها در نقاط مختلف شهر رفع نیاز شهروندان و تهیه مایحتاج آنها است چرا که وجود تورم و پدیده ای به نام گرانی مردم را راهی این بازارها می کند و دست فروشان نیز فرصت را غنیمت دانسته و به فروش کالاهایی اقدام می کنند که بیشترین نیاز مردم را تشکیل می دهدو اغلب کیفیت لازم را ندارند.
قیمت پایین بسیاری از کالاها در بازار روزها برای شهروندان جذابیت دارد به همین منظور بسیاری سعی می کنند مایحتاج خود را به صورت هفتگی از این بازارها تهیه کنند ولی ارمغان این بازارها به جز مشکلات بهداشتی معضلاتی از قبیل ترافیک در منطقه است. وجود بیمارستان البرز در منطقه باغستان غربی باعث شده است روزهای پنجشنبه ترافیک ناشی از وجود بازار روز موجب اختلال در رسیدن آمبولانس های حامل بیماران به بیمارستان می شود.
درگیری و کشمکش بین دستفروش ها بر سر جای بساط، و تولید زباله به میزان زیاد از دیگر معضلات این بازار روز است.
برای روشن تر شدن مباحث مربوط به این روز بازار با مدیر اطلاع رسانی سازمان میادین و تره بار شهرداری کرج گفتگویی ترتیب می دهیم. غلامرضا عسگری در پاسخ اینکه آیا بازار روز باغستان غربی توسط شهرداری نظارت و ساماندهی می شود یا خیر، می گوید: شهرداری هیچ نظارتی بر این بازارها ندارد و تحت پوشش شهرداری نیست.
در ادامه مدیر ساماندهی و مشاغل مزاحم شهری سازمان میادین شهرداری کرج می گوید: در حال حاضر ساماندهی این بازار به عهده ما نیست و قرار است در آینده ساماندهی این بازارها تحت نظارت سازمان میادین میوه و تره بار باشد.
حسن جاوید فر ساماندهی روز بازار باغستان غربی و دیگر بازارها را منوط به طی شدن سیکل اداری می داند و در پاسخ به این پرسش که سیکل اداری به چه میزان زمان نیاز دارد، مختصر و مفید می گوید مشخص نیست.
مدیر ساماندهی و مشاغل مزاحم شهری سازمان میادین شهرداری کرج در پاسخ به این پرسش که چرا افرادی سودجو در این بازارها از کسبه مبالغی پول دریافت می کنند، می گوید: شهرداری از فروشندگان این روز بازارها پولی دریافت نمی کند و افرادی که مبلغی را از این فروشندگان دریافت می کنند تخلف کرده و غیرقانونی مبادرت به چنین کاری می کنند.
اما در خصوص بهداشت کالاهای عرضه شده در این بازار با اداره بهداشت و محیط شهرستان کرج تماس گرفتیم؛ جعفر صالحی کارشناس مسئول بهداشت محیط اداره بهداشت کرج در پاسخ این سوال مبنی بر اینکه آیا نظارتی بر بهداشت این بازارها از جانب اداره بهداشت صورت می گیرد یا خیر، می گوید: فروشندگان این بازارها دوره گرد محسوب می شوند به همین علت این اداره نظارتی بر دوره گردها ندارد و کنترل و نظارت بر آنها بر عهده شهرداری است.
در پایان گفتنی است؛ این بازارچه هر هفته به طور منظم حد فاصل باغستان غربی و شهرک ظفر با حضور ۳۰۰ الی۳۵۰ فروشنده برگزار می شود. فروشندگان و به قول کارشناس بهداشت محیط اداره بهداشت کرج دوره گردها در این بازار اقدام به فروش کالای خود می کنند و هر هفته نیز مبلغی را به شخصی که معلوم نیست وابسته به کدام نهاد یا سازمانی است پرداخت می کنند. حال سوالی که بدون پاسخ می ماند این است که؛ نظارت و بازرسی از این روز بازارها به عهده کدام نهاد و اداره است؟
کلید واژه ها: استان البرز -
چهارشنبه 21 مرداد 1394 - 11:53:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]