واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توقف نوسازي بافتهاي فرسوده در ايستگاه بانكها وامها به نوسازي نميرسد!
نویسنده : بیژن سورانی
هرچند در سال گذشته حدود 220 هكتار از 3 هزار و 800 هكتار بافت فرسوده پايتخت با تمهيدات ارائه شده مورد نوسازي قرار گرفت اما با راكدشدن بازار مسكن تب و تاب نوسازي بافتهاي فرسوده نيز با كاهش چشمگير صدور پروانه مواجه شد و بهدليل نداشتن صرفه اقتصادي بانكها از دادن تسهيلات طفره رفتند كه در اين زمينه رئيس شوراي شهر پايتخت هراس بانكها از اعطاي وام نوسازي بافتهاي فرسوده را يكي از عوامل اصلي كاهش روند نوسازي در پايتخت اعلام كرد.
بيش از 30درصد از جمعيت شهرها در بافتهاي فرسوده و ناپايدار شهري زندگي ميكنند كه عمده مخاطبان اين بافتها طبقه متوسط و زير متوسط شهري هستند كه اگر دولت و مديريت شهري براي نوسازي بافتهاي فرسوده اقدام عاجلي انجام ندهند روند 10 درصدي تكليف قانوني براي نوسازي بافتهاي فرسوده در طول سال محقق نخواهد شد و تهديد بافت فرسوده يكباره خود را نشان ميدهد.
وامهايي كه به نوسازي بافتهاي فرسوده نميرسد
همچنين رئيس شوراي شهر تهران برضرورت ورود دولت و بانك مركزي در بحث نوسازي و مرمت بافتهاي فرسوده تهران تأكيد كرد و گفت: شوراي شهر از ابتداي اين طرح به آن ورود كرده و اين بانكها هستند كه در اين زمينه همكاري نميكنند.
مهدي چمران در مورد آخرين وضعيت مرمت بافتهاي فرسوده و اعطاي وام نوسازي به شهروندان و بلاتكليفي مردم در اين زمينه گفت: بارها من اين مسئله را بيان كردهام كه بافت فرسوده مثلثي است كه يك ضلع آن شهروندان و دو ضلع ديگر آن دولت و شهرداري هستند. دولت هم يعني بانكها و وزارت مسكن و شهرسازي كه اين وزارتخانه مرتب فشار ميآورد كه بانكها بايد كمك كنند.
رئيس شوراي شهر تهران با بيان اينكه سرمايهگذاري بانكها در اين زمينه براي آنها سودآور است و بهره آن را ميبرند، گفت: بانكها از ورود و سرمايهگذاري در اين زمينه ضرر نميكنند اما آنها چون دنبال سود بيشتر هستند، سرمايه خود را در اختيار افرادي كه سود 27 درصد يا 30 درصد ميدهند، قرار ميدهند و از ورود به بافت فرسوده و سرمايهگذاري در آن بخش هراس دارند.
وي با تأكيد بر ضعف عملكرد بانكها در بحث بافتهاي فرسوده، اظهاركرد: راهكار اين مسئله آن است كه دولت و بانك مركزي و مجلس نيز به اين مسئله ورود كنند و در شرايطي كه بانكها مدعي هستند با شش يا هشت درصد سود ضرر ميكنند، دولت ميتواند چهار درصد سود را خودش بدهد تا بهره آن بانك 12 درصد بشود يا دولت ميتواند شش درصد سود را متقبل شود تا 14 درصد سود به بانكي كه اين پروژه را برعهده ميگيرد، داده شود.
به گفته عبدالله فتحاللهي، مدير عامل سازمان نوسازي شهر تهران مشاركت بانكها و اعطاي وام از طرف اين سازمانها ميتواند به حفظ هويت مناطق فرسوده و خاطرات جمعي شهروندان كمك بسزايي داشته باشد و سرمايهگذاري سازمانها و توانمندان اقتصادي در امر نوسازي ميتواند به نوعي از افزايش جرم در مناطق فرسوده نيز جلوگيري كند.
بر اين اساس اگر خواهان وقوع اتفاقي خوشايند در اين حوزه هستيم نياز است كه دولت و شهرداريها و نيز مجلس در حوزه نوسازي بافت فرسوده تصميمات مشتركي بگيرند، زيرا با بودجه و اعتبارهاي فعلي و گستردگي بافت فرسوده در تهران كاري از پيش نميرود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]