محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827171721
کارنامه اقتصادی دولت از نگاه دویچه وله
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کارنامه اقتصادی دولت از نگاه "دویچه وله"
کاهش تورم و ثبات نسبی بازار ارز، دو برنامه بهنسبت موفق دولت یازدهم در پایان دومین سال تشکیل کابینه هستند. برخی دیگر از برنامهها به لغو تحریم و جذب سرمایه خارجی وابستهاند و برخی در ساختار کنونی حکومت محکوم به شکستاند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،بخش فارسی وبسایت دولتی دویچه وله (DW) در گزارشی با عنوان "کارنامه اقتصادی دولت یازدهم پس از دو سال" نوشت: ««کاهش تورم و ثبات نسبی بازار ارز، دو برنامه بهنسبت موفق دولت یازدهم در پایان دومین سال تشکیل کابینه هستند. برخی دیگر از برنامهها به لغو تحریم و جذب سرمایه خارجی وابستهاند و برخی در ساختار کنونی حکومت محکوم به شکستاند.
پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ مراسم تحلیف او به عنوان هفتمین رئیس جمهور ایران ۱۳ مرداد برگزار شد و هیئت دولت کار خود را ۲۷ مرداد به طور رسمی آغاز کرد.
برخی از کارشناسان درباره توفیق نسبی دولت در شماری از برنامههای اقتصادی نظر مثبتی دارند، اما در مورد میزان این موفقیتها دیدگاههای مختلفی وجود دارد.
برنامه کاهش تورم
رکود تورمی مهمترین چالش اقتصاد ایران پس از دو دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد بود. دولت یازدهم چنانکه روحانی هم گفته، ویرانهای را با تورم ۴۵ درصدی و رشد اقتصادی منفی شش و نیم درصد تحویل گرفت.
مطابق گزارشهای رسمی مرکز آمار و بانک مرکزی، تورم در پایان سال دوم کار دولت یازدهم به حدود ۱۵ درصد کاهش یافته و رشد اقتصادی مثبت شده است.
کاهش تورم را همه قبول دارند اما در ۱۵ درصد بودن آن تردید وجود دارد. عدهای معتقدند این رقم بر اساس چینش دلبخواه سبد کالای شاخص قیمتها به دست میآید و واقعی نیست.
اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، اسفند ماه سال پیش آمار ارائه شده از میزان تورم را غیرواقعی خواند زیرا بهنظر او "تورم واقعی آنجایی است که دولت سوبسید نمیدهد".
بر این اساس برای سنجش میزان واقعی تورم نباید تغییر بهای کالاهایی در سبد هزینه را ملاک قرار داد که دولت با پرداخت یارانه قیمت آنها را کنترل میکند.
عسگراولادی تورم واقعی را در پایان سال ۹۳ حدود ۲۵ درصد ارزیابی کرد و گفت، بدون برداشته شدن .
تردید درباره خروج از رکود
از سوی دیگر قیمت اغلب کالاهای اساسی، مانند نان، گوشت و میوه، دستکم در کلانشهرها با قیمتهای رسمی که مبنای محاسبه تورم در آمار است تفاوت دارد.
همچنین هدفگذاری دولت برای تکرقمی شدن تورم تا پایان سال ۹۴ نیز به نظر دستنیافتنی میرسد. در چهار ماه نخست امسال روند کاهش تورم به نسبت سال پیش کند و تقریبا متوقف شده است.
افزون بر این نقش احتمالی لغو تحریمها در کاهش تورم به آن سرعتی که دولت انتظار داشت و وعده داد محسوس نخواهد بود؛ تحریمها در خوشبینانهترین حالت و به احتمال زیاد ابتدای سال آینده میلادی برداشته میشوند.
درباره توقف رشد منفی اقتصادی نیز بسیاری از صاحبنظران کارنامه دولت یازدهم را مثبت ارزیابی میکنند، اما ادعای خروج از رکود دولت مورد مناقشه است.
کمتر از یک ماه پیش (۳۱ تیر) شهباز حسنپور، رئیس فراکسیون اصناف مجلس در جمع خبرنگاران گفت: «بهرغم این که دولت اعلام کرده که کشور از رکود خارج شده ولی این خروج در هیچ یک از اصناف نمود ندارد».
ادامه رکود اقتصادی
حسنپور علت ادامه رکود را فشار مالیاتی دولت بر "اصناف خردهپا" و عدم ارائه خدمات بانکی به آنها عنوان میکند. این سخنان در روزهایی ابراز شد که حدود دو هزار و ۳۰۰ کارگاه سنگبری در استانهای اصفهان و تهران تعطیل شدند.
عسگراولادی نیز ادعای خروج از رکود را نادرست خوانده و نشانه آن را افزایش چکهای برگشتی میداند. گزارشهای رسمی سخن او را تائید میکند.
خبرگزاری ایسنا چندی پیش با استناد به آمار بانک مرکزی گزارش داد، ارزش چکهای برگشتی در ۹ ماه نخست سال ۹۳ نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده و نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۳۵ درصد افزایش داشته است.
منتقدان میگویند افت شاخص کل بازار سهام، عدم رونق بازار مسکن، و به تعطیلی کشیده شدن واحدهای تولیدی بیانگر ادامه رکود عمیق اقتصادی در ایران هستند.
از ابتدای سال ۹۴ رکود در کار تولیدکنندگان صنعتی به شکل محسوسی شدت گرفته است.
روزنامه "دنیای اقتصاد" ۱۷ مرداد، به نقل از گزارشی از وزارت صنعت، معدن و تجارت، از افت تولید بسیاری از محصولات صنعتی در ماههای گذشته خبر داد و نوشت: «با توجه به ادامه روند کنونی احتمال بازگشت به دوران رکود با عمق بیشتر، بیش از پیش خواهد بود».
به تعویق افتادن طرح مسکن اجتماعی
تقویت ارزش پول ملی از دیگر برنامههای دولت اعلام شده اما تنها در قیاس با سالهای بحرانی دولت دهم میتوان آن را تا حدودی موفق خواند.
پروژه مسکن مهر از پروژههای دولت احمدینژاد بود که تولید مسکن اجتماعی به عنوان بدیلی برای آن از سوی دولت روحانی مطرح شده است
بهای دلار به نسبت روزهای آغاز کار دولت یازدهم چند درصد افزایش یافته که به معنی کاهش ارزش پول ملی است. با این همه دولت توانسته، بهرغم تلاطمهای مذاکرات طولانی هستهای از نوسان شدید بهای ارزهای خارجی جلوگیری کند.
تولید مسکن اجتماعی، به عنوان بدیلی برای پروژه مسکن مهر دولت قبلی، از دیگر وعدههای دولت است که در سال دوم هم کلید نخورد و به نظر میرسد تا پایان سال سوم هم اجرایی نشود.
مسئولان وزارت راه و شهرسازی میگویند صندوق تضمین تسهیلات که در طرح جامع مسکن بر تشکیل آن تاکید شده مستلزم ارائه لایحه دولت است و این کار به عمر مجلس نهم (خرداد ۹۵) نمیرسد.
از دیگر وعدههای دولت در سال دوم افزایش دستمزد کارگران است که انجام شد اما نه به میزان تورم. مخالفت کارفرمایان و نگرانی از تاثیر این اقدام در رکود بیشتر ظاهرا علت عقبنشینی دولت بوده است.
توقع زیاد از لغو تحریم
حسن روحانی و بسیاری از اعضا و حامیان دولت در دو سال گذشته درباره تاثیر چشمگیر حل پرونده هستهای جمهوری اسلامی و لغو تحریمها بر اوضاع اقصادی ایران سخن بسیار گفتهاند.
رئیس جمهور چندی پبش گفته بود تحریمها باید برداشته شوند "تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود".
در هفتههای گذشته، به ویژه پس از نهایی شدن توافق هستهای (۲۳ تیر/ ۱۴ ژوئن) اظهارات مسئولان در این ارتباط بسیار محتاطانهتر شده و حتی در مواردی هشدار میدهند که آثار رفع تحریمها به این زودی آشکار نخواهد شد.
منتقدان بر این باورند که تاکیدهای پیشین درباره حل تمام مشکلات پس از لغو تحریمها تاثیر خود را در جامعه گذاشته و سطح انتظارات را چنان بالا برده که با واقعیتها همخوان نیست.
کمتر از یک ماه پس از توافق وین، چنین رویکردی در رسانههای همسو و حامی دولت، از جمله روزنامههای آفتاب یزد و مردمسالاری نیز به چشم میخورد.
افت تولید در بهار توافق
روزنامه مردمسالاری در سرمقاله روز هفدهم مرداد خود هشدار داد: «دولت بهجای تمرکز بر شادی پیروزی هستهای و اقدامات رسانهای در جهت افکار عمومی باید در اندیشه تقویت تیم اقتصادی و حتی تغییرات اساسی در سیاستهای اقتصادی خود باشد».
بازگشت میلیاردها دلار به ایران
آفتاب یزد نیز همانروز از قول ابوذر ندیمی، نماینده مجلس گلایه کرد که برخی این انتظار را در سطح جامعه به وجود آوردند که "روز پس از توافق در ایران زلزله اقتصادی رخ میدهد".
گزارشهای وزارت صنعت حاکی است که تولید بیش از نیمی از محصولات صنعتی و کالاهای پتروشیمی در سه ماهه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال پیش افت داشته است.
روزنامه دنیای اقتصاد به نقل از فعالان صنعتی نوشت، بخشی از تولیدکنندگان منتظر لغو تحریمها و تاثیر احتمالی آن بر قیمت مواد اولیه هستند و به همین دلیل تولید را متوقف یا کاهش دادهاند.
وزارت صنعت در گزارش خود علت کاهش تولید را "بهصورت جدی اجرا نشدن سیاستهای تعریف شده در بخش تقاضا" ارزیابی کرده و چاره حل این معضل را "تحریک تقاضا" با اجرای برنامههای توسعه صادرات میداند.
موانع ساختاری شکوفایی اقتصادی
گرچه با تشدید تحریمها به ویژه از سال ۹۰ کشتی آب گرفته اقتصاد ایران به سمت غرق شدن میرفت، ولی نقش عوامل ساختاری را، که سابقهای به درازی عمر جمهوری اسلامی دارند، در این وضعیت نمیتوان ندیده گرفت.
به اعتقاد بسیاری از ناظران داخلی و خارجی، سوءمدیریت، بهرهوری پایین، فساد فراگیر، اقتصاد رانتی متکی به نفت، فعالیت اقتصادی نهادها و مراکز نظامی و مذهبی خارج از نظارت و خصوصیسازیهای صوری نقشی به مراتب مهمتر در وضعیت اقتصادی امروز ایران دارند.
مطابق گزارش دوماهه نخست سال ۹۴ وزارت صنعت، جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۴ در "شاخص آزادی اقتصاد" در میان ۱۸۶ کشور در جایگاه ۱۷۳ و در "شاخص توانمندی تجارت" در بین ۱۳۸ کشور در رتبه ۱۳۱ قرار گرفته است.
نویسنده سرمقاله "مردمسالاری" نوشته است: «ناکارآمدی نیروی انسانی، فساد سیاه (سیستمی)، بازار غیررقابتی، اقتصاد دولتی، برخورد سیاسی با سرمایهگذاری، دلالبازی، رخوت در بازار سرمایه و قوانین معیوب مجموعه عللی هستند که باعث شده بدن فربه و پر رخوت اقتصاد ایران نتواند خود را از جا بلند کند و سرپای خودش بایستد».
در انتظار تغییر مجلس و لغو تحریمها
اینها مشکلاتی است که اگر دولت ارادهای برای حل آنها هم داشته باشد در خیلی از زمینهها قدرت و امکاناتش را ندارد و در مواردی هم که امکان تحول وجود دارد به زمانی بیش از عمر دولت نیاز است.
کاهش تصدیگری دولت در فعالیتهای اقتصادی و کوچک کردن دستگاه اجرایی از دیگر وعدههای دولت روحانی است که تا کنون پیشرفتی در آن دیده نمیشود.
در دولتهای گذشته به اسم خصوصیسازی، شرکتها و کارخانههای دولتی به موسسههای شبهدولتی واگذار شد؛ در دولت روحانی این اموال صرف تسویه بدهی دولت به این موسسهها شده است.
دولت یازدهم شانس خود برای تحقق برخی برنامهها را در تغییر ترکیب مجلس پس از انتخابات اسفند ماه میبیند. چنانچه این اتفاق رخ دهد مجلس دهم کار خود را در ماه پایانی سال سوم دولت روحانی آغاز میکند
به این ترتیب بخشی از مهمترین برنامههای دولت، از جمله افزایش تولید نفت و گاز، افزایش رشد اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار، ساماندهی بازار مالی و کاهش بیکاری تا لغو تحریمها و تشکیل مجلس جدید لنگان لنگان به پیش میرود.»
منبع:ایسنا
انتهای پیام/
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
نه مجلس به توزيع و تقسيم دلارهاي بلوکهشده/ دولت براي اشتغالزايي بنگاه هاي اقتصادي سرمايهگذاري کند
۷ مرداد ۱۳۹۴ ۱۱ ۶ق ظ نه مجلس به توزيع و تقسيم دلارهاي بلوکهشده دولت براي اشتغالزايي بنگاه هاي اقتصادي سرمايهگذاري کند موج - سخنگوي کميسيون آموزش مجلس گفت اگر قرار بر توزيعي بودن منابع بلوکهشده باشد در فاصله زماني 6ماهه و تا نزديک انتخابات جيب و سفرههاي مردم به شکل ايدهدویچه وله: هیأت اقتصادی ژاپن در راه ایران
پس از توافق هسته ای دویچه وله هیأت اقتصادی ژاپن در راه ایران دویچه وله در گزارشی درباره رقابت کشورهای اروپایی و آسیایی برای همکاری با ایران پس از توافق هسته ای نوشت پس از آلمان فرانسه و ایتالیا ژاپن نیز در صدد احیای مناسبات اقتصادی خود با ایران برآمده است ودر آستانه رفع تحردلیل شتاب آلمانی ها برای تجارت با ایران از نگاهدویچه وله
چرا هیئت اقتصادی آلمان با شتاب به ایران رفت دلیل شتاب آلمانی ها برای تجارت با ایران از نگاه دویچه وله آلمان بنا را بر این میگذارد که میتواند پس از توافقنامه وین حجم صادرات خود به ایران را در عرض چهار سال چهار برابر کند دانیل برنبک رئیس اتاق بازرگانی آلمان و ایران در گفتوگتوصیه مدیرکل ارشاد کردستان در مراسم روز خبرنگار: رسانهها به اعتبارات قطره چکانی دولت اکتفا نکنند / ایجاد بنگا
توصیه مدیرکل ارشاد کردستان در مراسم روز خبرنگار رسانهها به اعتبارات قطره چکانی دولت اکتفا نکنند ایجاد بنگاههای اقتصادی برای تقویت رسانههامدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت رسانههای استان به اعتبارات قطره چکانی دولت اکتفا نکنند و برای تقویت خود به فکر ایجاد بنگاههای ااستاندار آذربایجانشرقی: تحقق مصوبات دولت نگاه ذرهبینی خبرنگاران و رسانهها را میطلبد
استاندار آذربایجانشرقی تحقق مصوبات دولت نگاه ذرهبینی خبرنگاران و رسانهها را میطلبداستاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه هم اکنون 50 درصد از اعتبارات مصوب سفر دکتر روحانی به استان ابلاغ شده است گفت تنها ابلاغ این اعتبار کافی نیست و برای تحقق این مصوبات نگاه ذرهبینی خبرنگارانمره اقتصاددان به عملکرد اقتصادی دولت
نمره اقتصاددان به عملکرد اقتصادی دولت بر اساس این گزارش اشتغال توجه به تولید ملی کنترل گرانی و سطح عمومی قیمتها مدیریت واردات مسکن بازار سرمایه اقتصاد مقاومتی کنترل نقدینگی انضباط مالی و اصلاح درآمدهای دولت سرمایه گذاری داخلی و خارجی در زمره سوالات این پرسشنامه از ۳۱ اقنشست فوق العاده تیم اقتصادی دولت با رییس جمهوری
نشست فوق العاده تیم اقتصادی دولت با رییس جمهوری سخنگوی دولت از تشکیل جلسه فوق العاده تیم اقتصادی دولت با رییس جمهوری به منظور بررسی شرایط پس از توافق خبر داد آفتاب محمد باقر نوبخت روز سه شنبه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران افزود این جلسه به منظور ارایه برنامه دستگاه ها ببا پیروزی در عرصه سیاسی تیم اقتصادی دولت در صدد حل مشکلات مردم است
با پیروزی در عرصه سیاسی تیم اقتصادی دولت در صدد حل مشکلات مردم است خرم آباد-ایرنا- سرپرست فرمانداری شهرستان دلفان گفت دولت تدبیر و امید در صدد است در راستای نتایج پیروزی در عرصه سیاسی تیم اقتصادی نیز بتواند پابه پای مردان سیاسی در جهت حل مشکلات اقتصادی بخصوص مشکل اشتغال جوانانگاهی به مقوله اقتصاد سیاسی مسکن ایران/ چطور یک طرح خوب بلااستفاده میشود؟
نگاهی به مقوله اقتصاد سیاسی مسکن ایران چطور یک طرح خوب بلااستفاده میشود اقتصاد > مسکن - تاریخ چند دههای حضور دولت در پروژههای عمرانی بزرگ به خوبی نشان میدهد طرحها و برنامهها در مرحله تئوری خوب قابل دفاع و بعضا متحولکننده بودهاند اما تعجیل در اجرای آنها بدنوبخت در دیدار با فعالان اقتصادی زنجان: رهبری در برنامه ششم دولت را مکلف به تحقق رشد 8 درصدی کردند/دلواپسان بد
نوبخت در دیدار با فعالان اقتصادی زنجان رهبری در برنامه ششم دولت را مکلف به تحقق رشد 8 درصدی کردند دلواپسان بدخواه ملت ایران هستند وزیر خارجه عربستان توافق ژنو را به هم زدرئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت در برنامه ششم توسعه یک رشد متوسط هشت درصد به صورت سالانه از سوی مقامعضوکمیسیون اقتصادی مجلس:دولت عملکردمناسبی درکنترل رشدنقدینگی داشته است
عضوکمیسیون اقتصادی مجلس دولت عملکردمناسبی درکنترل رشدنقدینگی داشته است تهران - ایرنا - نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت از آنجا که دولت عملکرد مناسبی در کنترل رشد نقدینگی داشته باید به این مهم استمرار بخشد ایرج ندیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر دلایل رش70 درصد بنگاه ها شفافیت اقتصادی ندارند
70 درصد بنگاه ها شفافیت اقتصادی ندارند کرمان - ایرنا - نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت حدود 70 درصد بنگاه های اقتصادی در کشور شفافیت اقتصادی ندارند به گزارش ایرنا محمدرضا پورابراهیمی عصر پنجشنبه در دومین نشست منطقه ای کارگروه اقتصاد مقاومتی در کرمان افزود اقگزارش دویچه وله از تأثیر پول های بلوکه شده در اقتصاد ایران
بعد از توافق هسته ای گزارش دویچه وله از تأثیر پول های بلوکه شده در اقتصاد ایران میزان داراییهای بلوکه شده ایران از ۲۹ تا بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار اعلام شده اکنون رئیس بانک مرکزی میگوید از این پولها فقط ۶ میلیارد دلار به دولت میرسد عدهای نیز اثر این داراییها در اقتصاد ایگزارش دویچه وله از بازار پر نفت جهان و پایین آمدن قیمت آن
گزارش دویچه وله از بازار پر نفت جهان و پایین آمدن قیمت آن خبرگزاری پانا سایت خبری رادیو صدای آلمان دویچه وله به نقل از یک کارشناس اتحادیه اقتصاد نفت نوشت روند کاهش قیمت نفت ادامه خواهد یافت همین حالا هم بهای یک بشکه نفت دریای شمال در مقایسه با یک سال پیش نصف شده است ۱۳۹۴ شنبارزیابی کارنامه 2 ساله دیپلماسی دولت اعتدال
ارزیابی کارنامه 2 ساله دیپلماسی دولت اعتدال اغراق نیست اگر بازسازی سیاست خارجی را مهمترین برنامه دولت روحانی طی 2 سال گذشته بدانیم توافق هسته یی خارج کردن کشور از وضعیت امنیتی و انزوای جهانی تنش زدایی و پیگیری رویکرد تعامل سازنده در روابط خارجی مهمترین مولفه ها و دستاوردهای دیمحمدحسن آصفری: اصلاحطلبان تندرو بدنبال انداختن پوست خربزه زیر پای دولتاند/ یک جریان سیاسی سعی دارد مجلس آیند
محمدحسن آصفری اصلاحطلبان تندرو بدنبال انداختن پوست خربزه زیر پای دولتاند یک جریان سیاسی سعی دارد مجلس آینده را وکیلالدوله کندعضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است یک جریان سیاسی سعی دارد مجلس را وکیل الدوله کند به گزارش فضای مجازی خبرگزاری فارس سایت نماینده نوشت محمدحسن آصفمیرتاجالدینی:جبهه یکتا خط و ربطی با احمدینژاد ندارد/ کارنامه دولت دهم قابل دفاع است
میرتاجالدینی جبهه یکتا خط و ربطی با احمدینژاد ندارد کارنامه دولت دهم قابل دفاع است معاون پارلمانی دولت دهم میگوید کارنامه دولت قبل مثبت و قابل دفاع است هرچند که این عملکرد خالی از ایراد نیست به گزارش نامه نیوز حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی معاون پارلمانی دولت دهم د-
گوناگون
پربازدیدترینها