واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
بهترین عکس «ریوچی هیروکاوا» مقاومت مثالزدنی فلسطینیها من این عکس را در سال 2002 در ایست بازرسی الرام در کرانه باختری سرزمینهای اشغالی گرفتم.
تمام ایست بازرسی های آن منطقه را نیروهای نظامی اسرائیل بسته بودند و این زنان برای بازگشایی آن تظاهرات کردند؛ آنها امید داشتند با باز شدن این مسیر، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی اجازه ورود به این مناطق را پیدا کنند. یک ساعت قبل گروهی از مردان فلسطینی تظاهراتی برگزار کرده بودند که نیروهای پلیس آنها را با باتوم عقب راندند، سپس این زنان به میدان آمدند و خود را به خط نخست اعتراضات رساندند.
در سمت چپ سربازان اسرائیلی، آن فردی که در صف نخست است و دست هایش را در جیبش کرده، یک افسر پلیس است. در میان آن جمعیت، بیش از همه توجه من به سمت زن جوانی جلب شد که نفر دوم از سمت راست است و انگشتان خود را به نشانه پیروزی در مقابل چشمان بهت زده و متعجب این پلیس اسرائیلی نگه داشته است. او حدود نیم ساعت در همین حالت ایستاده بود، تا این که سربازان این بار برای متفرق کردن جمعیت، به گازهای اشک آور خود متوسل شدند.
شما می توانید فشار جمعیت از پشت سر را متوجه شوید. من معمولا دوست ندارم در چنین موقعیت هایی که احتمال درگیری وجود دارد، حضور داشته باشم. من از سال 1967 در اراضی اشغالی و کرانه باختری به کار عکاسی مشغول هستم. از میان تمام عکس هایی که طی این سال ها گرفته ام، این عکس حالت نمادینی برای من دارد. سال گذشته فیلمی تحت عنوان «نکبت» (اشاره به روز نکبت همان روز تاسیس رژیم صهیونیستی) که شامل عکس ها و مصاحبه با فلسطینی هایی بود که پس از سال 1948 آواره شده بودند. در آن فیلم از این عکس نیز استفاده کردم. به عنوان یک دانشجو در ژاپن، بسیار واقعگرا بودم. دوست داشتم در مورد تاریخ سرزمین های اشغالی مطالعه کنم. یک روز چند گلوله در نزدیکی محل کارم پیدا کردم و پرسیدم که ممکن است آنها از کجا آمده باشند. هیچ کس نمی دانست تا این که یک جوان یهودی نقشه ای قدیمی را به من نشان داد. تازه آن زمان بود که فهمیدم محلی که در آن مشغول کار بودیم، یک اسمی عربی داشته و قبلامتعلق به فلسطینی ها بود. بعد از آن شروع به عکاسی از ویرانه های چندین روستایی فلسطینی کرده و در سال 1969 در بیت المقدس در نمایشگاهی به نام «امنیت»، آنها را در معرض دید عموم قرار دادم. بیشتر افراد با عصبانیت سوال می کردند که من به امنیت چه کسانی اشاره می کنم. تنها یک جوان یهودی در دفتر بازدیدکنندگان نوشت: در اسرائیل ما تنها روایت ها را از یک جنبه می شنویم، این عکس ها جنبه دیگر زندگی در این مناطق را نشان می دهد. تاکنون 30 تا 40 مرتبه به فلسطین رفته ام؛ سال گذشته نیز برای اولین بار به نوار غزه رفتم. این در واقع همان چیزی است که می خواهم نشان دهم. راوی: لئو بندیکتوس ـ گاردین مترجم: حسین خلیلی چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)
 
دوشنبه 19 مرداد 1394 ساعت 19:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]