واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
مدیر عامل بورس کالا ؛
بورس ارز راه اندازی میشود
مدیر عامل بورس کالا از راه اندازی بورس ارز خبر داد و گفت: در حال حاضر در مورد چگونگی و ساز و کار راه اندازی بورس صحبت هایی با بانک مرکزی صورت گرفته است.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز،حامد سلطانی نژاد ظهر امروز (یکشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: راه اندازی بورس ارز نیازمند مجوز بانک مرکزی است و بورس کالا آمادگی راه اندازی بورس ارز را دارد.
وی ادامه داد: با راه اندازی بورس ارز تنظیم بازار را ارز را دستور کار خواهیم داشت که آمادگی کامل برای پوشش بازار نقدی و مشتقات ارزی را نیز داریم.
مدیر عامل بورس کالا تصریح کرد: نظر بانک مرکزی بر روی این موضوع مثبت است و اکنون نیز چگونگی و ساز و کار این امر در دست بررسی است.
سلطانی نژاد گفت: هنوز در مورد بازار نقدی ارز صحبتی نشده است اما نقش صرافی ها در این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه با راه اندازی بورس ارز نظام شفافی در دستور کار خواهد شد، اضافه کرد: در حال حاضر استخراج قیمت ارز از بازار استخراج می شود.
مدیر عامل بورس کالا افزود: اسناد بالادستی چراغ راه ما هستند و جهت گیری های ما را مشخص کند که سیاست های اقتصاد مقاومتی نمونه ای از آن است و در این سیاست بر شفاف سازی، سالم سازی، نظام توزیع و قیمت گذاری تأکید شده است.
وی ادامه داد: به دنبال این سیاست گذاری بر صادرات پتروشیمی و فرآورده های نفتی و تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات بورس تأمین مالی، پوشش ریسک، شفاف سازی، قیمت گذاری تاکید شده است.
سلطانی نژاد با بیان اینکه در برنامه ششم نقش بورس کالا پر رنگ در نظر گرفته است، اضافه کرد: حضور افراد حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی نیز در این برنامه تاکید شده است.
وی افزود: طبق ماده 21 قانون اجرای سیاست های اصل 44 دولت مکلف است قیمت گذاری به کالاها و خدمات عمومی و انحصاری و کالاهای اساسی یارانه ای و ضروری محدود کند.
مدیر عامل بورس کالا در مورد عملکرد بورس کالا در سال 93، اضافه کرد: محصولات صنعتی و معدنی و کشاورزی در سال 93 نسبت به 92 افت محسوس داشته است.
سلطانی نژاد گفت: عملکرد 4 ماهه نخست سال 94 با مدت مشابه سال قبل در صنعت و معدن نشان از کاهش 33 درصدی در ارزش ها داشته است. البته ناگفته نماند که آمار جهانی در مورد فولاد نیز روند کاهش بوده که حتی در چین نیز چنین روندی مشاهده است.
وی گفت: در حوزه پتروشیمی ارزش معاملات 30 درصد و قراردادهای آتی 47 درصد کاهش داشته است.
مدیر عامل بورس کالا افزود: توافق هسته ای آرامش در بازار ارز ایجاد کرد و بر روی قراردادهای سکه ما تأثیر داشته است، البته در حوزه کالای فیزیکی تا پایان سال افزایش قابل توجهی را شاهد نخواهیم بود.
وی در مورد برنامه های بورس کالا، اضافه کرد: توسعه معاملات گواهی سپرده کالایی، تمرکز به ایجاد یا توسعه معاملات کالاهای استراتژیک مانند سیمان، شناسایی فرصت های جدید و بازبینی سند استراتژی، راه اندازی قراردادهای سکه بر روی ارز، محصولات فولادی و پتروشیمی و فرآورده های نفتی، ایجاد امکان دسترسی بر خط کارگزاران و فعالان بازار به سیستم معاملاتی بورس کالا، ایجاد جذابیت در اوراق موجود از طریق ابزارهای کاهش وجه تضمین وتعریف قراردادهای اختیار معامله، توسعه تعاملات با بانک ها و صندوق های ضمانت به منظور کمک به تأمین مالی خریداران کالا از طریق بورس کالا جهت گسترش معاملات نسیه از جمله برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد.
به جای واردکننده بودن باید صادرکننده باشیم
مدیر عامل بورس کالا تاکید کرد: به جای اینکه بیشتر وارد کننده باشیم باید صادر کننده باشیم و بورس کالا در این زمینه می تواند نقش مهمی داشته باشد.
وی ادامه داد: گسترش معاملات تالار صادراتی از طریق افزایش تنوع کالا و فراهم کردن زمینه حضور عرضه کنندگان خارجی در رینگ صادراتی و فراهم کردن شرایط معاملات ارزی خارجی در رینگ صادراتی از دیگر اقدمات در دستور کار است.
مدیر عامل بورس کالا بر حضور مردم در بورس کالا تاکید کرد و گفت: شفافیت اقتصادی باید تکریم و به آنها توجه داشته باشیم همچنین حضور نهادهای مالی بین المللی باعث توسعه دانش مالی درکشور می شود.
سلطانی نژاد همچنین تاکید کرد: حضور خارجی ها نباید به بخش خصوصی ما لطمه وارد کند./میزان/110
۱۸/۰۵/۱۳۹۴ - ۲۲:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]