واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مهلت يك ماهه وزير براي غربال آبهاي آلوده به كود و فاضلاب از آب معدني
قرار است تا يك ماه ديگر آب خوش از گلويمان پايين برود. اين بار شخص وزير بهداشت در ضربالاجلي يك ماهه از سازمان غذا و دارو خواست وضعيت آبهاي بسته بندي و سلامت و مضرات احتمالي آن را بررسي كند...
نویسنده : زهرا چيذري
قرار است تا يك ماه ديگر آب خوش از گلويمان پايين برود. اين بار شخص وزير بهداشت در ضربالاجلي يك ماهه از سازمان غذا و دارو خواست وضعيت آبهاي بسته بندي و سلامت و مضرات احتمالي آن را بررسي كند؛ آب معدنيهايي كه معلوم نيست از شير آب لولهكشي پر ميشود يا منابع نزديك به فاضلاب يا آبهاي زيرزميني كه با كودهاي نيتراته آلوده شدهاند!
آلودگي بطريهاي آب معدني و همچنين آلودگي آب تهران به نيترات نخستين بار در دوران وزارت دكتر مرضيه وحيددستجردي بود كه از سوي شخص وزير رسانهاي شد. پس از آن با اظهارات ضد و نقيضي در اين ماجرا مواجه بوديم و در نهايت شوراي شهر هم به پرونده آلودگي آب تهران وارد شد. در نهايت مطابق آخرين اظهارنظرها آبهاي بستهبندي موجود در بازار شايد سالم باشد اما آب معدني نيست و شما براي چيزي پول ميدهيد كه ميتوانيد از شير آب منزل يا خيابان به رايگان آن را تهيه كنيد. حالا اين شخص وزير بهداشت است كه به موضوع اطلاعات ضد و نقيض ارائه شده روي بستهبندي آبها با محتواي آن وارد شده و از سازمان غذا و دارو خواسته است يك بار براي هميشه به اين موضوع پايان دهد.
از سلامت آب تا سلامت بطري و در بطري آن
وزير بهداشت با اشاره به اطلاعاتي كه در مورد وضعيت نابسامان آبهاي بطري شده در كشور به دست آمده، افزود: به سازمان غذا و دارو يكماه فرصت دادم تا مشخص كند از بين آبهاي بطري شده موجود در بازار، كدامها واقعاً آب معدني هستند و كدامها آبهاي ديگري هستند كه به نام آب معدني به مردم عرضه ميشوند.
به گفته وي در مورد آبهاي بطري شده به خصوص آبهاي چند منطقه خاص مشخص شده كه اطلاعات مندرج روي بستهبندي با محتواي آن يكسان نيست و بايد با بررسي دقيق كارشناسي جلوي سوءاستفاده توليدكنندگان اين اقلام گرفته شود.
وزير بهداشت اضافه كرد: علاوه بر آن خود بطري و در آن نيز ممكن است از موادي ساخته شود كه براي سلامت انسان مضر باشد. در اين زمينه كار كارشناسي در وزارت بهداشت انجام شده و اطلاعات اوليه آن موجود است. من نيز از سازمان غذا و دارو خواستهام ظرف يكماه آينده گزارش دقيقي در مورد وضعيت بستهبندي و مواد مورد استفاده در اين بطريها نيز ارائه كنند تا بر اساس آن برخوردهاي قانوني صورت گيرد.
تفاوت آب معدني و آشاميدني
مديركل آزمايشگاههاي مرجع كنترل سازمان غذا و دارو، با اشاره به دستور وزير بهداشت براي بررسي كيفيت آبهاي بستهبندي تأكيد ميكند: آبها از جنبههاي مختلف در حال بررسي هستند.
بنا به تأكيد دكتر حسين رستگار در بررسي برنامههاي سال جاري وزير بهداشت قرار شده كه در زمينه آبهاي معدني، آشاميدني و بستهبندي بررسي كاملي صورت بگيرد و اعلام شود كه بالاخره آبها چه وضعيتي دارند. به همين خاطر تمامي آبهاي معدني و آشاميدني كشور جمعآوري شدند و مورد بررسي و آزمايش قرار گرفتند.
به گفته وي آبها دو نوع هستند يكي آبهاي معدني و ديگري آشاميدني، آبهاي معدني بايد طي چهار فصلي كه از منابع برداشت ميشود از لحاظ شرايط مواد معدني، كيفيت و ديگر عوامل يكسان باشد و اين آبها در چهار فصل بررسي ميشود اما آب آشاميدني آبي است كه ميتواند تغيير فصلي داشته باشد و همينطور تغييراتي در آبهاي آشاميدني ايجاد ميكنند كه ميتواند يكسري املاح آن كم و زياد شود. بنابراين آب آشاميدني و آب معدني تفاوت هايي دارند.
مديركل آزمايشگاههاي مرجع كنترل سازمان غذا و دارو خاطر نشان ميكند: آبهاي معدني و آشاميدني از لحاظ كنترل كيفيت استانداردهاي متفاوتي دارند كه براي آنها صادر شده است و بر اساس اين استانداردها بررسي ميشوند و هر كدام بايد مشخصات خود را داشته باشند.
آبهاي آلوده به كود و فاضلاب !
رستگار درباره شيوه نگهداري بطريهاي آب بستهبندي ميگويد: آبهاي معدني نبايد زير نور آفتاب قرار بگيرد چون احتمال دارد نور آفتاب باعث تغيير كيفيت آب در طعم آن شود بلكه بايد درجاي خنك نگهداري شود.
به گفته مديركل آزمايشگاههاي مرجع كنترل سازمان غذا و دارو مراكز توليد آب معدني و آشاميدني بايد در محل مناسب باشد و اگر در مجاورت فاضلاب باشد بايد فاضلابها كاملاً استاندارد باشد و فاصله آن نيز رعايت شود يا استفاده از كود در زمينهاي كشاورزي اطراف آن نيز صورت نگيرد و اين عوامل در صدور مجوزها تأثير بسزايي دارد.
وي در عين حال تأكيد ميكند: تا به امروز در بررسيها هيچگونه مشكلي ديده نشده و مردم هيچ نگراني در اين زمينه نداشته باشند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]