واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۲۰ب.ظ)
وزير ارشاد خبر داد: صدور مجوز فعاليت چند روزه براي گروهي از خبرنگاران بي بي سي موج- وزير ارشاد لغو مجوز فعاليت بي بي سي جهاني در ايران را رد کرد و گفت: ما براي فعاليت چند روزه گروهي از خبرنگاران بي بي سي جهاني در ايران مجوز صادر کردهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صبح امروز در حاشيه اجلاس سراسري مديران ارشاد استاني در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اين که دو سال از فعاليت دولت ميگذرد اما هنوز از حضور رئيس جمهور در شوراي عالي سينما خبري نيست، گفت: تنها شوراي عالي سينما نيست که از حضور رئيس جمهور بيبهره مانده است بلکه در شوراي حج و زيارت نيز نتوانستهايم از حضور وي بهره ببريم.
وي ادامه داد: در بيست و چند ماه گذشته وقت قابل توجه دولت به مسائل هستهاي گذشته است طبيعتاً رئيس جمهور نميتوانست اين جلسات را تشکيل دهد. اميدواريم با اين جمعبندي که انجام شده است ايشان فراغت بيشتري داشته باشد و جلسات به طور منظم تشکيل شود.
جنتي در پاسخ به سؤالي مبني بر لغو مجوز تعليق فعاليت بي بي سي در ايران گفت: ما مجوزي براي اين که بي بي سي جهاني دفتري در تهران داشته باشد نداديم اما مانند ساير شبکههاي رسانهاي همچون سيان ان که متعلق به آمريکاست و خبرنگاران آنها براي تهيه گزارش از ايران مجوز ميگيرند آن هم کميسيوني دارد مرکب از وزارت ارشاد، وزارت خارجه و وزارت اطلاعات که بررسيهاي همهجانبهاي را انجام ميدهند تا مثلاً يک گروه خبري يا يک گروه توليدي به کشور آمده و ظرف تنها چند روز فعاليت کنند.
وزير ارشاد ادامه داد: ويزاي اين افراد نيز ويزاي خاصي است توريستي نيست که بتوانند يک ماه در ايران بمانند بلکه 3 روز يا حداکثر 10 روزه صادر ميشود. مجوزي که به شبکه بي بي سي جهاني داده شده است براي تهيه يک خبر است که يک گروه خبري از آنها به ايران ميآيند. بنابراين ما مجوز به يک گروه از خبرنگاران بي بي سي براي فعاليت چند روزه در ايران دادهايم.
وي همچنين در پاسخ به اين پرسش که وزارت ارشاد در شرايط پساتحريم چه برنامههايي را در دستور کار خود قرار ميدهد گفت: يکي از کارهايي که بايد انجام شود اين است که مطالبات مردم را پس از رفع تحريم در حد معقول نگه داريم به طوريکه در جامعه تصور نشود جمعبندي که با غرب انجام دادهايم همه مشکلات را برطرف ميکند و ديگر هيچ مشکلي در کشور نخواهيم داشت به هر حال اقتصاد ما بيمار است و در طول ساليان گذشته بسياري از فعاليتهاي تجاري ما معوق مانده است. بيکاري مشکل اساسي است، تورمي که موجود است و ساير مشکلات چيزي نيست که ظرف يک شب يا يک ماه بتوان آن را برطرف کرد. برخي تصور ميکنند اکنون که ما درها را باز کردهايم همه مشکلات کشور حل ميشود.
جنتي گفت: ما از وزارت ارشاد و از طريق رسانههايي که در اختيار داريم وظيفه داريم که مطالبات مردم را در حد معقول نگه داريم و در مقابل ريشه مشکلات را مشخص کنيم. برخي از اين مشکلات مربوط به تحريمها بود و بخش ديگري مربوط به ماهيت اقتصادي کشور است.
وزير ارشاد همچنين در پاسخ به اين سؤال که وزارت ارشاد چه برنامهاي براي اکران فيلم رستاخيز دارد، گفت: ما ملاحظاتي داشتيم. يکي از ملاحظات اين بود که نظرات مراجع عظام مورد توجه قرار گيرد. در اين زمينه با برخي مراجع حرف زديم و کارگردان اين فيلم نيز فيلم را در قم و در بيوت برخي از مراجع نمايش داد. اصلاحات مد نظر آنها به عمل آمد اما برخي مراجع نظرات فقهي خاصي دارند و نظرات فقهي هم قابل تغيير نيست و نميتوان با مذاکره يا گفتوگو آنها را حل کرد.
وي ادامه داد: ما به دنبال اين هستيم که هم فيلم در نخستين فرصت اکران شود و هم به نوعي مراجعي که مخالفتي دارند را قانع کنيم که اگر نظر فقهي دارند اين نظر فقهي براي خودشان و مقلدانشان مورد احترام است. بنابراين اجازه دهند فيلم به نحو مطلوب براي علاقهمندان منتشر شود.
جنتي با ابراز حمايت خود از توليد و اکران فيلم رستاخيز گفت: فيلم رستاخيز تنها فيلمي است که من بيشترين کمک را در دوران توليد و پس از توليد نسبت به آن داشتهام. هم از نظر مکاتبه با دستگاههاي مختلف و هم پيش خريد سيديهاي فيلم براي کارکنان دولت که به نوعي بتوان از اين طريق به کارگردان و تهيهکننده آن کمک کرد.
وزير ارشاد در پايان فيلم رستاخيز را فيلمي ارزشي درباره واقعه عاشورا دانست و اظهار اميدواري کرد در نخستين فرصت اين فيلم اکران شود.
جنتي در پاسخ به اين پرسش که روز گذشته رئيس مجلس وعدههايي براي تصويب قوانين حمايتي از خبرنگاران داد، آيا وزارت ارشاد پيشنهادي در اين زمينه به مجلس دارد؟ گفت: روز گذشته در جمع خبرنگاران در تالار وحدت دو مشکل عمده اين قشر از جامعه امنيت شغلي و مشکلات رفاهي و تأمين بيمههاي اجتماعي عنوان شد، به نظر من در هر دو زمينه ميشود کار کرد.
وي ادامه داد: اين که واقعاً مجلس تا چه اندازه آمادگي دارد که اين کار را انجام دهد، نميدانم، يکي از بحثها امنيت شغلي است، گاهي روزنامهاي يکباره توسط دستگاه قضايي توقيف ميشود، يا برخي موارد توسط هيأت نظارت بر مطبوعات يک مجموعه که 90 نفر کارمند دارد، تعطيل ميشود، اين نيروها مجبور ميشوند به نشريه ديگري بپيوند که ممکن است، بعد از مدتي همان نشريه هم تعطيل شود، بايد راهحلي پيدا کرد، راهحلهاي قانوني هم معلوم نيست خيلي جواب دهد.
جنتي گفت: به هرحال دستگاه قضا مستقل است و ميتواند با جرم برخورد کند، براي اين بايد فکر کرد و راهحلي پيدا کرد، فکر نميکنم راهحلش از نظر قانون باشد، بلکه تفاهم دستگاه اجرايي با قوه قضاييه ميتواند چارهساز باشد، بايد با دستگاه قضا تفاهم کرد و به يکسري نقاط مشترک دست پيدا کرد، در حوزه بيمههاي اجتماعي اگر لايحهاي تنظيم شود و به مجلس داده شود تا به نوعي بتوان سازمان تأمين اجتماعي را موظف به بيمه خبرنگاران و دولت را موظف به تأمين اعتبار لازم کرد، بسيار راهگشاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]