واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پارازیتهایی که معلوم نیست از کجا میآیند
مدتی از وقوع توفان در تهران میگذرد و این بار هم متأسفانه امکان پیشبینی آن وجود نداشته است؛ موضوعی که موجب شده خسارتهایی به برخی از هموطنان در این مسیر وارد شود.
خبرگزاری ایسنا: مدتی از وقوع توفان در تهران میگذرد و این بار هم متأسفانه امکان پیشبینی آن وجود نداشته است؛ موضوعی که موجب شده خسارتهایی به برخی از هموطنان در این مسیر وارد شود.
علی عابدینی حال بار دیگر این بحث مطرح شده که سازمان هواشناسی چرا پیش از وقوع حادثه در قبال آن هشداری ارائه نکرد؟ این سازمان نیز بحث قدیمی و همیشه پابرجای تأثیر پارازیتها را مطرح کرده است.
معاون سازمان هواشناسی بهتازگی به وجود مشکل در بخش شمال صفحه رادار تهران اشاره کرده و متذکر شد: آنچه مشاهده میشود آن است که رادارهای هواشناسی توسط یکسری از امواجی که منشأ آن برای ما روشن نیست، دچار اختلال میشوند.
این امواج که منشأ آن برای ما روشن نیست، بیشتر برای رادار تهران اتفاق میافتد. منشأ انتشار و علت آن برای ما روشن نیست و یکچهارم صفحه رادار توسط این موجها پوشیده شده است و بهزحمت میتوان اطلاعات این بخش را مشاهده کرد.
کارشناسان آلمانی این رادارها را نصب کردهاند. آنها مدعی شدند این موجها پارازیت محیطی است. نویزها با طول موجهایی که رادار هنگام کار ایجاد میکند، در محیط وجود دارند و قسمت شمال صفحه ایستگاه تحتتأثیر این نویزها است و در جنوب رادار تصویر مشکلی ندارد.
البته هنوز صددرصد برای ما روشن نشده که پارازیتهایی که امواج ماهوارهای پخش میکنند، امواج رادار هواشناسی را دچار مشکل میکنند یا نه.
این امر برای ما هنوز محرز نشده و یک احتمال است و با استفاده از نرمافزارها و کدنویسی دنبال آن هستیم که این نویزها را از صفحه رادار فیلتر کنیم.
البته این تمام ماجرا نیست و تاکنون در موارد مختلف از سقوط هواپیما گرفته تا پیشبینی مسائل هواشناسی، بارها چنین اتفاقی تجربه شده و این توپ در زمین سازمانهای مختلف پرتاب شده و حتی مجلس شورای اسلامی نیز در سال گذشته علت اختلال شبکه راداری هواشناسی در روز وقوع توفان تهران را وجود پارازیتها عنوان کرده بود.
معصومه ابتکار، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، نیز چندی پیش بابت این موضوع اظهار نگرانی کرده و با تأکید بر پیگیری دولت یازدهم درباره بحث نظارت بر پارازیتها، ابهامات موجود در این بخش را یکی از موانع نظارت و پایش امواج بیان کرده بود.
او گفته بود: این دولت از ابتدای روی کارآمدن به این موضوع توجه داشته و به این منظور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کارگروهی تشکیل شد و طی بررسیها و جلسات، یک متن مشترک تهیه شده است.
کمیته خاص بحث پارازیتها تشکیل شد و پایشهایی را انجام داد، اما در همان زمان اعلام کرد بهدلیل عدم قطعیت و نامشخصبودن تعداد مراکز و محلها، نمیتوان اعداد و رقم را با قطعیت اعلام کرد.
در آن زمان آقای واعظی که مسئولیت را در کمیته برعهده داشتند، اعلام کردند درباره این موضوع نگرانی دارند و این امر باید تحت کنترل باشد.
اما در موارد قبلی و در سالهای گذشته معمولا زمانی که بحث پارازیتها مطرح میشد یک پای صحبت به وزارت ارتباطات و بهطور مشخص سازمان تنظیم مقررات ارتباطات کشیده شده و دراینباره مسئولیت به پای این سازمان نوشته شده و معمولا مشکل به گردن این بخش میافتاد.
بر همین اساس، سال گذشته در موارد متعدد، مسئولان سازمان تنظیم مقررات به پاسخگویی در این زمینه پرداخته و از خود دفاع کردند.
حال بار دیگر این بحث قدیمی و خسارتهای جانی و مالی ایجادشده، مطرح شده با وجود این، هنوز بحث قدیمی ادامه دارد و همچنان راهکار مشخصی برای این مشکل ارائه نشده است.
در این میان، اگرچه وزارت ارتباطات به گفته خود به کمک برخی سازمانها و وزارتخانههای دیگر، متولی بررسی تأثیرات این «فرکانسهای اضافی» شده است، اما مسئولیت ارسال آنها برعهدهاش نیست و همچنان مسئولان مختلف از فقدان متولی مشخصی برای پارازیتها خبر میدهند.
از سوی دیگر، در شرایطی که چندین ماه از ارسال گزارش نهادهای مرتبط به ریاستجمهوری میگذرد، همچنان در ارتباط با این گزارش از سوی این نهاد هیچ موضعگیری خاص یا تصمیم جدیدی اتخاذ نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]