تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833270934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آینده سازانی که درست مقابل چشم همه مسئولان معتاد می‌شوند! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آینده سازانی که درست مقابل چشم همه مسئولان معتاد می‌شوند!
طبق آمارها 0.9 درصد دانش آموزان از جمعیت 12 میلیون و 500 هزار نفری مواد مخدر مصرف کرده اند که اگر آن را یک درصد فرض کنیم با عددی نزدیک 125 هزار نفر مواجه می شویم. من اعتقاد دارم در این جامعه رقم بسیار پایین تر از 125 هزار نفر نیز زیاد است.
کد خبر: ۵۲۳۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵ - 09 August 2015




سال گذشته زمانی که آموزش و پرورشی ها سعی کردند در راستای یک اقدام مشترک با چند نهاد دیگر آموزش درباره ایدز را در مدارس شروع کنند، عده‌ای خونشان جوشید که "چه نشسته‌اید که عده‌ای به بهانه آموزش، به دانش آموزان مسائل جنسی را می‌اموزند و روی جدیدی از تهاجم فرهنگی بروز کرده!" اما حالا آمار و ارقامی منتشر می‌شود که ثابت می‌کند اوضاع وخیم تر از آن است که پیشتر تصور می‌شد!

به گزارش «تابناک»، طی روزهای گذشته و در حاشیه امضای تفاهم نامه‌ای میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه آزاد، آماری درباره شیوع اعتیاد میان نسل آینده ساز مملکت منتشر شد که بسیار نگران کننده می‌نمود ولی کمتر مورد توجه قرار گرفت؛ اعتیادی که نه از نوع سنتی، که اغلب از نوع صنعتی و گاه در قالب مصارف دارویی و زمینه ساز ورود به دنیای تاریک اعتیاد است و متاسفانه جدی گرفته نمی‌شود.

علیرضا جزینی قائم مقام دبیرکل ستاد در این باره گفت: نماد این مواد [مخدرهای صنعتی]، شیشه و روان‌گردان‌ها است و سال گذشته 88 میلیون قرص روان‌گردان در سطح کشور کشف شد که امسال نیز تلاش‌ها در جهت کشف این مواد ادامه خواهد داشت. ترامادول یکی از قرصهایی است که برای بیدار ماندن و رفع خستگی مصرف زیادی بین دانشجویان دارد، در حالی که مصرف بیش از اندازه آن موجب تشنج می‌شود و متاسفانه دانشجویان این آگاهی را ندارند که ترامادول مقدمه‌ای برای اعتیاد است.

وی در ادامه به آماری دردناک اشاره کرد و گفت: براساس آخرین آمار انجام‌شده، 2.6 درصد (دو و شش دهم) دانشجویان وزارت علوم و 1.6 درصد (یک و شش دهم) دانشجویان وزارت بهداشت موادمخدر مصرف می‌کنند که در مجموع 1.1 درصد (یک و یک دهم) دانشجویان هر دو دانشگاه مصرف‌کننده شیشه هستند.

اما این تنها بخشی از نگرانی هایی است که این مسئول در قالب آمار و ارقام ارائه کرد چراکه به گفته وی، نتایج تحقیقات حکایت از آن دارد که 67 درصد دانشجویان معتاد، مصرف مواد مخدر را پیش از ورود به دانشگاه و در دوره متوسطه تجربه کرده‌اند.

به عبارت بهتر، دو سوم دانشجویان معتاد، دانش آموز معتاد یا مصرف کننده تفننی مواد مخدر بوده‌اند که با توجه به حضورشان در سطح تحصیلات عالی و دانشگاه، می‌توان نتیجه گرفت که هیچ نشانه‌ای از اعتیاد یا مصرف مواد مخدر از ایشان در مدارس دیده نشده است! یعنی جریان نامحسوس اعتیاد در مدارس که اینقدر در انکارش کوشیده‌ایم که باورمان نمی‌شود واقعی باشد ولی عین حقیقت است.

شاید این آمار به تنهایی برای تلنگر زدن به مسئولان کافی باشد اما بد نیست ادامه ماجرا را هم بشنوید؛ جایی که می‌بینیم روز گذشته، پرویز افشار، معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت‌وگو با یک خبرگزاری اعلام می‌کند که یک درصد دانش آموزان ایرانی در عمر خود حداقل یک بار مواد مخدر مصرف کرده‌اند.

وی در این باره می‌گوید: توجه داشته باشید که در مورد شیوع مصرف مواد صحبت می کنیم و نه شیوع اعتیاد به این معنی که شیوع مصرف مواد هم معتادان را شامل می شود و هم کسانی که تفننی مواد مصرف می کنند؛ طبق آمارها 0.9 درصد دانش آموزان از جمعیت 12 میلیون و 500 هزار نفری مواد مخدر مصرف کرده اند که اگر آن را یک درصد فرض کنیم با عددی نزدیک 125 هزار نفر مواجه می شویم. من اعتقاد دارم در این جامعه رقم بسیار پایین تر از 125 هزار نفر نیز زیاد است.

سخنان این مقام مسئول از این رو اهمیت می‌یابد که بدانیم بخش بزرگی از جامعه دانش آموزی کشور، در مقطع تحصیلی ابتدایی قرار دارند و به دلایل متعدد می‌بایست آنها را از مجموعه دانش آموزانی که تجربه مصرف مواد مخدر دارند، خارج دانست. بدین ترتیب می‌توان اذعان داشت که میزان شیوع اعتیاد و مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان متوسطه و بالاتر، بیش از یک درصدی است که گفته شده است.

اگر به این ملاحظه، نکات دیگری مانند ابزارهای کنترلی خانواده روی دانش آموزان را اضافه کنیم، درخواهیم یافت که این میزان رواج مصرف مخدر در دانش آموزانی که عضو خانواده های اغلب سنتی ایرانی هستند، بی شباهت به فاجعه ای بزرگ نیست و خدا می‌داند که سبب ساز بروز و شیوع چه آفت های دیگری در این دانش آموزان و جامعه هایی که این دانش آموزان عضوش هستند، خواهد شد.

بر این اساس به نظر می‌رسد به کنار هم گذاشتن این هشدارهای مختلف، پازلی حاصل می‌شود که می‌توان حدس زد چه تصویر مخوفی از آینده کشورمان است اما براستی چه کسی باید این تصویر را ببیند و به تناسب تلخی اش، برای اصلاح امور تلاش کند؟ ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم یا...؟

اصلا بیایید از عقب تر شروع کنیم؛ قصور و کوتاهی کدام نهادها موجب شده که با چنینی آمار دردناکی مواجه شویم و بشنویم که بخشی از امیدها و آینده سازان کشور اسیر بلایی تا این اندازه سیاه شده‌اند؟ شاید در پاسخ این سوال بتوان متولی اصلاح امور را هم یافت تا دریافت که آیا برنامه ای برای آموزش و پیشگیری از اعتیاد در مدارس خواهیم داشت یا قرار است چند سال بشنویم که «یک درصد» رشد کرده و چندین درصد دانش آموزان معتاد هستند؟!













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن