تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850211127




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شبکه‌هاي اجتماعي؛ حمايت دولت و گمانه‌زني براي رفع فيلتر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۱ق.ظ)
شبکه‌هاي اجتماعي؛ حمايت دولت و گمانه‌زني براي رفع فيلتر موج - گروه فتاوري اطلاعات و ارتباطات؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، به‌طورکلي شبکه‌هاي اجتماعي را مي‌توان از بسترهاي مؤثر در توليد علم، اشتراک عقايد و رشد فردي و اجتماعي دانست. هدف شبکه اجتماعي اين است که با فراهم آوردن امکان ارتباط بين سرمايه‌هاي فردي و تشکيل سرمايه اجتماعي، به رشد و ارتقاي سطح علم کمک کند.
هدف کلي هر شبکه اجتماعي، ايجاد سرمايه اجتماعي و تسهيل ارتباط بين متخصصان، هنرمندان و صاحبان حرفه‌هاي متعدد است. تبديل سرمايه فردي به سرمايه اجتماعي، از مسائل مهم و موردتوجه تمامي حوزه‌هاي علمي است. از اين طريق، دانش فردي به دانش جمعي تبديل و درواقع از دانايي جمعي براي حل مسائل و مشکلات دنياي علم بهره‌برداري مي‌شود. دانايي جمعي که به حمايت دولتمردان کشور از شبکه‌هاي اجتماعي نيز منجر شد.

حمايت مستقيم و استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي محدود
حسن روحاني رئيس‌جمهور کشور، در گفت‌وگويي صميمانه که از تلويزيون پخش شد، تلاش جواناني را که در رسانه‌هاي اجتماعي، از توافق ايران با 1+5 حمايت مي‌کنند، شايسته تقدير و تشکر دانست. روحاني ضمن تشکر از مردم در حمايت از گروه هسته‌اي عنوان کرد: بايد از جوانان به علت حضور چشم‌گير در شبکه‌هاي اجتماعي،‌ به خاطر حمايت‌ها،‌ انتقادهاي سازنده، ارائه عکس‌ها، گرافيک‌ها و طراحي‌هاي قشنگ و خوب و حتي طنزها تشکر کرد. برخي از دستگاه‌ها مي‌خواستند بعضي از شبکه‌هاي اجتماعي را تعطيل کنند من از اول و اکنون نيز با اين کار مخالفم و درصدد طرح‌هاي هوشمندي براي حفظ امنيت، اخلاق، دين و جوانان هستيم. جوانان، قبل، حين و بعد از توافق در شبکه‌هاي اجتماعي کار بزرگي کردند.
روحاني در اظهاراتي جالب و جديد عنوان کرد که همواره مخالف استفاده از فيلترينگ براي محدودسازي دسترسي مردم به شبکه‌هاي اجتماعي بوده است. البته چنين اظهارات جالبي از رئيس‌جمهور ايران، موجب جلب‌توجه جهانيان و تغيير نظر آنان درباره ملتي مي‌شود که همواره مواضع تندي در قبال فيس‌بوک، توييتر، يوتيوب و ساير رسانه‌هاي اجتماعي گرفته است.
هر سه اين سايت‌ها در ايران، به دليل فيلتر بودن، از دسترس خارج هستند بااين‌حال بيش از 2 ميليون نفر از ايرانيان داراي حساب کاربري در شبکه اجتماعي فيس‌بوک هستند. حتي خود شخص رئيس‌جمهور هم هرازگاهي سري به توييتر مي‌زند و توييتي ارسال مي‌کند!
اگر اين شبکه‌ها بايد فيلتر باشند، خب پس رئيس‌جمهور ما در آن‌ها چه مي‌کند؟ اگر فيلتر بودنشان درست نيست و شخصي همانند رئيس‌جمهور استفاده از آن‌ها را درست مي‌داند، پس چرا مردم و حتي خود رئيس‌جمهور بايد به‌سختي از آن استفاده کنند؟

شبکه‌هاي اجتماعي و پتانسيل بالا
محمدحسين ميثمي يکي از نمايندگان رسانه‌هاي ملي در ارتباط با دليل استفاده مسئولين کشوري از شبکه‌هاي اجتماعي غير داخلي گفت: ما شبکه اجتماعي ايراني مناسب نداريم که مثلاً به زبان عربي يا انگليسي فعال باشد و همين باعث شده مسئوليني که در شبکه‌هاي اجتماعي فعال هستند اين احساس را داشته باشند که فضاي شبکه اجتماعي ايراني، پتانسيلي نيست که بتوان از آن استفاده کرد.
وي در ادامه توضيح داد: شايد يکي از دلايل اين نيز باشد که بخش قابل‌توجهي از شبکه‌هاي اجتماعي غير ايراني در فضاي داخل مسدود هستند و دسترسي عمومي به آن‌ها وجود ندارد و فقط قشر خاصي مي‌توانند به شبکه‌هاي اجتماعي که از سوي دولت مسدود شده است دسترسي داشته باشند.
اين فعال رسانه‌اي در ادامه اظهار کرد: اگر مي‌خواهيم مؤثر باشيم و از شبکه‌هاي اجتماعي هم ازلحاظ فرهنگي و هم ازلحاظ سياسي ضربه نبينيم بايد هرروز يک حرف جديد و بُرنده داشته باشيم و بايد به اين سمت برويم که اين ظرفيت را براي صحبت براي مردم استفاده کنيم.

جهاني‌شدن و شبکه اجتماعي
با پيشرفت روزافزون و حيرت‌آور وسايل ارتباط‌جمعي در جهان و امکان دست‌يابي به تازه‌ترين خبرها و گزارش‌هاي نوشتاري، شنيداري و ديداري از دورترين مناطق جهان و استفاده بهينه از رسانه‌ها و ابر رسانه‌ها، برخي از متفکران و صاحب‌نظران غربي وسايل ارتباطي نوين جهاني را به‌عنوان بسترساز تحقق شتابان و بي‌وقفه پروسه جهاني‌شدن دانسته‌اند.
در عرصه‌هاي سياسي، وسايل ارتباط‌جمعي نقش غيرقابل‌انکار و مؤثري رادار است. از بسيج عمومي و جهت‌دهي افکار جمعي تا کمک به شيوه‌هاي حکومت‌داري، نظارت بر عملکرد و کارکردهاي آرمان‌هاي دولتي، تقويت نهادهاي مدني، ترغيب شهروندان به مشارکت گسترده ملي، تحريک احساسات ملي سياسي جامعه، برملا ساختن زدوبندهاي پشت پرده در جريانات سياسي، انتقال پيام و مطالبات مردم به دولت و منعکس ساختن فعاليت‌ها، برنامه‌ها و عملکردهاي دولت در جامعه از فوايد اين شبکه‌ها هستند. برخي معتقدند که اين ابزار موجب جابه‌جايي قدرت از دولت ملي به بازيگران غيردولتي، فرا يا فرو ملي، شکستن انحصار کنترل و مديريت دولت‌ها بر حجم عظيم اطلاعات، خدشه در سلسله‌مراتب‌هاي قديمي، پخش و اشاعه قدرت ميان گروه‌ها و افراد، غير ملي شدن و غير سرزميني شدن اقتصاد و سياست، و... و درنهايت فرارسيدن پايان عمر دولت - ملت هستند.

شبکه اجتماعي؛ جهاني به‌موازات جهان واقعي
رحمان زاده از کارشناسان ارتباطات دراين‌باره به خبرنگار خبرگزاري موج گفت: انقلاب ارتباطاتي، نوع جديدي از ارتباطات مجازي را که خالي از روح حاکم بر روابط واقعي اجتماعي است به وجود آورده است همچنين از طريق ماهواره، اينترنت و... جهان جديدي به‌موازات جهان واقعي به وجود مي‌آيد.
وي در ارتباط با خصوصيات رسانه‌هاي الکترونيکي اظهار کرد: رسانه‌هاي الکترونيکي مخاطبان وسيع و زيادي دارند که مجموعه‌هايي از حيث محتواي نمادين را به اين مخاطبان عرضه مي‌کنند؛ در چنين شرايطي فضاي مجازي شکل مي‌گيرد و فرهنگ‌ها همه از طريق واسطه‌هاي الکتـرونيکي منتقـل مي‌شوند و مفاهيـم زمان و مکـان معاني تازه‌اي پيدا مي‌کنند.
رحمانزاده در ادامه افزود: از خصوصيات بارز اين رسانه‌هاي الکترونيکي اين است که فواصل زماني و مکاني عملاً از ميان برداشته مي‌شوند و انتقال اطلاعات، داده‌ها و سرمايه‌ها و امکان ارتباط همزمان ميان افراد در نقاط مختلف به وجود مي‌آيد.

محتويات غيرمفيد تحت شعاع بيشتر
با توجه به اينکه در شبکه‌هاي اجتماعي غيربومي محتويات غيرمفيد بيشتر موردتوجه جامعه قرار مي‌گيرد، اين امر منجر به اين نخواهد شد که از حسن استفاده اين شبکه‌ها صرف‌نظر کنيم. مثال چاقوي دو لبه کاملاً به‌جا است زيرا از اين شبکه‌ها مي‌توان به هر نحوي که استفاده کاربر باشد مورداستفاده قرار گيرد. حال اين انتقاد از شبکه‌هاي غيربومي است که محتويات مفيد ندارند بيش از قبل قابل احساس است و جالب اينجا است که آيا نمي‌توان اين محتويات غيرمفيد را وارد شبکه‌هاي بومي کرد و آن‌ها را نيز آلوده کرد. شايد تنها فرق شبکه‌هاي اجتماعي بومي و غيربومي در اين باشد که ورود عوامل مراقبتي نظام به شبکه‌هاي غيربومي دشوارتر است و به اين دليل است که اين شبکه‌ها محدود مي‌شوند و به نارضايتي کاربران از سرعت آن‌ها منجر مي‌شود؛ درست مثل اتفاقي که براي وايبر افتاد.

ارتباط مستقيم آگاهي کاربران با نحوه استفاده
مهران صمدي، دکتراي مديريت رسانه و عضو هيئت‌علمي يکي از دانشگاه ها در ارتباط با شبکه‌هاي اجتماعي گفت: ما معتقديم که يکي از کارکرد‌هاي رسانه، کارکرد سرگرمي است اما اگر ميزان اختصاص برنامه‌هاي سرگرم‌کننده از حد بگذرد، کارکرد آنها ديگر مفيد نخواهد بود.
صمدي در ادامه اين گزارش اظهار کرد: شبکه‌هاي اجتماعي نيز از اين قاعده مستثني نيستند و بديهي است که متناسب با سطح آگاهي و سواد رسانه‌اي کاربران، محتواي ردوبدل شده يا به اشتراک گذاشته‌شده نيز متغير خواهد بود.
اين عضو هيئت‌علمي دانشگاه خاطرنشان کرد: با استفاده از رسانه‌هاي اجتماعي هم مي‌توان آموزه‌هاي ديني و ارزش‌هاي انقلابي را ترويج و هم شايعه‌پراکني کرد، پس نمي‌توان به‌روشني قضاوت کرد که رسانه‌هاي اجتماعي يکسره مثبت و عاري از آسيب يا يکسره منفي و بي‌فايده هستند.

توافق نظر آيات عظام و مسئولين
در پايان اين گزارش با نگاهي به رسانه‌ها در يک سال گذشته شاهد اين خواهيم بود که درمجموع نظر مراجع و مسئولين دولتي در ارتباط با شبکه‌هاي اجتماعي و استفاده از اين ابزار به يکديگر بسيار نزديک است. نظراتي که شايد در صرف‌نظر برخي مسئولين در ارتباط با محدود کردن شبکه‌هاي اجتماعي مؤثر واقع شود؛ در ادامه تعدادي از اين نظرات را بازخواني مي‌کنيم.
مقام معظم رهبري: در استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي اگر نفعشان بيش از ضررشان باشد جايز هستند.
صادق روحاني: عضويت شبکه‌هاي اجتماعي اگر موجب اعمال خلاف شرع و دين نگردد، بلامانع است.
صافي گلپايگاني: براي جهات مشروع و صحيح كه موجب فساد عقيده و اخلاق نشود ‌مانعي ندارد.
حسن روحاني: مخالف استفاده از فيلترينگ براي محدودسازي دسترسي مردم به شبکه‌هاي اجتماعي هستيم.
علي جنتي، وزير ارشاد: بستن اين شبکه‌ها مانند آن است که وقتي دو راننده در يک بزرگراه تخلف مي‌کنند بزرگراه را ببنديم درصورتي‌که بايد همان دو نفر مجازات شوند.
سيد ابراهيم رئيسي، دادستان کل کشور: با فعاليت شبکه‌ها در فضايي سالم مخالفت نداريم اما کنترل لازم است.
محمود واعظي، وزير ارتباطات: مخالف مسدودسازي و حامي استفاده مفيد از شبکه‌هاي اجتماعي هستيم.
علي‌اصغر پورمحمدي معاون سيما: اعتراف مي‌کنيم شبکه‌هاي اجتماعي رقيب اصلي صداوسيما هستند.

احسان سرشت













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن