واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
معتادان ایرانی برای خود عالمی دارند!
ستاد مبارزه با مواد مخدر، هفته گذشته از ساخت واکسن های مرفین، سیگار و هرویین خبر داد و خواستار اقدام عاجل وزارت بهداشت برای صدور مجوزهای مربوطه به آنها شد.
هفته نامه امید جوان - حنیف نادم: ستاد مبارزه با مواد مخدر، هفته گذشته از ساخت واکسن های مرفین، سیگار و هرویین خبر داد و خواستار اقدام عاجل وزارت بهداشت برای صدور مجوزهای مربوطه به آنها شد.
گفته می شود واکسن های مذکور تست های انسانی و حیوانی خود را که نتیجه بخش بوده پشت سر گذاشته و قرار است از آنها برای افراد در معرض خطر استفاده شود. از سوی دیگر گزارش های میدانی برخی خبرگزاری ها، حکایت از آن دارد که قیمت روانگردان شیشه در یک ماه اخیر 5 برابر شده است.
براساس این گزارش شیشه زمانی که به بازار آمد، قیمت بسیار پایینی داشت و هر معتاد کارتن خوابی با هر پولی که در دست داشت می توانست پکی به آن بزند. به همین دلیل و تاثیر روانگردانی فوق العاده اش خیلی زود در میان معتادان جای خود را باز کرد و پیر و جوان به سمت استفاده از آن رفتند. در گفت و گو با دکتر سعید صفاتیان رییس کارگروه کاهش تقاضای مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام به بررسی موارد بالا پرداخته ایم.
ماجرای واکسن های مرفین و هرویین چیست؟
این موضوع به 9سال پیش باز می گردد. ما بازدیدی از انستیتو پاستور داشتیم که گفته می شد برای کنترل مشکلات ژنتیکی و وراثتی امکان دارد این واکسن ها تاثیرگذار باشد البته در مورد عوارض این واکسن ها چیزی بیرون نیامده و همه چیز همزمان با صدور مجوزها اعلام خواهدشد.
گفته می شود واکسن ها مراحل تست انسانی و حیوانی خود را پشت سر گذاشته است...
مراحل کار تولید واکسن در انستیتو پاستور انجام شده است اما آن چیزی که ملاک است تایید وزارت بهداشت است که بگویند این واکسن ها تاثیرگذار است یا خیر.
واکسن برای پیشگیری است. آیا غیر از معتادان در افرادی که زمینه اعتیاد دارند هم واکسن مورد استفاده قرار خواهدگرفت؟
این هم از آن مواردی است که در حال بررسی است. سوال ما این است که آیا اگر این واکسن به جوانان تزریق شود میل به استفاده از مواد در آنها از بین خواهدرفت یا واکسن مختص معتادان است و انگیزه مصرف را در آنان کاهش می دهد؟ به هر حال انستیتو پاستور در این زمینه روشنگری خواهدکرد.
واکسن سیگار هم همین شرایط را دارد؟
بله آن هم به همین فرم است و مانند واکسن مرفین عمل می کند.
واکسن ها با چه قیمتی در اختیار مردم قرار می گیرد؟
هنوز درباره نحوه توزیع تصمیم گیری نشده است، باید دید مواد آن از داخل یا خارج تهیه می شود ولی آن چه مشخص است بایستی قیمت چندانی نداشته باشد.
این واکسن ها در کشورهای دیگر تجربه شده است یا خیر؟
تا آنجایی که من می دانم در کشورهای دیگر چنین واکسن هایی وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد در مرحله تحقیقاتی است.
گفته می شود قیمت شیشه 5 برابر شده و به 100 هزار تومان رسیده است. درست است؟
نه، درست نیست. اگر در زمینه مصرف شیشه در داخل کشور کاهش ایجاد شده باشد قطعا موضوع را بایستی در کشورهایی مانند افغانستان پیگیری کرد. دلیل گرانی مواد می تواند حضور داعش در مناطقی باشد که مواد در آن رد و بدل می شده است. از طرفی هم قاچاقچیان وقتی می بینند تقاضا برای مواد وجود دارد قیمت آن را بالا می برند. البته نمی توان منکر فعالیت های نیروی انتظامی شد. آنها در سال گذشته حدود 300 آشپزخانه و لابراتورا را کشف کرده اند که بی تاثیر نیست. به هر حال وقتی معتادان از سمت شیشه که ماده خطرناکی است به سمت مصرف موادی چون تریاک بروند بهتر است چون عوارض تریاک نسبت به شیشه به مراتب کمتر است.
در حال حاضر مهم ترین تهدید در حوزه مواد مخدر برای جوانان چیست؟
مهم ترین تهدید برای جوانان رشد مصرف مواد روانگردان است که بایستی برای مقابله با آنها اقدامات جدی به عمل آورد، کشورهایی که در این حوزه هستند کمک چندانی به کشور ما نکرده اند، که اگر ورود پیدا کنند علاوه بر ممانعت از ورود آنها به ایران می توان درزمینه ترانزیت به اروپا نیز اقدامات چشمگیری به عمل آورد.
معتادانی که اعتیاد خود را ترک کنند می توانند امیدوار به پیداکردن شغل باشند؟
بله با راه اندازی صندوق حمایت از اشتغال معتادان بهبود یافته، صندوق مهر امام رضا به آنان از 5 تا 10 میلیون تومان وام می دهد معتادان بهبود یافته همچنین در مراکز آموزش فنی و حرفه ای تحت یادگیری قرار می گیرند. در این روند گفته می شود سازمان بهزیستی واحدهای مسکونی ویژه بهبود یافتگان درنظر گرفته که تاکنون مواردی نیز واگذار شده است.
معتادان برای ترک اعتیاد می توانند از بیمه استفاده کنند؟
بله، سال گذشته این مهم در مراکز دولتی با 300 میلیارد تومان اعتبار به اجرا درآمد و امسال قرار است موضوع به مراکز خصوصی درمان با متادون تعمیم پیدا کند که در این خصوص 30 درصد هزینه ترک اعتیاد را معتاد و بقیه را بیمه پرداخت می کند. واکسن های مرفین و هرویین، نشئگی را در معتادان از بین می برند.
دکتر عظیم اکبرزاده مخترع واکسن های مرفین و هرویین درباره تاثیرگذاری واکسن های مذکور گفت: تب زایی واکسن ها جواب داده است و عوارض ندارد.
وی خاطرنشان کرد: معتادانی که واکسن روی آنها آزمایش شده است گفته اند پس از یک دوره درمان دیگر از کشیدن موادی مانند تریاک نشئه نمی شوند و حتی عده ای اذعان داشته اند که مصرف مواد مخدر در آنها موجب حالت تهوع شده است.
به گفته دکتر اکبرزاده واکسن های مذکور بعد از کارآزمایی بالینی با مجوز سازمان غذا و دارو وارد بازار خواهندشد.
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]