تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 26 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853575348




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر عضو WTO بودیم 700 هزار میلیارد تومان وارد نمی کردیم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: اگر عضو WTO بودیم 700 هزار میلیارد تومان وارد نمی کردیم اقتصاد > اقتصاد کلان - هفته نامه تجارت فردا نوشت:

رئیس کل گمرک ایران وضعیت اقتصاد ایران پس از عضویت در سازمان جهانی تجارت را تشریح می‌کند. مسعود کرباسیان در اوایل دهه 1370 معاون بازرگانی خارجی وزارت‌‌خانه‌ای بود که موظف شده بود تبعات الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت (WTO) را بررسی کند. حاصل آن سه سال بررسی در وزارت بازرگانی، انتشار پنج جلد کتابی بود که در آن به پیامدهای این الحاق به صورت مبسوط اشاره شد. پس از آن هرچند کرباسیان در این جایگاه دولتی حضور نداشت اما به واسطه ترجمه‌ها و تالیف کتاب‌هایی در حوزه جهانی‌شدن با موضوع جهانی شدن ایران و عضویت در سازمان‌های جهانی سروکار داشت.

ترجمه کتاب‌های «نگاهی نو به جهانی شدن» اثر «جوزف ای. استیگلیتز»، «برندگان و بازندگان جهانی شدن» نوشته «لستر تارو»، «دفاع از جهانی‌شدن» نوشته «جاگدیش ناتوار لعل بهاگاواتی»، «تجارت منصفانه» نوشته «جوزف ای. استیگلیتز» از جمله کارهای منتشر شده او در سال‌های اخیر بوده است. در همین حال با تغییر دولت در سال 1392 و حضور علی طیب‌نیا در وزارت اقتصاد، کرباسیان به عنوان رئیس کل گمرک و معاون وزیر اقتصاد در یکی از دستگاه‌هایی مشغول به کار شد که قطعا در الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت می‌تواند نقش قابل توجهی داشته باشد.

خودش هم در این مورد می‌گوید: «گمرک در الحاق به سازمان جهانی تجارت مانع نیست و شاید هم بتواند با این چارچوب کار را پیش ببرد.» وی در گفت‌وگویی با تجارت‌فردا روند تاریخی تلاش ایران به سازمان جهانی تجارت و موانع این الحاق را تشریح می‌کند و توضیح می‌دهد که پس از الحاق ایران به این سازمان جهانی تجارت ایران باید چه ویژگی‌های جدیدی پیدا کند.

کرباسیان مهمترین چالش ایران در مذاکرات برای این الحاق را قوانین کشور می‌داند و تصریح می‌کند: «ما باید بالاخره در بخش مذاکرات خود یک نوع ظرافت اقتصادی به کار ببریم. یعنی ما باید یک نوع مذاکره‌کننده ظریفی داشته باشیم.» او همچنین از تاثیر الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت بر حجم تجارت رسمی و غیررسمی کشور سخن می‌گوید و درباره اخلاق حرفه‌ای مورد نیاز برای عضویت ایران به WTO توضیحاتی می‌دهد.

مهمترین بخش‌های این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید:

*یکی از دلایل تغییر جایگاه سازمان جهانی تجارت این است که همکاری‌های منطقه‌ای روی این نوع توافق‌های جهانی سایه انداخته است.

*آیا ما با آن رژیم تجاری قبلی می‌توانستیم به دور میز مذاکره برای الحاق به سازمان جهانی تجارت برویم؟

* گمرک در الحاق به سازمان جهانی تجارت مانع نیست و شاید هم بتواند با این چارچوب کار را پیش ببرد.

*ما باید در بخش مذاکرات برای الحاق به سازمان جهانی تجارت خود یک نوع ظرافت اقتصادی به کار ببریم. یعنی ما باید یک نوع مذاکره‌کننده ظریفی داشته باشیم.

* مهمترین چالش ما در مذاکرات برای الحاق به سازمان جهانی تجارت مقررات کشور خودمان است. بالاخره ما باید برخی از مقررات خود را تعدیل کنیم. خوشبختانه سطح طبقه‌بندی تعرفه‌های ما در حال تغییر کردن است و در حال شفاف‌سازی هستیم و دامنه تعرفه‌ها در حال محدود شدن است.

*هیچ کشوری هیچ‌وقت در سازمان تجارت نمی‌آید حمایت از صنعت خود را بردارد یا این که درهای تجاری خود را بدون هیچ ملاحظه‌ای باز کند.

*در دو سال پیش، نزدیک به 15 تا 18 میلیارد دلار رقم قاچاق برآورد می‌شد که حالا این رقم کمتر شده است.بالاخره دیگر آن طبقه‌بندی‌های گذشته وجود ندارد و فاصله ارز دولتی و آزاد هم کم شده است.

*قبلاً حدود شش ماه طول می‌کشید تا کالایی وارد کشور ما شود و مشکل دیگر این بود که بعضا اطمینانی به بعضی از مقررات نبود. اما اکنون مقررات و نقل‌وانتقال ارزی راحت‌تر شده است.

* با تغییراتی در تعرفه‌ها و مقررات می‌توان به این هدف رسید که با الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت میزان قاچاق کشور کاهش یابد.

*در فرایند الحاق به سازمان جهانی تجارت نمی‌توانیم ممنوعیت شرعی و قانونی خود را نادیده بگیریم. آنها هم نمی‌توانند رفتارهای فرهنگی و دینی یک کشور را نادیده بگیرند.

* با الحاق به WTO قرار نیست ممنوعیتی برداشته شود.

*اگر ما عضو WTO بودیم این همه واردات که در دولت قبل (700 هزار میلیارد تومان) انجام شد، انجام نمی‌شد. بالاخره این واردات ضابطه پیدا می‌کرد. بالاخره این همه تعرفه‌ها را یکباره پایین نمی‌بردیم که همه چیز را وارد کنیم.

* من تا زمانی که پشت میز نشسته‌ام و قدرت دارم که همه امور به امضای من باشد، معلوم است که به این راحتی این موقعیت را رها نمی‌کنم. ولی وقتی که خودکار را از من بگیرند، دیگر وضعیت متفاوت خواهد شد.

*در مورد اینکه آیا ما اخلاق پیوستن به WTO را داریم یا خیر باید بگویم که اخلاق ما خیلی هم بیشتر از آن حدی است که برای الحاق به WTO نیاز است. ببینید ما افرادی هستیم که با اخلاق زمان جنگ رشد کرده‌ایم.     22339

کلید واژه ها: مسعود کرباسیان - تعرفه واردات-گمرک - گمرک -




شنبه 17 مرداد 1394 - 13:32:25





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن