واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۶ق.ظ)
رئيس مجلس: لزوم ارائه لايحه تبيين جايگاه خبرنگاران/تلاش رژيم صهيونيستي براي ايجاد مشکل در مسير مذاکرات موج - رئيس مجلس شوراي اسلامي به وزارت ارشاد پيشنهاد کرد تا براي جايگاه روشن و صيانت شده خبرنگاران پيش قدم شده و لايحه دهد تا مجلس هم راحتتر بتواند به اين مساله ورود کند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي لاريجاني در مراسم آيين گراميداشت روز خبرنگار که با حضور خبرنگاران پارلماني برگزار شد در خصوص حفظ جايگاه روشن و صيانت شده خبرنگاران اظهار کرد: البته طرح جامع رسانه در کميسيون فرهنگي مجلس مطرح است، اما اگر بار مالي بخواهد داشته باشد با تفسيري که شوراي نگهبان دارد بايد به صورت لايحه به مجلس ارائه شود.
رئيس قوه مقننه خاطر نشان کرد: بنابراين بنده پيگيري ميکنم و به نظر ميرسد که وزارت ارشاد بايد پيشقدم شود و لايحه بدهد تا مجلس هم راحتر بتواند به اين موضوع ورود کند.
لاريجاني در ادامه درخصوص سؤال يکي از خبرنگاران مبني بر اين مسير مذاکرات هستهاي تاکنون به چه نحو پيش رفته است اظهار کرد: به نظر ميرسد مساله هستهاي در ايران از آن دسته مسائلي است که کمتر وجود داشته؛ البته بحرانهايي مانند درگيري با گروهکها و جنگ هم بوده است و ما اگر بخواهيم اين مساله را با يکي از مهمترين اتفاقات در کشور در نظر گيريم ميتوان با قطعنامه 598 آن را در نظر گرفت که کشور را از شرايطي به شرايط ديگر عبور داد.
لاريجاني در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار به موضوع هسته اي کشورمان اشاره کرد و افزود: آنچه در اين مسير مهم است صحت پيمودن اين راه است.
وي گفت: در 12 سال گذشته همه حرکتها در زمينه هسته اي با دقت زير ذره بين بوده است.
لاريجاني با اشاره به اينکه در اين مدت تعامل با غرب و ايستادگيها به صورت سرسري نبوده و پشت همه اقدامات فکر شده است، افزود: در اين مقطع که ايران مذاکرات را جدي تر دنبال ميکند اقدامي تاکتيکي نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: در زمينه چارچوبها، علل و هدايت اين مسير مذاکرات بحثهاي طولاني شده و اينگونه نبوده است که يک نفر تصميم بگيرد بلکه همه ابعاد هسته اي در نظر گرفته شده است.
لاريجاني با بيان اين که در مسائل هسته اي و مذاکرات، فراز و فرودهاي زيادي داشتهايم و پيشنهادها و گفت و شنودها راحت نبوده است، افزود: در طول سالهاي پس از انقلاب مذاکرات هسته اي سختترين و پرتنشترين مذاکرات بوده است.
وي گفت: نتيجه بدست آمده در مذاکرات، جاده يک طرفه نبوده بلکه گفتگوها پرچالش بوده است و آنچه روي کاغذ ميبينيم تنها يک وجه آن است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: اين خاتمه کار نيست بلکه خاتمه يک دوره و آغاز دوره جديدي است.
لاريجاني گفت: اکنون در برابر اين مذاکرات راه شوسه نيست چرا که با اين موجودات موذي که در برابر ما قرار دارند هر روز جنجالي جديد بوجود ميآورند و در مقابل اين سند اکنون مسئله پارچين را براي تأثيرگذاري در مسائل بين المللي و داخلي مطرح ميکنند.
وي با بيان اينکه آنان ميخواهند رفت و آمدها در زمينه مذاکرات را به الم شنگه اي بدل کنند، افزود: مسائل هسته اي سطحي نيست و ترديدي نداريم که رژيم صهيونيستي از مذاکرات ناراحت است و بنا دارد پولهايي خرج کند تا در مسير مذاکرات مشکل ايجاد کند.
لاريجاني گفت: اين سند بايد به خوبي فهم شود و در تبيين آن صادقانه عمل کرد.
وي افزود: در اين سند البته داد و ستدهايي رخ داده است و حداکثر درخواستهاي ما را شامل نميشود اما بايد توجه داشت که تيزهوشي در اين زمينه وجود داشته است و نکات اصلي ما که وجود غني سازي و برداشته شدن تحريمها بوده رعايت شده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: از نظر ما اين نخستين بار است که کشورهاي گردن کلفت غني سازي جمهوري اسلامي ايران را قبول کردند و اين مسئله در ايران تثبيت شده است.
لاريجاني افزود: همان کشورهايي که ميگفتند پيچ و مهرههاي صنعت هسته اي کشورمان بايد باز شود نه تنها نتوانستند اين کار را انجام دهند بلکه بر غني سازي هسته اي در ايران در سند وين تاکيد کردند و اين گام بسيار مهمي است.
وي با بيان اين که در طول سالهاي گذشته از نزديک با جريان مذاکرات و مسائل هسته اي مواجه بودم گفت: اين دستاوردي بزرگ و پايه اي براي ايران است چرا که همواره در اين شرايط نميمانيم و به سمت صنعتي شدن گام برمي داريم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: جمهوري اسلامي ايران در اين بخش برد قوي داشته است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با مورد خطاب قرار دادن خبرنگاران اظهار کرد: شما در ايجاد فکر جامعه نقش آفرين هستيد و جزو گروهي از جامعه هستيد که هميشه در پيشرو حرکتها ديده ميشود و از اين جهت جايگاه شما در جامعه اثرگذار است که در مسائل اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي هم اين موضوع ديده ميشود.
وي با بيان اينکه بايد اطلاعات به درستي منتقل شود گفت: دربارهي دشوار نويسي برخي قوانين که بعضاً امکان فهم صحيح آن براي عموم مردم وجود ندارد گفت: لسان تقنين لسان خاصي است و چارهاي هم نيست. زبان حقوقي زبان خاصي است و نميتوان در نگارش قانون عاميانه صحبت کرد. اما حتماً ميتوان کاتاليزوري در نظر گرفت که بتواند متن ثقيل را قابل فهم کند؛ لذا يکي از کارهاي مهم براي رسانهها هم همين است که اين متون را بتواند براي مخاطبين به صورت قابل فهم منتقل کند.
لاريجاني با بيان اين که ميتوان بر روي اين موضوع فکر کرد و اين که چگونه ميتوان قانون را قابل فهم در اختيار مردم قرار داد گفت: هر چه سهم مردم نسبت به قانون بيشتر شود ارتباطات سهل ميشود. بنابراين هر چه مردم با حقوق و چارچوبها آشناتر شوند ميتوانند از حقوق خود بهتر دفاع کنند.
وي دربارهي آموزشهاي حرفهاي خبرنگاران نيز اظهارکرد: فکر ميکنم شما خبرنگاران آموزشهاي لازم را ديدهايد اما اگر به صورت مکمل نياز است و يا برگزاري دورههاي حين خدمت ما هم آمادگي داريم که از اين موضوع حمايت کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]