تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833295949
روایت معصومه عطایی؛ 5 سال بعد از اسیدپاشی
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
روایت معصومه عطایی؛ 5 سال بعد از اسیدپاشی معصومه عطایی، یکی از قربانیان اسیدپاشی، از آنچه در این پنج سال بر او گذشته گفت و تاسیس خیریهای برای حمایت از قربانیان اسیدپاشی را آرزو کرد.
هرقدر هم از تاریخ وقوع هر کدام گذشته باشد، این داغ تازه می ماند؛ داغی که اسیدپاشی ها نه تنها بر صورت قربانیان، بلکه بر روح و روان افراد جامعه به جا می گذارند. برای همین است که هنوز، احساس می شود باید درباره این معضل حرف زد، انتقال تجربه و چاره اندیشی کرد تا دیگر شاهد رنج و درد ثانیه به ثانیه آمنه ها، سمیه ها، معصومه ها و زنان بیگناه دیگر نباشیم.
دیروز موسسه رحمان محلی بود برای این انتقال تجربیات. معصومه عطایی قربانی اسیدپاشی، دکتر محمدطاهر رجبی جراح، سونیا غفاری پژوهشگر، فرشاد اسماعیلی حقوقدان و وحیده مولوی فعال اجتماعی از کسانی بودند که در نشستی با عنوان «نگاهی دوباره به مساله اسیدپاشی و آسیب های آن» از زوایای مختلف به این موضوع اشاره کردند.
در این نشست که عده زیادی از فعالان اجتماعی در آن حضور داشتند، معصومه عطایی که در سال 87 از شوهرش جدا شده و در سال 89 مورد حمله اسید از سوی پدرشوهرش قرار گرفت، به شرح مشکلاتی پرداخت که در طول دوران درمان و طی شدن روند دادگاه با آنها مواجه بوده است. او در ازای گرفتن حضانت فرزندش، از قصاص چشم پدرشوهرش صرف نظر کرده و از دیه 180 میلیونی تنها موفق شد 20 میلیون دریافت کند.
معصومه عطایی با بیان این که این پنج سال را تعریف می کند با این امید که برای فرد دیگری پیش نیاید، گفت: پنج سال پیش شبی که چنین اتفاقی افتاد ما هیچ آشنایی با ماده ای به نام اسید نداشتیم و خوشبختانه خانواده ام سریعا واکنش نشان داده، صورت من را با آب شستند و لباس هایم که به اسید آغشته بود را از تنم درآوردند. ما در آن زمان شهرستان بودیم و با اصفهان 80 کیلومتر فاصله داشتیم. هنگامی که به بیمارستان رفتیم شستشوی ساده ای روی صورتم انجام دادند و در حالی که پلک های من به هم چسبیده بود و برای باز کردن به یک ابزار ساده احتیاج داشت، این وسیله در بیمارستان نبود و تا به بیمارستانی در اصفهان برسیم دو ساعت طول کشید و در این دو ساعت اسید تمام بافت چشم من را تخریب کرد.
او در توضیح آن روزها و آنچه بر او گذشته گفت: یکی از چشم هایم هنوز ده درصد بینایی داشت و من هر روز برای درمان به یکی از بهترین بیمارستان ها و یکی از معروفترین چشم پزشک های اصفهان مراجعه می کردم که ایشان به من قطره ای داد که اوضاع چشمم بهتر شود غافل از این که این قطره هیچ تاثیری در بهبود وضعیت چشمم نداشت. تا این که مطبوعات از این موضوع خبردار شدند و با کمک مالی که جمع شد توانستم برای درمان به تهران بیایم و اقدامات درمانی روی چشمم آغاز شود. با این حال باز هم چون بیمه نداشتم و درگیر مسائل مالی و روند دادگاه هم بودم، مجبور بودم جراحی ها را به تعویق بیندازم.
جای خالی خیریه ای برای حمایت از قربانیان اسیدپاشی
این قربانی اسیدپاشی که حالا دیگر بینایی اش را از دست داده، با اظهار تاسف از این که در ایران خیریه ای مختص حمایت از قربانیان اسیدپاشی وجود ندارد، اظهار کرد: ای کاش مرکزی مانند محک که به حمایت از بیماران سرطانی اختصاص دارد، مرکزی هم برای رسیدگی به موارد اسیدپاشی بود که تعدادشان کم هم نیست. من توانستم با کمک یک مرکز خیریه برای درمان به خارج از کشور بروم و 9 ماه برای درمان در آنجا بودم اما متاسفانه دیگر دیر بود و جراحی ها روی چشمم جواب نداد.
به گفته او، شاید خیلی ها ندانند که یک قربانی اسیدپاشی غیر از مراحل درمان با چه مشکلاتی مواجه می شود اما درگیری با مسائل حاشیه ای طاقت فرساست: فرزند من ناگهان با چهره دیگری از مادرش مواجه شد، هم او و هم من نیاز به روان شناس داشتیم اما حمایتی در این زمینه از ما صورت نمی گرفت. خانواده ها نمی دانند با یک نابینا باید چطور رفتار کنند، انزوا و گوشه نشینی به سراغ قربانیان اسیدپاشی می آید چراکه از برخوردهایی که در جامعه با آنها می شود هراس دارند، تهدیدهایی که برای رضایت دادن انجام می شود، روند طولانی دادگاه و رسیدن به حکم قصاص، مشکل اشتغال و ... همه مواردی هستند که یک قربانی اسیدپاشی باید آنها را لحظه به لحظه در زندگی اش پشت سر بگذارد که تحمل آنها اصلا کار ساده ای نیست.
اسیدپاشی چه زمانی اتفاق می افتد؟
پس از شنیدن این تجربیات از زبان معصومه عطایی، سونیا غفاری، پژوهشگر و فعال حقوق زنان، به راهکارهایی که در کشورهای دیگر درباره این موارد در نظر گرفته شده اشاره کرد. او با اشاره به تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته، گفت: هر ساله بیش از 1500 نفر در دنیا قربانی حملات اسیدپاشی می شوند. تحقیقات نشان داده خشونت اسیدی معمولا زمانی رخ می دهد که زنان از مرز هنجارهای جنسیتی عبور می کنند به عنوان مثال رد کردن پیشنهاد ازدواج، شرکت در نزاع های خانوادگی، نپرداختن درآمد به شوهر، مقاومت در برابر انجام جرایم جنسی و تجاوز و ...
این کارشناس ارشد مطالعات زنان با استناد به تجربیات کشورهایی مانند هند و بنگلادش که آمار زیادی درباره اسیدپاشی داشته اند و در کاهش این جرم موفق بوده اند، ادامه داد: بنگلادش کشوری است که می تواند در این زمینه الگو باشد. این کشور با تغییر قوانینی که در رابطه با جرم اسیدپاشی وجود داشت، موفق شد آمار حملات اسیدی را کاهش دهد. تدوین قوانینی درباره کنترل تولید و توزیع، استفاده و حمل اسید، افزایش مجازات مجرمان و حتی در نظر گرفتن حکم اعدام و حبس ابد، سرعت بخشیدن به پروسه تحقیقاتی، ارائه کمک های درمانی مناسب و بسیاری از راهکارهای دیگر به این منجر شدند که آمار اسیدپاشی از 496 مورد در سال 2002 به 100 مورد در سال 2012 برسد.
غفاری به نقش سازمان های مردمی نیز در کاهش این اتفاق دلخراش اشاره کرد و با نام بردن از سازمان های فعال در این حوزه گفت: سازمان خشونت اسیدی را متوقف کنید، کمپین مبارزه با اسیدپاشی به زنان و تراست بین المللی بازماندگان خشونت اسیدی از فعالترین نهادهایی هستند که در این زمینه فعالیت می کنند. این سازمان ها با انجام اقدامات پیشگیرانه، پیدا کردن قربانیان ناشناخته، بازتوانی قربانیان، ارائه کمک مالی و خدمات قانونی، پزشکی و مشاوره ای نقش زیادی در بهبود وضعیت قربانیان دارند.
کمپین های «رز سیاه» و «علامت گذاری نقاط شرم» از کمپین های فعال در کشور هند هستند که این پژوهشگر به آنها اشاره کرد و توضیح داد: در کمپین رز سیاه، این موضوع ترویج می شود که اگر از کسی ناراحت هستید، به جای این که خشم خود را با اسیدپاشی به صورت او تخلیه کنید، به عنوان نماد خشمتان به او یک رز سیاه هدیه بدهید. در علامت گذاری نقاط شرم، در مناطقی از شهر که اسیدپاشی صورت گرفته تابلو نصب می شود تا به عنوان نماد شرمساری به یاد مردم بماند.
این فعال حوزه زنان با اشاره به این فعالیت ها در کشورهای دیگر گفت: با این تجربیات، می بینیم که چقدر وجود سازمان های مردمی فعال برای کمک به قربانیان اسیدپاشی لازم است و امیدواریم در ایران بتوانیم از تجربه های جهانی برای حمایت از این قربانیان درس بگیریم.
ساختارهای مردسالار را اصلاح کنیم
فرشاد اسماعیلی، کارشناس ارشد حقوق کیفری و پژوهشگر حوزه زنان نیز درباره این که چه باید کرد که دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم گفت: برای این که بدانیم چطور باید از اسیدپاشی پیشگیری کرد، در ابتدا نیاز داریم بدانیم چرا این جرم اتفاق می افتد و چرا زنان به عنوان قربانیان اصلی این جرم محسوب می شوند.
او با بیان این که تحلیل های اشتباه درباره این موضوع، می تواند به راه حل های اشتباه منجر شود، ادامه داد: تحلیل های شخصیتی متفاوتی درباره مجرمان اسیدپاشی صورت می گیرد، گاهی گفته می شود این افراد بیماری روانی و شخصیت های نابهنجار دارند که دست به چنین اقدامی می زنند، در حالی که این تقلیل دادن بحث اسیدپاشی است. عده ای از این افراد در زندگی معمولی و روزانه شان نابهنجاری ندارند اما می بینیم به این کار درست می زنند و باید علت را در جای دیگر جستجو کرد.
اسماعیلی همچنین گفت: عده دیگری می گویند این افراد مشکل ژنتیکی دارند، این تحلیل هم اشتباه است و ما را دچار جبرگرایی می کند که نمی توان برای برطرف کردن این مشکل کاری انجام داد. نابسامانی های اجتماعی، فقر، جغرافیای شهری و ... هم موارد دیگری هستند که در توضیح اسیدپاشی به آن اشاره می شود به عنوان مثال می گویند این اتفاق در مناطق پایین شهر یا شهرستان ها بیشتر رخ می دهد در حالی که دیدیم در کلانشهری مانند اصفهان اسیدپاشی رخ داد.
او تحلیلی که بزه دیده را مقصر می داند نیز رد کرد و توضیح داد: عده ای تقصیر را به گردن قربانی می اندازند و می گویند او بوده که بزهکار را برای انجام این جرم تحریک کرده. این تحلیل بسیار محافظه کارانه است و نمی تواند بیانگر دلیل اصلی این اتفاق باشد.
این کارشناس حقوق کیفری، در پاسخ به این که چرا اسیدپاشی رخ می دهد، به نظریه ای استناد کرد و گفت: نظریه ای هست که گفته می شود هنگامی که در جامعه ای خشونت ساختاری و فرهنگی نهادینه شده باشد، خشونت فیزیکی امری عادی است. در کشور ما نیز باید به دنبال این موضوع برای کشف دلیل اسیدپاشی بر صورت زنان بود.
اسماعیلی با تاکید بر این که اسیدپاشی، محصول یک جامعه مردسالار است، اینطور ادامه داد: خشونت ساختاری موجود در قوانین ما، تاریخ مذکر که مالکیت را به مرد می دهد و به همسر، برادر و پدر این اجازه را می دهد که نسبت به بدن و زیبایی زن مالکیت داشته باشد، او را به اینجا می رساند که که حتی بعد از اتمام رابطه خودش را محق بداند و بخواهد زیبایی زن را حذف کند.
به گفته او، باید از تحلیل های اشتباه فاصله بگیریم و بدانیم خشونت قانونی و خشونت فرهنگی است که در نهایت به اتفاقی مانند اسیدپاشی رخ می دهد بنابراین بیشتر از آن که به دنبال شدت بخشیدن به مجازات یا سرعت عمل در اجرای مجازات باشیم، باید فکری به حال ساختارهای مردسالارانه کرد. (خبرآنلاین)
 
جمعه 16 مرداد 1394 ساعت 17:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
روایت معصومه عطایی؛ پنج سال بعد از اسیدپاشی
روایت معصومه عطایی پنج سال بعد از اسیدپاشی جامعه > آسیبها - معصومه عطایی یکی از قربانیان اسیدپاشی از آنچه در این پنج سال بر او گذشته گفت و تاسیس خیریهای برای حمایت از قربانیان اسیدپاشی را آرزو کرد فهیمه حسنمیری هرقدر هم از تاریخ وقوع هر كدام گذشته باشدفابیوس:استقبال مقامات ایرانی بسیار گرم بود/فرانسه برای اولین بار بعد از 17سال به ایران باز می گردد
فابیوس استقبال مقامات ایرانی بسیار گرم بود فرانسه برای اولین بار بعد از 17سال به ایران باز می گردد لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه ایران را کشوری دوست نامید که فرانسه با آن مشکلاتی دارد و باید با این کشور همکاری کرد روز نو لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه ایران را کشوکشف بدنه هواپیمای مالزی بعد از یک سال+فیلم
کشف بدنه هواپیمای مالزی بعد از یک سال فیلم یک سال پس از ناپدید شدن هواپیمای پرواز ۳۷۰ هواپیمایی مالزی شاهدان در سواحل ماداگاسکار از کشف بدنه این هواپیما خبر دادند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر کارشناسان تایید کرده اند که قطعات پیدا شده متعلق به یک هواپیمای بوئینگ استپدر و پسر در طول 28 سال به روایت تصویر
پدر و پسر در طول 28 سال به روایت تصویر این پدر و پسر به مدت 30 سال از خود عکاسی کرده و گذر عمر پدر و بزرگ شدن پسر بچه را به تصویر کشیده اند وبسایت تاپ ناپ این پدر و پسر به مدت 30 سال از خود عکاسی کرده و گذر عمر پدر و بزرگ شدن پسر بچه را به تصویر کشیده اند تاریخ انتشار ۱بعد از سالها چشم انتظاری صورت گرفت معطلی پروژه روناک در پیچ و خم اداری
بعد از سالها چشم انتظاری صورت گرفتمعطلی پروژه روناک در پیچ و خم اداریدر حالی نایب رئیس شورای شهر اردبیل از تعطیلی پنج پروژه مشارکتی سخن به میان آورده بود که علت اصلی توقف پروژه روناک تعویض اجرای پکیچ به جای موتورخانه اعلام شد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل مدیرعامل شرکت سرمبررسی صحت خبر لغو تحریم شرکت پتروپارس و نمونههای مشابه در 2 سال گذشته آیا پتروپارس واقعا از تحریم خارج شد؟/حت
بررسی صحت خبر لغو تحریم شرکت پتروپارس و نمونههای مشابه در 2 سال گذشتهآیا پتروپارس واقعا از تحریم خارج شد حتی بعد از توافق وین هم قصد رفع تحریم وجود نداردطی دو سال گذشته چندین بار خبر خروج یک شرکت یا بانکی از لیست تحریم منتشر شده اما عملا آن شرکت در تحریم باقی مانده است آیا شرکدارالمومنین همدان باز هم عاشورایی شد رجعت شهیدی بعد از 30 سال + تصاویر
دارالمومنین همدان باز هم عاشورایی شدرجعت شهیدی بعد از 30 سال تصاویرهمدانیها باز هم در قدرشناسی از شهدا سنگ تمام گذاشتند و پیکر شهید امیرمسعود محمدزاده را بعد از 30 سال غربت با جلال و شکوه خاصی تشییع و در گلزار شهدای همدان دفن کردند به گزارش خبرگزاری فارس از همدان امروز پنج&روایت آماری از بازگشت غول بیکاری/ یکساله ۱۵ استان بیکارتر شدند!
روایت آماری از بازگشت غول بیکاری یکساله ۱۵ استان بیکارتر شدند آمارها نشان میدهد بحران بیکاری جوانان در دو سالگی دولت تدبیر و امید که بیکاری را بزرگترین مسئله داخلیاش میداند همچنان وجود دارد و سیاستهای اعمال شده تاکنون دستکم در ۱۵ استان نتیجه نداشته است به گزارش نامه نیوشیر ایرانی بعد از ۱۵۰سال باز هم به ایران نرسید
شیر ایرانی بعد از ۱۵۰سال باز هم به ایران نرسید جامعه > محیط زیست - در حالی قدم شیر ایرانی بعد از ۱۵۰ سال به نزدیک ایران رسیده بود که این ماجرا با حاشیه هایی همراه شد طهورا شهبازی ۹ماه پیش بود که صدای قدم های شیر ایرانی به تهران شنیده شد و چندی پیش تا نزدیکی های ایرمادر شهید سید رضا میرفاضلی: سید رضا ما را لایق دانست و بعد از 26 سال به آغوش ما بازگشت
مادر شهید سید رضا میرفاضلی سید رضا ما را لایق دانست و بعد از 26 سال به آغوش ما بازگشتمادر شهید سیدرضا میرفاضلی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد ایشان گفت سیدرضا ما را لایق دانسته که بعد از گذشت 29 سال به آغوش خانواده و آشنایان بازگشت طوبی رحیمی مادر شهید غواص احراز هویتتوبه کاسبکارانه فابیوس/ شکایت ترکان از بقایی بعد از دو سال/ ناراحتی کیهان از تعطیلات مجلس/ ماجرای کشتارگاه روب
توبه کاسبکارانه فابیوس شکایت ترکان از بقایی بعد از دو سال ناراحتی کیهان از تعطیلات مجلس ماجرای کشتارگاه روباه در اصفهان سفر لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به تهران صفحه اول بیشتر روزنامهها را تحت تاثیر قرار داده است برخی روزنامهها از یادآوری نقش فرانسه در ورود ایدز به ایرانتصاویر/ دیدار خانواده غواص شهید با پیکر فرزندشان بعد از ۲۹ سال
در معراج شهدای تهران تصاویر دیدار خانواده غواص شهید با پیکر فرزندشان بعد از ۲۹ سال خانواده شهید حسینعلی بالویی غواص عملیات کربلای۴ که یکی از ۱۷۵ شهید غواص این عملیات است پس از ۲۹ سال انتظار با پیکر فرزند شهیدشان در معراج شهدای تهران دیدار کردند عکس تسنیم ۰۸ ۰۵ ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۲«نود» بعد از 17 سال هنوز محبوب است ؟ دشمنان نود را بشناسید!
نود بعد از 17 سال هنوز محبوب است دشمنان نود را بشناسید روز نو چرا نود بعد از گذشت هفده سال کماکان برنامه محبوبی است راز محبوبیت این برنامه چیست که با وجود ضعف هایش در سال های اخیر کماکان مردم منتظر شروع آن هستند و در هر دوره از پخش از آن استقبال می کنند عادلآژاکس جادویی، 20 سال بعد
20 سال از قهرمانی جادویی ترین آژاکس تاریخ در اروپا می گذرد آژاکس جادویی 20 سال بعد 24 می 1995 چهلمین فینال اروپایی میلان قدرت یکهتاز آن روزهای فوتبال اروپا برابر آژاکس ایستاده است لوئیس فنخال سرمربی آژاکسیهاست و تیمی پر از ستارههای جهان و شگفتانگیز در اختیار داردآخرین وضعیت سالار عقیلی بعد از جراحی از زبان همسرش
جام جم نوا خبر آخرین وضعیت سالار عقیلی بعد از جراحی از زبان همسرش آخرین وضعیت سالار عقیلی بعد از جراحی از زبان همسرش شنبه 10 مرداد 1394 13 00 | کد خبر 2039470350184046188 | بازدید 3 جام جم نوا سالار عقیلی روز هشتم مرداد ماه قرار بود در شهر کرمانشاه روکودک و یک روایت جعلی از زندگی بزرگسالی
کودک و یک روایت جعلی از زندگی بزرگسالی شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که از توجه کودکان به آگهیهای تجاری متعجب شوید در موارد مکرر و در تعدادی از کودکان شاهد بودهام در عین حال که به برنامه تلویزیون توجهی نداشته و سرگرم بازی خود بودهاند با شروع آگهیهای تجاری بین برنامهاجلالی: لاریجانی در مساله هستهای به عنوان رجل ملی اقدام کرد/ بعد از سخنان رهبری، باز هم وزیر خارجه به مجلس می
جلالی لاریجانی در مساله هستهای به عنوان رجل ملی اقدام کرد بعد از سخنان رهبری باز هم وزیر خارجه به مجلس میآید و با عنوان خائن خطاب میشود رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با اشاره به ایجاد تنش در جلسه امروز مجلس بر سر متن ترجمه برنامه جامع اقدام مشترک گفت که این موضوع نب-
حوادث
پربازدیدترینها