تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834675151
ده نکته درباره اهميت روابط ايران و روسيه در عصر پساتوافق
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۵۱ق.ظ)
سفير ايران در روسيه تشريح کرد؛ ده نکته درباره اهميت روابط ايران و روسيه در عصر پساتوافق موج - سفير ايران در روسيه گفت: توافق جامع هسته اي مي تواند موجب رفع تحريم هاي مالي و اقتصادي و در نتيجه آسان تر شدن تجارت بين ايران و روسيه شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي سنايي با اشاره به روابط تهران - مسکو در دوره پس از توافق هسته اي نوشت:
روابط جمهوري اسلامي ايران و فدراسيون روسيه طي 25 سال گذشته رو به گسترش بوده است. به ويژه طي ساليان اخير، مقامات عالي رتبه دو کشور مصمم به ايجاد بنياني محکم براي گفتگوي دو جانبه بوده اند. با وجود تلاش هاي به عمل آمده، حجم روابط اقتصادي متناسب با ظرفيت هاي دو همسايه نبوده است.
با اعلام توافق جامع هسته اي بين ايران، و گروه 1+5، افق جديدي براي رسيدگي به مشکلات جامعه بين المللي باز شد و محيط نويني براي روابط بين المللي ايران و ديگر کشورهاي جهان فراهم نمود. اما طي هفته هاي گذشته، برخي اظهارات منفي رسانه اي در خصوص اثرات اين توافق بر روابط جمهوري اسلامي ايران و فدراسيون روسيه مطرح شده است. من به دلايل متعددي معتقدم که چنين اظهاراتي نمي توانند مبنا و پايه محکمي داشته باشند و دورنماي روشني براي روابط دو همسايه قابل تصور است:
افزايش 5 درصدي مبادلات ايران و روسيه
1. تحريم ها موجب کاهش روابط تجاري ايران و روسيه به ويژه طي سال هاي 2012 و 2013 شد. در سال 2014 که اين روند متوقف شد و مبادلات تجاري دو کشور 5 درصد رشد کرد، حجم روابط به يک ميليارد و هفتصد ميليون دلار رسيد. اين در حالي است که کارشناسان معتقد هستند که ظرفيت مبادلات تجاري ميان دو کشور بسيار بيش تر از اين رقم است. رؤساي جمهور دو کشور نيز در ملاقات اخير در شهر اوفا اعتقاد داشتند که با وجود گسترش همه جانبه همکاري ها، اما مبادلات تجاري دو کشور در حد ظرفيت هاي موجود نيست. توافق جامع هسته اي مي تواند موجب رفع تحريم هاي مالي و اقتصادي و در نتيجه آسان تر شدن تجارت بين ايران و روسيه شود. اخيراً ويکتور ملنيکوف، رييس شوراي تجاري روسيه و ايران اعلام کرد اجرايي شدن توافقات انجام شده طي يک سال گذشته، با توجه به رفع تحريم ها عليه ايران، مي تواند رقم مبادلات را طي سال هاي آينده به ده ميليارد دلار افزايش دهد.
2. توافق جامع هسته اي ايران و 1+5، تجربه و سابقه مثبتي در زمينه حل و فصل مسايل مهم بين المللي از طريق مذاکره و روش هاي ديپلماتيک ايجاد نمود. توافق وين، که با مشارکت و مساعدت روسيه به نتيجه رسيد، نشان داد اگر زبان تحريم و تهديد کنار گذاشته شود و با در نظر داشتن دغدغه ها و منافع ملي طرفين، رويکرد برد – برد در نظر گرفته شود، ميتوان به توافق رسيد. از سوي ديگر، اگر اختلاف ها در مورد برنامه هسته اي ايران شدت مي گرفت و خطر جنگ تقويت مي شد، پيامدهاي اقدام نظامي مي توانست محيط نزديک روسيه را نيز تحت تأثير قرار دهد.
زمينه عضويت ايران در سازمان شانگهاي فراهم شده است
3. توافق وين ميتواند برخي معادلات مناقشه ساز در منطقه خاورميانه را نيز به نفع ثبات و امنيت منطقهاي و جهاني دگرگون سازد. رفع سوء تفاهمها در مناقشه اتمي، زمينهساز دخالت کمتر آمريکا در امور کشورهاي خاورميانه است. به علاوه، با کاهش فشارها و حساسيت ها، همکاري روسيه و ايران ميتواند اثر قوي تري بر برقراري ثبات و امنيت و مبارزه با تروريسم در منطقه داشته باشد و اگر کشورهاي منطقه نيز در اين مسير همراهي لازم را داشته باشند، دخالت امريکا در منطقه خاورميانه کم تر ميشود. در بيانيه وزارت امور خارجه فدراسيون روسيه نيز در زمينه پيامدهاي توافق جامع هسته اي براي منطقه خاورميانه، به مسايلي چون «تأثير مثبت بر ثبات و امنيت کلي جهان و خاورميانه»، «شکل گيري مستلزمات مهم براي پيشبرد هدف تشکيل منطقه عاري از تسليحات کشتار جمعي در خاورميانه»، و «بسيج يک ائتلاف گسترده ضد تروريست در منطقه» تأکيد شده بود.
4. روسيه تلاش زيادي براي ورود ايران به سازمان همکاري شانگهاي انجام داد، ولي به دليل تحريم ها چنين هدفي تاکنون محقق نشده است. با رفع تحريم ها، مانع عضويت ايران در سازمان همکاري شانگهاي برداشته مي شود و با تبديل همکاري ايران با اين سازمان از عضو ناظر به عضو کامل، ارتباطات ايران و روسيه در چهارچوب اين سازمان نيز مي تواند قوي تر و گسترده تر از گذشته تداوم يابد.
ساخت دو نيروگاه جديد اتمي در بوشهر عملي مي شود
5. لغو تحريمها عليه ايران ميتواند به گسترش همکاريهاي روسيه و ايران در زمينه انرژي هستهاي کمک کند. در نوامبر 2014، قرارداد ساخت دو نيروگاه جديد اتمي در بوشهر و دو سند مهم ديگر همکاري بين ايران و روسيه به امضا رسيد. با رفع مانع تبادلات مالي بين دو کشور، اين اسناد شانس قوي تري براي تحقق مي يابند. به علاوه همکاري هاي جديد هسته اي بين ايران و روسيه در زمينه راه اندازي مرکز توليد ايزوتوپ هاي پايدار در سايت فردو و تبادل مازاد اورانيوم با غناي کم با اورانيوم طبيعي شکل مي گيرد.
ديدگاه مشترک روسيه و ايران در خصوص مسائل منطقه اي و جهاني
6. اين تصور که توافق هسته اي موجب دور شدن ايران از روسيه و حرکت به سوي غرب مي شود، دور از واقعيت است. سياست هاي ايران و آمريکا در مسايل منطقه اي و جهاني با يک ديگر مطابقت ندارد و در موارد متعددي در تضاد است. ايران تصميمي براي مذاکره با آمريکا درباره مسايل دو جانبه، منطقه اي و جهاني ندارد و گفتگوها صرفاً در زمينه برنامه هسته اي انجام شد. اما از سوي ديگر، مسکو و تهران در مسايل منطقه اي مختلف از جمله در آسياي ميانه و قفقاز، خزر، افغانستان، و خاورميانه، اشتراک منافع جدي دارند، و در خصوص موضوعات مرتبط با نظام بين المللي در حال گذار، يک جانبه گرايي امريکا، محدودسازي حاکميت هاي ملي و مداخله غربي ها در امور داخلي کشورها، گسترش ناتو، و سپر موشکي اشتراک نظر وجود دارند. در برنامه سياست خارجي دولت روحاني، تعميق و گسترش روابط با روسيه، چين و هند به عنوان يک اولويت اصلي ذکر شده است.
7. يکي از پيامدهاي توافق از سوي برخي تحليل گران، افزايش رقابت روسيه و ايران در بازار انرژي است. سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه فدراسيون روسيه در مصاحبه با خبرگزاري «راسيا سيوودنيا»، به درستي به اين دغدغه چنين پاسخ داد: «نفت ايراني هيچ گاه از بازار خارج نشد و کارشناسان احتمال افزايش شديد آن را در بازارهاي جهاني بحث و بررسي مي کنند و اين حجم کمي است. گاز ايراني، بر خلاف نفت متحمل هيچ اقدام سخت گيرانه اي نشد و سال هاي طولاني است که گاز ايراني به ترکيه ارسال مي شود.» حقيقت اين است که ايران و روسيه منافع مشترکي در زمينه نفت و گاز دارند که در حفظ ثبات قيمت هاي بازار جهاني نمود پيدا مي کند. ايران و روسيه از جمله در چهارچوب مجمع کشورهاي صادرکننده گاز مي توانند در مورد تنظيم بازار همکاري نمايند. افزايش ظرفيت هاي صادراتي نفت ايران نيز زمان بر خواهد بود و بازار خود را با اين شرايط تطبيق خواهد داد. ضمن اين که سياست ساير اعضاي سازمان اوپک و ديگر صادر کنندگان نيز در مورد قيمت نفت مهم هستند.
گسترش روابط فني- دفاعي ايران و روسيه
8. اگر چه لغو برخي تحريم هاي تسليحاتي عليه ايران به 5 و 8 سال آينده موکول شده است، اما اين توافق مي تواند زمينه ساز گسترش همکاري هاي فني – دفاعي ايران و روسيه نيز بشود. ايران و روسيه از گذشته همکاري هاي مفيدي در اين زمينه داشته اند و اين همکاري ها در شرايط جديد مي تواند به صورت گسترده تري دنبال شود. دستور رييس جمهور پوتين براي لغو ممنوعيت تحويل سامانه دفاعي اس 300 به ايران، تغيير بزرگي را در اين مسير ايجاد نمود.
9. رفع تحريم ها، زمينه اي براي کاهش تأثير عامل سوم در روابط جمهوري اسلامي ايران و فدراسيون روسيه، به عنوان مانع تحقق بسياري از طرح هاي مورد توافق طرفين بوده است. در اعلاميه رييس جمهوري روسيه پس از اعلام توافق نيز بر اين نکته تأکيد شد که «روابط دو جانبه با ايران يک محرک جديد دريافت کرد و ديگر تحت نفوذ عوامل خارجي نخواهد بود.» در اين شرايط، تقويت حضور شرکت هاي بزرگ روسي در بازار رقابتي ايران و افزايش محصولات ايراني در بازار روسيه مي تواند زمينه هاي ارتقاي قابل توجه حجم روابط دو کشور را فراهم نمايد.
10. مناسبات دو جانبه بايد فراتر از روابط تجاري و اقتصادي تعريف شود. زمان تحرک بيش تر در همکاري هاي علمي و آموزشي، گسترش مناسبات گردشگري، تقويت همکاري هاي منطقه اي و بين المللي با بهره گيري از ابتکارهاي جديد است و در اين شرايط بايد توان خود را به چگونگي ارتقاي همکاري ها بين دو شريک قديمي معطوف نماييم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
۱۰ نکته درباره اهمیت روابط ایران و روسیه پس از توافق هسته ای
سفیر ایران در مسکو تشریح کرد ۱۰ نکته درباره اهمیت روابط ایران و روسیه پس از توافق هسته ای شناسهٔ خبر 2875542 - چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۶ بین الملل > ایران در جهان سفیر ایران در روسیه با اشاره به روابط تاریخی تهران-مسکو و اهمیت آن ۱۰ نکته مهم را در مورد این روابط پس ازدستور جديد به ظريف و پورمحمدي درباره روسيه |اخبار ایران و جهان
دستور جديد به ظريف و پورمحمدي درباره روسيه کد خبر ۵۲۱۶۹۵ تاریخ انتشار ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۰۰ - 03 August 2015 خراسان نوشت بر اساس تصميم جديد هيئت وزيران که به مصطفي پورمحمدي و محمدجواد ظريف ابلاغ شده مقرر شده است وزارت دادگستري در اجراي ماده 2 آيين نامه چگونگي تنظيم و انعقاد تواهمیت روابط ایران و روسیه پس از توافق هستهای از دید سفیر ایران در مسکو
اهمیت روابط ایران و روسیه پس از توافق هستهای از دید سفیر ایران در مسکوسنایی با بیان اینکه مناسبات دو جانبه ایران و روسیه باید فراتر از روابط تجاری و اقتصادی تعریف شود خواهان تحرک بیشتر همکاریهای علمی و آموزشی گسترش مناسبات گردشگری تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی با بهرچانه زنی های کری با مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره ایران
بعد از امضای توافق هسته ای چانه زنی های کری با مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره ایران وزیر خارجه آمریکا برای گفتوگو درباره برنامه هستهای ایران و همچنین مبارزه با گروه تروریستی داعش راهی مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس میشود به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز «جان کری&raqجلسه توجیهی کاخ سفید درباره ایران برای فعالان «ایپک» نیمهکاره ماند
جلسه توجیهی کاخ سفید درباره ایران برای فعالان ایپک نیمهکاره ماند مسئول فعالان لابی صهیونیستی ایپک به جمعیت بیش از ۶۰۰ نفری این گروه اجازه نداد تا در جلسه توجیهی کاخ سفید درباره توافق هستهای ایران و ۱ ۵ سؤالات خود را مطرح کنند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز لابی صهیونیستی &کاخ سفید: پیش از کاهش تحریمها، ایران باید اطلاعات و دسترسی لازم درباره «پی ام دی» به آژانس بدهد
کاخ سفید پیش از کاهش تحریمها ایران باید اطلاعات و دسترسی لازم درباره پی ام دی به آژانس بدهد سخنگوی کاخ سفید میگوید پیش از هر گونه کاهش تحریمهای ایران تهران باید اطلاعات و دسترسی لازم در اختیار آژانس اتمی درباره پی ام دی قرار دهد به گزارش نامه نیوز جاش ارنست سخنگوی کاخ ستأکید ظریف بر ارتقای روابط بین ایران و ایتالیا
تأکید ظریف بر ارتقای روابط بین ایران و ایتالیاتاریخ انتشار سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۲ ۱۷ محمد جواد ظریف تاکید کرد دو کشور ایران و ایتالیا باید فراتر ازسطح عادی تجارت برای روابط اقتصادی متوازن درازمدت و دربرگیرنده سرمایه گذاری برنامه ریزی کنند به گزارش ایسنا بعدازظهر امرتوافقنامه وین تاثیر بسزایی در روابط ایران و اتحادیه اروپاخواهد داشت
سفیر اسپانیا در تهران توافقنامه وین تاثیر بسزایی در روابط ایران و اتحادیه اروپاخواهد داشت خرم آباد - ایرنا - سفیر اسپانیا در تهران گفت توافقنامه وین تاثیر بسزایی در تسهیل روابط ایران و اتحادیه اروپا خواهد داشت به گزارش خبرنگار ایرنا پدروویینا روز شنبه در دیدار با استاندار لرستدرخواست مککانل از دموکراتها درباره ایران
درخواست مککانل از دموکراتها درباره ایران رهبر اکثریت سنای آمریکا از اقلیت دموکراتها خواست تا مانع از رای گیری درباره توافق هستهای با ایران نشوند به گزارش نامه نیوز به نقل از تسنیم میچ مککانل رهبر اکثریت جمهوری خواهان سنا تلاش دارد تا به دموکراتها فشار بیاورد تا مانع ازعربستان بار دیگر ادعاهای واهی درباره ایران را تکرار کرد
عربستان بار دیگر ادعاهای واهی درباره ایران را تکرار کردتاریخ انتشار سه شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۱۹ وزیر خارجه عربستان در کنفراس خبری مشترک با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بار دیگر ایران را به دخالت در امور کشورهای همسایه متهم کرد به گزارش فارس عادل الجبیر وزیر خارجه عربستچهار سوال کلیدی درباره توافق هسته ای ایران
یو اس ای تودی چهار سوال کلیدی درباره توافق هسته ای ایران توانایی ایران در ساخت سلاح هسته ای موثر بودن بازرسی های نظامی و بازگشت پذیری تحریم ها از جمله مواردی است که باید به آن پاسخ داده شود به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز پایگاه خبری یو اس ای تودی USAToday در مقاله ای بوزیر خارجه آلمان: اجرای توافق، روابط ایران با منطقه را تقویت می کند
وزیر خارجه آلمان اجرای توافق روابط ایران با منطقه را تقویت می کند اشتان مایر وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با شبکه العربیه با بیان اینکه از دخالتهای ایران در امور کشورهای عربی آگاهیم بر روابط اقتصادی کشورش با عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تأکید کرد به گزارش نامهلزوم گفتوگوی صریح و موثر ایران و عربستان/ بهروزرسانی طرح چهارمادهای ایران درباره سوریه
امیرعبداللهیان لزوم گفتوگوی صریح و موثر ایران و عربستان بهروزرسانی طرح چهارمادهای ایران درباره سوریه معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد معتقدیم که روابط تهران و ریاض باید به روابطی طبیعی و قابل قبول برگردد ایران و عربستان ظرفیتهایی دارندنامه دیپلماتهای سابق آمریکا به کنگره درباره ایران
نامه دیپلماتهای سابق آمریکا به کنگره درباره ایران گروهی از دیپلمات های سابق آمریکا روز دوشنبه با ارسال نامه ای به کنگره از اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا خواستند موافقتنامه هسته ای به دست آمده با ایران را رد نکنند به نقل از پایگاه اینترنتی پولیتیکو در این نامه که معاونان سبازی شطرنج روسیه در برابر مذاکرات ایرانی-آمریکایی
المنار در تحلیلی نوشت بازی شطرنج روسیه در برابر مذاکرات ایرانی-آمریکایی سوریه به دلیل سیاست های مستقل حمایت از محور مقاومت و نپذیرفتن اسرائیل یکی از دشمنان محور سرمایه گذاری امپریالیسمی و همپیمانان خلیجی ترکی اسرائیلی است به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز وب سایت شبکه "المناآمریکایی ها برای ادای توضیحات درباره ایران به فلسطین اشغالی می روند
مقام ارشد آمریکایی خبر داد آمریکایی ها برای ادای توضیحات درباره ایران به فلسطین اشغالی می روند یک هیأت بلند پایه آمریکایی قرار است در پرتو نتایج پایانی مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱ ۵ به سرزمینهای اشغالی فلسطین سفر کند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز یک هیأت بلندپایه آمریکاییتوصیه های امام جمعه موقت تهران درباره ارزیابی از توافق هسته ای |اخبار ایران و جهان
توصیه های امام جمعه موقت تهران درباره ارزیابی از توافق هسته ای نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی امام جمعه موقت تهران برگزار شد وی در خطبههای نمازجمعه این هفته اظهار داشت ماه رمضان ماه فوق العادهای بود که باید به خداوند کریم بگویم که زبان ما قاصر از این همه ل-
سیاسی
پربازدیدترینها