واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: توافق همه ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل با سند نهایی توسعه
دبیرکل سازمان ملل متحد توافق همه صد و نود و سه کشور عضو این سازمان جهانی بر سر سند نهایی توسعه را تاریخی خواند و گفت: این توافق که توسعه پایدار در پانزده سال آینده را تعیین می کند، نمونه ای از اقدامات عملی در توسعه جهانی است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، بان کی مون در نشستی خبری درباره سند نهایی " دستور کار توسعه از فردای سال 2015 میلادی " ، توافق حاصله را محصول بیش از سه سال تلاش و همکاری بی وقفه خواند و گفت: این سند، دستورکار تغییر جهان برای آینده ای بهتر است.
وی افزود: این سند نهایی نقشه راهی برای پایان فقر جهانی، ساختن زندگی با کرامت برای همه و التیام و ترمیم کره زمین برای نسل های آینده است.
دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه مفاد این سند با هفده هدف توسعه پایدار همخوانی دارد، گفت: موفقیت این سند نیز متکی به موفقیت در دستیابی به اهداف توسعه هزاره است.
بان کی مون همچنین به نشست جهانی دسامبر پیش رو درباره تغییرات آب و هوائی در پاریس اشاره کرد و گفت: می توانیم نسلی باشیم که برای مشکلات جهانی از جمله تغییرات آب و هوائی و فقر راه چاره ای پیدا کرده است. نماینده کنیا نیز در این نشست خبری، دستیابی به این توافق را به نفع مردم و جهان دانست و گفت: این مذاکرات یکی ازپیچیده ترین مذاکرات فکری، فنی و سیاسی در طول سی سال سابقه حضور من در سازمان ملل بوده است.
ماچاریا کاماو با اشاره به حضور جامعه مدنی، گروه های اصلی کسب و کار و سازمانهای غیردولتی در این مذاکرات برای بیش از سه سال گفت: اتفاق نظری را که بین گروههای اصلی هماهنگ کننده این سند نهایی شاهد بودیم مثال زدنی است زیرا این سند و دستورکار یک فرایند سیاسی، فکری و فنی است که توازن جهانی آن باید مرحله به مرحله رعایت شود.
وی سند نهایی را شاملترین دستورکار توسعه جهانی دانست و حداقل بودجه لازم برای اجرای سال به سال این توافق را حدودا بین سه و نیم تا پنج میلیارد دلار تخمین زد.
نماینده کنیا در پاسخ به سوالی که چرا هیچ تعریف مشخصی از موفقیت آمیز بودن اجرای توافق وجود ندارد، گفت: موضوع موفقیت آمیز بودن این توافق بستگی به تلاشهای کشورهای جهان دارد. ممکن است برخی کشورها در ریشه کن کردن فقر موفق نشوند ولی تعداد قابل توجهی دیگر در از بین بردن مشکل فقر موفق شوند. نماینده ایرلند نیز در این نشست خبری تعهد پرشور صد و نود و سه کشور عضو سازمان ملل را برای دستیابی به سند نهایی این توافق ستود و گفت: چالش بعدی اجرایی کردن این توافق و سند نهایی برای بهبود زندگی بشریت است.
دیوید داناهیو احتمال دست بردن در متن این توافق را رد کرد و گفت: این دستورکار برای پانزده سال آینده معتبر خواهد ماند ولی کشورهای عضو با گذشت زمان احتمالا توجه خود را بر شاخص ها و نقاط مورد نظر خود از این توافق نامه متمرکز خواهند کرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص مقایسه این سند با اهداف توسعه هزاره گفت: سازوکار نظارتی و اجرایی این سند بسیار دقیق تر و قوی تر از برنامه های توسعه ای دیگر عمل خواهد کرد.
نماینده ایرلند درباره اقبال جهانی به این سند گفت: همین که صد و نود و سه کشور همگی بر سر این سند توافق کرده اند، خود نشانه ای از جدّیت جامعه جهانی و دولتها برای توسعه است. خانم آمنه محمد، مشاور دبیرکل در امور برنامه ریزی توسعه پس از سال 2015 میلادی، نیز با اشاره به حضور پررنگ گروه های اصلی کسب و کار و سازمانهای غیردولتی گفت: بیش از هشت میلیون نفر از طریق مشارکت گروهی در دستیابی به این دستورکار برای زندگی بهتر جامعه جهانی نقش داشته اند.
وو هنگبو، معاون امور اقتصادی و اجتماعی دبیرکل سازمان ملل نیز در این نشست، تخمین دقیق بودجه اجرای این سند نهایی را غیرممکن خواند ولی گفت: دستیابی به هفده هدف مورد نظر در این سند امکان پذیر است.
سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]