تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852742939




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عدم تصويب برجام در مجلس يک راه حل سياسي است/ کميسيون ويژه بررسي برجام تشکيل نمي شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۳ مرداد ۱۳۹۴ (۸:۴۰ق.ظ)
در گفتگو با موج مطرح شد؛ عدم تصويب برجام در مجلس يک راه حل سياسي است/ کميسيون ويژه بررسي برجام تشکيل نمي شود موج - اگرکنگره آمريکا تحريم ها را لغو نکند و به حالت تعليق درآورد اين جا دست مجلس ممکن است بسته شود. اگر مجلس ديرتر اين متن را تصويب کند در مقابل اقدام احتمالي کنگره بهتر است؛ چرا که اگر کنگره آمريکا متن را رد کرد مجلس ايران هم پروتکل الحاقي را در مرحله بعد مي تواند ردکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، چند روز گذشته علي اکبر صالحي درباره درخواست نمايندگان مجلس مبني بر تصويب متن برجام در پارلمان به عنوان يک موافقت نامه بين المللي گفته است: «برجام يک موافقت نامه بين المللي نيست که نياز به تصويب در مجلس داشته باشد. اين متن هنوز موافقت نامه، کنوانسيون يا معاهده بين المللي تلقي نمي شود، از اين رو است که اين متن را برنامه جامع اقدام مشترک نام گذاري کرده اند».
محمد باقر نوبخت هم گفته است: «قرار نيست که مجلس به اين توافق راي بدهد؛ طبق مصوبه مجلس توافق در شوراي عالي امنيت بررسي مي شود و مجلس مي تواند نظراتش را به شورا منتقل کند.» در همين رابطه نمايندگان مجلس برجام را يک توافقنامه بين المللي مي دانند که نياز به تصويب مجلس دارد،
برخي از نمايندگان معتقدند توافقات بين المللي همان چيزي است که تحت عنوان توافق به آن دست يافته ايم حال اسم آن را برجام، توافق و يا جمع بندي گذاريم تفاوتي نمي کند. نمايندگان معتقدند برجام توافقي ميان ايران و 6 قدرت است و تعهداتي براي ايران تعيين شده است بنابراين توافق نامه بين المللي محسوب شده و طبق قانون اساسي بايد به تصويب مجلس برسد. اين امر باعث شده است که در چند روز اخير چالش ها و بحث ها بر سر اين موضوع رسانه اي شود.
در اين رابطه با دکتر احمد بخشايش اردستاني، عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفتگويي انجام داده ايم که در ادامه خواهيد خواند:
چالش ميان دولت و مجلس بر سر تصويب برجام در مجلس از کجا ناشي مي شود؟
من در اين زمينه دو گزاره را براي شما توضيح مي دهم: اول اينکه ما علاقه داريم دولت ايران زودتر از آمريکا نتيجه بررسي برجام را اعلام کند. چون احتمال داده مي شود که کنگره اين متن را رد کند و وتوي آمريکا شکسته شود؛ بنابراين اگر کنگره اين متن را رد کند ما بهتر مي توانيم نتيجه گيري کنيم. دوم اينکه، نکته اي که صالحي و نوبخت درباره عدم نياز به تصويب برجام در مجلس مي گويند هم درست هم غلط؛ در اين راستا دو راه وجود دارد. راه اول اين است که اگر شوراي عالي امنيت ملي برجام را تاييد کند -که مي کند- و منصوب مقام معظم رهبري آن را امضا کند ديگر نياز به مصوبه مجلس نيست. خود آن ديگر قانون محسوب مي شود. مجلس هم در اين راستا فقط به بررسي اکتفا خواهد کرد.
راه حل دوم اين است که شوراي امنيت ملي با توجه به طرح الزام به حفظ دستاوردهاي هسته اي آن را مصوب مي کند و به مجلس مي دهد. اگر مجلس ايران زودتر از کنگره آمريکا متن را تاييد کند ايرادي به وجود مي آيد. از اين نظر که اگر مجلس ايران آن را تصويب کند به معني اين است که: دولت ايران اين توافق را اجبارا اجرا کن.
اشکال آنجا به وجود مي آيد که کنگره آمريکا تحريم ها را بخواهد مثلا لغو کند. ولي اگر لغو نکند و به حالت تعليق درآورد اين جا دست مجلس ممکن است بسته شود.

پس دير پرداختن مجلس نسبت به برجام يک راه حل سياسي است که براي مقابله با اقدام احتمالي کنگره در نظر گرفته شده است. با اين حال تکليف برجام و بررسي آن در مجلس چه خواهد شد؟
برجام نهايتا بايد در مجلس تصويب شود. چون پروتکل الحاقي در نهايت بايد توسط مجلس تصويب شود. ما فکر کرديم که اگر مجلس ديرتر اين متن را تصويب کند در مقابل اقدام احتمالي کنگره بهتر است.
آقاي صالحي و نوبخت گفته اند که چون برجام توافق نامه بين المللي نيست- مثل قطعنامه 598 که اقدام مشترک بود-شوراي امنيت ملي آن را تصويب و رهبري هم تاييدکند. مجلس هم آن را به تصويب کلي رساند. چرا که اگر کنگره آمريکا نظر منفي دهد و متن را رد کند مجلس هم مي تواند پروتکل الحاقي را رد يا تاييد کند؛ يعني دست در مقابل دست. دست مجلس در اينجا باز مي ماند. به عبارتي اگر کنگره آمريکا متن را رد کرد مجلس ايران هم پروتکل الحاقي را در مرحله بعد مي تواند ردکند.

اينکه گفته مي شود که برجام بايد به صورت لايحه به مجلس ارائه شود چه سازوکاري دارد؟
آقاي ظريف اصل برجام را به آقاي لاريجاني داد. با اين حال طبق قانون، دولت بايد هر موردي را در قالب لايحه به دولت ارائه دهد. اگر مجلس موضوعي را ارائه کند بايد در قالب طرح باشد. اگر به صورت گزارش باشد متفاوت است ولي هر موردي را که دولت بخواهد به مجلس بدهد بايد در قالب لايحه باشد.

در حال حاضر مجلس در مورد برجام چه فعاليتي را انجام مي دهد؟
کاري که الان در مجلس دارد صورت مي گيرد صرفا بررسي است. بررسي يعني آگاهي گيري و آگاهي بخشي.

اگر مجلس مي تواند در مورد توافقات بين المللي نظر دهد چرا در مورد برجام گفته شده که اين گونه نيست؟
مجلس در مورد توافقات بين المللي مي تواند بگويد که فلان بند را قبول ندارد. ولي فعلا طرف ما آمريکايي است. آنها مي گويند که ما مذاکره کرده ايم و به نتيجه رسيده ايم و مجلس نمي تواند نظر بدهد.

با اين حال گفته شده که هم در شوراي عالي امنيت ملي و هم در مجلس بايد برجام بررسي شود...
بله. همين طور است. مقام رهبري هم نظرشان اين است هم شوراي عالي امنيت ملي و هم مجلس، برجام را بررسي کنند؛ يعني سير قانوني خود را طي کند. به اين صورت که پس از بررسي در شوراي عالي امنيت ملي به مجلس بيايد.

تشکيل کميسيون ويژه بررسي برجام به کجا کشيد؟
وقتي موضوع مهم و ويژه اي در دستورکار باشد مجلس مي تواند کميسيون ويژه را با حضور 15 نفر تشکيل دهد که مساله را بررسي کند. با اين حال اعضاي کميسيون امنيت در مورد تشکيل کميسيون ويژه برجام اعتراض کردند و نامه اي را به آقاي لاريجاني نوشتند که نياز به تشکيل کميسيون ويژه برجام نيست. نفس تشکيل اين کميسيون باعث رنجش اعضاي کميسيون امنيت مي شود. چطور در آمريکا کميسيون ويژه ندارند حالا ما در ايران کميسيون ويژه داشته باشيم؟ در هر صورت کميسيون ويژه کارساز نيست؛ چرا که کميسيون امنيت با تجربه تر عمل مي کند. من فکر مي کنم که نيازي به تشکيل اين کميسيون نيست.

پس با اين حساب تشکيل اين کميسيون منتفي است؟
به احتمال قوي تشکيل نمي شود. چون اعضاي کميسيون امنيت اعتراض کردند؛ چرا که از ابتدا تا انتها ما کار مذاکرات و بررسي آن را دنبال کرده ايم.

علت برخي موضع گيري هاي منفي نسبت به توافق هسته اي چيست؟ نظير مباحث اخير برخي نمايندگان و نقدهايي که به آن مي شود؟
به هر حال بايد ابعاد توافق هسته اي براي مردم روشن شود. بايد نقدهاي فني و سياسي انجام شود تا روشن شود که برجام چيست که مردم نه آن را فتح الفتوح بدانند نه ترکمنچاي؛ چرا که ممکن است در آينده گروهي بيايند و بگويند چرا برجام را پذيرفتيد. نمي دانند که چه چيزي بوده است. هميشه تاريخ اينگونه است. به عنوان مثال معاهده ترکمنچاي در زمان خودش خوب بود. ولي بعد از چند سال بر روي آن نام توافق ننگين گذاشتند؛ چرا که زماني که از بام تاريخ به رويدادها نگاه مي کنيم با زماني که در جريان وقوع رويدادها هستيم متفاوت است؛ بنابراين ما بايد ضعف ها و قوت هاي توافق هسته اي را بگوييم که آيندگان اين را نگويند که مجلس هيچ واکنش و فعاليتي در اين راستا نداشت.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن