واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دو حزب آمریکایی دوباره مقابل هم ایستادند؛
برگبرنده جدید دموکراتها در انتخابات2016/ آغاز جنگ اوباما علیه زغال
رئیسجمهور آمریکا در 17ماه مانده به پایان دوره ریاستش گفته که میخواهد در طرحی 15 ساله مقابل گازهای گلخانهای بایستد. دموکراتها که موضوع مقابله با آلودگی هوا را برگ برندهای برای انتخابات 2016 میبینند با مخالفت شدید جمهوریخواهان مواجه شدهاند.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، موضوع تغییرات آب و هوایی و انرژی پاک، بار دیگر موجب صفبندی و مقابله دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکا شده است. آمریکا نقش کلیدی و اصلی برای آلودهکردن جهان در یک قرن اخیر را برعهده داشته است. شروع این نزاع را اوباما با طرح جدیدش آغاز کرد. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا آنچه را "بزرگترین و مهم ترین گام آمریکا تا امروز" برای رسیدگی به معضل تغییرات آب و هوایی خواند علنی کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما روز دوشنبه ۱۲ مرداد با پیام ویدئویی، سياستها و برنامههای تازه ايالات متحده برای مقابله با تغييرات اقليمی را اعلام کرد. بی بی سی پس از سخنان اوباما این تیتر را برگزید: «اوباما طرح انرژی های پاکیزه را فاش کرد.» به نوشته سایت صدای آمریکا (VOA)، در سال ۲۰۱۲ آمریکا ۳۷ درصد از انرژی خود را از سوخت فسیلی، ۳۰ درصد از گاز طبیعی، ۱۹ درصد از نیروگاه های هسته ای، ۷ درصد از منابع آبی مثل سدها و ۵ درصد از انرژی مصرفی اش را از منابع قابل تجدیدپذیر مثل انرژی باد و خورشید تامین کرده است.
طرح اوباما چیست؟ به نوشته بی بی سی، هدف از "طرح انرژی پاکیزه" که نمونه اصلاح شده طرح های قدیمی است، کاهش یک سومی گازهای گلخانه ای متصاعد شده از نیروگاه های برق ظرف ۱۵ سال است. تاکید قابل توجه بر تولید برق از انرژی بادی و خورشیدی و سایر منابع تجدید پذیر بخش مهمی از این طرح است. اوباما روز دوشنبه گفت: «من قانع شده ام که هیچ مشکلی نیست که تهدیدی بزرگتر از این متوجه آینده سیاره ما کند.» اوباما افزود: «ما اولین نسلی هستیم که عواقب تغییرات آب و هوایی را حس می کنیم، و آخرین نسلی هستیم که قادر به انجام کاری در قبال آن خواهیم بود.» او این طرح را از لحاظ زیست محیطی به حذف ۱۶۶ میلیون اتومبیل از جاده ها تشبیه کرد و خواستار موضع گیری علیه تغییرات آب و هوایی به عنوان یک "وظیفه اخلاقی" شد.
رئیس جمهور دومین کشور از میان آلودهکنندهترین کشورهای جهان میگوید: «اگر ما اقدام نکنیم، هیچ کس نخواهد کرد. آمریکا پیشگام این مسیر خواهد بود.... موضوع این طرح هم همین است. لحظه مناسب برای انجام کار درست و انجام کار درست برای فرزندانمان فرارسیده است.» اوباما گفت: «تغییرات آب و هوایی مشکل نسل های آینده نیست. شاید قبلا این طور به نظر می رسید اما دیگر چنین نیست.» باراک اوباما در پایان گفت: «دولت من نسخه نهایی طرح نیروی پاکیزه آمریکا را منتشر خواهد کرد. طرحی که بزرگترین و مهم ترین گامی است که تا به امروز در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی برداشته ایم.» براساس این طرح برای هر یک از ۵۰ ایالت آمریکا هدفی مشخص در زمینه کاهش گازها تعیین خواهد شد و هر ایالت باید پیشنهادی برای سازمان حفاظت از محیط زیست در مورد چگونگی دستیابی به هدف تنظیم کند. تام بیتمن خبرنگار بی بی سی در واشنگتن می گوید آقای اوباما امیدوار است که اعلامیه روز دوشنبه میراث او در زمینه تغییرات آب و هوایی را تثبیت کند. به گفته خبرنگار بی بی سی این طرح منزلت اخلاقی لازم را در اختیار رئیس جمهور آمریکا قرار خواهد تا بتواند در جریان یک کنفرانس عمده بین المللی در پاریس در ادامه سال، به نفع لزوم کاهش جهانی این گازها استدلال کند.
جنگ اوباما علیه زغال طرح تازه اوباما میزان تصاعد گازهای کربنی صنعت تولید برق را تا سال ۲۰۳۰ نسبت به سال ۲۰۰۵ به اندازه ۳۲ درصد کم می کند. نیروگاه های زغالی یک سوم انرژی مورد نیاز آمریکا را تامین می کنند و صنعت تولید برق از زغال پایگاه قدرتمندی در کنگره به خصوص در میان جمهوری خواهان دارد. مخالفان طرح می گویند که اوباما "علیه زغال وارد جنگ شده است". بیشتر منتقدان، نمایندگان نیروگاههای زغالسنگی تولید برق و اعضا و هواداران حزب جمهوریخواه آمریکا هستند، به شدت با "برنامه انرژی پاک" مخالفت میکنند. اما اوباما این تصور را که طرح تازه "نبرد با نیروگاه های زغالی" است که باعث کاهش اشتغال خواهد شد را رد کرد و گفت در بخش هایی از آمریکا که به "سرزمین زغال" موسوم است سرمایه گذاری تازه صورت خواهد گرفت. او گفت که تاکتیک های "وحشت آفرین" مخالفان او را از این طرح منصرف نخواهد کرد. لوک پوپوویچ، معاون اتحادیه معادن ملی، در باره برنامه اوباما میگوید: «این برنامه، جنگی علیه سوخت فسیلی و بخصوص زغال سنگ است.» به نوشته سایت دویچه وله، افزایش بیکاری و کاهش انرژی از جمله دلایل عمده مخالفان برنامه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا است. بسیارند کسانی نیز که هنوز نپذیرفتهاند تغییرات جوی بهوجود آمده است و این تغییرات جوی میتوانند برای آمریکا خطرناک باشند.
هیلاری کلینتون موافق است هیلاری کلینتون نامزد انتخابات درونی حزب دموکرات گفت در صورتی که رئیس جمهور شود از این طرح دفاع خواهد کرد. او گفت که هیچ کدام از نامزدهای جمهوری خواه در انتخابات راه حلی عملی برای این مشکل ارائه نکرده و "اصلا راه حلی هم نمی خواهند" بنابراین طرح نیازمند دفاع خواهد بود.
جمهوریخواهان به شدت مخالفند مخالفان این طرح در صنعت انرژی قول مقابله با آن را داده اند. حتی چندین فرماندار ایالتی گفته اند که این طرح را نادیده خواهند گرفت. مارکو روبیو از نامزدهای جمهوری خواه از ایالت فلوریدا گفت که این طرح "فاجعه بار" خواهد بود و جب بوش دیگر نامزد این حزب طرح را "غیرمسئولانه" خواند. دموکرات ها معتقدند که مساله تغییرات آب و هوایی برگی برنده برای آنها در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود چون نظرسنجی ها در سال های اخیر نشان داده که اکثریت آمریکایی خواهان اقدام برای جلوگیری از گرمایش زمین هستند. به نوشته بی بی سی، خبرنگاران می گویند که تاکید بر منابع تجدیدپذیر انرژی در طرح تازه تغییر مهمی نسبت به نسخه قدیمی تر این طرح است که خواستار انتقال از نیروگاه های زغالی به نیروگاه های گاز طبیعی - که دی اکسید کربن کمتری تولید می کند - می شد. تصور می شود که طرح تازه سهم گاز طبیعی در تولید انرژی برق را در سطح فعلی نگاه می دارد. نیروگاه های برق بزرگترین منبع تولید گازهای گلخانه ای در آمریکا هستند به طوریکه حدود یک سوم گازهای گلخانه ای از آنها متصاعد می شود. 444
۱۳/۰۵/۱۳۹۴ - ۰۸:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]