واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با تکنوازی پیانو «موریتس ارنست» نوازنده آلمانی
ارکستر «نیلپر» آثار آهنگسازان معاصر ایرانی و آلمانی را اجرا کرد
ارکستر نیلپر به رهبری نوید گوهری و تکنوازی پیانو «موریتس ارنست» نوازنده آلمانی با اجرای قطعاتی از آهنگسازان معاصر و کلاسیک ایرانی و آلمانی در تالار وحدت روی صحنه رفت.
● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------
به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، ارکستر نیلپر در سال 1383 به همّت کاوه دانشمند، فرهاد قاضیزاده و نوید گوهری با هدف اجرای آثار کلاسیک و معاصر تأسیس گردید. ارکستر نیلپر در طول سالهای فعالیّت خود، بر آن بوده است تا با برنامهریزی و مدیریت دقیق، کنسرتهای خود را در کوتاهترین زمان تمرینات، اجرا نماید. توجه به آهنگسازان معاصر، معرفی و اجرای آثار آهنگسازانی که کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند، اجرای آثار آهنگسازان ایرانی، همکاری با نوازندگان بنام ایرانی بهعنوان سولیست، معرفی استعدادهای جوان به عرصه حرفهای موسیقی و تعامل با دیگر گروهها و ارکسترهای فعّال در عرصه موسیقی، از رویکردهای این ارکستر به حساب میآیند. قطعه ساندیپ باگواتی استل 1 که در این کنسرت اجرا شد، ادای دین و تقدیم اثریبود به مهمترین شخصیت موسیقی مدرن، جان کیج و قطعه پیانو دستگاری شده او. کیج با دستکاری بسیار ساده، ولی تأثیرگذار سیمها و با بهرهگیری از گوههای لاستیکی پیانو، به نواهایی میرسد که شباهت بسیاری به نواهای موسیقی گاملان دارد و به تلفیقی از تقلید نوای سازهای ضربی میماند. کیج این نواها را با دستکاری در پیانو پدید آورد. به این شیوه، در سیر تحول آزاد این موسیقی، نوایی سوپرانو ایجاد و این نوا پیوسته به صداهای گوناگون تقسیم میشود. از این دیدگاه، این اثر نوعی ادای دین به میهن باگواتی، یعنی هند است.
ولفاگانگ ریم شاید مشهورترین آهنگساز معاصر و زنده آلمان است. قطعه شماره 4 برای پیانو او که در این کنسرت اجرا شد از جمله آثار دوران ابتدایی او به شمار میرود، ولی ساختار منسجم و نواهای خاص این قطعه با تجسمی از آواهای پیانو اثری تمام و کمال است. از جنبه فرم، بخش اصلی پیوسته مانع شروع واریاسیونها میشود و افزودن بر این، بخش اصلی خود ماده اصلی ساخت این واریاسیونها است. ریم پیوسته در آفرینش آثار هنری خود با ژرفنگری به سراغ آثار بزرگ کلاسیک و بهخصوص آثار بتهوون میرود و از تکنیک واریاسسیونهای او در قطعه پیانو خود با فرمی متفاوت بهره میجوید. یک واریاسیون اصلی نیز موومان میانی سونات دوم پیانو اثر ویکتور اولمان است و تم آن از ترانهای محلی متعلق به زادگاه او مرن (در جمهوری چک9 گرفته شده است. اولمان که خود نیز نوازنده برجسته پیانو است در سرایش سوناتهای خود مستقیم از بتهوون و برامس الهام میگیرد. به همین دلیل در بخش دوم برنامه، کنسرتو پیانو شماره 3 از بتهوون اجرا میشود. این بزرگترین کنسرتو پیانوی بتهوون تا امروز است و با دومینور که غمگین است، شروع میشود. فرود نهایی و سولو این قطعه در بخش نخست نیز بسیار جالب توجه است. این بخش تا امروز ابعاد کاملاً ناشناختهای داشته است.
بخش دوم این کنسرت در می ماژور با حالتی نامعمول است و بتهوون با ارکستراسیون دقیق، آواها و زیرآواهایی ظریف میسازد که در دوره خودش بسیار مامعقول بوده است و بخش سوم این اثر رندویی سبک با نواهایی فراطبیعی خاص بتهوون است.
اعضای ارکستر نیلپر عبارتاند از: رهبر ارکستر: نوید گوهری، مدیرارکستر: احسان تارخ، سولیست پیانو: موریتس ارنست، کنسرت مایستر: نیما زاهد، ویلن یک: پندار پارسی، فرمهر بیگلو، پوریا اصانلو، روناک معماری، آنیتا واحدی، آناهیتا خانزاده، مهتاب جعفرزاده، ویلن دو: مهدی جوانبخت، علیرضا چهره قانی، پویا فراگردی، امین مجدمزاده، مرجان فیروزآبادی، سبا علی محمدی، ویلن آلتو: عادل پورصمدی، صبا صفوی، نسیم دارا، مینا آقارضایی، سهراب جلایی،ویلنسل: مهرداد عالمی، علی آقاجانی، هستی سپاسی، نامدار مجیدی، یاسمن کوزهگر، هانیه کازرونی،کنترباس: فرشید پاتی نیان، محمدرضا جبار، فلوت: کلاریز کشاورز، شقایق صادقیان، ابوا: یاسمن کیمیاوی، امیرحسین محمدخانی،کلارینت: یلدا احسانی، رهام ایرانخواه،فاگوت: امیرحسین محمدیان، علیرضا متوسلی، هورن: میلاد عباسی، فرزان بیژنی، ترومپت: علیرضا میرآقا، مهسا خطیبزاده و تیمپانی: روشنک رفانی. انتهای پیام/
94/05/12 - 12:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]