واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: کارگروه بررسی شیوه های موثر در پرورش صحیح دانش آموزان معاون پرورشی وزیر: تمام بخش های آموزش و پرورش در تربیت دخیل هستند خبرگزاری پانا:معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در کارگروه تخصصی بررسی شیوه های موثر در پرورش صحیح دانش آموزان در اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور جهت گیری های این معاونت در سال آینده را تشریح کرد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۲ مرداد ساعت 19:15
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ حمیدرضا کفاش در این کارگروه که در برج میلاد برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به سند تحول بنیادین باید مرز امور تربیتی و تربیت مشخص شود زیرا معاونت پرورشی و فرهنگی مدعی تمام تربیت نیست و تمام بخشهای آموزش و پرورش در امر تربیت دخیل هستند.
وی ادامه داد: البته کارهایی که بخشی از آن در حوزه پرورشی انجام می شود همه یک هدف دارند و آن تحقق ساحت های شش گانه تربیت در سندتحول بنیادین است و بقیه معاونت ها نیز باید برای تحقق این شش ساحت تلاش کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: باید فعالیت ها طوری صورت گیرد که تفکرات و اندیشه های مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در مدارس تبیین شود البته باید کار عمیق تربیتی در این زمینه صورت گیرد نه از روی احساس و باید به صراحت به میدان وارد شویم تا در این زمینه موفق عمل کنیم.
وی تصریح کرد: اگر آموزش و پرورش در بحث پرسش مهر به صورت گسترده وارد می شود به دلیل این است که نگاه تربیتی در این کارگروه پیدا کرده است و این کار می تواند پایه های نظام را استوار و محکم کند زیرا پرسش مهر کاری ارزشی است که حاصل پژوهش های رئیس جمهور در یک سال است .
کفاش افزود:بازگرداندن فعالیت های پرورشی به مدرسه هم اکنون بیشتر مورد نظر است زیرا در سالهای گذشته متاسفانه بیشتر فعالیت های کشوری و ملی چشم گیری بود و کمتر به مسائل مدرسه که محور فعالیت آموزش و پرورش است، توجه شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: خوشبختانه در دوره جدید معاونت پرورشی اردوهای عشایری و مناطق مرزی و سایر اردوها دوباره راه اندازی شد و امیدواریم بتوانیم فعالیت های جامع را در این زمینه داشته باشیم.
وی افزود: 4 تشکل دانش آموزی(بسیج دانش آموزی ، سازمان دانش آموزی، اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان و جوانان هلال احمر) در مدارس فعالیت می کنند که باید با نگاه جوان باوری بتوانیم از ظرفیت های آنها استفاده کنیم.
کفاش ادامه داد: امام خمینی (ره) جوان باور بودند و با تکیه بر همین جوان باوری بود که انقلاب اسلامی پیروز شد و نشانه آن 36 هزار شهید دانش آموز است که در پیروزی جنگ تحمیلی و دفاع مقدس نقش موثری داشتند.بنابراین لازم است که از ظرفیت شوراهای دانش آموزی، مجلس دانش اموزی و مجامع دانش آموزی در مدارس استفاده شود و هیچ کدام از این کارها را تعطیل نکنیم.
وی اضافه کرد: باید در زمینه توسعه مشارکت خانواده ها ، معلمان و دانش آموزان در حوزه پرورشی استفاده کنیم و آموزش و پرورش را به یک نهاد فرهنگی تبدیل کنیم و در کارها باید مشورت کنیم زیرا مشورت ضرر ندارد و باعث تصمیم گیری جدی در فعالیت ها خواهد شد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مراسم جشن تکلیف دانش اموزان به تفکیک دختر و پسر را باید با برنامه ریزی صحیح انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: از نظرات بزرگان و اندیشمندان مناطق و شهرستان های خود استفاده کنید زیرا باعث تبلور اندیشه خواهد شد و برنامه های جدیدی را در آموزش و پرورش رقم بزنیم.80 درصد فعالیت های معاونت پرورشی رنگ و بوی دانش اموزی دارد و ما وظیفه داریم بچه ها را برای مناسبت های ملی و مذهبی آماده کنیم.
کفاش افزود: باید نقش معلم به عنوان مرجع و معتمد مردم حفظ شود همانطور که می دانید مدتهاست که بودجه ها استانی شده است و برخی استان ها هستند که تا 80 درصد بودجه ها را جذب کرده اند بنابراین باید مدیران آموزش و پرورش در شورای برنامه ریزی استان ها نقش پررنگ تری برای جذب منابع داشته باشند.
وی ادامه داد: منصفانه این است که بودجه های فرهنگی وهنری و غیره به آموزش و پرورش بیاید و در دستگاه های دیگر خرج نشود . این در حالی است که بودجه های استانی سهم بودجه های وزارت خانه را کم کرده و اعتبارات در اختیار ما فقط برای برنامه های متمرکز کشوری است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید براین موضوع که هنر رئیس آموزش و پرورش هر شهرستان و استان باید جذب بودجه از بیرون برای آموزش و پرورش باشد افزود: رئیس مطلوب آن کسی است که منابع خارج از این دستگاه را که حق آموزش و پرورش است به داخل مدارس بیاورد و برای جذب این بودجه ها از هیچ تلاشی فروگذار نکند.
وی تاکید کرد: باید ردیف های از دست رفته بودجه را احیا و اعتبارات را به داخل آموزش و پرورش بیاوریم.
کفاش تصریح کرد: مدیرآموزش و پرورش به همان اندازه که از عدم قبولی دانش آموزان در کنکور ناراحت می شود باید از نماز نخواندن و ترک واجبات دانش اموزان هم ناراحت شود به همان اندازه که نگران هدایت تحصیلی بچه ها است باید نگران هدایت تربیتی آنها نیز باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما حق نداریم بر اساس علایق شخصی خود برخی برنامه های تربیتی و پرورشی را حذف و یا برخی دیگر از برنامه ها را بیش از اندازه مورد توجه قرار دهیم.
وی افزود: مدیر آموزش و پرورش حق ندارد به عنوان مثال سازمان دانش آموزی را منحل کرده و فقط به برخی وجوه دیگر پرورشی بپردازد. به اعتقاد بنده مدیر کاردان با ورود به مدرسه از رنگ و بوی آن محیط باید بتواند وضع تربیتی آن را تشخیص داده و به دست آورد.
کفاش در پایان با اشاره به صحبت های نماینده محترم مقام معظم در ستاد اقامه نماز کشور گفت: همانطور که آقای قرائتی تاکید داشت همه بازدیدها از مدارس باید قبل از نماز باشد و این طورنباشد که بازدید مسئولان از مدارس باعث تعطیلی اقامه نماز جماعت در مدرسه شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]