واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بررسی جلسات استماع کنگره؛
توافق هسته ای و اثبات بی لیاقتی جمهوری خواهان برای ریاست جمهوری
«جلسات استماعی که اخیرا در رابطه با برنامه هسته ای ایران در کنگره برگزار شد نشان داد که حزب جمهوری خواه دیگر برای ریاست جمهوری قابل اعتماد نیست.»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، با شروع فرصت 60 روزه کنگره آمریکا برای بررسی توافق هسته ای و برقراری جلساتی در کنگره با حضور نمایندگان دولت آمریکا در این رابطه، موضع گیری های تند و غیر منطقی سناتورها و قانونگذاران آمریکایی، انتقاد برخی رسانه ها را در پی داشته است. در همین راستا پایگاه آمریکایی "اسلیت" (Slate) با انتشار گزارشی تحت عنوان "[جمهوری خواهان] برای رهبری مناسب نیستند" به انتقاد شدید از رویکرد جمهوری خواهان در برنامه هسته ای ایران پرداخته است.
در ابتدای این گزارش آمده است: «جلسات استماعی که اخیرا در رابطه با برنامه هسته ای ایران در کنگره برگزار شد نشان داد که حزب جمهوری خواه دیگر برای ریاست جمهوری قابل اعتماد نیست.»
این پایگاه آمریکایی نوشت: «در صورتی که جمهوری خواهان سال آینده در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوند و کاخ سفید را در دست بگیرند، تقریبا به طور قطعی کنترل تمام دولت مرکزی را از آن خود کرده اند. بسیاری از جمهوری خواهان که برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری برنامه دارند و یا مشتاق به تصدی نقش های مدیریتی در کنگره اند، تلاش می کنند مانع از توافق هسته ای با ایران شوند.
در واقع اکنون زمان خوبی برای این رهبران است که نشان دهند برای مسئولیت های امنیت ملی و سیاست خارجی آماده هستند. اما آن ها دقیقا خلاف این را نشان داده اند. در طول چند روز گذشته، جلسات استماع کنگره در موضوع توافق ایران به نمایشی از بی اعتمادی، عدم درک و ناتوانی در مواجهه با چالش های جهانی چند بعدی تبدیل شده است.» نگارنده این گزارش در ادامه می نویسد: «وقتی بیش از یک هفته پیش جلسات استماع کنگره آغاز شد، من برنامه داشتم تا در رابطه با اظهارات "جان کری" وزیر امور خارجه و "ارنست مونیز" وزیر انرژی در این جلسات مطالبی بنویسم. اما هر چه بیشتر تماشا کردم، دیدم خطری که متوجه ما است از سوی توافق یا حامیان آن در دولت نیست. بلکه این خطر از طرف پرسش گران است. نمایندگان و سناتورهای جمهوری خواه در به چالش کشیدن "کری" و "مونیز" هیچ طرح جایگزین جدی ارائه نداند. آنها تلاش کردند سخنان کری و همراهانش را بد جلوه دهند، شواهد و دلایل مخالف خود را رد کنند و به جای ارائه دادن تجزیه و تحلیل، تنها از سخن های تند و سوزنده استفاده کردند.
به نظر می رسد آن ها به خاطر اینکه باید با کشورهای دیگر مذاکره و همکاری کنند پریشان و گیج شده اند. وقتی از این جلسات خارج شدم، نگران و ناامید بودم چرا که جمهوری خواهان در دوره اوباما به حزبی تبدیل شده اند که به نظر می رسد آمادگی اداره کشور را ندارند.»
نگارنده این گزارش در ادامه به برخی موضع گیری های سناتورهای جمهوری خواه اشاره کرده و می نویسد: «در صورتی که وقت کافی برای دیدن 11 ساعت جلسات استماع کنگره در تاریخ 23، 28 و 29 جولای را نداشته اید باید خود را خوش شانس بدانید چرا که در ادامه به قسمت هایی از آنچه از دست داده اید اشاره می شود:
در هر سه جلسه استماع، "کری" توضیح داد که چگونه اقدامات بازرسی و راستی آزمایی در توافق ایران چگونه طراحی شده است تا معایب موجود در توافق هسته ای کره شمالی را که موجب شکست آن توافق شد، تصحیح و مرتفع نماید. او بیشتر زمان خود در شروع جلسه را به تشریح تفاوت های توافق ایران و کره شمالی اختصاص داد. اما گویا توضیحات "کری" هیچ تاثیری نداشت. زمانی که سنا جلسه استماع بعدی خود را آغاز کرد، سناتور "جان مک کین" از ایالت "آریزونا" سعی کرد با این جمله، توافق هسته ای را رد کند: "توافق هسته ای کره شمالی چه نتیجه ای برای شما داشت؟"
سناتورها همچنین برای اثبات نامطلوب بودن توافق هسته ای به انتقاد اسرائیل از آن به عنوان یک شاهد، اشاره می کنند. اما به نظر می رسد آن ها بیشتر به شعارهای سیاست مداران اسرائیلی علاقه مند هستند تا قضاوت های کارشناسان امنیت اسرائیلی. در جلسه استماع روز 23 جولای، "کری" بخشی از مقاله ای را خواند که به بیانیه سران سابق دو آژانس اطلاعاتی اسرائیل در دفاع از توافق هسته ای اشاره داشت. اما برخی سناتورها به تمسخر این مطلب پرداخته و گفتند: "این حتی در یک روزنامه نیامده بلکه پستی در یک وبلاگ بوده است." سناتور "لیندسی گراهام" نیز با بیان اینکه این بیانیه نامربوط است آن را رد کرده و گفت چرا به نقل قول های کارشناسان توجه کنیم وقتی می توانیم به جای به سیاست مداران گوش بسپاریم؟ کری و مونیز بارها در مورد "توافق مخفی" آژانس بین المللی انرژی هسته ای با ایران توضیح دادند این آژانس که مسئولیت اجرای توافقات را بر عهده دارد، به صورت علنی پایبندی هر کشور به توافق را ارزیابی می کند اما بخشی از جزئیات در رابطه با ساز و کار بازرسی ها را محرمانه نگه می دارد و برخی اسناد را فاش نمی کند.
اما جمهوری خواهان که ده ها سال نسبت به این سیاست بی اعتنا بوده اند، در رابطه با این موضوع در توافق هسته ای ایران، ناگهان عکس العمل شدید نشان داده و به نظر می رسد بسیاری از آن ها گمان می کنند که دولت اوباما با ایران و آژانس تبانی کرده اند.»
این پایگاه آمریکایی در ادامه گزارش خود به چندین مورد دیگر از جمله تلاش سناتورها برای تخریب مونیز و کری با استناد به رویداد های گذشته، بیان مسائلی در حیطه فیزیک هسته ای و سعی در قبولاندن آن به "مونیز" که فیزیکدان هسته ای است، زیر سؤال بردن اصل مذاکره با ایران با وجود تجربه مذاکرات موفق با دیگر کشورها در گذشته و ... اشاره کرده است.
506
۱۲/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۸:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]