واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا: در اولین روز کاریام توافق هستهای را لغو میکنم
توافق ایران یک توافق وحشتناک است که به عنوان یکی از بزرگترین بحرانهای دیپلماتیک تاریخ ایالات متحده محسوب میشود. این توافق تهدیدی برای امنیت ما و نزدیکترین متحدین ما، به ویژه اسرائیل است.
دیپلماسی ایرانی: زاخارک کک، دبیر تحریریه مجله نشنال اینترست با فرماندار اسکات واکر، کاندیدای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا گفت وگویی داشته است که در ادامه می خوانید:
کک: اولین سوالی که می خواهم مطرح کنم، واکنش شما به توافق هسته ای اخیر ایران است؟ آیا شما واقعاً می خواهید در روز اول ریاست جمهوری تان این توافق را لغو کنید؟
واکر: توافق ایران یک توافق وحشتناک است که به عنوان یکی از بزرگترین بحران های دیپلماتیک تاریخ ایالات متحده محسوب می شود. این توافق تهدیدی برای امنیت ما و نزدیکترین متحدین ما، به ویژه اسرائیل است. با این توافق، آمریکا برنامه هسته ای ایران را تایید می کند، اصول خلع سلاح در سراسر جهان را نادیده می گیرد، تحریم های تسلیحاتی ایران را لغو می کند، جایزه ای به مبلغ 150 میلیارد دلار به حامی تروریسم می دهد.
متحدین ما با دیدن این توافق بد و اقدامات رئیس جمهور اوباما، قصد دارند مشکلاتشان را خودشان حل کنند. این دلیلی است که من می گویم این توافق موجب آغاز رقابت تسلیحات هسته ای در خاورمیانه می شود و احتمال جنگ با ایران را افزایش می دهد.
رهبر معظم ایران باید بداند که رئیس جمهور آینده آمریکا به این توافق خطرناک متعهد نخواهد بود. من به عنوان رئیس جمهور در اولین روز کاری ام توافق را لغو خواهم کرد و فوراً تحریم ها را مجدداً اعمال می کنم و با همکاری کنگره تحریم های جدیدی را وضع خواهم کرد و متحدینمان را متقاعد به انجام اقدام مشابهی می کنم. این وظیفه آسانی نیست، اما این توافق بد اجازه تاخیر را به ما نمی دهد. وقتی آمریکا به درستی با متحدینش کار کند، ما می توانیم از موضع قدرت با ایران مذاکره کنیم و مانع از دستیابی آنها به سلاح هسته ای و عقب راندن نفوذ تهران در سراسر خاورمیانه شویم.
اغلب گفته می شود که سناتورهایی که کاندیدای ریاست جمهوری می شوند عملکرد بهتری در زمینه سیاست خارجی نسبت به کاندیداهایی که فرماندار بوده اند دارند. شما به عنوان فرماندار چه تجربه ای در زمینه سیاست خارجی دارید؟
من معتقدم که بزرگترین رئیس جمهور ما در زمینه امنیت ملی و سیاست خارجی، رونالد ریگان بود که فرماندار کالیفرنیا بوده است. آمریکایی ها رهبری را می خواهند که برای آنها مبارزه کند و پیروز شود. فرمانده کل قوا بودن به معنای ایجاد تیمی قدرتمند، اتخاذ تصمیمات دشوار و مسئولیت پذیرفتن نتایج است. من در طول چهار سال در سه انتخابات در ویسکانسین، ایالتی دموکرات، بدون مصالحه بر سر اصولم، پیروز شده ام. من این کار را از طریق رهبری انجام دادم.
شما از رونالد ریگان به عنوان الگوی سیاسی تان در مدیریت امور خارجی نام بردید، دیگر سیاست خارجی کدام رئیس جمهور را مورد تحسین قرار می دهید؟
من هری ترومن را به خاطر مدیریت سیاست خارجی در زمان بحران جهانی، تحسین می کنم. رئیس جمهور ترومن، قاطع، عملگرا و تعیین کننده بود. وی پس از پایان جنگ جهانی دوم، تهدید شوروی را شناسایی کرد و استراتژی موفقیت آمیزی را برای مقابله با این تهدید در پیش گرفت. وی اسرائیل را به رسمیت شناخت و با وجود مخالفت های قاطعانه وزارت خارجه، از ایجاد دولت جدید یهودی حمایت کرد.
در نهایت شما بزرگترین تهدید امنیت ملی برای ایالات متحده در کوتاه مدت و بلندمدت را چه می دانید؟
بزرگترین تهدید در کوتاه مدت برای امنیت ملی ایالات متحده تروریست های اسلامی رادیکال هستند. سیاست های رئیس جمهور اوباما در بی تفاوت بودن به بحران سوریه و خروج نیروهای آمریکا از عراق، موجب ظهور داعش شده است. در بلندمدت، بزرگترین تهدید برای کشور ما فقدان رهبری رئیس جمهور اوباما و سیاست خارجی وزیر خارجه کلینتون در اروپا، آسیا و به ویژه در خاورمیانه است. متحدین ما به ما اعتماد ندارند و دشمنانمان از ما نمی ترسند. این موجب ایجاد جهانی شده است که پوتین در آن اوکراین را اشغال می کند، چین به ما حمله سایبری می کند، ایران خاورمیانه را تحت تسلط خودش در می آورد و اسرائیل را تهدید می کند و عربستان به خاطر نفوذ ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای است. رئیس جمهور بعدی باید به این تهدیدات کوتاه مدت و بلندمدت متعهد باشد.
منبع: دیپلماسی ایرانی
۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]