واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۵۸ب.ظ)
وزير راه و شهرسازي: خروج مسکن از رکود در اولويت ستاد اقتصادي دولت باشد موج - وزير راه وشهرسازي گفت: وقتي مسکن دچار رکود ميشود صنايع سيمان نيز با رکود مواجه خواهد شد و سهام بسياري از شرکتهاي افت ميکند، بنابراين موضوع خروج مسکن از رکود بايد در اولويت ستاد اقتصادي دولت باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، در شوراي برنامهريزي مسکن و شهرسازي که در چارچوب ساختار تدوين برنامه ششم برگزار شد، گفت: اميدوارم بتوانيم هم فکري و همانديشي مثبتي در حين تدوين برنامه ششم توسعه داشته باشيم.
وي با بيان اين که در پنج برنامه توسعهاي گذشته از مناظر مختلف به بخش مسکن پرداخته شده است، افزود: ابعاد مختلف بحث کلان حوزه مسکن تاکنون چندين بار مورد کند و کاو قرار گرفته و اجزاي آن تا حدي مشخص است، حال آن که مسکن از ابعاد مختلف فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، سياسي و مهندسي برخوردار است و نيازي به اعلام ندارد.
آخوندي ادامه داد: اما؛ چند نکته مهم وجود دارد که در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه بايد به آن پرداخته شود؛ با توجه به اين که برنامه ششم توسعه توسط دولت نوشته ميشود، بنابراين به ابعاد کلان اين بخش پرداخته ميشود و از ديدگاه کلان به اقتصاد مسکن، توزيع جمعيت، خدمات و حملونقل نگاه ميشود.
وزير راه و شهرسازي افزود: به نظر من برنامه ششم توسعه در بخش مسکن بايد به يک سوال بسيار مهم پاسخ دهد که تاکنون برنامههاي توسعهاي در بخش مسکن در پاسخ به اين سوال موفق نبودند. اگر شخصي به رئيسجمهور مراجعه و اعلام کند «من ميخواهم خانهدار شوم چه کاري بايد انجام دهم؟» بايد بتوان به اين سوال فارغ از درآمد شخص اعم از روستانشين و شهرنشين پاسخ داده شود. در نهايت اگر برنامه ششم توسعه نتواند به اين سوال مردم که «من چگونه ميتوانم يکخانه داشته باشم؟» پاسخ دهد ساير موارد مندرج در برنامه ششم توسعه در حوزه مسکن تعارفاتي بيش نخواهد بود و شايد تنها ارزش نظري داشته باشد، اما؛ ارزش عملياتي ندارد.
آخوندي ادامه داد: معمولا در وب سايتهاي وزارتخانه مسکن در برخي از کشورها در ابتداي صفحه اصلي براي مخاطبان خود عبارتي تحت عنوان «من ميخواهم خانه بخرم» را درج کردهاند. نخستين سوالي که پاسخ داده ميشود همين سوال است؛ سوالي که در ظاهر بسيار ساده است، اما؛ پاسخ آن پيچيدههاي فراواني دارد.
وزير راه و شهرسازي تأکيد کرد: اگر به اين سوال بسيار مهم در برنامه ششم توسعه پاسخ ندهيم مجددا با اتفاقاتي که بعد از اجراي پروژه مسکن مهر رخ داد مواجه خواهيم شد.
وي با تأکيد بر اين که اگر از پاسخ به اين سوال شهروندان فرار کنيم قطعا طرحهاي بدون کارشناسي از سوي برخي افراد در دولتهاي آينده مطرح خواهد شد که سرنوشت خوشايندي ندارد.
آخوندي گفت: تمام تلاش من به عنوان رئيس شوراي برنامهريزي مسکن و شهرسازي اين است که به اين سوال شهروندان مبني بر اين که «چگونه ميتوانم خانه بخرم؟» پاسخ دهم، اما؛ پاسخ به اين سوال به يک برنامه بسيار منسجم اقتصادي و مالي در حوزه اقتصاد خرد و کلان نياز دارد که در تلاقي اين دو بخش اقتصاد کلان و خرد ميتوانيم به نتيجه برسيم.
وزير راه و شهرسازي اظهار کرد: براي پاسخ به سوال مذکور موقعيت و ساختار اقتصاد ايران در شرايطي قرار دارد که قطعا به يک رويکرد نهادي و علاوه بر برنامههاي کلان نياز به نهادسازي در اين بخش داريم که اين نهادسازي در حوزههاي مالي، مهندسي، فرهنگي و اجتماعي است و در نهايت بايد مشخص کنيم شهر يک سازمان اجتماعي است يا يک توده کالبدي؟ اگر ميگوييم شهر و شهروند يک سازمان اجتماعي است پس نياز به نهادهاي فرهنگي و اجتماعي خاص خود نيز دارد.
آخوندي گفت: اين که فردي به خود اجازه ميدهد در بيابان خانه بسازد به دليل اين است که شهر را به عنوان يک سازمان اجتماعي در نظر دارد و از نظر وي شهر يک توده کالبدي است که ماهيت شهروندي براي ساکنان قائل نيست. اگر نگاه ما اين باشد که شهر يک سازمان اجتماعي است قطعا نگاه ما به ساير جوانب شهري تغيير ميکند و ميراث فرهنگي و معنوي شهر در نظر گرفته ميشود.
وزير راه و شهرسازي افزود: بيش از ۲۰ سال است صحبت از بهسازي و توانمندسازي بافتهاي فرسوده شهري و مياني ميشود، اما؛ امروز مشاهده ميکنيم در همه شهرها تا کوهپايهها اقدام به ساختوساز کردهاند و همه شهرها مصداق سيبي شده که از درون پوسيده است و مرکز شهر در حال از بين رفتن است، به دليل اين که به نهادهاي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي شهر توجه نشده است و تنها بر اساس چند شاخص ديدگاه کلان، توزيع زمين و منابع مالي اقدام به شهرسازي کردند.
آخوندي با بيان اين که در حوزه مالي هيچ توجهي به مفهوم نهاد پسانداز، نهادهاي توليد کننده انبوه مسکن، نهادهاي بانک رهني، مسائل مربوط به تضمين کيفيت، مسائل ريسکهاي مربوط به پيش خريدار و پيش فروشنده نشده است و يکسري شعارهاي کلي و پوپوليستي داده شده است.
وي با طرح اين سوال که چرا در تهران با گذشت سالها مجتمعي مانند مجتمع اکباتان ساخته نشده است؟ گفت: نهاد ساخت اين مجتمعها وجود نداشته است، بنابراين نياز به يک برنامه ريزي نهادي در سطوح تجارتهاي تخصصي مهندسي، نهادهاي مالي و فرهنگي داريم.
وزير راه و شهرسازي تأکيد کرد: يکي از موضوعاتي که در شوراي برنامه ريزي مسکن و شهرسازي بايد درباره آن بحث شود موضوع خروج از رکود مسکن است که در حوزههاي اقتصادي اين بخش در اولويت قرار دارد. وقتي مسکن دچار رکود ميشود بسياري از صنايع از جمله صنعت فولاد گرفتار اين مشکل ميشود و در پي آن صنايع ديگر نيز متأثر از اين رکود خواهند بود.
آخوندي گفت: وقتي مسکن دچار رکود ميشود صنايع سيمان نيز با رکود مواجه خواهد شد و سهام بسياري از شرکتهاي سيماني، پتروشيمي و فولاد افت ميکند. پيامدهاي زنجيرهاي رکود مسکن بسيار زياد است، بنابراين؛ موضوع خروج مسکن از رکود بايد در اولويت ستاد اقتصادي دولت باشد.
وي با بيان اين که برنامههاي مربوط به زمين، حملونقل، معماري، مهندسي و ساختمان از موضوعات مهم است ادامه داد: تاکنون در برنامههاي پنجساله به اين موضوعات پرداخته شده است و امروز قابل نقد است، اما؛ آنچه که به اقتصاد خانوار مربوط ميشود موضوع خروج از رکود است.
آخوندي با اشاره به اين که مسکن بزرگترين پديده اقتصاد خانوار است، گفت: مسکن ۴۰ درصد از هزينه يک خانوار متوسط را در بر دارد و ثمره مادي يک خانوار متوسط خانهاي است که براي فرزندان خود به ارث ميگذارند، بنابراين مسکن در اقتصاد خانوار بسيار مهم است و بايد بتوانيم به سوال «من چگونه ميتوانم خانهدار شوم؟» يک پاسخ بدون لکنت بدهيم.
وزير راه و شهرسازي افزود: برنامهاي که در وزارت راه و شهرسازي تهيه کرديم منعطف به پاسخ اين سوال است که از منظر اقتصاد خرد ميخواهيم به اين سوال پاسخ دهيم؛ ضمن اينکه در خصوص سکونتگاهها بايد به اين سوال پاسخ داده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]