محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830334392
سالها مذاکره هستهای، برای آموختن مفهوم فصل هفتم کافی نبود؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سالها مذاکره هستهای، برای آموختن مفهوم فصل هفتم کافی نبود؟
با پایان مذاکرات هستهای بین ایران و 5+1 و حصول سند برجام، بحث بر سر قطعنامههای پیشین شورای امنیت علیه ایران به جایی رسیده است که عدهای و از جمله فردی که مدتها در مذاکرات هستهای حضور داشته، مدعی هستند، ایران هیچگاه ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل نرفته است؛ غافل از این که هرچند قطعنامههای فصل هفتمی صادره علیه ایران، مجوز حمله نظامی به ایران را صادر نکرد، میتوانست در غیاب توان دفاعی ایران، مقدمه محاصره دریایی ایران هم بشود.
آفتاب : رئیس جمهور، یکی از موفقیتهای مذاکرات هستهای و رسیدن به سند برجام را این میداند که برای اولین بار کشوری توانسته بدون یک دقیقه اجرای قطعنامههای فصل هفتمی شورای امنیت سازمان ملل، این قطعنامهها را لغو کند.
به گزارش تابناک، این در حالی است که پس از چند روز انتشار مطالبی نه چندان مهم در برخی رسانهها و طرح این ادعا که ایران هیچ گاه تحت مقررات فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار نگرفته، همین ادعا از زبان شخصی مطرح شده است. وی که در دورهای رئیس تیم کارشناسی مذاکره هستهای بوده از جمله مدعی شده که «ما تحت فصل 7 منشور سازمان ملل نبودیم و اگر بخواهند کشوری را تحت این فصل ببرند، در صدور قطعنامه ای مانند قطعنامه ای که در قبال یمن صادر شد عمل می کنند».
برای بررسی این ادعا که بیان آن از زبان یک مذاکرهکننده هستهای غیر قابل باور است و شاید تکذیب شود، ضرورت دارد نخست مفهوم فصل هفتم شورای امنیت بیان و سپس بررسی شود قطعنامههایی که علیه ایران صادر شده است، چه معنایی دارند.
فصل هفتم منشور سازمان ملل چیست؟
به طور خلاصه منشور سازمان ملل که مبنای عمل سازمان ملل و ارکان مختلف آن از جمله شورای امنیت سازمان ملل است، در نوزده فصل و 111 ماده نوشته شده است. فصل ششم منشور به حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات بینالمللی و فصل هفتم یعنی مواد 39 تا 51 منشور به عمل در حالت تهدید علیه صلح، نقض صلح و تجاوز اختصاص دارد.
طبق فصل هفتم منشور، شورای امنیت به ویژه در شرایط اجماع پنج عضو دائم خود، قدرت زیاد و گستردهای برای ارزیابی تصمیمهای گرفته شده در وضعیت های «تهدید صلح جهانی، تخطی از رویههای صلح، یا اعمال خشونت و زور» در سطح جهانی دارد.
در چنین وضعیتهایی، کار شورای امنیت با شناختن یک موضوع به عنوان تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی یا تجاوز آغاز میشود، پس از آن ممکن است، شورا بر مبنای ماده 40 منشور در ابتدا، توصیههایی را مطرح کند، اگر وضعیت جدیتر و حادتر باشد، ممکن است شورا بر مبنای ماده 41 اقدامات تنبیهی مانند تحریم اقتصادی و دیپلماتیک را تجویز کند. حالت بحرانیتر وقتی است که اعضای شورا بر مبنای ماده 42 منشور مجوز استفاده از زور علیه یک کشور برای اجرای تصمیمات خود را نیز صادر کنند.
بنابراین اگر در متن یک قطعنامه فصل هفتمی صراحتا به یکی از مواد فوق مثلا ماده 40 یا 41 اشاره شده باشد، اقدامات در مورد آن کشور به توصیه (ماده 40) یا تحریم (ماده 41) محدود میشود، ولی اگر هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت با به کارگیری حمله نظامی علیه یک کشور مخالفتی نداشته باشند، آن گاه قطعنامه تحت عنوان کلی فصل هفتم صادر میشود و اگر با استفاده از عبارتی مانند «استفاده از هر وسیله ضروری» راه برای استفاده از زور علیه آن کشور باز گذاشته شده باشد، آن کشور در معرض یک حمله نظامی بینالمللی قرار میگیرد که از نظر حقوق بینالملل مشروعیت هم دارد و گاهی حتی از کشورها خواسته میشود که در این حمله نظامی مشارکت هم بکنند.
قطعنامه شورای امنیت علیه عراق در سال 1991، قطعنامه پس از حوادث یازده سپتامبر، قطعنامه علیه لیبی در سال 2011 و قطعنامه در مورد یمن از جمله قطعنامههای فصل هفتمی هستند که مجوز حمله نظامی را نیز داده بودند.
قطعنامههای علیه ایران در چه قالبی صادر شدند؟
به زبان طور خلاصه، شورای امنیت سازمان ملل چندین قطعنامه فصل هفتمی علیه ایران صادر کرده است که در روندی تدریجی از توصیه به ایران شروع شدند و سپس به مرحله تحریم رسیدند، این تحریمها تشدید شدند ولی با مقاومت روسیه و چین به مرحله صدور مجوز حمله به ایران نرسیدند.
اولین قطعنامه فصل هفتمی: قطعنامه 1696
شورای امنیت در نهم مرداد 1385 (31 جولای 2006) با تکیه به معاهده عدم اشاعه سلاحهای هستهای و گزارشهای مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، قطعنامههای شورای حکام و بیانیه رئیس شورای امنیت، قطعنامه 1696 را صادر کرد. در این قطعنامه که با 14 رأی موافق و یک رأی مخالف (قطر) تصویب شد، از ایران خواسته میشود «تمام فعالیتهای مرتبط با غنیسازی و بازفرآوری از جمله تحقیق و توسعه را تعلیق نماید و از سوی آژانس راستی آزمایی شود».
همچنین در بند 5 این قطعنامه از همه کشورها خواسته شده بود که «از انتقال هر گونه اقلام، مواد کالا و فناوری که می تواند به فعالیت های مربوط به غنی سازی و بازفرآوری و برنامه های موشکی بالستیک ایران مربوط شود، جلوگیری کنند».
قطعنامه در بند 6 خواستار شفافیت و همکاری بیشتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی و اجرای پروتکل الحاقی میشود. در این قطعنامه که بر مبنای ماده 40 منشور صادر شد، شورا به توصیههایی به ایران بسنده کرد و مجازاتی علیه ایران تصویب نکرد.
دومین قطعنامه: قطعنامه 1737 و شروع اقدامات تنبیهی علیه ایران
چهار ماه بعد از قطعنامه 1696، شورای امنیت در دوم دی 1385 (۲۳ دسامبر ۲۰۰۶) قطعنامه ۱۷۳۷ را بدون مخالف و بر مبنای ماده 41 منشور تصویب کرد. پیش نویس این قطعنامه توسط سه کشور اروپایی که مذاکرات هستهای با ایران را در سال 82 انجام میدادند، تهیه شد؛ در پیوست این قطعنامه فهرستی از مؤسسات و افراد درگیر با برنامه «هستهای و موشکی» تحریم می شود.
این قطعنامه از کشورهای عضو میخواهد، همه اقدامهای لازم را به کار گیرند تا از صدور كلیه اقلام، مواد، تجهیزات، كالاها و فناوری كه میتواند به فعالیتهای مرتبط با غنیسازی، بازفرآوری یا آب سنگین ایران، یا به توسعه سیستمهای پرتاب سلاح هستهای كمك میکند، جلوگیری نمایند. از ایران میخواهد «تمام فعالیتهای مرتبط با غنیسازی و بازفرآوری از جمله تحقیق و توسعه را تعلیق نماید و از سوی آژانس مورد راستی آزمایی قرار بگیرد». همچنین میخواهد «کار روی تمامی پروژههای آب سنگین از جمله رآکتور تحقیقاتی آب سنگین به صورت قابل راستی آزمایی توسط آژانس» تعلیق کند. تصویب فوری پروتکل الحاقی از خواستههای این قطعنامه است. اعلام ممنوعیت تحصیل دانشجویان ایرانی در رشتههای حساس مرتبط به مسائل هستهای و موشکی، مسدود کردن اموال و داراییهای افراد و شرکتهای تحریمشده از دیگر موارد این قطعنامه است.
قطعنامه 1747: سومین قطعنامه فصل هفتمی ایران
در چهارم فروردین 1386 (24 مارس 2007) شورای امنیت با همه آرا، قطعنامه جدیدی را تصویب کرد و افراد و مؤسسات بیشتری به دلیل فعالیتهای مرتبط به هستهای و موشکی (به خصوص بالستیک) در فهرست تحریمها قرار گرفتند.
در این قطعنامه از همه کشورها خواسته شده تا جلوی انتقال تجهیزات یا فنآوریهایی که در ارتباط با برنامههای هستهیی و موشکی ایران است، بگیرند، حسابهای مالی افراد مرتبط با برنامهی هست های و موشکی ایران را مسدود کنند و ورود و خروج آنها به کشورشان را اطلاع دهند، صادرات و واردات سلاحهای سنگین به ایران و یا از ایران را ممنوع کنند، هیچ وام جدیدی به ایران ندهند.
قطعنامه 1803: رسیدن تحریمها به مرحله بازرسی از کشتیها و هواپیماهای ایران
در 13 اسفند 1386 (3 مارس 2008) شورای امنیت با یک رأی ممتنع (اندونزی) با تأکید دوباره بر قطعنامههای قبلی، برای جلوگیری از توسعه فناوریهای حساس ایران در زمینه برنامههای هستهای و موشکی، تعدادی از افراد و مؤسسات مرتبط با هستهای و موشکی را به فهرست تحریم اضافه کرد.
در این قطعنامه دو تحریم جدید نیز اضافه شد. از کشورهای عضو سازمان ملل متحد میخواهد که محمولههای دریایی و هوایی به مقصد ایران و بالعکس را ـ اگر مشکوک به حمل مواد و تجهیزات ممنوعه باشند ـ بازرسی کنند. همچنین در اعطای اعتبارها و تسهیلات تجاری به بخش خصوصی برای مبادلات بازرگانی با ایران دقت بیشتری به خرج بدهند؛ همچنین در مورد همکاری مؤسسات مالی با بانکهای ایرانی به خصوص بانک صادرات و ملی ایران و شعب خارجی آنها هشیار باشند.
قطعنامه 1929: قطعنامه به دریاهای آزاد رسید ولی به مجوز حمله نظامی نه
پس از صدور قطعنامه 1835 در ششم مهر 1387 (27 سپتامبر 2008) که تنها بر اجرای قطعنامههای قبلی تأکید داشت، شورای امنیت در 19خرداد 1389 (نهم ژوئن 2010) قطعنامه 1929 را با دو رأی مخالف (برزیل و ترکیه) و یک رأی ممتنع (لبنان) علیه ایران تصویب کرد. این قطعنامه نیز همچون همگی قطعنامههای قبلی درباره برنامهی هستهای و فعالیتهای موشکی (بالستیک و لانچرهای آن) است.
درخواستهای مهم این قطعنامه که برخی از آنها در قطعنامههای قبلی نیز موجود بود، عبارت است از: عدم فعالیت اقتصادی در مسائل مربوط به هستهای و موشکی که ایران از آن منتفع شود؛ لزوم هشیاری درباره کاربردهای دوگانه برخی صنایع و تجهیزات پتروشیمی با هستهای؛ ممنوعیت فروش سلاحهای نظامی به ایران (حتی از نوع متعارف)؛ جلوگیری از انتقال فناوری ها یا مساعدت های تکنیکی مربوط به موشک های بالستیک قادر به حمل تسلیحات هستهای و ممنوعیت انجام هر فعالیتی توسط ایران در این زمینه؛ تحریم سپاه پاسداران و شرکت کشتیرانی؛ تصویب پروتکل الحاقی و CTBT؛ اجازه بازرسی تمام محمولههای هوایی و دریایی (حتی در دریاهای آزاد) به مقصد ایران و یا از این کشور به خارج را در صورتی که مظنون به این باشند که آن محمولهها حاوی مواد اتمی، موشکی یا نظامی ممنوع باشد و نیز اجازه توقیف آنها مبتنی بر شرایط؛ تحریم خدمات مالی مرتبط با اشاعه سلاح هستهای (مشتمل بر بیمه، مسدود کردن داراییها، هوشیاری هنگام معامله با بانکها و نهادهای سپاه و کشتیرانی، عدم سرمایهگزاری مشترک با بانکها، جلوگیری از تأسیس شعب تازه بانکهای ایرانی و ...)؛
قطعنامه 1929 که تندترین قطعنامه فصل هفتمی علیه ایران بود علاوه بر گسترده کردن دامنه تحریمها؛ از این جهت که مجوز بازرسی از هواپیماها و کشتیهای ایران حتی در آبهای آزاد و حتی با استفاده از زور را صادر کرده بود، قابل توجه است.
جدی بودن این تهدید تا حدی بود که برخی مقامات ارشد ایرانی و از جمله علی لاریجانی و دریادار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه به شدت در مورد بازرسی از کشتیهای ایرانی هشدار دادند. هرچند موضع قاطع مقامات ایرانی از سوی مخالفان ایران، غیرحقوقی دانسته میشد به هر حال مانع از اجرای جدی نظام بازرسی از کشتیهای ایران شد. به زبان ساده، اگر توان دفاعی ایران نبود، قطعنامه 1929 میتوانست از حیث محدود کردن مسیر کشتی و هواپیماها به ایران بلایی شبیه به اقدامات عربستان علیه یمن را تکرار کند.
همین قطعنامه برخی محافل تندرو در آمریکا و اسرائیل را به این فکر واداشت که از فرصت به دست آمده برای بررسی اقدامات دریایی بسیار تهدیدآمیز علیه ایران استفاده کنند. برای مثال، در پرتو قطعنامه 1929، بوئل گوزانسکی محقق مؤسسه مطالعات امنیت ملی در سرزمینهای اشغالی، در مقاله دانشگاهی با عنوان «اقدامات دریایی کمتر از جنگ علیه ایران» به بررسی امکان اعمال محاصره دریایی ایران پرداخته است.
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
سالها مذاکره هستهای، برای آموختن مفهوم فصل هفتم کافی نبود؟ |اخبار ایران و جهان
سالها مذاکره هستهای برای آموختن مفهوم فصل هفتم کافی نبود با پایان مذاکرات هستهای بین ایران و 5 1 و حصول سند برجام بحث بر سر قطعنامههای پیشین شورای امنیت علیه ایران به جایی رسیده است که عدهای و از جمله فردی که مدتها در مذاکرات هستهای حضور داشته مدعی هستند ایران هیچگاه ذینبود بودجه کافی برای انتخاب بازیگر دستم را بست
نبود بودجه کافی برای انتخاب بازیگر دستم را بست دانیال شهریاری از نبود بودجه کافی برای انتخاب بازیگر و گریم سنگین آنها گفت دانیال شهریاری کارگردان خاطرات دو دوشنبه پیرامون این نمایش در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان گفت این نفصل تحول و نشاط در عرصه اقتصاد فرا رسیده است/ به تیم مذاکره کننده افتخار میکنیم
روحانی در جلسه هیأت دولت فصل تحول و نشاط در عرصه اقتصاد فرا رسیده است به تیم مذاکره کننده افتخار میکنیم رییس جمهوری با تأکید بر این که تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد یک رویداد کم نظیر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است گفت ایران به دنبال اثبات حق غنی سازی بود وامید ابراهیمی: اگر دنبال سهمیه هستیم که هفتم و هشتم هم نمی شویم!/ دلیل ماندنم خسرو حیدری نبود
امید ابراهیمی اگر دنبال سهمیه هستیم که هفتم و هشتم هم نمی شویم دلیل ماندنم خسرو حیدری نبود ورزش > لیگ برتر - در روزهایی که بعضی از مسوولان و مربیان و بازیکنان ازاین می گویند که گرفتن سهمیه لیگ قهرمانان برای استقلال کافی است یکی مثل امید ابراهیمی پیدا می شود که حراگر تحریمها قدرتمند نبود ایران مذاکره نمیکرد |اخبار ایران و جهان
اگر تحریمها قدرتمند نبود ایران مذاکره نمیکرد جک لو وزیر خزانه داری آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت تحریمها باعث شد حاکمان ایران هزینه تخطی از قانون بین المللی را لمس کنند دسترسی آنها به بازارهای جهانی قطع کرد و اقتصادشان را فلج کرد کد خبرمنصوریان:فصل قبل به خاطر جوانمردی یک جام بزرگ را از دست دادیم/یک امتیاز از تراکتور بگیریم کافی است
منصوریان فصل قبل به خاطر جوانمردی یک جام بزرگ را از دست دادیم یک امتیاز از تراکتور بگیریم کافی است ورزش > لیگ برتر - سرمربی نفت تهران می گوید که در بهترین زمان ممکن با تیم تراکتورسازی روبرو می شوند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین علیرضا منصوریان در نشست خبری قبل از بازیفصل تحول و نشاط در عرصه کار و اقتصاد فرا رسيده است/ به تيم مذاکره کننده افتخار ميکنيم
۳۱ تير ۱۳۹۴ ۱۳ ۴۹ب ظ رييس جمهوري در جلسه هيأت دولت فصل تحول و نشاط در عرصه کار و اقتصاد فرا رسيده است به تيم مذاکره کننده افتخار ميکنيم موج - رييس جمهوري با تأکيد بر اينکه تصويب قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت سازمان ملل متحد يک رويداد کمنظير در تاريخ جمهوري اسلامي ايران است گفتفصل گذشته از داوری ضربه خوردیم مطهری: ۹۵ درصد از مربیان تیمهای پایه دانش کافی ندارند/ سایپا پیرترین تیم لیگ ن
فصل گذشته از داوری ضربه خوردیممطهری ۹۵ درصد از مربیان تیمهای پایه دانش کافی ندارند سایپا پیرترین تیم لیگ نیستمربی تیم فوتبال سایپا گفت ۹۵ درصد از مربیانی که در ردههای پایه کار میکنند دانش کافی این کار را ندارند حمید مطهری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس دنظر آیت الله جوادی درباره مفهوم مذاکره
نظر آیت الله جوادی درباره مفهوم مذاکره لقمان به فرزندش فرمود پسرم اگر گروهی را دیدی که به یاد خدا نیستند با آنان همنشینی نکن زیرا اگر عالم باشی علمت به تو سودی نمیبخشد و اگر جاهل باشی جهلت را بیشتر میکنند و چه بسا که عقوبتی برایشان فرا رسد و تو را نیز فرا گیرد به گزارخروج پرونده ایران از فصل هفتم منشور ملل متحد یک تحول مهم بود
سفیر ایران در باکو خروج پرونده ایران از فصل هفتم منشور ملل متحد یک تحول مهم بود سفیر ایران در جمهوری آذربایجان توافق هسته ای را تثبیت کننده برنامه صلح آمیز هسته ای ایران و نماد دیپلماسی برد- برد دانست و گفت لغو هر 6 قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت و خروج پرونده صلح آمیز هسته ای اوزیر خارجه سابق استرالیا: ایران سالها قبل با مفاد توافق وین موافقت کرده بود ولی گوش شنوایی نبود
وزیر خارجه سابق استرالیا ایران سالها قبل با مفاد توافق وین موافقت کرده بود ولی گوش شنوایی نبودوزیر خارجه سابق استرالیا میگوید که ایران سالها پیش با مفاد توافق وین موافقت کرده بود و اگر آن روز اتحادیه اروپا موضع امروز را اتخاذ میکرد از بسیاری بحرانها در خاورمیانه جلوگیری میفضای بینالمللی نسبت به ایران با خروج از فصل هفتم منشور شورای امنیت بهبود مییابد
طاهرنژاد در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان فضای بینالمللی نسبت به ایران با خروج از فصل هفتم منشور شورای امنیت بهبود مییابد عضو حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه خروج از فصل هفتم شورای امنیت فضای بینالمللی را برای ایران باز میکند گفت با این اتفاق رویکردها درباره کشورماستارههایی که فرگوسن بازی آنها را نپسندید/ سرالکس در سالهای پایانی استعدادیاب خوبی نبود
ستارههایی که فرگوسن بازی آنها را نپسندید سرالکس در سالهای پایانی استعدادیاب خوبی نبود ورزش > فوتبال جهان - بعد از سال ها سروری سرالکس فرگوسن بر فوتبال اروپا او سه فصل پیش با دنیای فوتبال خداحافظی کرد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین این مربی کارکشته با معرفیامام جمعه تهران: مگر هواشناسی ما قدرت علمی کافی را ندارد؟ / مقام معظم رهبری از ابتدا حامی تیم مذاکره کننده بود
امام جمعه تهران مگر هواشناسی ما قدرت علمی کافی را ندارد مقام معظم رهبری از ابتدا حامی تیم مذاکره کننده بودند خطیب نماز جمعه این هفته تهران با تاکید بر اینکه تقابل ما با استکبار یک تقابل فطری است گفت توافق هستهای نباید موجب شکاف در متن مردم شود به گزارش نامه نیوز حجتواگذاری مخابرات مثل واگذاری کافی شاپ هم نبود/مخابرات دنبال افزایش تعرفه است،اجازه نمی دهیم
واگذاری مخابرات مثل واگذاری کافی شاپ هم نبود مخابرات دنبال افزایش تعرفه است اجازه نمی دهیم اقتصاد > اقتصاد کلان - بهنظر ما یکی از واگذاریهای بد خصوصیسازی دولت قبل واگذاری مخابرات بود که به اندازه کافی شفاف نبود دقیقا چه چیزی واگذار شده است رییس شورای رقابت می گویگفتگوی مفصل شبکه الجزیره با ولایتی درباره بازدید از مراکز حساس هستهای، رابطه با انگلیس، داعش و حماس
گفتگوی مفصل شبکه الجزیره با ولایتی درباره بازدید از مراکز حساس هستهای رابطه با انگلیس داعش و حماس بین الملل > دیپلماسی - علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل در گفتگوی مفصلی با شبکه قطری الجزیره از توافق هستهای اختلاف ایران و حماس مبارزه بایران امروز از فصل هفتم منشور ملل متحد خارج میشود
ایران امروز از فصل هفتم منشور ملل متحد خارج میشود عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای گفت با قطعنامه امروز ایران از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد خارج می شود و بر این اساس شورای امنیت دیگر برنامه هسته ای ایران را به عنوان تهدید شناسایی نمی کند به گزارش فرهنگ نیوز سیدعباس عراقچی-
گوناگون
پربازدیدترینها