پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850806082
سالها مذاکره هستهای، برای آموختن مفهوم فصل هفتم کافی نبود؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سالها مذاکره هستهای، برای آموختن مفهوم فصل هفتم کافی نبود؟
با پایان مذاکرات هستهای بین ایران و 5+1 و حصول سند برجام، بحث بر سر قطعنامههای پیشین شورای امنیت علیه ایران به جایی رسیده است که عدهای و از جمله فردی که مدتها در مذاکرات هستهای حضور داشته مدعی هستند ایران هیچگاه ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل نرفته است، غافل از این که قطعنامههای فصل هفتمی صادره علیه ایران اگر چه مجوز حمله نظامی به ایران را صادر نکرد ولی در غیاب توان دفاعی ایران میتوانست مقدمه محاصره دریایی ایران هم بشود.
کد خبر: ۵۲۱۷۱۵
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۵ - 03 August 2015
پایان مذاکرات هستهای در چهاردهم جولای در وین و رسیدن به سند برجام و سپس تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل در تائید برجام، راه را بر گفت و گو بر سر قطعنامههای پیشین شورای امنیت علیه برنامه هستهای ایران باز کرده است و در این میان ادعاهایی عجیب از زبان افرادی عجیبتر مطرح شده است؛ از جمله این که ایران هیچگاه ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار نگرفته است. به گزارش «تابناک»، رئیس جمهور، یکی از موفقیتهای مذاکرات هستهای و رسیدن به سند برجام را این میداند که برای اولین بار کشوری توانسته است، بدون یک دقیقه اجرای قطعنامههای فصل هفتمی شورای امنیت سازمان ملل، این قطعنامهها را لغو کند. این در حالی است که پس از چند روز انتشار مطالبی نه چندان مهم در برخی از رسانهها و طرح این ادعا که ایران هیچ گاه تحت مقررات فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار نگرفته است، همین ادعا از زبان شخصی مطرح شده است. وی که در دورهای رئیس تیم کارشناسی مذاکره هستهای بوده از جمله مدعی شده است که «ما تحت فصل 7 منشور سازمان ملل نبودیم و اگر بخواهند کشوری را تحت این فصل ببرند، در صدور قطعنامه مانند قطعنامه ای که در قبال یمن صادر شد عمل می کنند.».برای بررسی این ادعا که بیان آن از زبان یک مذاکرهکننده هستهای غیر قابل باور است و شاید تکذیب شود، ضرورت دارد که در ابتدا مفهوم فصل هفتم شورای امنیت بیان شود و سپس بررسی شود که قطعنامههایی که علیه ایران صادر شده است، چه معنایی دارند.
فصل هفتم منشور سازمان ملل چیست؟ به طور خلاصه منشور سازمان ملل که مبنای عمل سازمان ملل و ارکان مختلف آن از جمله شورای امنیت سازمان ملل است؛ در نوزده فصل و 111 ماده نوشته شده است. فصل ششم منشور به حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات بینالمللی اختصاص دارد و فصل هفتم یعنی مواد 39 تا 51 منشور به عمل در حالت تهدید علیه صلح، نقض صلح و تجاوز اختصاص دارد. طبق فصل هفتم منشور، شورای امنیت به ویژه در شرایط اجماع پنج عضو دائم خود، قدرت زیاد و گستردهای برای ارزیابی تصمیمهای گرفته شده در وضعیتهای «تهدید صلح جهانی، تخطی از رویههای صلح، یا اعمال خشونت و زور» در سطح جهانی دارد. در چنین وضعیتهایی، کار شورای امنیت با شناختن یک موضوع به عنوان تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی یا تجاوز آغاز میشود، پس از آن ممکن است، شورا بر مبنای ماده 40 منشور در ابتدا، توصیههایی را مطرح کند، اگر وضعیت جدیتر و حادتر باشد شورا ممکن است بر مبنای ماده 41 اقدامات تنبیهی مانند تحریم اقتصادی و دیپلماتیک را تجویز کند. حالت بحرانیتر وقتی است که اعضای شورا بر مبنای ماده 42 منشور مجوز استفاده از زور علیه یک کشور برای اجرای تصمیمات خود را نیز صادر کنند. بنابراین اگر در متن یک قطعنامه فصل هفتمی صراحتا به یکی از مواد فوق مثلا ماده 40 یا 41 اشاره شده باشد، اقدامات در مورد آن کشور به توصیه (ماده 40) یا تحریم (ماده 41) محدود میشود ولی اگر هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت با به کارگیری حمله نظامی علیه یک کشور مخالفتی نداشته باشند، آن گاه قطعنامه تحت عنوان کلی فصل هفتم صادر میشود و اگر با استفاده از عبارتی مانند «استفاده از هر وسیله ضروری» راه برای استفاده از زور علیه آن کشور باز گذاشته شده باشد، آن کشور در معرض یک حمله نظامی بینالمللی قرار میگیرد که از نظر حقوق بینالملل مشروعیت هم دارد و گاهی حتی از کشورها خواسته میشود که در این حمله نظامی مشارکت هم بکنند. قطعنامه شورای امنیت علیه عراق در سال 1991، قطعنامه پس از حوادث یازده سپتامبر، قطعنامه علیه لیبی در سال 2011 و قطعنامه در مورد یمن از جمله قطعنامههای فصل هفتمی هستند که مجوز حمله نظامی را نیز داده بودند.
قطعنامههای علیه ایران در چه قالبی صادر شدند؟ به زبان طور خلاصه، شورای امنیت سازمان ملل چندین قطعنامه فصل هفتمی علیه ایران صادر کرده است که در روندی تدریجی از توصیه به ایران شروع شدند و سپس به مرحله تحریم رسیدند، این تحریمها تشدید شدند ولی با مقاومت روسیه و چین به مرحله صدور مجوز حمله به ایران نرسیدند. اولین قطعنامه فصل هفتمی: قطعنامه 1696 شورای امنیت در نهم مرداد 1385 (31 جولای 2006) با تکیه به معاهده عدم اشاعه سلاحهای هستهای و گزارشهای مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، قطعنامههای شورای حکام و بیانیه رئیس شورای امنیت، قطعنامه 1696 را صادر کرد. در این قطعنامه که با 14 رای موافق و یک رای مخالف (قطر) تصویب شد از ایران خواسته میشود «تمام فعالیتهای مرتبط با غنیسازی و بازفرآوری از جمله تحقیق و توسعه را تعلیق نماید و از سوی آژانس مورد راستی آزمایی قرار بگیرد». همچنین در بند 5 این قطعنامه از تمام کشورها خواسته شده بود که «از انتقال هرگونه اقلام، مواد کالا و فناوری که می تواند به فعالیت های مربوط به غنی سازی و بازفرآوری و برنامه های موشکی بالستیک ایران مربوط شود، جلوگیری کنند». قطعنامه در بند 6 خواستار شفافیت و همکاری بیشتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی و اجرای پروتکل الحاقی میشود. در این قطعنامه که بر مبنای ماده 40 منشور صادر شد؛ شورا به توصیههایی به ایران بسنده کرد و مجازاتی علیه ایران تصویب نکرد.
دومین قطعنامه: قطعنامه 1737 و شروع اقدامات تنبیهی علیه ایران چهار ماه بعد از قطعنامه 1696، شورای امنیت در دوم دی 1385 (۲۳ دسامبر ۲۰۰۶) قطعنامه ۱۷۳۷ را بدون مخالف و بر مبنای ماده 41 منشور تصویب کرد. پیش نویس این قطعنامه توسط سه کشور اروپایی که مذاکرات هستهای با ایران را در سال 82 انجام میدادند، تهیه شد؛ در پیوست این قطعنامه فهرستی از موسسات و افراد درگیر با برنامه «هستهای و موشکی» مورد تحریم قرار میگیرد. این قطعنامه از کشورهای عضو میخواهد که تمام اقدامهای لازم را بکار گیرند تا از صدور كلیه اقلام، مواد، تجهیزات، كالاها و فناوری كه میتواند به فعالیتهای مرتبط با غنیسازی، بازفرآوری یا آب سنگین ایران، یا به توسعه سیستمهای پرتاب سلاح هستهای كمك میکند، جلوگیری نمایند. از ایران میخواهد «تمام فعالیتهای مرتبط با غنیسازی و بازفرآوری از جمله تحقیق و توسعه را تعلیق نماید و از سوی آژانس مورد راستی آزمایی قرار بگیرد». همچنین میخواهد «کار بر روی تمامی پروژههای آب سنگین از جمله رآکتور تحقیقاتی آب سنگین به صورت قابل راستی آزمایی توسط آژانس» تعلیق کند. تصویب فوری پروتکل الحاقی از خواستههای این قطعنامه است. اعلام ممنوعیت تحصیل دانشجویان ایرانی در رشتههای حساس مرتبط به مسائل هستهای و موشکی، مسدود کردن اموال و داراییهای افراد و شرکتهای تحریمشده از دیگر موارد این قطعنامه است.
قطعنامه 1747: سومین قطعنامه فصل هفتمی ایران در چهارم فروردین 1386 (24 مارس 2007) شورای امنیت با تمام آرا قطعنامهی جدیدی را تصویب کرد و افراد و موسسات بیشتری به دلیل فعالیتهای مرتبط به هستهای و موشکی (به خصوص بالستیک) در فهرست تحریمها قرار گرفتند. در این قطعنامه از تمام کشورها خواسته شده تا جلوی انتقال تجهیزات یا فنآوریهایی که در ارتباط با برنامههای هستهیی و موشکی ایران است را بگیرند، حسابهای مالی افراد مرتبط با برنامهی هستهیی و موشکی ایران را مسدود کنند و ورود و خروج آنها به کشورشان را اطلاع دهند، صادرات و واردات سلاحهای سنگین به ایران و یا از ایران را ممنوع کنند، هیچ وام جدیدی به ایران ندهند.
قطعنامه 1803: رسیدن تحریمها به مرحله بازرسی از کشتیها و هواپیماهای ایران در 13 اسفند 1386 (3 مارس 2008) شورای امنیت با یک رای ممتنع (اندونزی) با تاکید دوباره بر قطعنامههای قبلی، برای جلوگیری از توسعه فناوریهای حساس ایران در زمینه برنامههای هستهای و موشکی، تعدادی از افراد و موسسات مرتبط با هستهای و موشکی را به فهرست تحریم اضافه کرد. در این قطعنامه دو تحریم جدید نیز اضافه شد. از کشورهای عضو سازمان ملل متحد میخواهد که محمولههای دریایی و هوایی به مقصد ایران و بالعکس را، اگر مشکوک به حمل مواد و تجهیزات ممنوعه باشند، مورد بازرسی قرار دهند. همچنین در اعطای اعتبارها و تسهیلات تجاری به بخش خصوصی برای مبادلات بازرگانی با ایران دقت بیشتری به خرج بدهند؛ همچنین در مورد همکاری موسسات مالی با بانکهای ایرانی به خصوص بانک صادرات و ملی ایران و شعب خارجی آنها هوشیار باشند.
قطعنامه 1929: قطعنامه به دریاهای آزاد رسید ولی به مجوز حمله نظامی نه
پس از صدور قطعنامه 1835 در 6 مهر 1387 (27 سپتامبر 2008) که تنها بر اجرای قطعنامههای قبلی تاکید داشت، شورای امنیت در 19خرداد 1389 (9 ژوئن 2010) قطعنامه 1929 را با دو رای مخالف (برزیل و ترکیه) و یک رای ممتنع (لبنان) علیه ایران تصویب کرد. این قطعنامه نیز همچون همگی قطعنامههای قبلی درباره برنامهی هستهای و فعالیتهای موشکی (بالستیک و لانچرهای آن) است. درخواستهای مهم این قطعنامه که برخی از آنها در قطعنامههای قبلی نیز موجود بود، عبارت است از: عدم فعالیت اقتصادی در مسائل مربوط به هستهای و موشکی که ایران از آن منتفع شود؛ لزوم هشیاری درباره کاربردهای دوگانه برخی صنایع و تجهیزات پتروشیمی با هستهای؛ ممنوعیت فروش سلاحهای نظامی به ایران (حتی از نوع متعارف)؛ جلوگیری از انتقال فناوریها یا مساعدتهای تکنیکی مربوط به موشکهای بالستیک قادر به حمل تسلیحات هستهای و ممنوعیت انجام هر فعالیتی توسط ایران در این زمینه؛ تحریم سپاه پاسداران و شرکت کشتیرانی؛ تصویب پروتکل الحاقی و CTBT؛ اجازه بازرسی تمام محمولههای هوایی و دریایی (حتی در دریاهای آزاد) به مقصد ایران و یا از این کشور به خارج را در صورتی که مظنون به این باشند که آن محمولهها حاوی مواد اتمی، موشکی یا نظامی ممنوع باشد و نیز اجازه توقیف آنها مبتنی بر شرایط؛ تحریم خدمات مالی مرتبط با اشاعه سلاح هستهای (مشتمل بر بیمه، مسدود کردن داراییها، هوشیاری هنگام معامله با بانکها و نهادهای سپاه و کشتیرانی، عدم سرمایهگزاری مشترک با بانکها، جلوگیری از تاسیس شعب تازه بانکهای ایرانی و ...)؛ قطعنامه 1929 که تندترین قطعنامه فصل هفتمی علیه ایران بود علاوه بر گسترده کردن دامنه تحریمها؛ از این جهت که مجوز بازرسی از هواپیماها و کشتیهای ایران حتی در آبهای آزاد و حتی با استفاده از زور را صادر کرده بود، قابل توجه است. جدی بودن این تهدید تا حدی بود که برخی مقامات ارشد ایرانی و از جمله علی لاریجانی و دریادار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه به شدت در مورد بازرسی از کشتیهای ایرانی هشدار دادند. موضع قاطع مقامات ایرانی اگر چه از سوی مخالفان ایران، غیرحقوقی دانسته میشد ولی به هر حال مانع از اجرای جدی نظام بازرسی از کشتیهای ایران شد. به زبان ساده، اگر توان دفاعی ایران نبود، قطعنامه 1929 میتوانست از حیث محدود کردن مسیر کشتی و هواپیماها به ایران بلایی شبیه به اقدامات عربستان علیه یمن را تکرار کند. همین قطعنامه برخی محافل تندرو در آمریکا و اسرائیل را به این فکر واداشت که از فرصت به دست آمده برای بررسی اقدامات دریایی بسیار تهدیدآمیز علیه ایران استفاده کنند. برای مثال، در پرتو قطعنامه 1929، بوئل گوزانسکی محقق موسسه مطالعات امنیت ملی در سرزمینهای اشغالی، در مقاله دانشگاهی با عنوان «اقدامات دریایی کمتر از جنگ علیه ایران» به بررسی امکان اعمال محاصره دریایی ایران پرداخته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
امروز از فصلهفتم منشور مللمتحد خارج میشویم |اخبار ایران و جهان
امروز از فصلهفتم منشور مللمتحد خارج میشویم عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای گفت با قطعنامه امروز ایران از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد خارج می شود و بر این اساس شورای امنیت دیگر برنامه هسته ای ایران را به عنوان تهدید شناسایی نمی کند کد خبر ۵۱۸۴۱۴ تاریخ انتشار ۲۹ تير ۱۳۹۴روحانی: به تیم مذاکره کننده افتخار میکنیم |اخبار ایران و جهان
روحانی به تیم مذاکره کننده افتخار میکنیم رییس جمهوری با تأکید بر این که تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد یک رویداد کم نظیر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است گفت ایران به دنبال اثبات حق غنی سازی بود و امروز شورای امنیت به صراحت حق غنی سازی کشور ما را پذیرفته استانتشارفصلنامهسیاستکلانباموضوعبرنامهششم |اخبار ایران و جهان
انتشارفصلنامهسیاستکلانباموضوعبرنامهششم چهارمین شماره فصلنامه سیاست کلان ویژه ی برنامه ششم توسعه به سعی کمیسیون مشترک دبیرخانه مجمع منتشر شد کد خبر ۵۲۱۳۵۰ تاریخ انتشار ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۰۰ - 01 August 2015 چهارمین شماره فصلنامه سیاست کلان ویژه ی برنامه ششم توسعه بهقدردان رییسجمهوری و تیم مذاکرهکننده هستیم |اخبار ایران و جهان
قدردان رییسجمهوری و تیم مذاکرهکننده هستیم خطیب جمعه تهران گفت از رییس جمهوری و تیم مذاکره کننده هسته ای که کار نفس گیری را دنبال کردند قدردانی می کنیم کد خبر ۵۲۰۹۴۹ تاریخ انتشار ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۸ - 31 July 2015 خطیب جمعه تهران گفت از رییس جمهوری و تیم مذاکره کننده هستباهنر: تخریب تیم مذاکره کننده ظلم است |اخبار ایران و جهان
باهنر تخریب تیم مذاکره کننده ظلم است دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت مساله هسته ای را نباید تخریب کنیم هرچند ممکن است انتقاداتی به آن وجود داشته باشد اما تخریب کار تیم مذاکره کننده ظلم به آنها است کد خبر ۵۱۹۳۷۱ تاریخ انتشار ۰۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱ ۲۴ - 24 July 2015 تهرانسوال کیهان از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای |اخبار ایران و جهان
سوال کیهان از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای کد خبر ۵۱۹۰۹۰ تاریخ انتشار ۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۶ - 23 July 2015 حسین شریعتمداری در یادداشتی با عنوان ترمز نباشید آماده باشید در کیهان نوشت یک جریان خزنده و چند نفره که برخی روزنامهها و سایتهای زنجیرهای را از پشت صحنه مدیریت میهم جشن غلط است، هم اتهام به مذاکرهکنندگان |اخبار ایران و جهان
هم جشن غلط است هم اتهام به مذاکرهکنندگان رحیمپور ازغدی تفکر عدهای مبنی بر اینکه با پذیرش توافق جام زهر نوشیدیم معاهده ترکمنچای امضا شده و عدهای خیانت کردند را غیرمنطقی خواند و گفت راه انداختن جشن پیروزی و ادعای برد-برد نیز اقدامی غلط است کد خبر ۵۲۰۹۳۳ تاریخ انتشار ۰۹ مردارضایی: تیم مذاکرهکننده خطقرمزها را رعایت کرد |اخبار ایران و جهان
رضایی تیم مذاکرهکننده خطقرمزها را رعایت کرد دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با مهارت بالای علمی تجربی و اقتدار با رعایت خط قرمزهای نظام از مصالح ملی و حقوق ملت ایران در بهره مندی از دانش هسته ای دفاع کردند کد خبر ۵۲۰۹۵۳ تاریخ انتشار ۰۹ مردادولایتی: موشک ها اصلاً بخشی از مذاکرات نبوده |اخبار ایران و جهان
ولایتی موشک ها اصلاً بخشی از مذاکرات نبوده رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه موشک ها و توان دفاعی ایران اصلا بخشی از مذاکرات نبوده گفت ورود هر بیگانهای از جمله بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به مراکز حساس نظامی ایران در هر شرایطی ممنوع استدنبال ساخت سلاح هسته ای نبوده ایم |اخبار ایران و جهان
دنبال ساخت سلاح هسته ای نبوده ایم رئیس جمهورتصریح کرد که امنیت و ثبات درجمهوری اسلامی یک نعمت بزرگ الهی است کد خبر ۵۱۹۸۸۳ تاریخ انتشار ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۰۱ - 26 July 2015 رئیس جمهورتصریح کرد که امنیت و ثبات درجمهوری اسلامی یک نعمت بزرگ الهی است به گزارش ایسنا حجت الاسلام وعراقچی: بیش از 10 بار میز مذاکره را ترک کردیم |اخبار ایران و جهان
عراقچی بیش از 10 بار میز مذاکره را ترک کردیم معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه تاکید کرد که طول دوره بررسی قطعنامه 10 سال است کد خبر ۵۱۸۸۴۰ تاریخ انتشار ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۸ - 22 July 2015 معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه تاکید کرد که طول دوره بررسی قطعنامه 1اگر زنان در قدرت بودند شاهد داعش نبودیم/ گزینه نهایی اصلاح طلبان برای ریاست مجلس/ عامل «ایدز» وارد میشود!/ کن
اگر زنان در قدرت بودند شاهد داعش نبودیم گزینه نهایی اصلاح طلبان برای ریاست مجلس عامل ایدز وارد میشود کنایه مصباح به روحانی چطور تیم ملی یک بازیکن را میلیاردر کرد وزیری که عاشق واردات است رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کماگر تحریمها قدرتمند نبود ایران مذاکره نمیکرد |اخبار ایران و جهان
اگر تحریمها قدرتمند نبود ایران مذاکره نمیکرد جک لو وزیر خزانه داری آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت تحریمها باعث شد حاکمان ایران هزینه تخطی از قانون بین المللی را لمس کنند دسترسی آنها به بازارهای جهانی قطع کرد و اقتصادشان را فلج کرد کد خبرتذکر یک نماینده: با توهینکنندگان برخورد شود |اخبار ایران و جهان
تذکر یک نماینده با توهینکنندگان برخورد شود نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خواستار تشکیل کمیسیونی برای مقابله با توهین به افراد شد تا شان مجلس زیر سوال نرود کد خبر ۵۲۰۲۸۹ تاریخ انتشار ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۲ - 28 July 2015 نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خواسرابرت موگابه: رهبر ایران ستودنی است |اخبار ایران و جهان
رابرت موگابه رهبر ایران ستودنی است رابرت موگابه رییس جمهوری زیمبابوه با بیان این که از توافق هسته ای بین ایران و گروه 1 5 خوشحال شده است تاکید کرد که رهبر ایران ستودنی است کد خبر ۵۲۰۶۵۹ تاریخ انتشار ۰۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۰۰ - 30 July 2015 رابرت موگابه رییس جمهوری زیمبابوه بااحتمال حضور بیش از دهها هزار داعشی در ترکیه در آینده ای نزدیک |اخبار ایران و جهان
احتمال حضور بیش از دهها هزار داعشی در ترکیه در آینده ای نزدیک به نظر می رسد اقدام ترکیه در تقابل با داعش اقدامی تاکتیکی است و جزء استراتژی ترکیه در تقابل با داعش نخواهد بود در همین راستا تابناک در گفت و گو با سعدالله زارعی کارشناس مسائل خاورمیانه به ارزیابی از رویکرد اخیر ترکیهولایتی: توان دفاعی ما ربطی به قطعنامه ندارد |اخبار ایران و جهان
ولایتی توان دفاعی ما ربطی به قطعنامه ندارد مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل گفت اگر در شورای امنیت مصوبهای تصویب شود که با منافع حیاتیمان در تضاد باشد به آن تن نمیدهیم کد خبر ۵۱۸۷۶۸ تاریخ انتشار ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۰ ۱۰ - 22 July 2015 مشاور مقام معظم رهبری در امو-