واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
حال که موضع رسمی صداوسیما مشخص شد؛
تنها شرمندگی برای سامی یوسف ماند
طی سال های اخیر بسیاری از گروه های موسیقی در کشورهای غربی پس از پیوستن به موج بایکوت فرهنگی اسرائیل از سفر به این کشور امتناع کرده اند اما سامی یوسف در خلاف این جهت حرکت کرده است.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، ماجرا از یک عکس ساده و ادعایی عجیب آغاز شد. انتشار یک تصویر بینامونشان از نامه ای که گفته می شد مربوط به ممنوعیت پخش آثار سامی یوسف در صداوسیماست موجی رسانه ای به راه انداخت. آنچه دست به دست می گشت تصویری از یک نامه غیررسمی بود که نه نامه سربرگ دار، مهر و امضا هم داشت اما مقدمه ای شد برای یک جنجال.
روی این برگه که ادعا شده بود در تابلوی اعلانات یکی از شبکه های صداوسیما نصب شده، اینچنین آمده بود: به اطلاع همکاران محترم ارزیاب میرساند مجدداً تأکید می گردد، پخش آثار موسیقی سامی یوسف مطلقاً ممنوع میباشد.
سرعت انتقال شایعه اما آنقدر سریع بود که به سامی یوسف در انگلستان رسید و او هم بدون معطلی و اندکی تامل در خصوص آنکه احتمال دارد یک شیطنت رسانه ای در پس کار باشد، فورا واکنش نشان داد و طی پیامی نوشت: من از شنیدن خبر ممنوع شدن انتشار آثارم در تلوزیون و رادیو رسمی دولتی جمهوری اسلامی ایران به دلیل کنسرت اخیری که در شهر ناصریه فلسطین داشتهام بسیار شگفتزده شدم.
اما با ورود داود نعمتیانارکی، مدیرکل روابطعمومی صداوسیما روی دیگر سکه مشخص شد. او خبر ممنوعیت پخش آثار سامی یوسف، خواننده بریتانیایی ایرانیتبار، را تکذیب کرد و آن را «شیطنت برخی در رسانههای اجتماعی و فضای مجازی» دانست، یعنی همانگونه که احتمال می رفت. نعمتیانارکی خونسردانه ادامه داد: «پخش آثار ایشان محدود بود و بهطور مداوم و گسترده از رسانه ملی روی آنتن نمیرفت که حالا با عدم پخش آن در مقاطعی، اتفاق خاص و گستردهای صورت گرفته باشد و بخواهد موج ایجاد کند». با این وصف، کنسرت سامی یوسف در سرزمین های اشغالی در حالی اجرا شده که سفر این خواننده مسلمان به شهر ناصریه و اجرای وی برای فلسطینیان ساکن این شهر در مناطق موسوم به مناطق اشغالی 1948 بوده حضور و اجرایی که بدلیل سیطره دولت اشغالگر صهیونیستی بر این بخش قطعا با مجوز آنها صورت گرفته و در واقع اجرا در سرزمین های اشغالی بوده است. با این حساب اگر نگوئیم این اقدام به رسمیت شناختن این رژیم است با حرکت و جهت گیری بسیاری از فعالان فرهنگی جهان در سالهای اخیر همخوانی ندارد. گفتنی است طی سال های اخیر بسیاری از گروه های موسیقی در کشورهای غربی پس از پیوستن به موج بایکوت فرهنگی اسرائیل از سفر به این کشور امتناع کرده اند. در این بین لیست بلند بالایی از آنان را میتوان یافت؛ از جمله افرادی از اهالی موسیقی چون «استیوی وندر» آهنگساز و خواننده سیاهپوست آمریکایی، «تونیاردز»، «چان مارشال» معروف به «کت پاور» و گروه آمریکایی موسوم به «دردهای خالص و پاک قلب» و ویلسون کاساندرا، خواننده زن سیاهپوست آمریکایی.
حال که تکلیف روشن شده حالا کمترین توقع از این خواننده مسلمان که به نامه ای بی نام و نشان واکنش نشان داده این است که پس از دریافت موضع رسمی صداوسیما دوباره واکنش نشان داده و نسبت به تصمیم عجولانه اش عذرخواهی کند. سامی یوسف بهتازگی در سفری به ایران، آهنگ تیتراژ پایانی فیلم محمد(ص)، پرهزینهترین فیلم تاریخ سینمای ایران، به کارگردانی مجید مجیدی، را خوانده بود. 115
۱۲/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]