محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830517417
جلسه فرماندهان سپاه پس از پایان عملیات رمضان/3 چرا شکست خوردیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جلسه فرماندهان سپاه پس از پایان عملیات رمضان/3
چرا شکست خوردیم؟
شهید همت: نیرو را بدون ارزیابی دقیق به مثلثیها وارد می کنیم. در نتیجه، سرگردان می شوند. در واقع، ما این کار را به این امید انجام می دهیم که یک دستگاه بلدوزر را عبور دهیم و به آنجا برسانیم، غافل از اینکه، کار به نتیجه نمی رسد.
به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، عملیات رمضان در تایخ 23/4/1361، پس از عملیاتهای موفق و چشم گیر ثامن الائمه، طریق ، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس انجام شد و قرین موفقیت نبود. از آنجا که چهار عملیات موفق مزبور توقع فرماندهان و مسئولان یگانهای سازمان رزم سپاه را به شدت افزایش داده بود، شکست و عقب نشینی در عملیات رمضان برای آنها تحمل ناپذیر بود. در واقع، عدم موفقیت در این عملیات، پرسشها و ابهامات بسیاری را در میان فرماندهان و نیروهای رزمنده پدید آورده بود که ادامهِ کار را با مشکل روبه رو می کرد. برای حل این مشکل در روز یکشنبه 10 مرداد ماه سال 1361، فرماندهان عالی رتبهِ سپاه با حضور فرمانده کل سپاه دلایل و عوامل عدم موفقیت نیروها را در رسیدن به اهداف عملیات بررسی و سعی کردند با شناخت بیشتر از وضعیت جبهه، مجدداً نیروها را سازمان دهی و گزینهِ مناسبی را برای عملیات انتخاب کنند. این جلسه از ساعت 00:9 تا 00:15 طول کشید و تنها، چند دقیقه برای اقامهِ نماز ظهر و عصر تعطیل شد. مباحث مطرح شده در این جلسه به دو بخش تقسیم می شد: بخش نخست به گلایه های تلویحی و برادرانهِ فرمانده سپاه برای پایان دادن به برخی از تردیدها و اشکالهای مطرح شده در اذهان برخی از کادرهای عملیاتی سپاه که به دلیل عقب نشینیها و سازمان دهی جدید لشکرها به وجود آمده بود و بخش دوم به بررسیهای فنی و نظامی به منظور اتخاذ تدابیر لازم برای تداوم عملیات اختصاص داشت. البته، باید یادآور شد که هر یک از فرماندهان تیپها و لشکرها پیشنهادهای خود را در این زمینه ارائه کردند.
در «فصلنامه نگین ایران» با نشر اسناد مربوط به جلسات فرماندهان سپاه سعی شد خوانندگان را با فضای بررسی مسائل و تصمیم گیری در مورد عملیات در طول جنگ بیشتر آشنا کند. در یکی از این جلسات که روزهای پایانی عملیات رمضان برگزار شد آمده: *** مهدی زین الدین، فرمانده جدید تیپ 17 قم - که به تازگی تیپ 17 علی بن ابی طالب (ع) نامیده می شد - ضمن بیان مطالب مختلف، دربارهِ عملیات پیشنهادی گفت: «بهترین راهکار، تصرف یک خط دفاعی جلو این مثلثیهاست. ما باید کانال موجود در مثلثیها را پشت سر بگذاریم و سپس، مشخص کنیم که باید به کدام سمت برویم». وی با تشریح مسائل و جوانب نظامی پیشنهاد خود، آن را به منزلهِ یک امکان که شاید بتوان از آن استفاده کرد، مطرح نمود. زین الدین در پاسخ محسن رضایی که پرسید تیپ 17 کی برای عملیات آماده است، پاسخ داد: «مشکلات مان خیلی زیاد است». وی همچنین، به جدید بودن خود که هنوز ارتباط لازم را با مسئولان ذی ربط ندارد، اشاره کرد.
نبی رودکی، فرمانده تیپ امام سجاد (ع)، نیز با تأیید طرح مرتضی قربانی مبنی بر عبور از اروند، گفت: «می توان با بسیج کردن مجاهدین عراقی و بچه های عرب زبان خودمان، از داخل خاک عراق نیز اقدام کرد و با به دست آوردن سر پل و سپس، انهدام نیرو در آن طرف، روی اروند هم پل بزنیم. در این صورت، نیروها می توانند با عبور از این سر پل به جاده هایی وارد بشوند که پنجاه کیلومتر تا بصره فاصله دارند». وی همچنین، تأکید کرد باید روی جزئیات این طرح بیشتر فکر شود.
عبدالمحمد رئوفی، فرمانده تیپ 7 دزفول (ولی عصر)، نیز به سختی کار احداث چهارده کیلومتر خاکریز در منطقه عملیاتی رمضان در شب اشاره کرد و یادآور شد: «ما تازه به دو کیلومتری قاعده مثلثیها رسیده ایم و دشمن در مثلثیها مانده است. برای رسیدن به موفقیت بهتر است به جای عمل روی هر سه مثلثی و احداث چهارده کیلومتر خاکریز تنها روی مثلثی اول عمل کنیم و توان احداث خاکریز را برای احداث هشت کیلومتر جناح راست منطقهِ عملیات اصلی به کار ببریم و سپس، با انهدام نیروی این منطقه، به کانال پرورش ماهی برسیم و از روی پلهای آن به سمت هدف اصلی برویم». وی در ادامه توضیح داد: «باید یک قرارگاه نیروهای دشمن را منهدم کند تا قرارگاه دیگر از کانال بگذرند. مثلثی اول هدف باشد و خاکریز جناح راست از آنجا به سمت نوک کانال پرورش ماهی زده شود هر چقدر ما رو به سمت شمال مثلثیها برویم، از هدف اصلی دورتر می شویم و با خسارت بیشتری باید خودمان را دوباره به هدف اصلی نزدیک کنیم».
رضا چراغچی، فرمانده تیپ 21 امام رضا(ع)، با اشاره به اشکال ناشی از ضعف نیروهای عملیاتی و ضرورت آموزش و آمادگی آنها، اظهار امیدواری کرد که با نیروی آموزش دیده بتوان با تکرار عملیات به موفقیت رسید.
علی زاهدی، فرمانده تیپ 14 امام حسین (ع) نیز با ارائهِ توضیحاتی، در نهایت، پیشنهاد عمل کردن در مثلثیها را به منزلهِ مرحله نخست، تأیید و اجرای هم زمان عملیات را در جبههِ غرب برای کاهش فشار دشمن از منطقهِ عملیاتی رمضان پیشنهاد کرد.
سپس، در نبود جعفر اسدی، فرمانده تیپ المهدی، معاون وی دربارهِ اقدامات مهندسی و چگونگی انهدام نیرو و نیز دربارهِ لزوم تداوم عملیات، توضیحاتی داد.
مهدی باکری، فرمانده تیپ 31 عاشورا، نیز گفت: «ظاهراً راهکار بهتری غیر از عمل در منطقهِ منتهی به مثلثیها (تکرار عملیات مرحله پنج) نیست. البته، نباید در دو کیلومتری قاعدهِ مثلثی بمانیم؛ زیرا، در این صورت، مشکلات متعددی ایجاد می شود». باکری در ادامه افزود:
«یا باید به راس مثلثیها برسیم - که به طور مطمئن، با مشکلاتی همراه خواهد بود - یا دست کم، باید به قاعدهِ مثلثیها برسیم و در آنجا پدافند کنیم و مرحلهِ بعدی عملیات را نیز باید با فاصله زمانی اندکی آغاز کنیم، البته، آمادگی نیروها شرط اصلی این اقدام است. در واقع، آنها باید بتوانند پیش از اینکه دشمن اقداماتی را انجام دهد و نیروهایش را در این دشت مجدداً سازمان دهی کند، وارد عمل شوند».
باکری در پاسخ به این پرسش محسن رضایی که چند گردان نیرو دارد. گفت: «چهار گردان که البته سه گردان از آنها جدید هستند و در حال دیدن دورهِ آموزش اند و در این فاصلهِ ایجاد شده، برای آنها کلاس توجیهی و ... گذاشته اند». وی در پاسخ به این پرسش که تنها چهار گردان دارید، گفت: «چهار گردان هم نیست». محسن رضایی پرسید: «نیرو کم دارد یا کادر؟» وی پاسخ داد: «هم نیرو هم کادر».
مرتضی صفار، معاون قرارگاه (لشکر) فجر سپاه، نیز بر توجه بیشتر به کمیت و کیفیت نیروی لازم برای عملیات تأکید کرد و با انتقاد از تعدادی از فرماندهان تیپها گفت: «برخی از فرماندهان به هنگام جلسه با لشکر و برآورد نیرو برای ادامهِ عملیات یک نظر دارند و در جلسهِ با نیروهایشان نظر دیگری». وی در ادامه، خواستار پرهیز از شتاب بی جا و بی توجهی نسبت به کیفیت نیروها شد و لزوم سنجش و ارزش یابی نیروها را یادآوری کرد. همچنین، افزود: «تمامی مسائل به فرمانده گردان مربوط است. هنگامی که فرمانده زخمی یا شهید می شود، تمام گردان از هم فرو می پاشد؛ نیروها گم می شوند یا به عقب می آیند و...» صفار دربارهِ زیانهای انتصاب تعجیلی فرمانده گردانها گفت: «هنگامی که فرمانده گردان، فرمانده گروهانها را نمی شناسد، آنها هم او را به دلیل آشنا نبودن قبول ندارند؛ بنابراین، این پرسش مطرح است که حال چنین فرماندهی چگونه می تواند نیروهایش را فرماندهی کند». وی معتقد بود: «ما با کمبود نیرو و کادر مناسب روبه رو هستیم. در واقع، ما باید براساس توان نیروی خود برنامه ریزی کنیم، مانند سابق که تدبیر بر اساس امکانات بود و آخرین تلاشها را با توکل همراه می کردیم». وی افزود: «تیپ نجف آمادگی خود را برای انجام عملیات امشب اعلام کرده است، واقعیت این است که هنوز از آمادگی لازم برخوردار نیست و اگر امشب عملیات کند، به هدف نخواهد رسید».
صفار در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی پیشنهادهای ارائه شده پرداخت و گفت: «اگر واقعاً، عجله ای وجود دارد، کار را جدی بگیریم و در قسمت محدودی تا راس مثلثی عمل کنیم. و چند روز بعد نیز حتماً، تیپهای دیگر این آمادگی را داشته باشند که عملیات را ادامه دهند». وی در پایان، برای بهبود کیفیت نیروهای گردان پیشنهاد کرد که در هر گردان، یک دسته شناسایی ایجاد شود که با شهادت و زخمی شدن نیروهای شناسایی - که در هر عملیاتی حتمی است - کار گردان مختل نشود.
بعد از مرتضی صفار دو تن دیگر از کادرهای لشکرها (قرارگاههای چهارگانه) صحبت کردند که هر دو کیفیت و کمیت ناچیز نیروهای موجود در تیپها را مد نظر قرار دادند و پدافند روی قاعدهِ مثلثیها و سپس، حرکت به سوی کانال ماهی را تأیید و جزئیات آن را تشریح کردند.
سپس، حسن باقری، فرمانده لشکر (قرارگاه) نصر، به صحبت پرداخت. وی نخست، نکاتی را درباره عملیات رمضان و نحوهِ حضور دشمن یادآور شد و گفت: «عقب نشینی نخست تأثیر روحی زیادی روی نیروها، نداشت، اما حرکتهای بعدی، به ویژه مسئلهِ اسیران و به جا ماندن پیکرهای پاک برادران شهیدمان در منطقهِ دشمن اثر بیشتری داشت.
در اوایل، عراق تانکش را در جلو نیروها و در نوک حمله قرار می داد، اما بعدها به دلیل آسیب پذیر بودنشان، آنها را به عقب برد و افرادش را جلو آورد. حالا تعدادی تانک و افرادی را به منطقه می آورد و برای حفاظت از آنها از خندق، خاکریز، میدان مین، تشکیلات و سنگرهای ایجاد شده در کف زمین استفاده می کند.
هنگامی که از مرزمان می گذرید، در فاصلهِ 1500 متر تا 1600 متر به سنگرهایی که عراق به عمق نیم تا یک متر در زمین ایجاد کرده است، می رسید. آنها هیچ تونل تدارکاتی نیز ندارند. چه طور خودروهایشان را تا همان نزدیکی خط می آورند، جای پرسش است.
در واقع، عراق دیگر نیروی پیاده اش را جلوی ما صف آرایی نمی کند، این تعدادی هم که به صورت پراکنده در منطقه هستند، در همان وهلهِ نخست، فرار می کنند و اگر هم کشته شوند، تعداد درخور توجهی (ششصد نفر) نخواهند بود. در واقع، آنها بیشتر بر زرهی تکیه دارند؛ بنابراین، پی درپی تانک می آورند و ما نیز نمی توانیم دیگر روی انهدام تانک دشمن حساب بکنیم؛ زیرا، تانکهایی را که منهدم کنیم، جایگزین می شود. بدین صورت، در عمل توان ما بیشتر منهدم می شود. به عبارت دیگر، بحث انهدام دشمن زمانی به نتیجه می رسد که میزان نیروی دشمن مشخص باشد. هم اکنون، استفاده از تانک مورد توجه دشمن است که هم آسیب پذیریش کمتر است، ضمن آنکه از تیر مستقیم تیربار نیز استفاده می کنند. در این شرایط، دشمن تانکهایش را بدون واهمه به خط می آورد، ضمن آنکه، در منطقهِ عملیاتی رمضان، میدانهای مین عمود بر یکدیگر و خندقهای عمود بر هم دیده ایم؛ مشکلی که ما در حمله از روبه رو با آن مواجه هستیم. نمی دانم چرا برادران به این نکته توجه نمی کنند که چرا نتوانستیم مثلثیها را نگه داریم؟! همان زمانی که برادرمان کاظمی می گفت اینجا خاک است و نمی شود در آن وارد شد و عملیات انجام داد، عکس هوایی گرفتیم و دیدیم که پنجاه تا هفتاد دستگاه تانک دشمن در آنجاست. اگر مثلثیها برای دشمن قابل استفاده نیست، چرا آنها را ساخته است؟ هر مثلثی سه مثلث است! یک گوشه مثلثی را که تصرف می کند با تیربار هر دو سمت راست و چپ را می زند. ارتفاع خاکریزهای وسط مثلثی نیز نیم متر است؛ بنابراین، خاکریزی وجود ندارد که بتوان پشت آن پدافند کرد، یعنی تیربار و تیر مستقیم تانک کاملاً بر آن تأثیر دارد. همین وضعیت باعث شده است که عراق بتواند خود را از کنار مثلثی به خاکریز ما برساند، ما صبح منطقه را گرفتیم و به احداث خاکریز برای تقویت قاعده مثلثی مشغول شدیم، اما دشمن شب هنگام از دویست متری بر سر بلدوزرهایمان حمله کردند، برادرمان جعفری می گوید دشمن تانکش را تا دویست متری ما آورده بود و ما در آغاز متوجه حضور آنها نبودیم. حالا یا در روز آنها را آورده بود، سرو صدا نمی کرد یا شب آورده بود. به هر حال، این مثلثیها را من یک منطقه شوم می دانم».
حسن باقری بعد از مرور مشکلات عملیات پیشنهادی، اجرای آن را به رعایت این نکات مشروط کرد: «ما نخستین حرکتمان باید با چنان قوتی همراه باشد که این حرکت در شب نخست تثبیت شود. با این پیروزی و تثبیت، روحیهِ بچه ها تقویت و مسائل روحی پیش آمده تا حدودی جبران خواهد شد، اما اینکه بخواهیم در اینجا عمل کنیم یا نه بحث دیگری است، نکتهِ مهم که مجدداً بر آن تأکید می کنم اینکه حرکت نخست باید قوی و از نوع حرکتهای دورانی که در عملیاتهای گذشته استفاده می کردیم، باشد. به عبارت دیگر، اگر هر تیپی بخواهد از روبه رو حرکت کند و به مثلثی خودش برسد، در بین راه، به حدی تلفات می دهد که دیگر نیرویی برای رسیدن به هدف باقی نمی ماند. در اینجا، باید یقین حاصل کرد که در اثر اقدام خودی، ارتباط نیروهای استقرار یافته دشمن در این محوطه با خارج قطع می شود تا بدین ترتیب، تا دست یابی به هدف، تلفات زیادی ندهیم. اگر ان شاء الله این نکات را در طرحمان رعایت کنیم، می توانیم خوب عمل کنیم و نتیجه بگیریم».
وی در پاسخ به پرسش محسن رضایی دربارهِ نیروی عمل کننده و استعداد آن، گفت: «قرارگاه نصر از پایین و قرارگاه فتح از بالا بیایند و این راس مثلثیها را به یکدیگر بچسبانند و قرارگاه فجر نیز از روبه رو از ساعت 00:2 نیمه شب به بعد، انهدام نیروی وسط را به عهده بگیرد». حسن باقری در عین حال، باز هم به نوع خاص پدافند جدید عراق تأکید کرد و گفت: «دشمن آن قدر در اینجا، مواضع مین تودرتو و نامنظم درست کرده است که دیروز، سه دستگاه تانک خودش روی مین رفت، اما باز تلفات تانک خودش را به دلیل اینکه می بیند موانع مین بالاترین تلفات را از ما می گیرد، پذیرفته است. در این عملیات، بیشتر شهیدانمان مستقیم به دست دشمن شهید نشده اند، بلکه بیشتر تلفات ناشی از نواقص طرح خودمان و موانعی که دشمن ایجاد کرده، بوده است». وی سپس، نمونه ای دربارهِ جدیت، پشتکار و سرعت عمل دشمن در احداث موانع ذکر کرد و گفت: «هنگامی که قرارگاه نصر [در منطقهِ عملیاتی رمضان] عمل کرد، به مین برخورد نمود. در نتیجه، لودرها و بلدوزرهای ما دیگر نتوانستند جلو بروند. در حالی که فاصلهِ عملیات ما با عملیات پیشین بیش از سه روز چهار روز نبود و دشمن در این مدت کم، توانسته بود، موانع متعددی ایجاد کند و بر تعداد مینها و سیم خاردارها بیفزاید».
در اینجا، فرمانده کل سپاه به مسئله احداث خاکریز پرداخت و از حسن باقری پرسید: «خُب، نیروها باید چند کیلومتر خاکریز بزنند». باقری پاسخ داد: «فاصله راس مثلثیها از مثلثی چهارم تا اول ده کیلومتر بیشتر نیست که با چهار کیلومتر جناح چپ منطقهِ عملیاتی به چهارده کیلومتر می رسد. حال، اگر خاکریز دو جداره شمالی که در مرحلهِ پنجم عملیات رمضان احداث شده بود، پاک شده باشد - که تا حالا خبری از آن نداریم - به آن اضافه می شود در جمع 28 کیلومتر می شود». در عمل، احداث خاکریزی به طول 28 کیلومتر در دشت بدون حفاظ و زیرآتش دشمن، خالی از ابهام و اشکال نمی تواند باشد؛ بنابراین، محسن رضایی برای یافتن چاره ای به منظور کاهش طول خاکریز، از باقری پرسید: «شما چرا می گویید نمی توان قاعده مثلثیها را حفظ کرد ؟» باقری پاسخ داد: «منطقهِ مثلثیها پیچیده است، ما در قاعده مثلث، دیدی روی اضلاع مثلثی نداریم، دشمن حرکت می کند و به تدریج، از گوشه های مثلثی جلو می آید، حتی در بیست متری نیز، نمی توانیم با تیربار آن را هدف قرار دهیم».
در اینجا، دربارهِ نحوه عمل نیروهای خودی و دشمن در مثلثیها، بحثی طولانی انجام گرفت و افرادی که خود در مثلثیها بوده اند - از جمله احمد کاظمی - توضیحاتی دادند و در آخر، باز هم حسن باقری تأکید کرد: «اگر دشمن یک گوشهِ مثلثی را بگیرد، مثلثی سقوط کرده است؛ دیگر نمی توان مثلثی را حفظ کرد». وی همچنین، درباره ویژگیهای خاکریزهای پیچیدهِ داخل مثلثیها توضیح داد و افزود: «دشمن با اتکا به این خاکریزها و دو جناح، جلو می آید. خُب نیروهای پیادهِ ما نمی توانند تا این حد پیچیدگی را حل بکنند؛ نیروی ما از تخصص لازم برخوردار نیست تا در شرایط پیچیده، تصمیمهای پیچیده ای بگیرد».
در اینجا، ابراهیم همت، فرمانده تیپ حضرت رسول، وارد بحث شد و ضمن سخنانی گفت: «این امکان برای ما وجود ندارد که شب نخست عملیات بتوانیم راس مثلثیها را به هم متصل کنیم، یعنی دو مرتبه به دنبال چیزی می رویم که امکان پذیر نیست. نیرو را بدون ارزیابی دقیق به مثلثیها وارد می کنیم. در نتیجه، سرگردان می شوند. در واقع، ما این کار را به این امید انجام می دهیم که یک دستگاه بلدوزر را عبور دهیم و به آنجا برسانیم، غافل از اینکه، کار به نتیجه نمی رسد؛ زیرا، بلدوزر باید تأمین داشته باشد، در حالی که نیرویی که از اینجا حرکت می کند و یازده کیلومتر راه می رود، دیگر توان پاک سازی منطقه را ندارد و در نتیجه، لودر و بلدوزر نیز تأمین نخواهند داشت، حتی اگر بلدوزرها حرکت بکنند و منطقه نیز پاک سازی شود و آنها به سختی می توانند از ساعت 00:2 تا 30:2 بامداد وارد عمل بشوند، حتی در همین نیم ساعت نیز نمی توانند، این مثلثیها را به هم وصل کنند. البته، فراموش نکنیم که تمام تیپهایمان نمی توانند به طور کامل طی پنج روز آماده شوند». ادامه دارد... *پاسداشت سی و سومین سالگرد «عملیات رمضان» در خبرگزاری فارس/60 انتهای پیام/ب
94/05/12 - 11:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحبالامر(عج) قزوین: عدم شناخت منافقان از ملت ایران عامل شکست آنان در عملیات
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحبالامر عج قزوین عدم شناخت منافقان از ملت ایران عامل شکست آنان در عملیات مرصاد بودمسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحبالامر عج استان قزوین گفت عدم شناخت منافقان از ملت ایران عامل شکست آنان در عملیات مرصاد بود حجتالاسلام علی معبودی درعملیات رمضان به روایت شهید احد محرمی علافی/2 با یک لگد محکم مسأله را حل کردم!
عملیات رمضان به روایت شهید احد محرمی علافی 2با یک لگد محکم مسأله را حل کردم دو دستی اسلحه را چسبید و گفت این اسلحه سازمانی من است اگر بدهم یقهام گیراست گفتم پسر اینجا توی این وضعیت سازمان کجا بود بده من آن لامصب را به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس عملیات رمضانپیام تسلیت فرمانده سپاه برای فرمانده عملیات سپاه بدر
پیام تسلیت فرمانده سپاه برای فرمانده عملیات سپاه بدرتاریخ انتشار سه شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۰۰ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی شهادت فرمانده عملیات سپاه بدر را تسلیت گفت به گزارش فارس سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی شرئیس اداره راه و شهرسازی قائمشهر خبر داد پایان عملیات بهسازی مسیر روستایی در قائمشهر
رئیس اداره راه و شهرسازی قائمشهر خبر دادپایان عملیات بهسازی مسیر روستایی در قائمشهررئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان قائمشهر از اتمام عملیات اجرایی بهسازی و آسفالت روستای خمیرکنده و قادیکلا در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی ادعملیات خط انتقال شبکه گاز آبدانان پایان یافت
عملیات خط انتقال شبکه گاز آبدانان پایان یافت ایلام - ایرنا - فرماندار آبدانان گفت عملیات خط انتقال شبکه گاز این شهرستان پایان یافت مجید عسگری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد خط انتقال گاز به این شهرستان 200 کیلومتر خط 20 اینج و 90کیلومتر خط 12 اینچ است که از ابا حضور سرلشکر سلیمانی مراسم بزرگداشت فرمانده عملیات سپاه بدر عراق در شهر ری آغاز شد
با حضور سرلشکر سلیمانیمراسم بزرگداشت فرمانده عملیات سپاه بدر عراق در شهر ری آغاز شدمراسم بزرگداشت فرمانده عملیات سپاه بدر عراق با حضور فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از سرداران رشید سپاه اسلام در شهر ری آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران&zwnاگر پرسپولیس مرا می خواست چرا با من تماس نگرفتند؟ / در پایان فصل دوباره به پرسپولیس بازمی گردم
عباس زاده اگر پرسپولیس مرا می خواست چرا با من تماس نگرفتند در پایان فصل دوباره به پرسپولیس بازمی گردم مهاجم تیم فوتبال پرسپولیس گفت من تشنه بازی کردن هستم و می خواهم خودم را در زمین بازی نشان دهم نمی خواهم به یک نیمکت نشین صرف تبدیل شوم به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز محماظهارات مرتضوی پس از پایان ششمین جلسه دادگاه
اظهارات مرتضوی پس از پایان ششمین جلسه دادگاه سعید مرتضوی گفت فردا معلوم میشود که جلسه بعدی برای رسیدگی به این پرونده تشکیل خواهد شد یا خیر به گزارش نامه نیوز سعید مرتضوی پس از پایان ششمین جلسه دادگاه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کلیاتی را که افشای اطلاعات غیرعلنی اطلاق نمیپایان کار مسابقات فوتسال جام رمضان خشکبیجار
رشت پایان کار مسابقات فوتسال جام رمضان خشکبیجار تیم های برتر بیست و سومین دوره رقابت های فوتسال جام رمضان خشکبیجار معرفی شد به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت رییس اداره ورزش و جوانان خشکبیجار اعلام کرد در پایان این رقابت ها و در رده سنی بزرگساپایان کار مسابقات فوتسال جام رمضان شهرستان سیاهکل
رشت پایان کار مسابقات فوتسال جام رمضان شهرستان سیاهکل مسابقات فوتسال جام رمضان شهرستان سیاهکل با معرفی تیم های برتر به کار خود پایان داد به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت مسئول برگزاری این رقابت ها اعلام کرد در پایان این رقابت ها تیم های شهیدجانشین فرمانده سپاه امام صادق(ع) بوشهر: دشمن با مشاهده تجهیزات ما عقبگردهای قابل توجهی داشته است / بازسازی عم
جانشین فرمانده سپاه امام صادق ع بوشهر دشمن با مشاهده تجهیزات ما عقبگردهای قابل توجهی داشته است بازسازی عملیات رزمی شهید مهدویجانشین فرمانده سپاه امام صادق ع استان بوشهر دشمن با مشاهده تجهیزات و امکانات ما عقبگردهای قابل توجهی داشته است به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر حمیتسلیت قاسم سلیمانی در پی شهادت فرمانده عملیات سپاه بدر
تسلیت قاسم سلیمانی در پی شهادت فرمانده عملیات سپاه بدرتاریخ انتشار سه شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۲۳ فرمانده نیروی قدس سپاه گفت سرزمین عراق و حرم آلالله به خود میبالد که پاسداران و محافظان دلاور مخلص شجاع و مؤمنی همانند فرمانده شهید ابومنتظر را در دامن خود پرورش دادسرلشکر جعفری شهادت فرمانده عملیات سپاه بدر عراق را تسلیت گفت
طی پیامی سرلشکر جعفری شهادت فرمانده عملیات سپاه بدر عراق را تسلیت گفت فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی شهادت فرمانده عملیات سپاه بدر را تسلیت گفت به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلبا پایان رقابتها برترینهای فوتسال جام رمضان در شهمیرزاد معرفی شدند
با پایان رقابتهابرترینهای فوتسال جام رمضان در شهمیرزاد معرفی شدندبرترینهای فوتسال جام رمضان با پایان این دوره از رقابتها در شهمیرزاد معرفی شدند به گزارش خبرگزاری فارس از شهمیرزاد مسابقه فینال رقابتهای فوتسال جام رمضان شهمیرزاد صبح امروز در سالن ورزشی شهید آرو در این شپایان کار مسابقات فوتسال جام رمضان شهرستان املش
رشت پایان کار مسابقات فوتسال جام رمضان شهرستان املش فوتسال جام رمضان شهرستان املش با معرفی تیم های برتر به کار خود پایان داد به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت رییس اداره ورزش و جوانان املش اعلام کرد در پایان این رقابت ها و در رده سنی نوجوانانجلسه اضطراری پارلمان ترکیه درباره عملیات علیه داعش و پ ک ک
جلسه اضطراری پارلمان ترکیه درباره عملیات علیه داعش و پ ک ک شناسهٔ خبر 2867799 - یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۰ بین الملل > اروپا جلسه اضطراری پارلمان ترکیه برای بررسی ابعاد مختلف تحولات اخیر درخصوص حملات هوایی و زمینی ترکیه به مواضع داعش و پ ک ک در روز ۲۹ جولای ۷ مرداد برگزارمسئول نمایندگی ولیفقیه در سپاه کاشان: توافق هستهای به معنای پایان شیطنتها و خصومتهای آمریکا نیست
مسئول نمایندگی ولیفقیه در سپاه کاشان توافق هستهای به معنای پایان شیطنتها و خصومتهای آمریکا نیستمسئول نمایندگی ولیفقیه در ناحیه مقاومت بسیج کاشان گفت توافق هستهای و صدور جمعبندی پایانی مذاکرات به معنای پایان شیطنتها و خصومتهای آمریکا و سایر قدرتهای استکباری نیست حجت&zw-
گوناگون
پربازدیدترینها