تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842033140




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکل ساختاري نظام‌مهندسي عدم تمکين شهرداري‌ها از قوانين مصوب است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۲ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۲۳ق.ظ)
مشکل ساختاري نظام‌مهندسي عدم تمکين شهرداري‌ها از قوانين مصوب است موج- رئيس سازمان نظام‌مهندسي ساختمان استان اصفهان اصلي‌ترين مشکل ساختاري سازمان نظام‌مهندسي را عدم تمکين برخي از شهرداري‌ها از ضوابط و قوانين مصوب دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، علي پزشکي، رئيس سازمان نظام‌مهندسي ساختمان استان اصفهان اصلي‌ترين مشکل ساختاري سازمان نظام‌مهندسي را عدم تمکين برخي از شهرداري‌ها از ضوابط و قوانين مصوب دانست و گفت: بخشي از مشکلات جامعه مهندسي ناشي از پياده نشدن قوانين و تفسير قانون به تعداد استان‌ها است.
علي پزشکي، درباره مشکلات ساختاري سازمان‌هاي نظام‌مهندسي و عدم تمايل برخي از مهندسان در جامعه مهندسي کشور براي شرکت در انتخابات نظام‌مهندسي ساختمان که مي‌تواند نقشي تعيين‌کننده در بهبود کيفيت ساخت و سازها و اعمال نظرات و جلوگيري از برخي تخلفات احتمالي داشته باشد، گفت: طبق قانون، وظايفي بر دوش سازمان‌هاي نظام‌مهندسي گذاشته شده است که تأثيرگذاري در اين وظايف معين‌شده تنها به عهده سازمان نظام‌مهندسي نيست. بخشي از اين وظايف را شهرداري‌ها به عنوان مديران اجرايي در ساخت و سازهاي شهري بر عهده دارند و چون تصميم‌گيري‌ها در قالب ضوابط و چارچوب‌هاي سازمان نظام‌مهندسي صورت مي‌گيرد اجرايي کردن قانون در زمينه کيفيت ساخت‌وساز و رعايت مقررات ملي ساختمان با چالش روبه‌رو مي‌شود. به همين خاطر نيز سازمان نظام‌مهندسي نمي‌تواند وظايف قانوني خود را به‌طور کامل به اجرا درآورد.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام‌مهندسي کشور افزود: عدم تمکين شهرداري در قبال ضوابط تعيين شده، سيستم نظارت، استفاده از مهندسان داراي صلاحيت و انجام ضوابط پيش‌بيني‌شده در آيين‌نامه‌هاي اجرايي قانون شهرداري‌ها از جمله مواردي است که بعضا سليقه‌اي توسط شهرداري‌ها انجام مي‌گيرد و سازمان نظام‌مهندسي نمي‌تواند در اين مورد اقدام خاصي انجام دهد. شايد بتوان گفت بخشي از عدم تمايل جامعه مهندسي به شرکت در انتخابات ناشي از اين‌گونه موارد است.
رئيس سازمان نظام‌مهندسي استان اصفهان در بيان پيشنهاد‌هاي خود براي بهبود و رفع موانع پيش‌روي سازمان نظام‌مهندسي گفت: ابزار کنترلي چالش‌هاي پيش‌روي جامعه مهندسي کشور در ماده ۳۵ قانون ذکر و پيش‌بيني شده است. وزارت راه و شهرسازي که تولي‌گري و کنترل اعمال قانون را در ساخت‌وسازها برعهده دارد بايد با نگاه ويژه به اين ماده قانوني چالش‌ها و تخلفات احتمالي را دنبال کند و با استفاده از اين ماده قانوني، تخلفات احتمالي را کنترل کرده و نظارت بيشتري بر ساخت و سازهاي ساختماني اعمال کند.
اين عضو شوراي مرکزي سازمان نظام‌مهندسي کشور در بيان مشکلاتي که تمامي رشته‌هاي مهندسي در اجرا با آن دست به گريبان هستند، به اجرا نشدن ضوابط قانوني اشاره کرد و گفت: به اندازه کافي استانداردهاي اجرايي وجود دارد، در عين‌ حال اکثريت مهندسان نيز از اين استانداردها اطلاع کافي داشته و مي‌دانند که بايد در ساختمان‌سازي اين اصول را رعايت کنند. مشکلاتي که در حال حاضر وجود دارد به پياده‌سازي استانداردها و اجراي آن‌ها مربوط هستند، اين که استانداردهاي اجرايي در سطح کلان در کشور پياده‌سازي نمي‌شوند و مشکلات فعلي ناشي از پياده نکردن استانداردها است. اگر ساختار تشکيلاتي منسجم و رويه‌هاي واحد در کشور ايجاد شوند بسياري از مشکلات حل شده و ديگر قانون به تعداد استان‌ها تفسير نمي‌شود.
وي در بيان ديدگاه خود نسبت به انتخاب مهندسان ناظر توسط کارفرمايان و مالکان که چندي پيش توسط وزير راه و شهرسازي مطرح شد توضيح داد: اين اقدام مي‌تواند برخي از موانع فعلي را از سر راه جامعه مهندسي برداشته و به تسريع کار کمک فراواني کند.
وي در توضيح شکاف سطح علمي مهندسان کشور با کارگران فني که در طي ساليان توسط تکنسين‌هاي فني ساختمان پر نشده و توسط برخي از کارشناسان به نقد گذاشته شده است، گفت: انتقاد تا حدي وارد است؛ دانشگاه‌هاي ما امروزه در آموزش‌هايي که به مهندسان ارائه مي‌کنند کمتر به مسائل عملي مي‌پردازند و بيشتر مواردي که آمورش مي‌دهد تئوريک است. شاهد مثال هم اين که در دانشگاه‌ها تنها از ۱۴۰ واحد درسي که دانشجويان بايد بگذرانند تنها دو واحد کارآموزي براي رشته‌هاي مهندسي در نظر گرفته شده است. بايد بپذيريم که آموزش‌هاي دانشگاهي به روز نيستند و خلأ قابل‌توجهي بين کار عملي و آموزش‌هاي دانشگاهي مشهود است. به همين خاطر نيز بايد توانمندي مهندسان تحصيل‌کرده به اثبات برسد و پس از آن وزارت راه و شهرسازي به آن‌ها صلاحيت اعطا کند. همچنين تکنسين‌هاي فني خلأ بين کارگران و مهندسان را پر نکردند در حالي که اگر کاردان‌هاي فني بتوانند جايگاه واقعي خود را پيدا کنند اين خلأ پر خواهد شد.
پزشکي در پاسخ به اين سؤال که « در سال‌هاي اخير چه تلاشي براي افزايش رشته‌هاي مهندسي توسط سازمان نظام‌مهندسي کشور صورت گرفته است؟» به محدوديت‌هاي قانوني سازمان در اين زمينه اشاره کرد و گفت: کميسيون‌هاي ارزي وزارت راه و شهرسازي بايد به اين مساله بپردازند تا ما بتوانيم آن را به اجرا درآوريم.
پزشکي همچنين در خصوص اين که سازمان نظام‌مهندسي کشور چه اقداماتي را براي جداسازي ساخت‌وساز دولتي از ساخت‌وساز شخصي انجام داده است، گفت: ماده ۴۱قانون ضوابط اين موضوع را مشخص کرده است و ساختمان‌هايي که در چارچوب موارد عمراني ساخته مي‌شود ارتباطي به قانون سازمان نظام‌مهندسي کشور ندارند و در نظام فني و اجرايي کشور ارزيابي مي‌شوند.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام‌مهندسي کشور در پاسخ به اين انتقاد که منابع مالي سازمان از وجوه علمي کار به وجوه اقتصادي تمايل پيدا کرده است، گفت: تکاليف قانوني سازمان‌هاي نظام‌مهندسي توسط مراجع حاکميتي تعيين و مصوب شده است. قانون مصوب کرده تا اين وجوه به حساب سازمان واريز شود و اين که برخي سازمان‌هاي وجوه دريافت شده را در موارد اقتصادي هزينه مي‌کنند نشان مي‌دهد که بايد براي رفع آن نظارت دقيقي اعمال شود. در حال حاضر سازمان نظام‌مهندسي استان اصفهان با هماهنگي نزديکي که با بانک عامل خود انجام داده موفق شده است سيستمي را ايجاد کند که اين وجوه کاملا به حساب مهندسان ناظر واريز شود و پس از تأييد انجام خدمات توسط مهندسان، قابل برداشت باشد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن