واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مرداد ۱۳۹۴ (۲۲:۵۴ب.ظ)
رئسي جمهور: به دنبال سلاح جمعي نيستيم/ طرف مقابل در توهم و ادعاي بازداشتن ما از بمب اتم است موج - ايران به دنبال ساختن سلاح کشتار جمعي نيست زيرا در زمان جنگ تحميلي زماني که بر عليه کشورمان از بمب شيميايي استفاده شد، ساخت و استفاده اين بمب ها به نسبت ساده تر بود و مي توانستيم در همان موقع نسبت به استفاده از سلاح هاي کشتار جمعي اقدام کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، در ادامه گفت و کوي تلويزيوني رئيسجمهور، وي در پاسخ به اين سوال که بسياري در تحليل مذاکرات ميگويند ايران بمب اتم خود را فروخت و در عوض تلاش کرده که رونق اقتصادي و بحث مربوط به امنيت را بخرد، اما يک تحليل ديگر وجود دارد و آن اينکه بعضي از نکات مثل اينکه زمينه براي بازرسيها فراهم شود ميتواند به عنوان يک خطر مطرح شود که پيش روي ملت ايران و سيستم دفاعي کشور باشد، جمهوري اسلامي ايران در اين موضوع چه موضعي را دنبال ميکند که دچار چالش نشود، گفت: در بخش اول سوالتان که ميگويد طرف مقابل ما احساس ميکند که ما را از بمب اتم بازداشته، اصلاً اين پيروزي که آنها اعلام ميکنند و ادعا مي کنند اين است که ما کاري کرديم که بين ايران و بمب اتم يک سال فاصله بياندازيم، اين چيزي است که به صراحت ميگويند که کاري کرديم که با اجراي اين توافق اگر ايران بخواهند بمب اتم بسازد يک سال نياز دارد تا به بمب برسد.
وي ادامه داد: از نظر ما اين امر کاملاً خيال پردازي و توهم است، اساساً مسئله هستهاي که به يک معضل تبديل شد به خاطر اين بود که طرف مقابل ما احساس کرد ما دنبال ساخت بمب هستيم.
روحاني در ادامه يادآور شد: البته اولش شايد استدلالي وجود داشت مبني بر اينکه در نمونهبرداري اوليه که در ايران در سال 82 انجام دادند، به اين نتيجه رسيدند که در ايران آلودگيهاي بالاي 70 درصد وجود دارد و آلودگي به اين معناست که آثاري وجود دارد که ما غني سازي بالاي 70 درصد انجام دادهايم که سر و صدا به اين خاطر بود و حتي ميخواستند پرونده ما را به شوراي امنيت ببرند.
وي ادامه داد: ما هم نميدانستيم که اين آلودگيها چيست. اما بعدها روشن شد که برخي از سانتريفيوژهايي که ايران خريداري کرده بود دست دوم بوده و در کشور ديگري تا 75 درصد بيشتر يا کمتر غني سازي شده بود، بنابراين دليل مختصري داشتند که اين روشن و حل شد و آن کشور نيز مشخص شد و به آن کشور رفتند و بازرسي انجام دادند و معلوم شد.
رئيس جمهور خاطرنشان کرد: اما در عين حال اين مسير توهمآميز را ادامه دادند که ايران به دنبال ساخت بمب است و در اين توافق نيز ميگويند که ساخت بمب توسط ايران را با به تاخير انداختيم، ملت ما به خوبي ميداند ما اساسا به دنبال سلاح کشتار جمعي نيستيم و اگر ميخواستيم سلاح کشتار جمعي درست کنيم، وقتي رژيم صدام با سلاح شيميايي به کشور ما حمله کرد، ساخت سلاح شيميايي خيلي آسان و ساده است، ما هم سلاح شيميايي درست ميکرديم و عليه مردم و ارتش عراق به کار ميبرديم اما اين مردم، مردمي نيستند که اخلاق را زير پا بگذارند و اگر بخواهند از منافع ملي دفاع کنند، شرافتمندانه دفاع ميکنند.
روحاني به ذکر خاطرهاي پرداخت و تصريح کرد: من اين يک بار گفتم که ما خلباني را به عراق اعزام کرديم تا يک پل استراتژيک را بزند، کمي تاخير کرده بود و ما نگران شده بوديم اما وقتي برگشت و دليل را از وي جويا شديم،پاسخ داد که من وقتي خواستم پل را بزنم، يک ماشين سواري بر روي پل عبور ميکرد و من دور زدم و بعد هنگامي که پل را خالي ديدم، پل را زدم که اين امر کار مهمي است چرا که اين فرد جان خود را به خطر انداخته بود و هواپيما را به خطر انداخته بود، که اين کار از لحاظ نظامي نادرست اما از لحاظ انساني درست بود.
وي ادامه داد: جنگ ما جنگ شرافتمندانه بود و ما دنبال ساختن سلاح کشتار جمعي نرفتيم ، در زماني که جنگ بود به دنبال اين کار نرفتيم اکنون که جنگ نيست که به دنبال ساخت سلاح کشتار جمعي برويم و اين امر دکترين و منطق ما نيست.
رئيسجمهور با اشاره به فتواي مقام معظم رهبري درباره ممنوعيت ساخت و نگهداري سلاح کشتار جمعي اظهارداشت: در فتواي تاريخي رهبر معظم انقلاب ساخت و نگهداري و استفاده سلاح کشتار جمعي از جمله سلاح هستهاي را تحريم کردند، بنابراين اگر طرف مقابل ما ادعا ميکند اين موفقيت اوست، اشکال ندارد موفقيت او باشد اما ما هيچگاه دنبال بمب نبوديم و نيستيم.
روحاني با بيان اينکه به دستاورد بزرگي رسيدهايم تصريحکرد: ما تحت فصل هفت منشور ملل متحد و ماده 41 بوديم، وقتي کسي ذيل هفت ميرود که سازمان ملل تشخيص ميدهد طبق نظر آنان اين کشور صلح و امنيت جهاني را تهديد ميکند، پس ما قبل از قطعنامه 2231 به عنوان تهديدکننده صلح و امنيت جهان از نظر سازمان ملل بوديم اما، امروز طبق همين قطعنامه به عنوان کشوري هستيم که به دنبال فناوري صلح آميز هستهاي هستيم و اين قطعنامه بر همکاري کشورها با ايران تاکيد ميکند بنابراين ديروز ما از نظر آنان تهديدکننده بوديم و امروز کشوري هستيم که بايد با ما تعامل شود.
وي خاطرنشان کرد: مردم ما ميدانند هر کشوري که قطعنامهاي ذيل فصل هفتم منشور ملل متحد عليه آن کشور تصويب شد، سالها طول ميکشد که از آن خارج شود و معمولا به جنگ و سرنگوني آن نظام منجر شده است، شما در عراق ديديد، عراق تحت فصل هفتم منشور قرار گرفت و رژيم صداق سرنگون شد و 10 سال بعد هم تحت فصل هفت ماند و خارج نشد.
رئيس جمهور با بيان اينکه ژاپن ساليان دراز تحت فصل هفت منشور ملل متخد بود تصريح کرد: ما بدون جنگ،بدون خواهش و تسليم در برابر سازمان ملل متحد کاري کرديم که با منطق، مذاکره و ديپلماسي و در مسير حقوقي کاري کرديم که همين سازمان ملل خودش آمده و عنوان را عوض کرده و خودش آمده و 6 قطعنامه هاي قبلي را لغو کرده که اين بزرگترين دستاورد حقوقي و سياسي ماست و من برايش نظير نميشناسم.
روحاني ادامه داد: معمولا صدا و سيما از صبح تا شب درباره برجام مي گويد، اگر هست بگوييد کدام کشور است با منطق از فصل هفت خارج شده است؟ ما حقوق هستهاي را تثبيت کرديم، در همين قطعنامه تحريمها برداشته شده، حقوق ما تثبيت شده است، پس ما به سه هفت تثبيت حقوقمان، خروج از فصل هفت منشور ملل متحد و تحريم رسيدهايم.
ادامه دارد...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]