واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزان گزارش می دهد: تهدید سعودی ها به اشغال کویت تهران- ایرنا- روزنامه روزان در شماره روز یکشنبه یازدهم مرداد، نوشت: پس از توافق با قدرتهای مهم جهانی ظریف تصمیم گرفت کمی هم به کشورهای همسایه برسد. اولین سفر ظریف به سمت کویت بود. شاید همین اتفاقات و حرف های رد و بدل شده بین دو طرف عربستان را تا حدی عصبانی کرده است که کویت را تهدید به اشغال کرده است. «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد و وزیردفاع عربستان پس از اعتراض کویت نسبت به توقف بهره برداری از چاه نفتی مشترک الخفجی از جانب عربستان، کویت را به اشغال و الحاق آن به خاک کشورش تهدید کرد.
کشتی خبرگان در جزر و مد سیاست، عنوان دیگر این روزنامه است، «...برخی افراد خواب های آشفته برای مجلس خبرگان دیدند و بی میل نیستند در این مجلس ده پانزده رای ناساز داشته باشند که ان شاء الله تعبیر نخواهد شد ولی باید مورد توجه جدی قرار گیرد» محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس گفت، افزون بر اینها برای اصلاح طلبان خط و نشان کشیده و گفته آنان بعد از خرابکاری های مجلس ششم که عملاً چند دوره قوی در انتخابات وارد نشدند برای مجلس دهم و خبرگان با جدیت کار را شروع کردند، اما بایستی شرایطی را که نظام برای همه قرار داده قبول داشته باشند و فرایند انتخابات، قانون اساسی و خطوط قرمز را رعایت کنند و مرز خود را با فتنه و انحراف روشن کنند و خبرگان را سیاسی و دوقطبی نکنند. اگرچه باهنر به اصلاح طلبان هشدار داده، انتخابات خبرگان را سیاسی نکنند، اما در این مورد خاص نظر او تقریباً همانی است که آیت الله هاشمی رفسنجانی عنوان کرده! هاشمی هم در اظهاراتی تازه گفته «باندی و جناحی شدن» انتخابات خبرگان از اعتبار آن در جامعه می کاهد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که از مو سپیدکردگان انقلاب و خبرگان است حتی برای اینکه حسن نیتش را نشان دهد پا را فراتر نهاده و گفته «تصمیمات خبرگان طولانی مدت است، جان من هم با انقلاب آمیخته شده و هر جا که ببینم از آن ناحیه خطری متوجه انقلاب می شود، برای رفع آن خطرها در حد وسع و توان خودم وارد می شوم. اصلاً مصلحت نیست که هر کسی با هر هدفی برای اعتبار رهبری نظام که کار مجلس خبرگان است، در جامعه شبهه درست کند.»
روزنامه روزان با اشاره به موضوع دلجویی قاره سبز از شرکت های نفتی ایران، نوشت: نتایج توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی یکی یکی خود را نشان می دهند. چند روز پس از سفر مقامات بلندپایه اروپایی به ایران در طول هفته گذشته، دادگاه اتحادیه اروپا در چرخشی آشکار به لغو تحریم دو شرکت نفتی ایران حکم داده است. هرچند پیش از این نیز هیچ سند و مدرکی برای تحریم این شرکت های نفتی وجود نداشت، اما دادگاه اتحادیه اروپا با کارشکنی تحریم این شرکت ها را ادامه می داد. اتحادیه اروپا در اولین اقدام پس از توافق هسته ای بین ایران و غرب دو شرکت نفتی ایرانی را از فهرست تحریم های خود خارج کرد. در این میان نکته جالب توجه مشخص شدن غرض ورزی شورای اروپا است که تا پیش از توافق هسته ای، در دادگاه به ادله منطقی و به حق شرکت های ایرانی مبنی بر عدم وجود مدارک کافی برای تحریم آنها اعتراض داشت ولی پس از توافق این اعتراض را کنار گذاشته است.
این روزنامه با بازتاب عنوان در انتخابات شرکت نمی کنم، به نقل از علی اکبر ناطق نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: روز بعد از انتخابات هم اعلام کردم که تا دیروز رقابت بود و از امروز رفاقت است. من هیچ گاه نگفتم از عرصه سیاسی کشور خارج شده ام. لکن من از عرصه سیاست های اجرایی کشور با تحلیل خودم از همان مجلس پنجم کنار رفتم. من از سال 78 اعلام کردم که دیگر در انتخابات شرکت نمی کنم. با این تحلیل که من 20 سال است که در انتخابات و کار اجرایی حضور داشته ام اکنون باید فرصت برای حضور جوانان مهیا شود متاسفانه این بحث باید در کشور ما جا بیفتاد که افسوس اینگونه نشده است. در دنیا رجال سیاسی برای کار سیاسی عمری را تعریف می کنند، بعد از اینکه عمر کار سیاسی به پایان رسید آنها به اتاق های فکر می روند. در آمریکا هنوز از کارتر استفاده می شود و او در اتاق فکر حضور دارد ولی ما می خواهیم مدام بیاییم تا موتور بسوزانیم این غلط است، باید فرصتی را فراهم کنیم تا زمینه حضور جوانان به وجود آید.
روزنامه روزان در ستون یادداشت با انتخاب موضوع معلمان چه می خواهند؟ به قلم شیرزاد عبداللهی نوشت: شعار «ما از فرق می نالیم، نه از فقر» شعار ظاهرا فریبنده ای است، نوعی ارائه ادبی بر جذابیت آن افزوده است. اما واقعا این شعار چه مفهومی دارد و آیا منعکس کننده خواست معلمان است؟ اگر معلمان به راستی از فرق (تفاوت) می نالند قاعدتا باید دنبال مفهوم متضاد آن یعنی برابری و مساوات باشند. این شعار ضد توسعه و پیشرفت است. مثل این می ماند که هر روز یک قرص نان را به نسبت مساوی بین ده نفر آدم گرسنه تقسیم کنیم و برای خود دست بزنیم! اگر فردی اعتراض کند که من سیر نشدم بگوییم مگر نه اینکه شعار دادید «ما از فقر نمی نالیم، از فرق می نالیم!» راه دیگری هم هست که به توسعه و رفاه و عدالت منتهی می شود: به کمک آن ده نفر زمینی را اجاره کرده شخم می زنیم، گندم می کاریم و نهایتا محصول را درو کنیم و نان می پزیم و به هر کدام از ده نفر به تناسب کار و نقشی که در تولید داشته اند، سهمی از محصول می دهیم و سهمی هم برای افراد ناتوان کنار می گذاریم.
این روزنامه در صفحه ی نخست به بررسی عنوان های «فیلم شیار 143 جایزه بهترین فیلم تماشاگران سیدنی را گرفت»، «کری کناره گیری ناطق شانش لاریجانی را افزایش داد»، «نقشه راهی برای بازگشایی سفارت خانه های بسته شده»، « اتاق 498 فضای نمایش فانتزی و غیررئالیستی است»، «تهران افسرده ترین شهر ایران است»، «توقف و ناکامی سرخابی های خوزستان» پرداخت و در ستون یادداشت موضوع منافع ملی نیازمند بازگشایی سفارتخانه ها» نوشته ی کوروش یعقوبی را برجسته کرد.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9128**9131
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]