واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
سه مجموعه شعر جدید از عبدالرضا رضایی نیا منتشر شد
سه کتاب شعر جدید از عبدالرضا رضایی نیا با عنوان «پسر بیشههای تمشک»، «عشق باران است» و «چشم به تماشا به تمام» از سوی سوره مهر روانه بازار کتاب شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، عبدالرضا رضایی نیا درباره این کتاب شعرها گفت: پنجاه شعر به هم پیوسته در منظومه نیماییِ «پسر بیشههای تمشک» روایتی لطیف از سفر زندگی را زمزمه میکنند، در این روایت خاطرهها و رؤیاها مرور میشوند؛ در تصویر فصلها و آدمهای پیرامون و در گذر شتابناک ایام بر انسان و جهان تأملاتی روشن شکل میگیرد، جغرافیای خاک با ملکوت در هم میآمیزد و با درنگهای اشراقی پیوند میخورد.
این شاعر در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب آورده است: «پسر بیشههای تمشک» تکّههایی است از دیروزهای درخشان؛ که هم از رنگهای جوشان زندگی سرشار است، هم از طعم دلپذیر دقیقههای سبز که در پسزمینهای از هزارتوهای راز آمیز جان و جهان جاری است، با دلالتِ خورشید سلیس و آسمانی بی لک، در خطورِ بیانقطاع سنجاقکها و پروانههای حیران و ترنم پرشورِ پرندگان، و در کنار اینهمه، نوازشِ زخمهایی ناگزیر که هرچه هست ناچیز مینماید، در برابر طعم و رنگ و ترانگیِ دقایق ناب تمشک.
سالهاست که به جبرِ اختیار از بیشههای تمشک دور افتادهام، امّا هرچه میگذرد؛ در ذهنم تصویرِ پسرکی پُر رنگ و پُر رنگتر میشود که از بیشههای پیرامون شهر رهسپار خانه رؤیاهاست؛ با زمزمه کلماتی آبی که جوانههای نخستینِ شعر و شعورند؛ تابستانی گم شده، شهری گمتر و سایه روشنهایی که تا همیشه پیداست.
پنهان نمیکنم؛ این شعرها روزانههای همان پسرکِ بیشههاست ،
نبشته به جوهری شگفت؛ آمیزه ی خون زخمها و شیره ی پرطراوت تمشک...»
رضایی نیا درباره دو دفتر شعر دیگر خود با عناوین «عشق باران است» و «چشم به تماشا به تمام» نیز با پرهیز از کاریکلماتور نامیدن جملات این کتابها، بنا بر روال آشنا در گسترهی فرهنگ شرق آن را «کلمات» خواند و گفت: این اشعار کلماتی در رفت و آمد مدام میان شعر و نثر؛ با درنگ بر مضامین زندگی، هنر و ادبیات هستند. گونهای از نثر ادبی در پیوند با شاعرانگی زبان و اندیشههای موجز که از امکانات گوناگون زبان شاعرانه در بیان اشارات و اندیشههایی موجز بهره میبرد، از جمله ایهام، طنز، و نظم و نسقِ کلمـات در تقطیع شعر منثور.
وی افزود: کلمات این دفتر و دفتر «عشقباران است...» مولود سالهای پر تب و تابی است که صاحب این قلم از یک سو گرفتار فلسفهخوانی بود، از سویدیگر دچار شعر و ادبیــات؛ مولودِ سالهای شصتو هفت تا هفتاد و یک. در تلاقیاین دو ماجرا، گه گاه تأملاتی رخ میداد که البته درنهایت به نفعادبیات مصادره میشد.
در دفتر اول شش فصل از کلمات با این عناوین آمدهاند؛ «عشق باران است»، «واژه ها آویزه روح اند»، «بگذار صاعقه بیاید»، «در آغاز شعری سپید بود»، «نقد آینه آینه هاست» و «خوشدلی به حال است»
و در دفتر دوم پنج فصل با این عناوین؛ «چشم به تماشا... تمام»، «ناگهان نیست»، «هستی سراسر صداست»، «تشنه راه باشیم» و «شهرتِ بادآورده را توفان خواهد برد».
گفتنی است متن کتابها با تصویرسازی نقاش نامور عراقی «باسم رسام» نقاش سرشناس عراقی همراه است. انتهای پیام/و
94/05/11 - 11:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]