واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان تاکید کرد
ضرورت مرمت و بازدید گردشگران از بنای قدیمی ساختمان سیلو در اهواز
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان بر ضرورت انعقاد تفاهمنامه میان اداره غله و میراث فرهنگی برای مرمت و بازدید گردشگران از بنای باقدمت ساختمان سیلو در اهواز تاکید کرد.
مجتبی گهستونی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد: ساختمان سیلو تقریبا مهمترین بنا از آغاز صنعتی شدن اهواز محسوب میشود، این بنا سال 1315 طراحی و در سال 1319 با هزینه 15 میلیون ریال ساخت آن به پایان رسید. دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان اضافه کرد: این ساختمان با ظرفیت 3 هزار و 200 بعد از تهران دومین سیلوی کشور بوده که از سه راه شوسه، آبی و راه آهن قابل بارگیری و جابهجایی است. دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان تصریح کرد: این بنا، جزو نخستین بناهایی است که با معماری خاصی طراحی شده و آن را حائز اهمیت در فهرست آثار ملی کرده است. گهستونی ادامه داد: این ساختمان به عنوان یکی از نمادهای شهر اهواز محسوب میشود با اینکه تقریبا همچنان کاربری خود و علاقمندان زیادی هم برای بازدید دارد. وی عنوان کرد: اما تاکنون بازدیدی توسط علاقمندان و گردشگران از این بنای با قدمت صورت نگرفته که ضرورت دارد تا یک تفاهمنامه میان غله و میراث فرهنگی برای بازدید و مرمت منعقد شود. گهستونی گفت: ثبت این اثر باید به صورت 100 درصد پیگیری شود چرا که در سال 90 در همایش ثبت آثار تاریخی، پرونده سیلو مطرح و اثر ثبت شد ولی این اقدام بعدها با اعتراض اداره غله خوزستان مواجه شد، لذا ثبت بودن این بنا برای انجام اقدامات قانونی باید محرز شود.
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان اضافه کرد: طی روزهای گذشته متوجه شدیم که کارگران در کنار پایههای تسمه نقاله بارانداز سیلو مشغول به انجام کار و در حال جداسازی بخشی از سازهها و انتقال آن به نقطه دیگر هستند. وی خاطرنشان کرد: با پیگیری و پرسش از کارگران، اعلام شد که در این مکان تصادف صورت گرفته و به همین دلیل میخواهیم این سازه را جابهجا کنیم، در حالی که این سازه بخشی از پیکره این بناست و تخریب این بخش از بنا آغازی است برای تخریب دیگر بخشهای بنا چراکه اداره غله در خصوص این تخریب از اداره کل میراث فرهنگی خوزستان استعلامی به عمل نیاورده و صبح روز گذشته نیروهای یگان حفاظت و اداره میراث فرهنگی در محل حاضر شده و گزارشهای لازم را تهیه کردند. گهستونی تصریح کرد: شاید از نظر دست اندرکاران اداره غله، این تخریب ضرورت داشته و نیاز باشد ولی شاخص بودن بنا که برای همگان محرز است این توقع را ایجاد میکند که از نهاد مربوطه استعلام کنند. دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان اضافه کرد: بیشک تمام بخشهای این بنا ارزش حوزهای داشته و باید در مراقبت از آن دقت کافی را به عمل آورد. وی عنوان کرد: یکی از نگرانیهای دوستداران میراث فرهنگی در خصوص این بنا در اصل بحث تخریب کل بنا در سالهای پیش بود که به دلیل هزینه بالای آن تخریب منتفی شد در صورتی که اگر این تخریب صورت بگیرد یکی از مهمترین آثار صنعتی و میراث فرهنگی اهواز از بین میرود. دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان گفت: وجود سیلو، خانههای شرکتی اداره غله، خانههای بانک ملی، دانشکده ادبیات، منازل راه آهن، ساختمان فرمانداری و بیمارستان رازی همگی به دلیل در کنار هم قرار گرفتن یک محور فرهنگی ـ تاریخی را به وجود آورده، به همین دلیل باید در این خصوص مطالعه کافی صورت گیرد تا از وجود این آثار برای جذب گردشگر و معرفی هرچه بهتر اهواز اقدام شود. گهستونی در پایان بیان کرد: نورپردازی بارانی این بنا در شب جلوه بسیار خاصی به بنا در ساحل کارون داده بود که مدتی از این نورپردازی خبری نیست که این مهم ضمن شاخص کردن بنا در ایجاد روحیه نشاط برای شهر اهواز در بخش ساحلی موثر است. انتهای پیام/72001/ح40
94/05/10 - 12:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]