واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر ایران در ژاپن: شرکت های ژاپنی در توسعه روابط با ایران از رقبا عقب نمانند پکن - ایرنا - سفیر ایران در ژاپن با اشاره به توافقنامه جامع هسته ای وین و ایجاد فرصت های مناسب سرمایه گذاری در داخل کشورمان، از شرکت های ژاپنی خواست در توسعه روابط با ایران از رقبا عقب نمانند.
به گزارش ایرنا، «رضا نظرآهاری» در سخنانی، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را چشم انداز مناسبی از فرصت های اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری خارجی در حوزه های مختلف در داخل کشور دانست و از بخش های مختلف اقتصادی ژاپن خواست به منظور عقب نماندن از دیگر رقبا، هر چه سریعتر در این جهت گام بردارند.
وی که در سمینار «توانایی های بالقوه و چشم انداز صنایع خودرو در ایران: قطعه سازی خودرو» در توکیو سخن می گفت، با تشریح ابعاد برنامه جامع اقدام مشترک در جهت رفع تحریم های مالی و تجاری علیه جمهوری اسلامی، اظهار داشت: شرایط پیش آمده بعد از توافقنامه وین زمینه ساز فرصت های خوب همکاری در حوزه های مختلف بویژه خودرو و صنایع مربوط به آن را در ایران فراهم ساخته است.
نظرآهاری با اشاره به ظرفیت های بالقوه ژاپن برای توسعه روابط تجاری با ایران، خاطرنشان کرد: تجار بسیاری از کشورها از زمان حصول توافق مقدماتی ایران و 1+5 در ژنو، بررسی ها و اقدامات خود را برای حضور در ایران از طریق اعزام هیاتها و برگزاری همایش های مشترک آغاز کردند و اکنون با نهایی شدن «برجام»، این کشورها عملا وارد مرحله مذاکرات تجاری با ایران شده اند.
سفیر ایران در توکیو یادآور شد که در همین راستا، بخش اقتصادی ژاپن نیز می بایست سریعا وارد عمل شده و آمادگی خود را برای حضور در این بازار اعلام کند.
فاطمه مقیمی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران نیز در سخنانی که از طریق «تله کنفرانس» در این سمینار شرکت داشت، با اشاره به اینکه ایران تا سال 1404 می بایست 30 میلیون خودرو داشته باشد، خطاب به حاضران گفت: برنامه کشور ما این است که تا پایان دوره سند چشم انداز در سال 1404، سالانه 3 میلیون 200 هزار خودرو در ایران تولید شود که از این میزان تولید، بیش از یک میلیون دستگاه آن برای صادرات در نظر گرفته شده است.
شیرازی، رایزن اقتصادی سفارت ایران در ژاپن هم با ارائه مطالبی پیرامون وضعیت دسترسی به بازار ایران برای شرکتهای خارجی و همچنین نظام تجارت خارجی کشورمان، اظهار داشت: ایران با بیش از 1200 قطعه ساز و سابقه همکاری گسترده با تولیدکنندگان اروپایی نشان داده که قدرت همکاری با تولیدکنندگان و قطعه سازان مطرح دنیا را دارد.
او تاکید کرد که این پتانسیل بالا به هر خودروسازی کمک می کند تا سرمایه گذاری خود در ایران را با قدرت انتخاب بیشتری به پیش ببرد.
وی افزود: تاکنون خودروسازان ژاپنی حضور پررنگی در تولید خودرو در خاورمیانه و منطقه خلیج فارس نداشته اند در حالی که این منطقه از قابلیت بالایی برای جذب تولیدات ژاپنی برخوردار است.
شیرازی تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران با توجه به برخورداری از مزیتهای نسبی فراوان، قابلیت تبدیل شدن به مرکز تولیدات شرکتهای ژاپنی برای صادرات به منطقه و همچنین مصرف در داخل را دارد.
«کایزاکی» یکی از مسوولان شرکت خودروسازی II NETWORK نیز در خصوص فرصتهای پیش رو برای شرکتهای ژاپنی در حوزه قطعه سازی خودرو مطالبی را ارائه کرد.
مباحث تخصصی و فنی، بخش دیگر این سمینار بود که با مشارکت یک پانل تخصصی از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار شد و طی آن آخرین وضعیت صنعت خودروسازی و قطعه سازی خودرو در ایران، بازار خودرو در ایران، نحوه ورود و سرمایه گذاری شرکتهای خارجی بویژه شرکتهای ژاپنی در بازار خودروسازی و قطعه سازی خودرو ایران با چشم انداز دوران پساتحریم برای شرکت کنندگان ژاپنی تشریح شد.
برگزاری میزگرد اقتصادی با حضور کارشناسان و برگزاری جلسه پرسش و پاسخ تخصصی به منظور معرفی فرصت های صنعت قطعه سازی خودرو ایران بخش دیگر این سمینار یک روزه بود.
گفتنی است، در این سمینار که با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن و با همکاری انجمن قطعه سازان ژاپن (JAPIA) برگزار شد، 80 نفر از نمایندگان 35 شرکت خودروساز و قطعه ساز ژاپنی در آن شرکت داشتند.
نیسان، هوندا، مزدا، دنسو (قطعه ساز تویوتا)، شرکتهای بزرگ تجاری نظیر ماروبنی، سومیتومو، میتسویی، ایچو تو، تویوتا سوشو و همچنین نمایندگانی از نهادهای دولتی ژاپن شامل متی (وزارت صنعت و تجارت)، «جی سی سی ام ای» و جایکا از جمله شرکت کنندگان در این همایش صنعتی بودند.
آساق*1597
09/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]