واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فردا؛ روز اهدا زندگی زاهدان- ایرنا- نهم مرداد روز اهدا خون در ایران اسلامی فرصتی مناسب برای اهدای خون و کمک به بیماران نیازمند است.
به گزارش ایرنا تا پیش از سال 1353 خون رسانی در ایران وضعیت آشفته و نابسامانی داشت تا اینکه در مرداد همان سال به منظور ساماندهی این وضعیت و ترویج فرهنگ اهدا، تهیه و تأمین خون و فرآورده های سالم و مطمئن و رایگان برای رفع نیاز بیماران نیازمند به ویژه مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی و لوسمی سازمانی با نام سازمان انتقال خون ایران تاسیس شد.
ترویج فرهنگ اهدای خون، جمع آوری خون از داوطلبانِ اهدا کننده و آماده سازی آن برای نجات بیماران و مصدومان، نیازمند ایجاد فرصتی بود که برای این مهم روز نهم مرداد سالروز تأسیس سازمان انتقال خون در تقویم تاریخ ایران به نام روز اهدای خون نامگذاری شد.
سازمان انتقال خون با هدف مشارکت در مراقبت از بیماران، تأمین خون سالم و کافی، بسیج اهدا کنندگان داوطلب، همکاری با بیمارستان ها در حل مشکلات انتقال خون و گسترش شبکه پایگاههای انتقال خون،
ایجاد پایگاه در بیمارستان ها، راه اندازی واحدهای سیار و ثابت جهت تهیه خون، ثبت اطلاعات لازم به منظور دعوت برای اهدای خون به هنگام ضرورت و توزیع خون و فرآورده های آن به مراکز درمانی و بیمارستان ها و غیره فعالیت گسترده ای را در سراسر کشور آغاز کرد.
بر اساس اعلام کارشناسان، هر فرد بالغ (بین 17 تا 65 سال) با وزن متوسط 50 کیلوگرم، حدود پنج و نیم تا شش لیتر خون دارد و با اهدای 250 تا 450 سی سی از خون خود، نه تنها سلامتی خود را به مخاطره نمی اندازد بلکه ضمن کمک به سلامتی خود، نجات بخش زندگی انسان دیگری نیز خواهد شد.
اهدای خون همچنین می تواند در کشف بیماریهای نهفته در اهدا کنندگان خون کاملا مؤثر باشد. هر فرد سالم می تواند در هر سال تا چهار بار با فاصله هشت هفته (دو ماه) خون اهدا کند.
مهمترین هدف انتقال خون در ایران تأمین خون و فرآورده های سالم آن با بهترین کیفیت استاندارد مطابق با موازین تعیین شده بین المللی برای بیماران و نیازمندان و همچنین ترویج طب انتقال خون است.
استان سیستان و بلوچستان به سبب داشتن شمار زیادی بیمار تالاسمی از جمله مناطق نیازمند خون محسوب می شود، به همین سبب سازمان انتقال خون تمام تلاش خود را بکار گرفته تا خون مورد نیاز را برای بیماران تامین کند.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: شاخص اهدای خون در کشور 27 در یک هزار بوده که در سیستان و بلوچستان این شاخص 28 در یک هزار است.
سهیلا خسروی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا افزود: هم اینک سه سال است که اهدا خون در استان به صورت داوطلبانه انجام می شود و اهدا کنندگان مستمر خون نیز از آن جمله اند.
وی با اشاره به مصرف 60 درصد خون های استان برای افراد تالاسمی گفت: تا کنون به دلیل انجام غربالگری های منظم هیچگونه بیماری HIV+ و هپاتیت B در فراورده های خونی گزارش نشده است.
دکتر خسروی با دعوت از عموم مردم استان برای اهدای خون اظهار داشت: امسال نیز در روز اهدای خون مانند سال های قبل منتظر حضور مردم در مراکز انتقال خون به منظور کمک به نیازهای خونی استان هستیم.
وی اضافه کرد: با توجه به اطلاع رسانی های انجام شده از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان انتقال خون و ارسال پیامک و نیز با توجه به ارتقا سطح کیفی امکانات مراکز انتقال خون انتظار داریم امسال بیشتر از سالهای قبل میزبان اهدا کنندگان خون باشیم.
وی ادامه داد: گروه خونی O بیشترین اهدا را در استان و کشور دارد.
وی تصریح کرد: از یک کیسه خون فراورده های مختلفی بدست می آید که گلبول قرمز متراکم، پلاکت، پلاسما تازه منجمد و کرایو که برای درمان بیماران هپاتیتی استفاده می شود، از آن جمله اند.
7311 / 6081
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]