پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848449553
دلایل رشد نقدینگی کشور
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دلایل رشد نقدینگی کشور تهران- ایرنا- روزنامه ایران در صفحه ی اقتصادی نوشت: بر اساس گزارش جدید بانک مرکزی، حجم نقدینگی در پایان خرداد امسال به 816 هزار میلیارد تومان و نرخ رشد نقدینگی هم به 22.7 درصد رسید.
در این گزارش که در شماره روز پنجشنبه هشتم مرداد 1394 خورشیدی منتشر شد، می خوانیم: یک هزار و دویست و پنجمین جلسه شورای پول و اعتبار عصر سه شنبه ششم مرداد برگزار شد.طی این جلسه دستورالعمل اجرایی ناظر بر تأسیس، فعالیت، نظارت و انحلال واحدهای بانکی برون مرزی در مناطق آزاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت. شورای پول و اعتبار در این نشست و در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم مناطق آزاد کشور و هم راستا با توفیقات اخیر کشور در عرصه های بین المللی و با هدف جذب سرمایه گذاران خارجی و تسهیل عملیات پولی و بانکی لازم برای توسعه مناطق یاد شده، دستورالعمل ناظر بر واحدهای بانکی برون مرزی در مناطق آزاد را تصویب کرد.
در بخش دیگری از این نشست، گزارش بانک مرکزی از عملکرد متغیرهای پولی و اعتباری در سه ماهه اول سال 1394 به اطلاع اعضای شورای پول و اعتبار رسید. در این گزارش آمده است: نقدینگی در پایان خردادماه 1394 به 8166،7 هزارمیلیارد ریال رسیده که نسبت به پایان سال قبل4،4 درصد و نسبت به خردادماه سال قبل22،7 درصد رشد نشان می دهد. در سه ماهه اول سال جاری ضریب فزاینده نقدینگی 3،9 درصد و پایه پولی 0،4 درصد رشد داشته است که حاکی از بهبود ترتیب رشد نقدینگی است. گفتنی است رشد نقدینگی در دوازده ماهه منتهی به خردادسال 1393 به صورت غیر همگن معادل 40،7 درصد بوده که 13،5 واحد درصد آن به افزایش پوشش آماری مربوط بوده است. از این رو پس از همگن کردن رقم مزبور رشد همگن نقدینگی در دوازده ماهه منتهی به خردادسال 1393 معادل 27،2 درصد بوده است.
این گزارش می افزاید: حجم پایه پولی در پایان خرداد سال 1394 نیز با رشدی معادل 0،4 درصد نسبت به پایان اسفند 1393 (5،7 هزار میلیارد ریال افزایش) به 131 هزار میلیارد رسید. رشد پایه پولی در دوازده ماهه منتهی به خرداد سال 1394 معادل 13،6 درصد بوده است.
در میان اجزای مختلف پایه پولی، خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی با سهمی فزاینده معادل 6،1 واحد درصد، مهمترین عامل فزاینده رشد پایه پولی بوده است. افزایش بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی در سه ماهه ابتدایی سال 1394، عمدتاً به استفاده دولت از منابع بانک مرکزی در قالب حساب تنخواه گردان خزانه بوده که مطابق روال سال های قبل و الزامات قانونی موجود در این زمینه، تا پایان سال تسویه خواهد شد. شورا از اقدام های انجام شده توسط بانک مرکزی به منظور کنترل رشد نقدینگی و کاهش بدهی بانک ها به بانک مرکزی، قدردانی و بر تداوم این سیاست ها تأکید کرد.
کاهش 5،2 درصدی بدهی بانک ها به بانک مرکزی
خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی به عنوان دومین عامل افزایش پایه پولی در سه ماهه اول سال جاری، سهمی فزاینده معادل 5،2 واحد درصد در رشد پایه پولی داشته که عمدتاً از افزایش نرخ ارز ناشی شده و فاقد اثر پولی است. لازم به ذکر است جزء خالص سایر اقلام سهمی کاهنده ای معادل 7،5 درصد در رشد پایه پولی در سه ماه اول سال 1394 داشته است.
در این گزارش آمده است: مضاف بر این، مطالبات بانک مرکزی از بانک ها با سهمی کاهنده معادل 3،4 واحد درصد، دیگر عامل کاهنده رشد پایه پولی در سه ماهه اول سال 1394 بوده است. حجم بدهی بانک ها به بانک مرکزی در سه ماهه اول سال جاری معادل 5،2 درصد (44،4 هزار میلیارد ریال) کاهش داشته است. بررسی بدهی بانک ها به بانک مرکزی در گروه های بانکی نشان می دهد عامل اصلی تغییرات بدهی بانک ها به بانک مرکزی، به کاهش بدهی بانک های غیردولتی به بانک مرکزی مربوط بوده است. مانده بدهی بانک های غیردولتی (به غیر از بانک های خصوصی شده) در سه ماهه ابتدایی سال جاری به میزان 115.6 هزار میلیارد ریال کاهش داشته است. کاهش مطالبات بانک مرکزی از بانک های مذکور بیانگر اقدام های مناسب بانک مرکزی در راستای پیگیری مستمر رویکرد انضباط گرایانه و برخورد نظارتی با بانک ها و مؤسسات بدهکار بوده که از سال گذشته شروع شده است.
گروه اقتصادی تازه ترین آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی حاکی از آن است که برخی متغیرهای پولی کشور مانند مطالبات معوق بانکی و نقدینگی افزایش یافته است. براساس گفته های رئیس کل بانک مرکزی مطالبات معوق به 90 هزار میلیارد تومان رسیده است. تازه ترین گزارش این بانک نیز نشان می دهد نقدینگی با رشد 22،7 درصدی به 816 هزار میلیارد تومان رسیده است.
این درحالی است که برخی رسانه ها و منتقدان با نگاهی سیاسی به آمارهای پولی کشور تاخته اند و آن را به حساب مدیریت ضعیف نهاد ناظر بر بازارپول گذاشته اند. اما نگاهی به عملکرد بانک مرکزی در مهار نرخ تورم بیش از 40 درصدی سال های گذشته حکایت از آن دارد که این بانک با ابزار سیاست های پولی و انضباط موفق به این مهم شده است.
ازسوی دیگر شفافیت و واقعی شدن آمارها در دو سال اخیر باعث شده است حجم نقدینگی افزایش یابد. به گونه ای که در این مدت آمارنقدینگی 6بانک و 4 مؤسسه اعتباری که پیش از این در آمارها محاسبه نمی شد نیز به جمع کل نقدینگی افزوده و باعث شد رقم کلی آن افزایش یابد، اما به دلیل آنکه این نقدینگی از قبل هم در کشور وجود داشته و تنها در آمار انعکاس نداشته است تأثیری در متغیرهای پولی نخواهد داشت. حال برای بررسی عملکرد دولت و بانک مرکزی در مدیریت و کنترل متغیرهای پولی که تأثیر مستقیمی بر نرخ تورم و زندگی مردم دارد به سراغ چهارتن از اقتصاددان ها رفتیم تا از نگاه آنها این موضوع مهم را بررسی کنیم.
رشد نقدینگی اخیر توان تغییر متغیرهای واقعی اقتصاد را ندارد
میثم موسایی استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه دولت در یک سال گذشته توانست رشد نقدینگی را مطابق با وضع اقتصاد مدیریت کند درگفت و گو با «ایران» اظهار کرد: آنچه تحت عنوان افزایش نقدینگی از آن یاد می شود به طور مجرد پدیده خوب یا بدی نیست.
وی توضیح داد: نقدینگی مؤلفه ای است که رشد آن در یک اقتصاد اگر مطابق با حجم تولید و مبادلات تجاری، ظرفیت اقتصاد باشد افزایش آن مشکلی در اقتصاد به وجود نخواهد آورد. در کشور ما نیز گرچه در سال گذشته حدود 34هزار میلیارد تومان رشد نقدینگی رخ داده است اما بخشی از این رشد به معنای افزایش واقعی نقدینگی کشور نیست و بخش دیگر نیز با ترکیبی سالم و مطابق با وضع اقتصاد بوده است که نکته مثبتی نسبت به عملکرد بانک مرکزی در سال های گذشته محسوب می شود.
موسایی با اشاره به اینکه افزایش نقدینگی در بلند مدت باعث رشد نرخ تورم خواهد شد تصریح کرد: سیاست پولی انقباضی بانک مرکزی مطابق با سیاست کنترل نرخ تورم اتخاذ شده توسط دولت است. تناسبی که میان نرخ رشد نقدینگی با نرخ رشد تورم وجود دارد بخوبی گویای آن است که نرخ تورم نیز از سال گذشته به سبب رشد نقدینگی چندان رشد نداشته است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته آمار مربوط به نقدینگی کامل شد و حدود 10 بانک و مؤسسه از جمله بانک قوامین که فعالیت های آنها در آمار گیری میزان نقدینگی کشور لحاظ نشده بودند مورد محاسبه قرار گرفت گفت: بخشی از رشد نقدینگی سال گذشته کشور مربوط به تکمیل آمار بانک ها بوده است و این موضوع بیانگر رشد واقعی نقدینگی بر پایه رشد پایه پولی نیست.
این اقتصاددان دومین عامل افزایش نقدینگی را تغییر نرخ ارز مبادلاتی برشمرد و بیان کرد: یکی از دیگر عوامل مؤثر بر رشد نقدینگی در سال گذشته نرخ ارز مبادلاتی با نرخ2 هزار و 650 تومان محاسبه می شد اما اکنون درآمد ارزی ارزی کشور در نرخ هر دلار 2 هزار و 956 تومان ضرب خواهد شد که این موضوع حجم نقدینگی اعلام شده را بالا خواهد برد اما عملاً در متغیرهای واقعی اقتصاد اتفاقی رخ نداده است.
کنترل مؤثر بانک مرکزی بر بازار پولی و بانکی
بهاء الدین حسینی هاشمی، کارشناس اقتصادی درگفت و گو با «ایران» با اشاره به قدردانی شورای پول و اعتبار از اقدام های انجام شده توسط بانک مرکزی به منظور کنترل رشد نقدینگی و کاهش بدهی بانک ها به بانک مرکزی، گفت: بانک مرکزی در 2 سال گذشته برنامه نظام مند و کنترل مؤثری بر بازار پولی داشته است. وی افزود: بانک مرکزی با کنترل اضافه برداشت بانک ها و تا حدودی ساماندهی مؤسسات پولی غیر مجاز توانسته رشد نقدینگی را مدیریت کند و نقدینگی را به سمت بخش های مؤثر در اقتصاد هدایت کرده است.
به گفته حسینی هاشمی مدیریت نقدینگی توسط بانک مرکزی از آنجا اهمیت دارد که از سال 90 اقتصاد ما وارد رکود شده است اما بانک مرکزی با اتخاذ سیاست های دقیق توانسته به خروج از رکود کمک و حجم نقدینگی را کنترل کند. این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نظارت و ساماندهی بانک ها نقش مهمی در موفقیت بانک مرکزی در کنترل نقدینگی داشته خاطرنشان کرد: بانک مرکزی با کاهش نرخ سود سپرده توانست بخشی از مطالبات خود از بانک ها را وصول کند و در مصارف بانک ها نظم ایجاد کرد. وی همچنین با تأکید بر اینکه به خاطر تحریم ها و رکود در بخش اقتصاد کسری نقدینگی داریم گفت: اگر بانک مرکزی بخواهد در مدت کوتاهی نقدینگی را کاهش دهد و کنترل سختی بر آن داشته باشد کسری نقدینگی موجب کاهش تولید و خدمات می شود. وی افزود: به خاطر تحریم منابع بین المللی در کشور و در بانک ها کم شده که در این شرایط بانک مرکزی با تزریق منابع به بانک ها سرمایه در گردش آنها را تأمین کرد.
وی گفت: در شرایطی که واحدهای تولیدی و بخش های واقعی اقتصاد به منابع نیاز دارند تنظیم نقدینگی اهمیت دارد نه سختگیری و کنترل آنکه سیاست های بانک مرکزی همین روند را در پیش گرفته و با طراحی سیاست ها و اتخاذ راهکارهای لازم جهت برون رفت از شرایط نامطلوب اقتصادی تلاش کرده است. وی گفت: بانک مرکزی با نظارت مستمر و اجرای برنامه هایی برای برخورد با مؤسسات غیر مجاز توانسته کاهش مطالبات معوق بانکی را نیز در پیش بگیرد.
اتخاذ سیاست پولی مناسب
علی مزیکی، اقتصاددان اتخاذ سیاست های پولی مناسب از سوی بانک مرکزی را یکی از عوامل آغاز خروج از رکود نام برد وبه خبرنگار «ایران» گفت: کنترل و مدیریت نقدینگی از سیاست هایی است که بانک مرکزی برای نظم بخشیدن به بازارپولی در پیش گرفته است.
وی افزود: با سیاست های پولی غلط نمی توانستیم از رکود خارج شویم اما مدیریت نقدینگی و افزایش نظارت بر بانک ها به بازار پولی و مالی نظم بخشیده است. وی همچنین با اشاره به کاهش بدهی بانک ها و همچنین کنترل رشد مطالبات معوق گفت: از سوی دیگر افزایش مطالبات معوق بانکی باعث می شود کنترل نقدینگی از اختیار دولت خارج شود در حالی که نقدینگی باید کنترل شود برای همین بانک مرکزی سیاست کنترل و مدیریت نقدینگی را در پیش گرفته و بدین منظور سیاست های گوناگونی نیز تدوین شده است.
وی گفت: نقدینگی با تورم رابطه ای مستقیم دارد و با افزایش نقدینگی باید منتظر افزایش تورم در کشور بود؛ اما بانک مرکزی با مدیریت نقدینگی و حجم پول به کاهش تورم نیز کمک کرد و قیمت ها در بازار نظم گرفت. وی گفت: بانک مرکزی تلاش کرده بی نظمی در نظام بانکی را سامان دهد و در این جهت نظارت های خود را افزایش داده که برنامه ریزی برای ساماندهی مؤسسات پولی و مالی غیر مجاز نیز در همین جهت است. مزیکی گفت: حداقل بیش از 25 درصد از نقدینگی به خاطر گسترده شدن مؤسسات غیر مجاز است که به کارگیری راه حل های مناسب در جهت کاهش مطالبات معوق بانکی و بهبود وضعیت اقتصادی کمک کرده است.
دولت در مدیریت نقدینگی و مطالبات معوق موفق بوده است
محمد طبیبیان کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در دوره های قبل رشد سالانه نقدینگی حدود 25 درصد اعلام می شد و اکنون رشد 4 درصدی سال گذشته نمایانگر مدیریت رشد نقدینگی به تناسب وضع اقتصاد است به خبرنگار ایران گفت: در گذشته نقدینگی خارج از نظارت مقام ناظر و بدون توجه به مؤلفه های اقتصادی رشد می کرد اما اکنون می بینیم نقدینگی متناسب با سیاست های اقتصادی دولت مدیریت شده و ترکیب آن نیز از گذشته سالم تر است. این اتفاق مثبتی است که می تواند به مدیریت نرخ تورم بینجامد.
وی با بیان اینکه گرچه مطالبات معوق در سال گذشته اندکی رشد داشته است اما این رشد در مقایسه با نقدینگی موجود ناچیز است تصریح کرد: معوق شدن وام ها و تسهیلات بانکی بنا به چند دلیل اتفاق خواهد افتاد که مهمترین عوامل آن بی توجهی به اعتبار سنجی در تأمین مالی از سوی بانک یا ورشکستگی و غیر فعال شدن بنگاه های اقتصادی در پی ضعف اقتصاد است که اگر بتوان این عوامل را مدیریت کرد میزان مطالبات بانک ها نیز کاهش خواهد یافت.
*منبع :روزنامه ایران
**گروه اطلاع رسانی**9128** 1755
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
صرف 1/4نقدینگی کشور به ساخت و ساز در کلانشهرها
حقانی در گفتوگوی اختصاصی با باشگاه خبرنگاران جوان صرف 1 4نقدینگی کشور به ساخت و ساز در کلانشهرها عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران گفت نقدینگی موسسات بانکی غیر مجاز در ساخت و ساز کلانشهرها صرف میشود که ناهنجاری و رشد بی رویه جمعیت را به همراه داشته است محمد حقانیرشد ۵.۴ درصدی مرگ ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در کشور
سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد رشد ۵ ۴ درصدی مرگ ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در کشور خبرگزاری پانا در ۳ ماه نخست سال جاری آمار تلفات سوءمصرف مواد مخدر در کشور با رشد ۵ ۴ درصدی مواجه بود و ۶۶۶ نفر در این مدت به علت سوءمصرف مواد جان باختند ۱۳۹۴ سه شنبه ۶ مرداد ساعت 22 06 به گکلید توسعه کشور در گرو رشد آموزشهای مهارتی است
پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۱ معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد کلید توسعه کشور در گرو رشد آموزشهای مهارتی است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -منطقه زنجان علی زرافشان ظهر امروز پنجشنبه در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره مسابقات هنرهای تجسمی در زنجانوچه ارشد جنایتکار جنوب کشور دستگیر شد/ اعتراف به شرارت های خونین گروه شیطانی
نوچه ارشد جنایتکار جنوب کشور دستگیر شد اعتراف به شرارت های خونین گروه شیطانی مردی که دست راست عامل اصلی جنایت های اخیر خاش بود در یک اقدام ضربتی پلیس دستگیر شد به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان پس از روز ها تلاش ماموران پلیس اطلاعات و امنیت خاش یرشد ۴/۴ درصدی نقدینگی در کشور
رشد ۴ ۴ درصدی نقدینگی در کشور حجم نقدینگی در پایان خرداد ۹۴ به ۸۱۶۶ ۷ هزار میلیارد رسید که نسبت به پایان سال ۹۳ از رشدی معادل ۴ ۴ درصد برخوردار بوده است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبربه نقل از خبرگزاری صداوسیما رشد نقدینگی در این دوره متاثر از رشد3 9 درصدی ضریب فزاینده نقنرخ رشد اقتصادی 3 درصد کشور حلال مشکلات نیست / پولهای آزاد شده باید درست هزینه شود
نرخ رشد اقتصادی 3 درصد کشور حلال مشکلات نیست پولهای آزاد شده باید درست هزینه شود مشاور ارشد رئیس جمهور گفت نرخ رشد اقتصادی 3 درصد کشور در حال حاضر جوابگو نیست و باید در تقویت این بخش تلاش جدی انجام داد اکبر ترکان در هجدهمین اجلاسیه سراسری نظام مهندسی ساختمان اظهار کرد موفقیحیدر مستخدمین حسینی: رشد نقدینگی حاصل بیبرنامگی است/ کاهش تورم در شرایط رکود هنر نیست
حیدر مستخدمین حسینی رشد نقدینگی حاصل بیبرنامگی است کاهش تورم در شرایط رکود هنر نیستعضو شورای عالی بانکها گفت بانکهای تجاری بنا به دستور بانک مرکزی برای دولت هزینه انجام دادهاند اما تاکنون دولت آن وجوه را به بانکها برنگردانده است به گزارش خبرگزاری فارس حیدر مستخدمینتوليد مس کشور رشد ۰.۲درصدي داشته
۲۶ تير ۱۳۹۴ ۱۱ ۱۷ق ظ طي سه ماه نخست امسال توليد مس کشور رشد ۰ ۲درصدي داشته موج-آمار توليد و استخراج شرکتهاي بزرگ مس کشور در سه ماهه نخست امسال اعلام شد به گزارش خبرگزاري موج سه شرکت بزرگ مس سرچشمه سونگون و ميدوک از ابتداي فروردين تا پايان خرداد امسال 217 هزار و 703 تن کنساحجم نقدینگی در کشور سر به فلک زد!
حجم نقدینگی در کشور سر به فلک زد نقدینگی کشور بهار امسال را با بیش از 816 هزار میلیارد تومان به پایان رساند خبرگزاری ایسنا نقدینگی کشور بهار امسال را با بیش از 816 هزار میلیارد تومان به پایان رساند در حالی آمارهای بانک مرکزی از افزایش حجم نقدینگی به 816 هزار و 600 میلیارد تومااقتصاد دولتی زمینه رشد فساد در کشور است/ حاشیه امن فساد باید از بین برود
علیلو در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران اقتصاد دولتی زمینه رشد فساد در کشور است حاشیه امن فساد باید از بین برود عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه وجود اقتصاد دولتی در کشور منجر به فساد اقتصادی در کشور شده است گفت سازمانهای دولتی به دلیل خارج نشدن کار از دستشان شرنماینده ولیفقیه در مازندران: روند رو به رشد کشور با وحدت همه مسئولان ادامه دارد
نماینده ولیفقیه در مازندران روند رو به رشد کشور با وحدت همه مسئولان ادامه داردنماینده ولیفقیه در مازندران با اشاره به اینکه شورای به جایگاه بسیار مناسبی در کشور رسید گفت روند رو به رشد کشور با وحدت همه مسئولان ادامه دارد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری آیت&کارآفرین برتر کشور: رشد کارآفرینی با توسعه پایدار پدیدار میشود
کارآفرین برتر کشور رشد کارآفرینی با توسعه پایدار پدیدار میشودکارآفرین برتر کشور گفت اگر بخواهیم کارآفرینی در جامعه رشد پیدا کند باید توجه به توسعه پایدار داشته باشیم به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان قربان محمد پورقاز صبح امروز در جمع کارآفرینان استان گلستان اظهار کرد گلتداوم وزش باد شدید در شرق کشور/ رشد ابر در ارتفاعات تهران
تداوم وزش باد شدید در شرق کشور رشد ابر در ارتفاعات تهران برای برخی مناطق شرق کشور با وزش باد شدید همراه با گردوخاک پیشبینی میشود به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان براساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی طی سه روز آینده دمای هوا در غالب مناطق کشور افزایش تبحث رسانه ای که درباره روند رشد نقدینگی به راه افتاده، سیاسی است
تحلیلگر اقتصادی بحث رسانه ای که درباره روند رشد نقدینگی به راه افتاده سیاسی است تهران - ایرنا - یک تحلیلگر مسایل اقتصادی گفت در روزهای اخیر یک بحث رسانه ای درباره روند رشد نقدینگی در اقتصاد کشور به راه افتاده که بیشتر از اینکه یک موضوع اقتصادی و علمی باشد سیاسی است سعید لیلارشد 5.4 درصدی مرگ ناشی از سوءمصرف موادمخدر در کشور
سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد رشد 5 4 درصدی مرگ ناشی از سوءمصرف موادمخدر در کشور در سه ماهه نخست سال جاری آمار تلفات سوءمصرف مواد مخدر در کشور با رشد 5 4 درصدی مواجه بود و 666 نفر در این مدت به علت سوءمصرف مواد جان باختند به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان &nbsرشد 5 درصدي توليد آلومينيوم در کشور
۲۶ تير ۱۳۹۴ ۱۱ ۱۶ق ظ رشد 5 درصدي توليد آلومينيوم در کشور موج - ميزان توليد شمش آلومينيوم کشور طي سه ماهه نخست امسال ۵ درصد رشد پيدا کرد به گزارش خبرگزاري موج سه شرکت بزرگ آلومينيوم کشور ايرالکو المهدي و هرمزآل از ابتداي فروردين تا پايان خرداد 93 هزار و 836 تن شمش آلومينينبود سیاستهای منطقه ای از دلایل افزایش تب مالت در غرب کشور است
نبود سیاستهای منطقه ای از دلایل افزایش تب مالت در غرب کشور است همدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت نبود سیاست های منطقه ای منسجم از دلایل افزایش تب مالت در غرب کشور است حسین عرفانی روز چهارشنبه در همایش منطقه ای بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان در اس-