واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اهدای خون، حس خوش یک گذشت بروجرد-ایرنا- امروزه اهدای خون به عنوان یک عمل انسانی طرفداران بسیاری دارد و هر روزه تعداد بسیاری از افراد با مراجعه به مراکز انتقال خون به هموطنان خود خون هدیه می دهند.
علم انتقال خون و نجات زندگی بیماران و مصدومین نیازمند به خون از طریق تزریق خون و فرآورده های آن سالهاست که در کشور جایگاه خود را پیدا کرده است.
سابقه نخستین تزریق خون در کشور ما به سال های ابتدایی دهه 20 هجری شمسی بر می گردد ولی در این سالها به دلیل نا آشنا بودن اذهان عمومی با انتقال خون، دریافت خون از داوطلبان برای تزریق به بیماران و نیازمندان به سختی انجام می شد.
خوشبختانه طی سال های اخیر عموم مردم از نقش خون و فرآورده های آن در بهبود سلامت افراد آگاهی دارند و می توان گفت افرادی که حس نوع دوستی بیشتری دارند نسبت به اهدای خون و نجات جان انسان ها بیشتر مبادرت می کنند.
البته باید یادآور شد که در دهه های گذشته دریافت خون با صرف هزینه و در واقع فروش همراه بود و اغلب خون های فروشی مشکلاتی برای بیماران بوجود می آوردند زیرا غالبا فروشندگان خون افراد بی بضاعت و به ویژه معتادان و خیابان خواب ها بودند که برای امرار معاش اقدام به فروش خون می کردند.
خوشبختانه سیستم فروش خون و حتی جایگزینی خون در کشور برچیده شد و اکنون امر انتقال خون با نظارت بیشتر انجام می شود.
تامین خون کافی و سالم به عنوان رسالت مسوولان این حوزه عنوان شده و مردم و اهدا کنندگان اطلاعات نسبی در این زمینه دارند؛ امانتداری سازمان انتقال خون در حفظ اطلاعات شخصی اهدا کنندگان بار اول و یا مستمر نیز برای اهدا کنندگان اثبات شده است.
اهدای خون از نظر اسلام یکی از باشکوه ترین ایثارگری هاست؛ زیرا خداوند در قرآن کریم فرموده هرکس یک انسان را حیات بخشد گویی تمام بشریت را حیات بخشیده است.
یکی از اهدا کنندگان مستمر خون در بروجرد به خبرنگار ایرنا گفت: سالانه سه تا چهار بار اقدام به اهدای خون می کنم و از اینکه می دانم خون من می تواند زندگی فرد دیگری را نجات دهد از صمیم قلب خوشحالم و احساس می کنم یکی از اعضای بدنم را اهدا کرده ام.
وی که نخواست نامش فاش شود، افزود: اهدای خون علاوه بر اجر معنوی و اخروی باعث سلامت جسم اهدا کننده نیز می شود و از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
وی اظهار کرد: کسانی که توان اهدای خون را دارند باید در این راه خداپسندانه گام بردارند زیرا خداوند مزد نیکوکاران را خواهد داد.
از نظر سازمان بهداشت جهانی وجود دو درصد اهدا کننده برای تامین نیاز خونی بیماران در یک جامعه کافی است؛ البته اهدای خون در ایران از آمار جهانی بیشتر است و این کار خداپسندانه به دلیل افزایش سطح آگاهی علمی و معنوی مردم روبه افزایش است.
مسوول پایگاه انتقال خون بروجرد گفت: در سه ماهه نخست امسال چهار هزار و 211 واحد خون در این شهرستان اهدا شده که یکهزار و 914 مورد از این خونگیری ها مربوط به اهداکنندگان مستمر شهرستان می باشند.
غلامرضا حامدی افزود: چهار هزار و 168 واحد خون در بهار پارسال در بروجرد اهدا شد که این آمار در سال جاری افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: انواع فرآورده های خونی شامل گلبول متراکم، گلبول شسته شده، پلاکت و پلاسمای تازه از خون های اهدایی تولید می شود که پس از انجام آزمایشات بخش ویروس شناسی شامل هپاتیت B هپاتیت C، سفلیس و ایدز در اختیار نیازمندان قرار می گیرند.
مسوول پایگاه انتقال خون بروجرد اهدا کنندگان مستمر خون را از مهمترین سرمایه های سازمان انتقال خون دانست و افزود: این افراد به دلیل ارتباط بیشتر با پایگاه های خونگیری از اطلاعات و آموزش های بهداشتی بهره مند هستند و خون آنها از آنجا که حداقل دوبار در سال مورد آزمایش قرار می گیرد سالم تر است.
وی گفت: روزانه حدود 40 واحد خونگیری در بروجرد انجام می شود که 46 درصد مجموع اهدا کنندگان نیز اهدا کنندگان مستمر هستند.
حامدی بیشترین گروه های خونی در بروجرد را +O دانست و افزود: خوشبختانه با روش های سازمان انتقال خون، کمبود گروه های خونی در مراکز درمانی و نیاز بیماران دیالیزی، تالاسمی و برخی بیماری های خاص به خون تازه تامین می شود.
وی به نقش بانوان در تامین خون مورد نیاز مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: 12 درصد از مجموع اهدا کنندگان خون در بروجرد را بانوان شامل می شوند.
حامدی بهترین سن برای اهدای خون را بین 17 تا 30 و 30 تا 40 سال دانست و افزود: بانوان نیز می توانند سه بار در طول سال و آقایان چهار بار در طول سال اهدای خون نمایند.
شهرستان بروجرد دارای دو پایگاه خونگیری است.
گزارش از آتوسا آزرم
3031/3022
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]