واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: میزان واگیری بیماری هپاتیت بی، 100 برابر ایدز است ایلام - ایرنا - مدیر گروه بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان ایلام گفت: واگیری بیماری هپاتیت بی بعنوان مهمترین و خطرناک ترین نوع هپاتیت، 100 برابر بیماری ایدز است.
به گزارش ایرنا، محمدرضا میرشکاری روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی هپاتیت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عوامل مختلفی در ابتلای بیماری هپاتیت به معنی التهاب و ورم کبد از جمله ویروس ها، برخی از انواع داروها، سموم مختلف و مصرف الکل نقش دارند.
وی با بیان اینکه هپاتیت دارای انواع مختلف آ، بی، سی، دی و ای است، افزود: این عوامل باعث از بین رفتن بافت کبد، اختلال در عملکرد طبیعی کبد، سیروز کبدی، انواع سرطان ها و در نهایت بروز بیماری هپاتیت می شود.
میرشکاری تاکید کرد: هپاتیت ویروسی یکی از عوامل مهم مرگ زودرس افراد است و بر اساس تخمین سازمان بهداشت جهانی، 385 میلیون نفر در جهان ناقل بیماری هپاتیت بی و 170 میلیون نفر نیز ناقل هپاتیت سی هستند.
مدیر گروه بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان ایلام با بیان اینکه بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، شعار امسال روز جهانی هپاتیت پیشگیری از هپاتیت به خودت بستگی دارد، است، گفت: سالانه یک میلیون نفر در جهان در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
میرشکاری یادآور شد: روز جهانی هپاتیت فرصت بسیار مناسبی برای اطلاع رسانی به منظور ارتقای دانش افراد مختلف جامعه در زمینه حفاظت از کبد بعنوان یکی از حیاتی ترین اعضای بدن است.
به گفته وی، این روز فرصتی است تا اطلاعات لازم در زمینه مراقبت از خود و محدود کردن بیماری و کنترل آن در اختیار بیماران هپاتیتی قرار داده شود.
وی ورود خون فرد آلوده به بدن فرد سالم، تماس های جنسی حفاظت نشده، استفاده مشترک از ابزار آلوده تیز و برنده مانند سوزن، سرنگ، تیغ اصلاح و مسواک، تماس شغلی با وسایل تیز و برنده آلوده، تزریق مکرر خون و فرآورده های خونی آلوده و دیالیز با وسایل آلوده را از جمله راه های انتقال بیماری هپاتیت بی دانست.
میرشکاری افزود: از دیگر راه های انتقال بیماری، پیوند عضو در صورت آلودگی تجهیزات، تولد از مادر آلوده، خالکوبی، حجامت، تاتو، سوراخ کردن گوش، خدمات پزشکی و دندانپزشکی در محل های نامطمئن و آلوده و هر گونه اقدام غیر استریل در خدمات پزشکی است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین راه های پیشگیری از این بیماری، انجام واکسیناسیون هپاتیت بی برای افراد در معرض خطر از جمله افراد خانواده فرد بیمار، افرادی که با خون و ترشحات آلوده سر و کار دارند، افراد با رفتارهای پرخطر مانند تماس جنسی خارج از خانواده، معتادان تزریقی، پزشکان و پرسنل بیمارستان و افرادی که بطور مکرر خون و فرآورده های خونی دریافت می کنند، است.
وی پرهیز از استفاده مشترک از وسایل تیز و برنده، پرهیز از تماس جنسی مشکوک و حفاظت نشده و پرهیز از اقداماتی که باعث سوراخ شدن پوست می شود را از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری هپاتیت بی اعلام کرد.
مدیر گروه بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان ایلام گفت: علائم بیماری در دو دسته حاد و مزمن جای می گیرد که در دوره حاد علایمی مانند تب، سرماخوردگی، تهوع و استفراغ، درد شکم، تیرگی ادرار و زردی بروز می کند.
میرشکاری با بیان اینکه بطور معمول در این دوره بیماری بصورت خود به خودی بهبود پیدا کرده و ویروس از بدن خارج می شود، افزود: پنج تا 10 درصد بیماران وارد دوره مزمن بیماری می شوند.
وی ادامه داد: در این دوره علائم اختصاصی بیماری وجود ندارد اما ضعف و خستگی طولانی از شایع ترین علائم است که به نارسایی کبدی، سیروز کبدی و سرطان منجر می شود.
وی اظهار کرد: هپاتیت بی هیچگونه درمان اختصاصی ندارد و داروهای موجود تنها برای بهبود علائم بیماری استفاده می شوند بنابراین بهترین راهکار مقابله با این بیماری انجام اقدامات پیشگیرانه است.
مدیر گروه بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان ایلام گفت: بر اساس آمار گزارش شده، میزان بروز هپاتیت بی در استان ایلام در سال گذشته 16 در 100 هزار نفر بوده است.
میرشکاری افزود: از حدود 25 سال گذشته تاکنون گروه هدف کودکان زیر شش سال این استان بطور 100 درصد تحت پوشش واکسیناسیون هپاتیت بی قرار گرفته و تمامی افراد 25 سال و پایین تر استان نیز در مقابل این بیماری مصون هستند.
وی یادآور شد: گروه های پر خطر نیز بطور متناوب در طول سال تحت پوشش واکسیناسیون هپاتیت بی قرار می گیرند.
ششم مردادماه به عنوان روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است.
6032/9002
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]