واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۶ق.ظ)
نايب رئيس کميسيون صنايع و معادن مجلس: پيشرفت بلند مدت کشور در گرو حمايت از واحدهاي توليدي است موج - نايب رئيس کميسيون صنايع و معادن و نماينده مردم ابهر و خرمدره در مجلس درباره ضرورت حمايت از فعاليت هاي خرد و متوسط گفت: براي حمايت از توليد نبايد تنها به منابع مالي بانک ها بسنده کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا خان محمدي با بيان اين مطلب تصريح کرد: وقتي توليد کشور از شرايط خوبي برخوردار باشد، توسعه اقتصادي کشور قابل پيش بيني بوده و با فعال شدن واحدهاي توليدي و به تبع آن اخذ ماليات از آن ها، منابع نفت و معدن صرف تامين بودجه عمومي کشور نخواهد شد.
وي ادامه داد: سالانه حدود يک ميليون نفر فارغ التحصيل به جمعيت بيکار کشور اضافه مي شود که بيکاري نيز رکود را به دنبال خواهد داشت، لذا پيشرفت بلند مدت کشور در گرو حمايت از واحدهاي توليدي و تلاش در جهت سودآور نمودن آن ها است؛ چرا که اگر توليد سودآور نباشد، هيچکس بدان روي نمي آورد و اقتصاد کشور به سمت سفته بازي رفته و با ارائه گردش مالي به ظاهر خوب، در انتها به رکود تورمي مي انجامد.
نايب رئيس کميسيون صنايع و معادن با اشاره به اينکه رکود تورمي در بلند مدت از بين رفتن استعدادها و افزايش واردات را در پي خواهد داشت، تصريح کرد: منابع مالي بانک ها بايد طوري تنظيم گردد که سپرده گذاري سودآورتر از توليد نباشد. در کشورهاي صنعتي منابع مالي بانک ها طوري تنظيم شده که سود بانکي تا 2.5 درصد و سود واحدهاي توليدي به 25 درصد مي رسد و به اين دليل کسي بدنبال سپرده گذاري نرفته و سرمايه خود را به سمت توليد سوق مي دهند.
نماينده مردم ابهر و خرمدره با ابراز تاسف از برتري حجم واردات نسبت به صادرات، گفت: براي حمايت از توليد نبايد تنها به منابع مالي بانک ها بسنده کرد؛ بايد منابع مالي ديگري را نيز وارد چرخه توليد نمود تا با بانک ها رقابت نمايند؛ در آن صورت بانک ها به اين نکته پي خواهند برد که سودشان در گرو حمايت از صنايع است. اما متاسفانه در حال حاضر سود واحدهاي توليدي از سود بانکي بسيار کمتر است.
نايب رئيس کميسيون صنايع و معادن افزايش سرمايه در گردش بانک ها را در پاره اي از اوقات مفيد دانست و افزود: افزايش سرمايه در گردش در صورت هدفگذاري صحيح، مي تواند به کمک بانک ها بشتابد؛ اما اگر هدفگذاري درستي صورت نگيرد، افزايش سرمايه زاويه بيشتري بين حمايت هاي بانک و واحدهاي توليدي ايجاد مي کند. يکي از راه هاي هدف گذاري صحيح آمايش سرزميني و بدست آوردن آمار دقيق تعداد صنايع کوچک و بزرگي است که مي توانند در توسعه کلان کشور نقش مثبت ايفا کنند. به عنوان مثال کشور آلمان در 8 و کره جنوبي در 6 حرفه صنعتي فعاليت مي کنند، لذا در سايه آمايش سرزميني، حمايت از صنايع خرد و متوسط مي تواند مفيد واقع شود.
وي ايجاد معاونت صنايع کوچک و متوسط در بانک صنعت و معدن را مثبت ارزيابي کرده و اظهار کرد: در کميسيون صنايع و معادن گزارشي مفيد از آقاي افخمي مديرعامل بانک صنعت و معدن دريافت کرديم. اقدام بانک صنعت و معدن در ايجاد معاونت صنايع کوچک و متوسط را فعاليتي مثبت ارزيابي کرده و از زحمات آقاي افخمي تشکر مي کنيم.
خان محمدي در پايان گفت: عملکرد بانک صنعت و معدن و آقاي افخمي در نوع تعامل با بانک مرکزي، نوع تعامل با واحدهاي صنعتي و استفاده از منابع در جهت حمايت از توليد، مورد تاييد کميسيون صنايع و معادن مجلس است. ضروري است تا ساير بانک ها نيز اقدام به ايجاد چنين معاونتي نموده و در راستاي افزايش سوددهي واحدهاي توليدي گام بردارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]