واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتقاد تایلند از گزارش قاچاق انسان و حقوق بشر آمریکا کوالالامپور – ایرنا – تازه ترین گزارش وزارت امور خارجه آمریکا در مورد وضعیت قاچاق انسان در بین کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا، انتقاد تایلند را که در بدترین رتبه این گزارش قرار دارد در پی داشت.
به گزارش ایرنا، گزارش هفته جاری وزارت امور خارجه آمریکا با اهمیت ویژه ای به قاچاق انسان در بازار جهان پرداخته و خطرات پنهانی که کارگران ممکن است در هنگام جستجوی شغل با آن مواجه شوند و همچنین اقداماتی که دولت ها می توانند برای جلوگیری از قاچاق انسان انجام دهند را مورد توجه قرار داده است.
این گزارش، کشورها را با توجه به نوع عملکرد آنها در مقابله با قاچاق انسان در سه رده طبقه بندی می کند. در رده نخست این گزارش، کشورهایی قرار دارند که حداقل استانداردها را برای از بین بردن قاچاق انسان رعایت می کنند.
در دسته دوم کشورهایی هستند که در رده رعایت حداقل استاندارهای لازم قرار ندارند، اما تلاش زیادی برای تطابق داشتن با کشورهای رده اول انجام داده اند. طبقه بندی رده دوم، شامل یک مجموعه به نام لیست دیده بان نیز هست.
در لیست دیده بان کشورهای قرار دارند که به رقم داشتن شرایط کشورهای رده دوم، شمار قربانیان قاچاق انسان در آنها زیاد و یا به طور قابل توجهی در حال افزایش هستند، مدارک کافی برای افزایش تلاش ها نسبت به سال قبل ندارند و یا ارتقای آنها به تعهداتی که برای مقابله با قاچاق انسان در سال آینده دارند، بستگی دارد.
در رده سوم این گزارش نیز کشورهایی قرار دارند که حداقل استانداردهای لازم را رعایت نکرده و تلاشی نیز برای مقابله با قاچاق انسان انجام نداده اند.
آمریکا براساس قوانین داخلی خود می تواند کشورهایی که در رده سوم این گزارش قرار می گیرند را با محدودیت هایی از قبیل کمک های متقابل برای مقابله با قاچاق انسان و یا سایر محدودیت ها و تحریم های اقتصادی، تجاری و یا مالی مواجه کند.
از بین 10 کشور جنوب شرق آسیا تنها تایلند در رده اول این گزارش قرار دارد.
در گزارش آمریکا برونئی، اندونزی، فیلیپین، سنگاپور و ویتنام با داشتن وضعیت بهتری به نسبت سایر کشورهای منطقه در رده دوم قرار دارند. میانمار، مالزی، کامبوج و لائوس نیز در طبقه دیده بان این رده بندی قرار دارند.
مالزی سال گذشته در طبق سوم این رده بندی قرار داشت که با یک رده ارتقا توانسته در گزارش 2015 به طبقه دیده بان منتقل شود.
تایلند تنها کشور منطقه جنوب شرقی آسیاست که برای دو سال پیاپی در رده سوم این گزارش قرار گرفته است.
قرار گرفتن تایلند در این جایگاه باعث شد این کشور با انتقاد از این گزارش آمریکا، عنوان کند که بیشترین تلاش های خود را برای مبارزه با قاچاق انسان انجام داده است.
وزارت امور خارجه تایلند روز چهارشنبه با انتشار بیانیه ای که در تارنمای "بانکوک پست" منعکس شد، اعلام کرد قرار گرفتن تایلند در رده سوم این گزارش تلاش های مهم بانکوک برای مقابله با قاچاق انسان را نادیده گرفته است.
این وزارتخانه تایلند تاکید کرد به رغم گزارش آمریکا، تایلند به تلاش خود برای مقابله با چالش قاچاق انسان که حل آن ثبات بیشتری در درازمدت به ارمغان می آورد و احترام به حقوق بشر را حفظ می کند، ادامه می دهد.
دولت تایلند هفته گذشته از تفهیم اتهام 72 نفر از متهمان قاچاق انسان از جمله یک ژنرال این کشور خبر داد.
دولت تایلند پس از کشف 26 جسد دفن شده در دل جنگل های مرزی با مالزی، تحقیقات خود را در زمینه قاچاق انسان آغاز کرد، اما گزارش اخیر قاچاق انسان آمریکا نشان می دهد دولت تایلند اقدام قابل توجهی برای مقابله با این پدیده انجام نداده است.
برخی آمارها نشان می دهد بین 20 تا 27 میلیون نفر در جهان توسط قاچاقچیان همانند دوران برده داری مورد سوء استفاده قرار می گیرند.
قاچاقچیان انسان در منطقه جنوب شرق آسیا به ویژه مالزی و تایلند از مسلمانان مهاجر روهینگیا در میانمار همانند برده سوء استفاده می کنند.
افزایش قربانیان قاچاق انسان در کشورهای جنوب، شرق، و جنوب شرقی آسیا که می توان علت آن را در فقر، نبود ثبات سیاسی، نظارت ناکارآمد و وضعیت اقتصادی نامناسب دانست، هشداری از بحرانی شدن این موضوع است.
آساق**241**1611
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]