واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۸ق.ظ)
استقبال شرکتهاي نفتي آسيايي از ورود نفت ايران به بازارهاي جهاني موج - بسياري از شرکتهاي نفتي آسيايي که نفت مورد نياز خود را از دورترين نقاط جهان خريداري ميکنند به دنبال آن هستند که از ورود نفت ايران به بازارهاي جهاني استقبال کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، بسياري از شرکتهاي نفتي آسيايي که نفت مورد نياز خود را از دورترين نقاط جهان خريداري ميکنند به دنبال آن هستند که از ورود نفت ايران به بازارهاي جهاني استقبال کنند.
پالايشگران آسيايي خود را آماده کردهاند تا هر چه سريعتر سهمي از نفت خام توليدي ايران را در دوران پس از تحريمهاي غربي به دست آورند.
گفته ميشود؛ کشورهاي آسيايي نيمي از رشد تقاضا براي نفت خام را به خود اختصاص خواهند داد.
وزير نفت ايران گفته است که مشتريان آسيايي، سهم مهمي را از بازار در دست خواهند گرفت.
پالايشگراني چون هندوستان پتروليوم در هند و پتروشيمي فورموسا در تايوان نسبت به خريد نفت از ايران علاقه نشان دادهاند. داستان نفت ارزان به نفع بسياري از کشورهاي آسيايي تمام شد و به آنها کمک کرد تا کسري بودجه را در اقتصاد خود از طريق کاهش يارانههاي سوخت و افزايش ذخاير نفت مصرفي خود جبران کنند.
به گفته گوردون کوان از موسسه تحقيقاتي نومورا هلدينگز در هنگکنگ، توافق هستهاي ايران ميتواند يک جنگ جديد را بر سر قيمت نفت با عربستان، عراق و امارات به راه اندازد. اين موضوع خبري خوب براي خريداران آسيايي مانند چين است که از قيمت پايين اين محصول نهايت استفاده را برده است.
قيمت نفت خام برنت درياي شمال به دليل رقابت توليدکنندگان در کسب سهم بيشتر بازار بيش از ۵۰ درصد در ماه ژوئن سال ۲۰۱۴ افت کرد. اين افت قيمت با تصميم اوپک براي ثابت نگهداشتن توليد بالاي نفت خام که در سه سال قبل از آن بيسابقه بود بيشتر هم شد. نفت خام شاخص برنت درياي شمال در معاملات آتي بازار بورس لندن (ICE) در ساعت ۱۱: ۲۰ به وقت محلي لندن با ۷۳ سنت کاهش، ۵۲ دلار و ۷۴ سنت براي هر بشکه داد و ستد شد.
تا قبل از اعمال تحريمهاي اتحاديه اروپا در سال ۲۰۱۲ در مورد خريد نفت ايران، اين کشور دومين توليدکننده بزرگ سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) به شمار ميرفت. کشورهاي چين، هند، ژاپن و ديگران بايد براي خريد مقادير محدود نفت ايران از آمريکا اجازه ميگرفتند زيرا اگر واشنگتن موافقت نميکرد ممکن بود خود بخشي از دسترسي به نظام جهاني اقتصاد را از دست بدهند.
در حال حاضر ايران چهارمين توليدکننده بزرگ نفت اوپک است و در روز تنها ۲ ميليون و ۸۵۰ هزار بشکه نفت خام توليد ميکند که قبل از ۲۰۱۱ اين مقدار بيش از ۳ ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز بود.
در حالي که ايران گفته است ميتواند صادرات خود را به ميزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز تنها يک روز پس از رفع تحريمها افزايش دهد، گروه گلدمن ساکس پيشبيني کرده است که اين ازدياد صادرات از نفت ذخيره شده اين کشور روي آب استفاده خواهد کرد. گفته ميشود ايران ذخيرهاي بالغبر ۵۳ ميليون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت در مخازن شناور خود دارد.
به گفته وزير نفت ايران، مهمترين اولويت ايران براي فروش نفت خود بازار آسياست. بنا بر برآوردهاي آژانس بينالمللي انرژي در پاريس، تقاضاي نفت در اين منطقه از جهان در سال ۲۰۱۵، ۷۷۰ هزار بشکه در روز نسبت به سال گذشته افزايش پيدا کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]