واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیرانجمن ملی طیور ایران؛ نوسانات قیمت مرغ حاشیه سود تولیدکنندگان را تامین نمی کند تهران - ایرنا - دبیر انجمن ملی طیور ایران گفت: با توجه به هزینه های تمام شده تولید، نوسان قیمت مرغ حاشیه سود تولیدکنندگان را تامین نمی کند و آنان کماکان متضرر هستند به طوری که صنعت مرغ گوشتی کشور به سمت شکستگی پیش می رود.
سعید اصغری فرد روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان آنکه افت قیمت ها طی ماه های اخیر باعث کاهش میزان جوجه ریزی واحدهای تولیدی مرغ مادر شده، افزود: کاهش تولید مرغ برای دوره آتی بخشی ناشی از افت قیمت ها، فشار بازار و همچنین انتشار شایعه بروز بیماری آنفلوانزای پرندگان در کشور است.
وی اظهار داشت: بنابراین احتمال آن می رود که در شهریورماه قیمت مرغ با شیب اندکی افزایش یابد، اما به دلیل ضرر و زیان های متوالی طی ماه های گذشته در صورت افزایش قیمت ها نیز حاشیه سود تولیدکنندگان این محصول تامین نمی شود.
به گفته وی، این درحالیست که طبق نظر کارشناسی وزارت جهادکشاورزی گوشت مرغ باید حدود 7 تا 7 هزار و 500 تومان به بازار عرضه شود درحالی که هم اکنون با قیمتی بین 5500 تا 6 هزارتومان در بازار به فروش می رسد.
وی ادامه داد: ممکن است برخی واحدهای بزرگ تولیدکننده مرغ گوشتی به دلیل داشتن زنجیره تولید متضرر نباشند اما اکثر واحدهای تولیدی کوچک 10 تا 20 هزارتایی به ورطه تعطیلی کشیده شده اند که انتظار می رود دولت تدبیر وامید برای صنعت مرغ گوشتی کشور اقدامات لازم را به عمل آورد.
وی با بیان آنکه در حال حاضر قیمت جوجه یک روزه بین 600 تا 700 تومان به فروش می رسد، گفت: در حالی که قیمت تمام شده جوجه یک روزه حدود 1000 تومان است.
وی یکی از دلایل مهم افزایش تولید و افت شدید قیمت مرغ گوشتی در بازار را جوجه ریزی بالا در اواخر سال گذشته برشمرد و گفت: ماهانه به طور میانگین حدود 90 میلیون قطعه جوجه ریزی کافی است، در حالی که در خردادماه سالجاری 114 میلیون جوجه در واحدهای تولیدی کشور توزیع شده است.
** پروتکل تولید مرغ عاری از آنتی بیوتیک تا سال 2017
دبیر انجمن ملی طیور ایران درخصوص مصرف و قیمت مرغ سبز گفت: طبق قوانین بهداشتی مرغ سبز عاری از هرگونه آنتی بیوتیک تولید می شود که این مهم نیز به کنترل، نظارت و تایید سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کشور بستگی دارد.
به گفته وی، مرغ سبز متقاضیان خاص خود را دارد بنابراین قیمت بالای گوشت مرغ سبز نسبت به مرغ معمولی تاثیر چندانی بر میزان تقاضای این محصول در بازار ندارد.
وی تاکید کرد: طبق فرایند پروتکل بهداشتی جدید آمریکا و اتحادیه اروپا قرار است تا سال 2017 تمام تولید مرغ گوشتی کشورها عاری از مصرف آنتی بیوتیک باشد، بنابراین تا دو سال آینده بخش عمده مرغ تولیدی کشورهای دنیا به سمت تولید مرغ سبز خواهد بود.
وی با تاکید براینکه سیاست گذاری کشورما نیز تولید مرغ سبز است، گفت: در حال حاضر بخش عمده مرغ های تولیدی شمال کشور عاری از مصرف آنتی بیوتیک است که امیدواریم تمام واحدهای تولیدی مرغداری کشور به این سمت گام بردارند.
وی با اشاره به میزان تلفات در استان های مختلف، گفت: به دلیل شرایط خاص آب و هوایی استان های شمالی کشور، تلفات این محصول در این استان ها حدود 5 درصد و در استان های مرکزی و جنوبی بین 15 تا 20 درصد است.
به گزارش ایرنا، هم اکنون سالانه بیش از 2 میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می شود.
اقتصام(4)9186**11558
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]