واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: آماده بودن گزارش پیشرفت شبکه ملی اطلاعات برای ارائه به شورای عالی فضای مجازی/موفقیت موتورهای جستجوگر بومی در تخصصی شدن آنهاست تهران - ایرنا - معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن تاکید بر افزایش ظرفیت شبکه ملی اطلاعات در کشور، از آماده شدن گزارش پیشرفت این پروژه به منظور ارائه به شورای عالی فضای مجازی کشور خبر داد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، نصرالله جهانگرد در حاشیه مراسم امضا تفاهم نامه همکاری با آکادمی توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد APC ICT در جمع خبرنگاران، شبکه ملی اطلاعات را شبکه ای ملی به منظور پاسخگویی به نیاز کاربران ایرانی در فضای مجازی داخلی دانست.
وی با بیان اینکه، در حال حاضر نیز شبکه ملی اینترنت در کشور وجود دارد، گفت: اینکه از هر نقطه کشور می توانیم به اینترنت متصل شویم و یا از طریق دستگاه های خرید پولی را پرداخت کنیم، نشان دهنده وجود شبکه ملی اطلاعات در کشور است.
رییس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات در عین حال افزود: اما اینکه آیا شبکه ملی اطلاعات در حال حاضر از ظرفیت بالا برخوردار است و می تواند خدمات مختلفی را ارائه کند، پاسخ خیر است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: شبکه ملی اطلاعات در سطح ملی ایجاد شده و قرار است به تدریج به تمام نیازهای کاربران پاسخ دهد.
وی با تاکید بر اینکه، مسیریابی در شبکه ملی اطلاعات کشور بایستی به گونه ای طراحی شود که اطلاعات غیرضروری از ایران به خارج از کشور منتقل نشود، افزود: براین اساس طراحی و سوئیچینگ این شبکه آماده شده در حال حاضر تمام مدیریت مسیریابی برای ترافیک داخلی در کشور انجام می شود.
جهانگرد افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای تحقق قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر دسترسی 60 درصد خانوارها و 100 درصد دستگاه ها به شبکه پرظرفیت، متولی و مسوولیت پیاده سازی زیرساخت های این شبکه را با همکاری شرکت زیرساخت مخابرات و شرکت های اینترنتی برعهده دارد.
وی با بیان اینکه، هم اکنون امکانات زیرساخت مربوط به شبکه ملی اطلاعات در برخی شهرها فراهم شده و دسترسی به پهنای باند بالا نیز میسر شده است، افزود: پس از راه اندازی نسل های سوم و چهارم تلفن همراه در کشور بخشی از نیازهای ترافیکی مشترکان از طریق موبایل فراهم می شود.
جهانگرد اظهار امیدواری کرد: نسل های 3 و 4 تلفن همراه در سال جاری به پوشش کامل رسیده و دسترسی با سرعت بیشتری در داخل شهرها فراهم شود.
وی درخصوص اقبال شبکه های اجتماعی بین کاربران ایرانی، گفت: وزارت ارتباطات از شبکه های اجتماعی داخلی حمایت می کند و هم اکنون بیش از 20 شبکه اجتماعی در ایران فعال است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه از طرح کلان دولت به منظور صیانت از حقوق شهروندان در فضای مجازی خبر داد و گفت: شهروندان باید نسبت به انتشار اطلاعات خود در شبکه های مجازی مراقب باشند.
جهانگرد با اشاره به عضو بودن در چند شبکه اجتماعی داخلی، اظهار داشت: معتقدم که شبکه های اجتماعی داخلی برای کاربران ایرانی امن تر است.
وی در بخش دیگری همچنین با اشاره به فعالیت موتورهای جست وگر بومی در کشور و نحوه حمایت دولت از این پروژه ها، با بیان آنکه در حال حاضر 7 تا 8 موتور جست وجوی بومی در کشور وجود دارد، گفت: البته هدف مورد نظر سازمان فناوری اطلاعات برای سرویس دهی این موتور جست وجوها به کاربران هنوز به صورت کامل محقق نشده است.
جهانگرد گفت: موفقیت این موتور جست وجوها مزیت بیشتر آن خواهد بود که برای کاربران فراهم می کنند، بنابراین اکنون مردم عادت کرده اند که از موتور جست وجوهای خارجی استفاده کنند و اگر قرار باشد نمونه ایرانی را جایگزین کنند باید دارای مزیت باشد.
وی گفت: برای استفاده مردم از موتور جست وجوهای بومی برخی دولت ها مانند چین دسترسی به موتورهای جست وجوهای خارجی را مسدود کردند اما سیاست ایران بر این روال نیست و معتقدیم که موتور جست وجوهای ایرانی باید در فضای رقابتی موفق شوند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: تصور می کنیم که موفقیت موتور جست وجوهای ایرانی در تخصصی شدن آنها است که این موضوع در دنیا نیز رایج است و برای مثال یک موتور جست وجوی ایرانی که در زمینه ارز و پول فعالیت می کند موفق تر عمل کرده است.
اقتصام(2) 1836**1558
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]