واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر نیرو: در سال 93 هدف تثبیت وضعیت آب دریاچه ارومیه محقق شد تهران - ایرنا - وزیر نیرو با اشاره به کاهش روند خشک شدن دریاچه ارومیه طی دو سال 93 و 94 که از 2.5 میلیارد مترمکعب در سال 86 به 0.1 میلیارد مترمکعب در سال 93 رسیده است، گفت: با فعالیت های انجام شده به هدف تثبیت وضعیت موجود سطح آب دریاچه ارومیه دست یافته ایم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید چیت چیان روز دوشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ابراز امیدواری کرد که از سال آینده و با به نتیجه رسیدن اقداماتی که در دستور کار داریم روند احیای دریاچه ارومیه آغاز شود.
وی با بیان اینکه در زمینه روند خشک شدن دریاچه ارومیه و سایر تالاب های کشور مانند گاوخونی، بختگان، پریشان و هامون مشکلات بسیار جدی داریم، گفت: دولت یازدهم از بدو شروع فعالیت خود توجه و اهتمام خاصی را برای حل مشکل تمام تالاب های کشور داشته و الحمدالله موفقیت های نسبی هم کسب کرده است.
چیت چیان با اشاره به تشکیل ستاد و کارگروه خاص برای احیای تالاب ها و دریاچه ارومیه از ابتدای فعالیت دولت یازدهم و عضویت تمام دستگاه های ذیربط از جمله وزارت نیرو در این ستاد، افزود: با تعیین مجری ستاد، اعتبارات ویژه ای برای این کار مورد تصویب قرار گرفت و اقدامات لازم آغاز شد.
وزیر نیرو با اشاره به انتخاب دانشگاه صنعتی شریف به عنوان محور بررسی های کارشناسی و برنامه ریزی برای احیای دریاچه ارومیه، تصریح کرد: از توان کارشناسی سایر دانشگاه ها نظیر دانشگاه های تهران، تبریز و ارومیه نیز کمک گرفته و کار به صورت علمی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه روند خشک شدن دریاچه ارومیه از 1374 آغاز و سال به سال سطح آب دریاچه کم شده است، تاکید کرد: در سال 1381 سطح آب دریاچه ارومیه از سطح اکولوژیک(سطح زنده بودن دریاچه) نیز پایین ترآمد که نگرانی هایی را به وجود آورد.
چیت چیان کاهش سطح آب دریاچه ارومیه را ناشی از سه دلیل عمده بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش بارندگی ها، افزایش درجه حرارت منطقه که باعث تبخیر زیاد آب شده و مصارف بیش از حد آب دانست و گفت: طی دو دهه گذشته مصارف آب کشاورزی در حوزه دریاچه بیش از سه برابر شده و عامل اصلی کاهش آب دریاچه بوده است.
وزیر نیرو با اشاره به فراخوان هایی که از ابتدای آغاز به کار ستاد صادر شده و برگزاری جلسات علمی مکرر در داخل کشور، گفت: کنفرانس علمی و جلسه ای خاص با محور دریاچه ارومیه در آلمان برگزار کرده و تمام متخصصان جهان در آن حضور یافتند و تلاش شد تمام نظرات آنان جمع آوری شود.
وی اظهار داشت: صاحب نظران در زمینه دریاچه ارومیه از کشورهای روسیه، آلمان، آمریکا و ژاپن به ایران آمده و بررسی های علمی همه جانبه ای انجام دادند.
چیت چیان گفت: تمام صاحب نظران سراسر دنیا اتفاق نظر دارند که روند احیای دریاچه ارومیه در یک دوره کوتاه مدت امکانپذیر نیست و حداقل زمان لازم برای این کار یک دوره 10 ساله است تا با اقدامات فشرده بتوان سطح آب دریاچه را به سطح اکولوژیک رساند.
وزیر نیرو با بیان اینکه برنامه ها برهمین اساس تدوین شده است، تاکید کرد: از میان راهکارهای بررسی شده 27 اقدام و برنامه اجرایی انتخاب و در ستاد به تصویب رسید.
وی با اشاره به اینکه انجام بخشی از این اقدامات به وزارت نیرو واگذار شده است، گفت: کارها را آغاز کرده و طی دوسال گذشته تمام برنامه ها را مطابق اهداف پیش برده ایم. همچنین براساس برنامه ریزی ها باید در طول سال 1393 تا 1402 اجرایی شود، هرچند 2 سال ابتدایی برنامه ها نیز به عنوان دوره تثبیت انتخاب شده است.
وزیر نیرو با بیان آنکه هفت سال بعد به عنوان دوره احیای دریاچه در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: سال 1402 به عنوان احیای نهایی دریاچه مشخص شده است.
وی انتقال آب از حوزه های دیگر، توجه به آب ورودی به دریاچه و انتقال آب از داخل حوزه به دریاچه و صرفه جویی در آب کشاورزی را از دیگر اقدامات طراحی شده برای این دوره طراحی دانست و تاکید کرد: درسال 1393 توانستیم به اهدافی که پیش بینی شده بود، دست یابیم.
چیت چیان با اشاره به اینکه روند کم شدن آب دریاچه ارومیه از سال 1386 با 2.5 میلیارد متر مکعب آغاز شد، ادامه داد: در سال 1393 این روند به 0.1 میلیارد مترمکعب رسید و امید است که در سال آینده روند احیای آب دریاچه آغاز شود.
اقتصام(3)2078**1558
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]