واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۵۱ق.ظ)
چيتچيان در صحن علني مجلس: احياي درياچه اروميه در کوتاهمدت ميسر نيست موج- وزير نيرو با بيان اين که احياي درياچه اروميه در کوتاهمدت ميسر نيست و حداقل زمان يک دوره 10 سال است، گفت: در سال 93 توانستيم به هدف از پيش تعيينشده تثبيت آب درياچه اروميه دست يابيم.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد چيتچيان وزير نيرو صبح امروز (سه شنبه) با حضور در نشست علني پارلمان به ارائه توضيحاتي درباره سؤال منطقهاي نادر قاضيپور نماينده اروميه در بازه احياي درياچهها و تالابهاي کشور بود پرداخت.
وي گفت: ما در درياچه اروميه و برخي تالابهاي کشور مشکلات جدي داريم که تلاشهايي براي رفع آنها انجام شده است و البته به موفقيتهايي در اين زمينه دست پيدا کردهايم.
وزير نيرو افزود: روند خشک شدن درياچه اروميه از سال 74 که بيشترين آب را در درياچه اروميه داشتيم شروع شده و سال به سال کاهش يافته است و از سال 81 تاکنون نيز سطح آب درياچه اروميه از سطح اکولوژي پايينتر آمده است.
چيتچيان خشکساليهاي پياپي بر کاهش بارندگيها، افزايش دما و همچنين مصارف بيش از حد آب در حوزه درياچه اروميه را سه دليل اصلي خشک شدن اين درياچه عنوان کرد و گفت: کساني که در اين موضوع خاص يعني احياي درياچهها صاحبنظر و کارشناس بودند، از روسيه و آلمان دعوت کرديم و بررسيهاي علمي همه جانبهاي در اين موضوع انجام شد.
وي يادآور شد: احياي درياچه اروميه در کوتاهمدت ميسر نيست و حداقل زمان يک دوره 10 سال است تا بتوان با اقدامات فشرده سطح آب درياچه اروميه را به سطح اکولوژي برسانيم. برنامهاي به همين منظور تشکيل شده است و طي 2 سال گذشته نيز اين برنامه مطابق پيشبينيها طي شده است.
چيتچيان ادامه داد: سال 93 توانستيم به اهداف پيشبيني شده در حوزه درياچه اروميه دست يابيم و از سال 86 تاکنون روند کاهش سالانه آب درياچه اروميه نيز کمتر شده است و توانستيم در سال 93 به هدف از پيش تعيينشده تثبيت آب درياچه دست يابيم.
وزير نيرو همچنين در توضيحاتي در کميسيون کشاورزي مجلس تصريح کرد: در خصوص بررسي مسائل و مشکلات درياچه اروميه و راهکارهاي نجات اين درياچه اقدامات بسياري صورت گرفته است و با حضور معاونان ذيربط رئيس جمهور و وزراي دستگاههاي مرتبط و کارشناسان و اساتيد دانشگاه چندين جلسه برگزار شده و چندين طرح پيشنهادي ارائه شده، مورد بررسي قرار گرفته است و در نهايت 19 طرح به عنوان طرحهاي داراي اولويت اجرا، مشخص شده و اقدامات لازم براي تأمين اعتبار مورد نياز به عمل آمده است.
چيتچيان خاطرنشان کرد: در خصوص انتقال آب حوضه آبريز درياچه اروميه به حوضههاي ديگر براي مصارف شرب و صنعت در صورتي که منظور سؤالکننده انتقال آب زرينهرود به استان آذربايجان شرقي است، به اين دليل است که بخشي از حوضه آبريز درياچه اروميه در اين استان واقع شده و اين انتقال در داخل حوضه آبريز برنامهريزي شده بود نه انتقال بين حوضهاي در حالي که در راستاي حمايت و نجات درياچه اروميه، طرح تأمين آب شرب و صنعت شهرستانهاي آذربايجان شرقي از ارس که در واقع انتقال آب از خارج حوضه آبريز درياچه اروميه ميباشد، در دستور کار قرار گرفته و اين طرح به احياي درياچه اروميه کمک خواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]