واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۰ب.ظ)
دستيابي به رکورد بي سابقه توليد شکر در دولت يازدهم موج-در پي انتشار مطالبي در زمينه «تداوم واردات شکر» در برخي رسانهها، مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت جهاد کشاورزي توضيحاتي را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، متن اين توضيحات به شرح زير است:
از زمان آغاز به کار دولت يازدهم، حل مسائل بخش کشاورزي و حمايت از توليد داخلي همواره در اولويت برنامههاي اين دولت قرار داشته است.
در اين راستا، تعيين و اعلام به موقع و منصفانه خريد تضميني محصولات اساسي در نخستين روزهاي استقرار و اهتمام براي تأمين نهادههاي کشاورزي، نشان از تصميم مدبرانه دولت داشت و موجب شکل گيري بارقههاي اميد در دل کشاورزان شد؛ در نتيجه تدابير دولت، توليد داخلي که در چنگال واردات بي رويه انواع محصولات به ويژه کشاورزي گرفتار و زمين گير شده بود، امکان رشد و بالندگي پيدا کرد.
در ادامه اين توضيحات آمده است: در همين راستا، دولت يازدهم با اتخاذ تدابير مناسب نسبت به تعيين قيمتهاي منصفانه براي خريد تضميني محصولات کشاورزي از جمله چغندرقند اقدام کرد و قيمت خريد تضميني اين محصول اساسي را از هزار و350 ريال به ازاي هر کيلو در سال زراعي 1392-1391 با 56 درصد رشد به دو هزار و100 ريال در سال زراعي 1393-1392 رساند و همچنين براي سال زراعي 1394-1393 اين قيمت را با 29 درصد افزايش 2700 ريال تعيين کرد که اين اقدام دولت موجب اشتياق کشاورزان به توليد و تأمين يکي از محصولات اساسي کشور شد.
اين گزارش ميافزايد: علاوه بر اين، تأمين به موقع ديگر نهادههاي کشاورزي (اعم از کود، بذر مناسب، توسعه مکانيزاسيون و...)، اعلام ممنوعيت واردات شکر از سوي وزير جهاد کشاورزي به منظور حمايت از توليد داخل و در اجراي قانون تمرکز وظايف کشاورزي در فروردين ماه 93 و همچنين حاکميت آرامش و اميد در فضاي جامعه نيز بر همت کشاورزان تأثير مثبت گذاشت و باعث شد کشور به رکورد بي سابقه يک ميليون و 350 هزار تن در زمينه توليد شکر دست يابد.
در ادامه اين گزارش آمده است: اين موارد موجب شد واردات يک ميليون و 579 هزارتني شکر (به ارزش 832 ميليون دلار) در سال 92 با کاهش 48 درصدي به ميزان 822 هزار تن (به ارزش 377 ميليون دلار) در سال 93 کاهش يابد. گرچه اين ميزان نيز عليرغم اعلام ممنوعيت واردات و از طريق ثبت سفارشهاي قبلي صورت گرفته است.
در ادامه اين توضيحات آمده است: دولت در راستاي تنظيم بازار داخلي و جبران فاصله بين توليد حدود يک ميليون و 350 هزار تني شکر در داخل کشور و نياز دو ميليون و 200 هزار تني مصرف کشور (مصرف مستقيم مردم و صنايع) تأمين کسري را از طريق واردات و ذخيره سازي اين کالاي اساسي دنبال مي کند و در اين راستا شرکت بازرگاني دولتي ايران، تمهيدات لازم براي واردات و ذخيره سازي 300 هزار تن شکر را در دستور کار دارد و اين ميزان واردات که براي تامين نياز مردم صورت مي گيرد به هيچ وجه نافي سياست اصولي وزارت جهاد کشاورزي در حمايت از توليد داخلي نيست. اعلام ممنوعيتهاي قبلي نيز به خاطر واردات بي رويه و بيش از نياز کشور در سال هاي گذشته که موجب انباشت و اشباع بازار گرديده بود، صورت گرفته بود. بر اين اساس، واردات شکر بيش از نياز کشور همچنان ممنوع است.
اين گزارش ميافزايد: ضمن آن که با هدف حفظ توليد و اشتغال صنعت قند و شکر کشور، تدابيري اتخاذ شده است تا بخش صنعت نيز در مقاطعي که به توليد و بازار داخلي آسيبي وارد نشود، نسبت به واردات مقداري شکر خام به منظور تصفيه، فرآوري و صادرات مجدد آن به ساير کشورها اقدام کند.
در ادامه اين گزارش آمده است: وزارت جهاد کشاورزي، حمايت از توليد داخل و مديريت هوشمند واردات در راستاي تأمين نياز و آرامش بازار را از جمله مأموريتهاي اصلي خود قلمداد مي کند و در راستاي اجرا و تحقق اهداف سياستهاي کلي نظام در حمايت از توليد ملي، کار و سرمايه ايراني و اقتصاد مقاومتي در سال همدلي و همزباني دولت و ملت از هيچ کوششي فروگذار نميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]