تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846206623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فضای مجازی، جرایم واقعی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فضای مجازی، جرایم واقعی کرمان – ایرنا - از زن جوانی که عکس های خانوادگی اش در فضای مجازی دست به دست می چرخد تا آن مردی که حساب بانکی اش خالی شده و شاید صدها مورد دیگر، همه و همه قربانی امیال و جرایم واقعی مجرمان فعال در فضای مجازی هستند.


اینجا فقط نامش فضای مجازی است اما جرایم آن واقعی است؛ حتی قربانیان آن نیز واقعی هستند و گاهی تبعات این جرایم بیشتر از جرایم عادی است.
صحبت از فضای مجازی که می شود، نگفتن از مزایای این فضا شاید کلام را ناقص بگذارد اما گفتن از تهدیدات و آسیب های این فضا نیز شاید انتهایی نداشته باشد، زیرا گستردگی این فضا و پیشرفت روز افزون آن هر روز دام های جدیدی را در مسیر کاربران قرار می دهد و کم اطلاعی کاربران، اعتمادهای نابه جا، عدم دقت در حفظ اطلاعات محرمانه و سهل انگاری ها بر هیمنه این آتش می افزاید.
از یک نگاه، آتشی که جرایم فضای مجازی به مال و آبروی افراد می زند خیلی بیشتر از دردی است که جرایم واقعی به جان انسان ها وارد می کند.
در این بین نوجوانان و جوانانی که در سیل عظیم و روز افزون این فضای مجازی گرفتار شده اند، در کنار خانواده هایی که اطلاعات آنها از دنیای مجازی و فضای سایبر بسیار پایین است، زمینه آسیب پذیری آنها را فراهم کرده است.
گرچه خرید یک دستگاه رایانه یا گوشی های دارای امکان اتصال به شبکه های مجازی هزینه آنچنانی ندارد اما تامل و اندکی درنگ برای خرید این وسایل از خسارت های بزرگ احتمالی جلوگیری می کند و به یقین آگاهی بخشی و توسعه فرهنگ استفاده از این فضاها و امکانات، بسیار ارزشمند است.
آمار، به افزایش هشت برابری جرایم اینترنتی در یک دهه اخیر اشاره می کند و این به معنای آن است که برخی افراد فرصت طلب هر روز در صدد بهره برداری منفی از آن هستند و در این بین، بی شک شلوغی کار در پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) نشان دهنده آن است که مجرمان فضای مجازی روزی باید جوابگوی جرایم واقعی خود باشند.

*** نگاهی به عملکرد پلیس فتا در کرمان
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فرماندهی انتظامی استان کرمان معتقد است: پرونده هایی که در پلیس فتا تشکیل می شود گواهی می دهد که اطلاعات محرمانه افراد از دسترس آنان خارج شده است.
سرهنگ کامبیز اسماعیلی اطلاعات محرمانه را شامل موارد زیادی توصیف می کند که می تواند به حیثیت، آبرو و مسایل اقتصادی افراد لطمه وارد کند.
وی، جرایم اقتصادی و مالی را در راس جرایم فضای مجازی می داند و می گوید: در سه ماه ابتدای سال جاری در استان کرمان جرایم بخش مالی و اقتصادی با 53 درصد، رتبه اول جرایم را به خود اختصاص داده اند که قسمت زیاد آن مربوط به برداشت های غیرقانونی از حساب های بانکی افراد است.
سرهنگ اسماعیلی عنوان کرد: هم اکنون جرایم مالی و اقتصادی در حوزه تلفن همراه نیز رواج یافته است که در این جرایم برخی بدافزارها از طریق اخبار مهم و مطالب جالب به تلفن همراه کاربر ارسال می شود و این بدافزار با ارسال اطلاعات مربوط به تراکنش های مالی افراد، زمینه های سوء استفاده افراد فرصت طلب را ایجاد می کند.
وی گفت: بخشی از مطالبی که در شبکه های مجازی بویژه در شبکه های مجازی مبتنی بر تلفن همراه منعکس می شود شایعه سازی و خبرسازی به منظور انجام عملیات روانی بین مردم است که باید با هوشیاری و دقت نظر از رواج آنها جلوگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: جرایم تلفن های همراه و شبکه های مبتنی بر آن با 16 درصد افزایش در سه ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال 93 رتبه دوم را داراست.
سرهنگ اسماعیلی با اشاره به اینکه هشت درصد جرایم در حوزه فضای مجازی بر اساس تحلیل ها، مربوط به افراد زیر 17 سال است، گفت:40 درصد جرایم مربوط به افراد 18 تا 25 سال،50 درصد از سوی افراد بین 26 تا 30 و
دو درصد جرایم از سوی افراد بالای 30 سال انجام شده است.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) فرماندهی انتظامی استان کرمان با بیان اینکه کرمان جزو 10 استان اول در وقوع جرایم در فضای مجازی است، خاطرنشان کرد: در زمینه کشف هم در ردیف سوم تا چهارم استان های کشور می باشیم.
سرهنگ اسماعیلی به وجود 10 آزمایشگاه تخصصی پلیس فتا در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از این آزمایشگاه ها با بخش های مختلف از جمله جمع آوری ادله دیجیتال در صحنه، آزمایشگاه بدافزار و سایر بخش ها در استان کرمان دایر شده است.
رییس پلیس فتا استان کرمان افزود: کارشناسان متخصص و کارآزموده این پلیس، پشتیبان تخصصی و فعال برای سایر پلیس های تخصصی استان کرمان در گره گشایی از پرونده ها هستند.
وی بیان کرد: پلس فتا در استان کرمان با دارا بودن امکانات مناسب و نیروی انسانی متخصص به خوبی از عهده اجرای ماموریت های خود بر می آید.
سرهنگ اسماعیلی اظهار کرد: افزایش کشف در سه ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال قبل از رشد 14.61 درصدی برخوردار بوده است.
وی افزود: درصد کشف جرایم سایبری در سه ماه نخست سال جاری 102.11 درصد می باشد و این درحالی است که در سه ماه نخست سال قبل 87.5 درصد بود.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) استان کرمان اضافه کرد: البته در سه ماه نخست سال جاری کاهش وقوع نسبت به مدت مشابه سال قبل از رقم 26 درصد برخوردار بوده است.
وی بیان کرد: در سال گذشته تمامی پرونده های مطرح در این پلیس و نیز 28 درصد از پرونده های مربوط به سال 92 نیز پی جویی شده و به نتیجه رسیده اند.
وی افزود: پلیس فتا در حال حاضر در شهرستان های جیرفت، کهنوج، بم، سیرجان و رفسنجان راه اندازی شده است.

***اینترنت همراه باعث تغییر نوع جرایم در فضای مجازی شده است
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) استان کرمان در ادامه سخنان خود گفت: اینترنت همراه و شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه، شکل و نوع جرایم در فضای مجازی را دستخوش تغییر کرده است.
سرهنگ اسماعیلی عنوان کرد: در حال حاضر استفاده از اینترنت و فضای مجازی از شبکه های ثابت که با استفاده از ابزار ثابت بود، تغییر شکل داده و طراحی به نحوی شده که استفاده از آن از فضای ثابت خانگی به تلفن همراه های هوشمند و شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه تبدیل شده است.
وی گفت: تغییر شکل استفاده از اینترنت موجب افزایش و تسهیل دسترسی های کاربران به فضای مجازی و کاهش نظارت ها شده است.
وی خاطرنشان کرد: افزایش جرایم، بیشتر در حوزه مسایل ضد فرهنگی، ضد اخلاقی، هتک حیثیت افراد و جرایم اقتصادی بوده است.
سرهنگ اسماعیلی گفت: هم اکنون بالغ بر 200 شبکه پیام رسان در دنیا وجود دارد که 12 شبکه با جنبه شبکه اجتماعی در ایران بیشتر مورد استفاده کاربران است.
وی به راهکارهای سلسله وار و نیازمند استمرار برای کاهش آسیب های فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه اشاره و خاطرنشان کرد: فرهنگسازی، افزایش نظارت خانواده و ارتقای دانش والدین در این زمینه به عنوان یک الزام و استفاده از نظرات کارشناسان فرهنگی، روانشناسی، مذهبی و روانی در این رابطه مطرح است.
رییس پلیس فتا استان کرمان افزود: در کنار استفاده از شبکه های اجتماعی ایرانی، باید آسیب ها و تهدیدهای شبکه های اجتماعی غیر ایرانی را نیز مورد توجه قرار داده و با آگاهی بخشی به جامعه، از آسیب های این شبکه ها پیشگیری کنیم.

*** وزیر کشور: پلیس فتا فضا را برای مجرمان ناامن کرده است
وزیر کشور در 28 اردیبهشت ماه سال جاری در بازدید از بخش های مختلف پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (فتا) با اشاره به این که در حوزه جرایم سایبری، پلیس فتا موفقیت های چشمگیری داشته، گفته است: نیروهای پلیس فتا مسلط به فضای سایبری هستند و فضای ناامنی برای مجرمان ایجاد کرده اند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در ادامه سخنان خود گفت: پلیس فتا پیشرفت های علمی، تکنولوژیک و تجهیزات خوبی دارد که این موضوع رصد و شناسایی در فضای سایبری را راحت تر می کند.
وی با بیان این که در حوزه جرایم سایبری نیروهای آموزش دیده و مجرب در پلیس فتا کار می کنند، افزود: از آنجا که جرایم مالی، اخلاقی، سیاسی و امنیتی در فضای سایبری اتفاق می افتد باید علاوه بر کنترل پلیس فتا، به مردم نیز آگاهی های لازم داده شود تا مردم با جرایم سایبری بیشتر آشنا شوند.
وزیر کشور مهم ترین عامل صیانت از این مسایل را بالا بردن سطح آگاهی مردم برشمرد و افزود: با گسترش فضای مجازی کنترل آنها به صورت فیزیکی غیرقابل امکان است که در این زمینه رسانه ها وظیفه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم را دارند و مردم باید دایره صیانتی دور خانواده خودشان بکشند.

*** پلیس فتا؛ یک رده تخصصی در نیروی انتظامی
در میان انبوه مطالبی که به معرفی پلیس فتا می پردازد، در سایت این پلیس تخصصی درباره ضرورت تشکیل پلیس فتا آمده است: توسعه روزافزون زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و افزایش کاربران و استفاده کنندگان از اینترنت و سایر فناوری های اطلاعاتی، ارتباطی و مخابراتی نظیر خطوط تلفن های ثابت و همراه، شبکه های دیتای کشوری و محلی و ارتباطات ماهواره ای از جمله دلایلی است که لزوم ایجاد و توسعه سازوکاری برای برقراری امنیت در فضای تولید و تبادل اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را توجیه می کند.
همچنین توسعه خدمات الکترونیک در کشور نظیر دولت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک، آموزش الکترونیک و سایر خدمات از این دست نیز لزوم ایجاد پلیسی تخصصی در مجموعه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را برای تأمین امنیت و مقابله با جرایمی که در این فضا به وقوع می پیوندند، آشکار می کند.
از سوی دیگر، رشد قارچ گونه جرایم در حوزه فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور (فتا) مثل کلاهبرداری های اینترنتی، جعل داده ها و عناوین، سرقت اطلاعات، تجاوز به حریم خصوصی اشخاص و گروه ها، هک و نفوذ به سامانه های رایانه ای و اینترنتی، هرزه نگاری و جرایم اخلاقی و برخی جرایم سازمان یافته اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایجاب می کند که پلیس تخصصی که توان پی جویی و رسیدگی به جرایم سطح بالای فناورانه داشته باشد، به وجود آید.
از سوی دیگر با توجه به تصویب قانون جرایم رایانه ای در مجلس شورای اسلامی و لزوم تعیین ضابط قضایی برای این قانون و نیز مصوبات کمیسیون افتای دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تشکیل پلیس فضای تولید و تبادل اطّلاعات، این پلیس در بهمن ماه سال 1389 به دستور سردار فرماندهی وقت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، تشکیل شد.
تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور، صیانت از هویت دینی، ملی و ارزش های انسانی جامعه در فتا، حفظ حریم خصوصی و آزادی های مشروع، صیانت از منافع، اسرار و اقتدار ملی در فضای تولید و تبادل اطلاعات، حفظ زیرساخت های حیاتی کشور در مقابل حملات الکترونیک و اعتماد و آسودگی خاطر آحاد شهروندان جامعه برای انجام تمامی امور قانونی از جمله فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به منظور صیانت از حاکمیت و اقتدار ملّی از جمله اهداف تشکیل پلیس فتاست.

*** ماهیت پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات
ماهیت اصلی پلیس فتا، عملیاتی است به این معنا که به صورت کاملاً تخصصی و از طریق تجهیز به منابع ارزشمند نیروی انسانی، دانشی و تجهیزاتی با توان عملیاتی خوب، نسبت به تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطّلاعات با رویکرد مقابله با جرایم از طریق پیش بینی، پیشگیری و کشف جرم اقدام می کند.
ایجاد امنیت و کاهش مخاطرات برای فعالیت های علمی، اقتصادی، اجتماعی در جامعه اطلاعاتی، حفاظت و صیانت از هویت دینی و ملی، مراقبت و پایش از فضای تولید و تبادل اطلاعات برای پیشگیری از تبدیل شدن این فضا به بستری برای انجام هماهنگی ها و عملیات برای انجام و تحقق فعالیت های غیرقانونی و ممانعت از تعرض به ارزش ها و هنجارهای جامعه در فتا از جمله وظایف و ماموریت های پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجاست.
پلیس فتا در کرمان از اردیبهشت ماه سال 90 راه اندازی شده است.
گزارش از: سمیه حسن شاهی
7440/1860



06/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن